X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, dzięki! W sumie nie wiedziałam, że jest więcej takich sensownie wyjaśniających książeczek, które zrozumieją też takie maluchy. Zawsze wydawało mi się, że to dla tych dzieci właśnie 4+.
    Odnośnie tego, że Grzegrzula i jej córka były dzielne to jeszcze chciałam dodać, że w sumie podziwiam was wszystkie. Córka Kasi też swoje przeszła, córki Gusi, Tanashi. Właściwie to każda z was jest dla mnie bohaterką, niezależnie od ilości dzieci i dni spędzonych w szpitalu, jak tak dłużej pomyśleć.
    Blackapple może odpuszczę sobie pisanie tych historii, bo nie chce wywoływać żadnej burzy, ale no te łóżeczka wydają mi się po prostu niebezpieczne przy bardziej żywiołowych dzieciach. Ale ja jestem paranoiczką i miałam ekspozycje na dość skrajne przypadki więc może dlatego jestem przewrażliwiona i najchętniej trzymałabym dziecko na podłodze całe życie

Tanashi lubi tę wiadomość

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zarzucę pytaniem z zakresu prawno - finansowego. Nie ufam czatowi GPT w tej kwestii. Wiecie może jak zrezygnować z tego Kosiniakowego? Od marca nie będzie mi się już należało, a dodzwonić się do mojego ośrodka graniczy z cudem. Ewentualnie przejdę się tam osobiście w przyszłym tygodniu, bo w tym nie mam czasu ani nerwów na urzędowe sprawy.

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi moj syn jak mial 7 miesięcy to przechodził górą barierki na schody. To sobie wyobraź moj stres😅

U nas nowy level problemów nocnych,bo mala jak śpi obok mnie to schodzi główką do dostawki i ma tyłek w górze, na moim łóżku,a twarz w dostawce. Jak śpi w dostawce to przełazi połową do nas,to też niebezpiecznie. Wszystko oczywiście na brzuchu. Ona ma jakiś problem z czuciem na twarzy. Ewidentnie widać ,ze jest po cc.

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Blondi moj syn jak mial 7 miesięcy to przechodził górą barierki na schody. To sobie wyobraź moj stres😅

U nas nowy level problemów nocnych,bo mala jak śpi obok mnie to schodzi główką do dostawki i ma tyłek w górze, na moim łóżku,a twarz w dostawce. Jak śpi w dostawce to przełazi połową do nas,to też niebezpiecznie. Wszystko oczywiście na brzuchu. Ona ma jakiś problem z czuciem na twarzy. Ewidentnie widać ,ze jest po cc.
    Karola no ja właśnie z historiami o podobnym klimacie więc poniekąd rozumiem twój stres 😆
    Co do problemów nocnych z dostawką to u nas było to samo. Dostawka szybko wyjechała na rzecz łóżeczka. A teraz już uprawiamy to nieszczęsne współspanie, ale strasznie mnie to mierzi

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moje dziecko jest na etapie pełzajaco-wstępnie raczkująco-siedzącym, więc przez gorę barierki nie przejdzie a jak zacznie wstawac to wciąż chyba za wysokie te barierki, żeby przez nie fiknął.

W pewnym etapie pewnie też będzie musiał po prostu ze mną chodzić do tego WC, przecież go nie zostawię jak się będzie wspinał po kanapie a kiedyś to pewnie nastąpi.

Nie wiem czy taki chill w związku z brakiem wizji potencjalnych katastrof związanych z dzieckiem (i nie tylko) jest normalny? Czy jednak muszę zrezygnować już z sertraliny, bo za mocno mi wjechała na rozluźnienie i może sama terapia u psychoterapeuty wystarczy?

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple ja raczej też nie rozkminiam katastrof, ale odpadło mi myślenie od nich, moje dzieci od zawsze chodzą ze mną do toalety 😆 no córka już teraz nie, ale długo chodziła ze mną xd

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was ze spaniem? Ostatnio mniej widzę postow w tym temacie. Polepszylo sie czy szkoda gadac? 😀
    Szukam nadziei...

age.png

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie muszę zamówić łóżeczko turystyczne na wyjazd, wgl dużo gratów muszę zamówić na wyjazd 🫣🤣

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple myślę, że to raczej ja powinnam wejść na sertalinę, a nie Ty z niej zejść ;) Zdaje sobie sprawę z tego, że rozkminiam najgorsze czarne scenariusze dlatego o wszystko dopytuję po dziesięć razy. Myślę, że to właśnie u mnie pokłosie tej depresji poporodowej. No i studia też zrobiły swoje, bo miałam miesiąc praktyk na pediatrii łączonej z sorem dziecięcym więc trochę się naoglądałam, a pewne rzeczy wbijają się w pamięć na długo.
    Niby też wiem, że mała ze mną będzie chodzić do łazienki, ale póki jest na etapie walenia głową we wszystko i niestabilnego podnoszenia się, jak również lizania podłogi to odpuszczę sobie zabieranie jej w miejsce tego typu xd
    U nas spanie jakie było, takie jest. Ja już straciłam nadzieje na poprawę. Jedyne co to po prostu zaczynam się przyzwyczajać. Natomiast zbieram siły i próbujemy walczyć ze spaniem w jednym łóżku. Nie czuję się ani bezpiecznie, ani wygodnie w obecnej konfiguracji, ale no córka jest z tych dzieci, które drą się panicznie jak tylko poczują, że nie śpią z mamą więc to będzie długa przeprawa. Wiem, że tu chodzi o jej poczucie bezpieczeństwa więc nie chcę być też drastyczna, ale musimy coś z tym zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 10:12

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    A jak u Was ze spaniem? Ostatnio mniej widzę postow w tym temacie. Polepszylo sie czy szkoda gadac? 😀
    Szukam nadziei...

U nas się polepszyło po skorzystaniu z chata gpt (albo po prostu regres 6 miesiąca moja?), w nocy też ostatnio jest lepiej. Z tym, że u nas zawsze było jakoś tak bez tragedii, najgorsze co mnie spotkało to pobudki co 2 godziny, ale z szybki (10 min) zasypianiem przy cycu spowrotem.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wali głową często o meble. Ciągnął z suszarki rękaw bluzy, obrócił się i uderzył o podłogę. Innym razem przy stoliku postanowił obrócić się na plecy🙂macha ręką z zabawką - uderzy w głowę. Pilnujemy, ale nie zawsze się uda.

Raz na tydzień, dwa tygodnie mamy spokojną noc. Dziś 2.5h OA, innym razem płakanie przez sen. Mi to szkoda gadać na ten temat. Dzisiaj w nocy już byłam na skraju cierpliwości.

W temacie celebrytek i ich ciąż. Ta Andziaks (w sumie nie wiem co ona robi?) dała 5 letniej córce prezent od brata - iPhone 🤡
    A Wy co dałyście swoim starszym? Auto?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 10:25

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Mój wali głową często o meble. Ciągnął z suszarki rękaw bluzy, obrócił się i uderzył o podłogę. Innym razem przy stoliku postanowił obrócić się na plecy🙂macha ręką z zabawką - uderzy w głowę. Pilnujemy, ale nie zawsze się uda.

Raz na tydzień, dwa tygodnie mamy spokojną noc. Dziś 2.5h OA, innym razem płakanie przez sen. Mi to szkoda gadać na ten temat. Dzisiaj w nocy już byłam na skraju cierpliwości.

W temacie celebrytek i ich ciąż. Ta Andziaks (w sumie nie wiem co ona robi?) dała 5 letniej córce prezent od brata - iPhone 🤡
    A Wy co dałyście swoim starszym? Auto?
    Mercedesa w kolorze zależnym od płci nowonarodzonego dziecka. Proste

Blackapple, Margareetka, lusix lubią tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka - bo się nie odniosłam
    Tez się cieszę ze mala sie dobrze rozwija ale asymetria szyi/glowy wraca jak Boomerang
    Właśnie idę z nią na kolejny masaż

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Tanashi zabieram bąbelka do łazienki xD jakbym spróbowała zostawić ją na macie sama lub nie daj Boże w łóżeczku, to chyba ochroniarz w swoim pomieszczeniu Na początku bloku mógłby wezwać mops 😑😑😉
    A co do nocek, u nas wspaniale. Śpimy razem i budzimy się razem co godzinkę ;) moja córka dba o to żebym widziała każdą godzinę na zegarze, bo może jeszcze mi się poprzewraca w dupie od dobrobytu

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    Szukam nadziei...
    Szkoda gadać, tragedia 🤣🤣🤣 dlatego nie mam energii sie tu udzielać ale czytam Was regularnie.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbierajcie kasę, nowe mietki drogie 😛a jak jeszcze wybór koloru to w ogóle 🙉

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj sam sobie sięgnął w nocy po smoczek 🥹 wprawdzie najpierw przez 3h latałam do niego co chwilę, bo co chwilę coś mu się śniło i jęczał albo płakał, ale no byłam z niego dumna XD nie mogłabym mieć drugiego dziecka, bo to 1 mnie za bardzo rozpuściło 🙈

Blondi29, Elza1234, Grzegrzula, Werzol lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 28 stycznia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze biorę takie małe dzieci do łazienki. Jeśli akurat nie śpi, bezpiecznie w łóżeczku to zawsze zabieram. Wypadki uwielbiają wizyty matek w wc. Bylwa,że siedzę na kiblu,syn w progu tyłem do mnie,mała w babybjornie i kot pod nogami . Ja wolę mieć takie dziecko do 2 -3 oku życia na oku . Córka mi wyszła na 4 piętrze na zewnętrzny parapet ,jak wyszłam na minutę do kuchni. Dzieci to są dzieci. Nie bez powodu potrzebują opieki

event.png

Wysłany: 28 stycznia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple tak w sumie, to wypadek prędzej przydarzy się dziecku takie matki jak ja,niż takiej wyluzowanej jak Ty 😅 Takie jak ja chyba myślami ściągają wypadki.

event.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie kojca to mamy taki modułowy z plastikowych paneli. Fajne jest to, że można sobie kształt i wielkość dopasować do wielkości pomieszczenia, dobrze się czyści. W środku mam włożoną matę piankową.

Wczoraj spotkało mnie nieszczęście - lodówka nam się zepsuła... Rano zauważyłam, że światło przestało działać i powinnam to bardziej sprawdzić, ale miałam parę rzeczy do załatwienia. Późnym popołudniem okazało się, że już się zrobiło mniej chłodno w środku. A w zamrażarce już zaczęły się nadtapiać rzeczy. Miałam już kilka poporcjowanych dań dla młodego, nie będę ryzykować, powywalałam... Przykro mi, bo dużo wysiłku mnie kosztowało przygotowanie ich przy tej małej przylepie 😭😭😭

Macie może jakieś lodówkowe polecajki, na co zwrócić uwagę przy kupnie? Czytam te specyfikacje jak debil, wydaje mi się, że to jest często losowa sprawa, ile kosztuje jaki model jakiej klasy energetycznej itp 🤣 Albo może czego nie polecacie? Coś się szybko psuje albo drzwi źle otwierają?

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
‹‹ 2569 2570 2571 2572 2573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ