Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja właśnie muszę zamówić łóżeczko turystyczne na wyjazd, wgl dużo gratów muszę zamówić na wyjazd 🫣🤣
    A gdzie jedziesz.

event.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS na Babybaj jest promocja do -30%, tam można kupic super śpiworki z nóżkami

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam wczoraj ten iPhone xD trochę śmieszne ale głównie tragiczne. Final Boss uczenia dziecka konsumpcjonizmu 🥲

Pozdrawiam z lasu, wynurzyłam się z nory po dwóch tygodniach, bo widzę, że do końca tygodnia się to lodowisko nie roztopi. Chodzę jak kaczka, jakbym wiedziała w listopadzie że tak będzie wyglądać zima w tym roku to bym kupiła raczki xd

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu daje Malucha do łóżeczka jak idę siku

Przynajmniej na coś jej piękne łóżeczko i dobrany materac się przydadzą, bo ostatnio spi z nami... łóżeczko też jest fajna barierką bo jest długie. Tyle na razie z niego

Ja jakbym była takim celebryta to bym dziecku dala wybrać miejsce na wakacje np Seszele lub Malediwylub coś takiego,a nie szkodziła ekranem

Ktoś z Was planuje zostać z dzieckiem jeszcze rok? Ostatnio coraz częściej to rozkminiam. Ewentualnie dać na parę godzin, ale to drogo wychodzi bo i płacisz za żłobek i nie ma opcji na pracę na pełen etat, a jak już mój Mąż jest w kilku procesach rekrutacyjnych to wszystko tam jest full time i do późna więc on raczej niebawem będzie poza domem do 18,19

Tak zaczęłam Kminic, że 16 miesieczne dziecko ok ale takie 2 lata 4 msc to by było chyba idealnie czasowo bo już ogarnia, że Mama wróci

Z drugiej strony ona lubi wychodzić, ludzi itp, nudzi jej się jak jest np smog i nie można wyjść

Także nie wiem co by było dla niej najlepsze, żłobek w wieku 2 lata 4 msc, żłobek w wieku 16 msc na te 7,8h czy 16msc na jakieś 4 godzinki

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:14

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Marsol Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest południe a moje dziecko już zaliczyło dwa guzy 🙈 Jeden w kontakcie z podłogą a drugi z bujakiem. Chyba też zacznę z nim chodzić do toalety. Swoją drogą, koleżanka była ostatnio ze swoim 2-latkiem na SORze, bo wypadł z łóżeczka piętrowego (piętro zajmuje starsza siostra). Lekarka straszyła ją więzieniem za nieupilnowanie dziecka.

U nas noce bez zmian. Co chwilę płacz przez sen i pobudki o 5:00.

• Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel ja wracam na pół etatu do pracy i zostaję z młodym, będę się wymieniać z mężem godzinami jak wcześniej. Do 3 lat na pewno nie będę go dawać do placówki, a potem zobaczymy jaki się charakter wylosuje xd córka dopiero teraz dojrzała do jakiejś otwartości na kontakty społeczne i pójdzie do przedszkola od września, będzie miała 4 lata i 8 miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:18

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Cel ja wracam na pół etatu do pracy i zostaję z młodym, będę się wymieniać z mężem godzinami jak wcześniej. Do 3 lat na pewno nie będę go dawać do placówki, a potem zobaczymy jaki się charakter wylosuje xd córka dopiero teraz dojrzała do jakiejś otwartości na kontakty społeczne i pójdzie do przedszkola od września, będzie miała 4 lata i 8 miesięcy.

U mnie są te 3 opcje trochę też zalezne od innych okoliczności

Ona na razie jest mega ciekawska i towarzyska

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blondi29 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel, ja albo idę do pracy od marca, czyli jak mała skończy osiem miesięcy, albo (jeśli sytuacja przerośnie mnie lub małą) zostanę w domu dopóki nie skończy trzech lat. I dla mnie właśnie taki scenariusz byłby idealny. Z tym, że ta oferta jest naprawdę nie do odrzucenia więx mimo bólu serca muszę chociaż spróbować.

• Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ogólnie też była, ale jak mieliśmy podejście do przedszkola w wieku 2 lat i 8 miesięcy to było dla niej za szybko. A ostatnie pół roku mocno się bujnela, sama zagaduje do dzieci czy na zajęciach czy na basenie, gdzie wcześniej potrafiła 40 minut stać obok mnie jak piłam kawę w bawialni 😅 Zostaje sama na zajęciach, wcześniej też nie chciała. Niby tylko pół roku, ale zmiana ogromna.

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka współczuję lodówki. Też nie znam się na tych parametrach więc nie pomogę, ale rozumiem twój ból, bo w 5 miesiącu ciąży musiałam jechać do miasta oddalonego od nas dwie godziny drogi żeby wymienić lodówkę w mieszkaniu na wynajem. W sensie wymienił ją fachowiec, ale ja musiałam tego dopilnować. Aromaty unosiły się w kuchni jeszcze dwa miesiące, mimo dogłębnego czyszczenia. Wspominałam, że lodówka zepsuła się akurat po świętach? W okresie bigosowo - rybnym? 🙃

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Cel niestety nie rozkminiam wieku, młoda idzie do żłobka od 1.09 i głęboko chce wierzyć w to, że się zaadaptuje jak teraz do wszystkich sytuacji, kiedy mnie nie ma przy niej. Nie mam innej opcji, więc o tym nie myślę

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja podobnie jak Tanashi zabieram bąbelka do łazienki xD jakbym spróbowała zostawić ją na macie sama lub nie daj Boże w łóżeczku, to chyba ochroniarz w swoim pomieszczeniu Na początku bloku mógłby wezwać mops 😑😑😉
    A co do nocek, u nas wspaniale. Śpimy razem i budzimy się razem co godzinkę ;) moja córka dba o to żebym widziała każdą godzinę na zegarze, bo może jeszcze mi się poprzewraca w dupie od dobrobytu

Jak zwykle zbijam piątkę 🫣 dziś to w ogóle od 3 spał po 15-20min z 10min przerwami na cyca 🫠
    Ale pierwszą część nocy mąż wziął na siebie i do 1 ja spałam a on ogarniał pobudki.

No i też chodzę z młodym do łazienki, kładę na dywaniku i się jara bo jest w innym miejscu 😅

age.png
‹‹ 2568 2569 2570 2571 2572
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ