CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
PS na Babybaj jest promocja do -30%, tam można kupic super śpiworki z nóżkami
-
Widziałam wczoraj ten iPhone xD trochę śmieszne ale głównie tragiczne. Final Boss uczenia dziecka konsumpcjonizmu 🥲
Pozdrawiam z lasu, wynurzyłam się z nory po dwóch tygodniach, bo widzę, że do końca tygodnia się to lodowisko nie roztopi. Chodzę jak kaczka, jakbym wiedziała w listopadzie że tak będzie wyglądać zima w tym roku to bym kupiła raczki xd -
Ja po prostu daje Malucha do łóżeczka jak idę siku
Przynajmniej na coś jej piękne łóżeczko i dobrany materac się przydadzą, bo ostatnio spi z nami... łóżeczko też jest fajna barierką bo jest długie. Tyle na razie z niego
Ja jakbym była takim celebryta to bym dziecku dala wybrać miejsce na wakacje np Seszele lub Malediwylub coś takiego,a nie szkodziła ekranem
Ktoś z Was planuje zostać z dzieckiem jeszcze rok? Ostatnio coraz częściej to rozkminiam. Ewentualnie dać na parę godzin, ale to drogo wychodzi bo i płacisz za żłobek i nie ma opcji na pracę na pełen etat, a jak już mój Mąż jest w kilku procesach rekrutacyjnych to wszystko tam jest full time i do późna więc on raczej niebawem będzie poza domem do 18,19
Tak zaczęłam Kminic, że 16 miesieczne dziecko ok ale takie 2 lata 4 msc to by było chyba idealnie czasowo bo już ogarnia, że Mama wróci
Z drugiej strony ona lubi wychodzić, ludzi itp, nudzi jej się jak jest np smog i nie można wyjść
Także nie wiem co by było dla niej najlepsze, żłobek w wieku 2 lata 4 msc, żłobek w wieku 16 msc na te 7,8h czy 16msc na jakieś 4 godzinkiWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:14
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Jest południe a moje dziecko już zaliczyło dwa guzy 🙈 Jeden w kontakcie z podłogą a drugi z bujakiem. Chyba też zacznę z nim chodzić do toalety. Swoją drogą, koleżanka była ostatnio ze swoim 2-latkiem na SORze, bo wypadł z łóżeczka piętrowego (piętro zajmuje starsza siostra). Lekarka straszyła ją więzieniem za nieupilnowanie dziecka.
U nas noce bez zmian. Co chwilę płacz przez sen i pobudki o 5:00. -
Cel ja wracam na pół etatu do pracy i zostaję z młodym, będę się wymieniać z mężem godzinami jak wcześniej. Do 3 lat na pewno nie będę go dawać do placówki, a potem zobaczymy jaki się charakter wylosuje xd córka dopiero teraz dojrzała do jakiejś otwartości na kontakty społeczne i pójdzie do przedszkola od września, będzie miała 4 lata i 8 miesięcy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:18
-
Tanashi wrote:Cel ja wracam na pół etatu do pracy i zostaję z młodym, będę się wymieniać z mężem godzinami jak wcześniej. Do 3 lat na pewno nie będę go dawać do placówki, a potem zobaczymy jaki się charakter wylosuje xd córka dopiero teraz dojrzała do jakiejś otwartości na kontakty społeczne i pójdzie do przedszkola od września, będzie miała 4 lata i 8 miesięcy.
U mnie są te 3 opcje trochę też zalezne od innych okoliczności
Ona na razie jest mega ciekawska i towarzyska23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Cel, ja albo idę do pracy od marca, czyli jak mała skończy osiem miesięcy, albo (jeśli sytuacja przerośnie mnie lub małą) zostanę w domu dopóki nie skończy trzech lat. I dla mnie właśnie taki scenariusz byłby idealny. Z tym, że ta oferta jest naprawdę nie do odrzucenia więx mimo bólu serca muszę chociaż spróbować.
-
Moja ogólnie też była, ale jak mieliśmy podejście do przedszkola w wieku 2 lat i 8 miesięcy to było dla niej za szybko. A ostatnie pół roku mocno się bujnela, sama zagaduje do dzieci czy na zajęciach czy na basenie, gdzie wcześniej potrafiła 40 minut stać obok mnie jak piłam kawę w bawialni 😅 Zostaje sama na zajęciach, wcześniej też nie chciała. Niby tylko pół roku, ale zmiana ogromna.
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
Szarotka współczuję lodówki. Też nie znam się na tych parametrach więc nie pomogę, ale rozumiem twój ból, bo w 5 miesiącu ciąży musiałam jechać do miasta oddalonego od nas dwie godziny drogi żeby wymienić lodówkę w mieszkaniu na wynajem. W sensie wymienił ją fachowiec, ale ja musiałam tego dopilnować. Aromaty unosiły się w kuchni jeszcze dwa miesiące, mimo dogłębnego czyszczenia. Wspominałam, że lodówka zepsuła się akurat po świętach? W okresie bigosowo - rybnym? 🙃
-
Anabbit wrote:Ja podobnie jak Tanashi zabieram bąbelka do łazienki xD jakbym spróbowała zostawić ją na macie sama lub nie daj Boże w łóżeczku, to chyba ochroniarz w swoim pomieszczeniu Na początku bloku mógłby wezwać mops 😑😑😉
A co do nocek, u nas wspaniale. Śpimy razem i budzimy się razem co godzinkę
moja córka dba o to żebym widziała każdą godzinę na zegarze, bo może jeszcze mi się poprzewraca w dupie od dobrobytu
Jak zwykle zbijam piątkę 🫣 dziś to w ogóle od 3 spał po 15-20min z 10min przerwami na cyca 🫠
Ale pierwszą część nocy mąż wziął na siebie i do 1 ja spałam a on ogarniał pobudki.
No i też chodzę z młodym do łazienki, kładę na dywaniku i się jara bo jest w innym miejscu 😅 -