X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 4 marca, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam parownice lidlową, ale okien nią akurat nie lubię myć, za to kanapy, materace itp się super mi nią myję.

Mam też mop parowy viledy i jego kocham i polecam serdecznie.

Zamówię sobie w takim razie podróby raypatha z allegro, są niedużo drożej niż zwykle ściereczki z mikrofibry, jak się nie sprawdza to będę mieć do samochodu i ścierania kurzy.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 4 marca, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za te 220 jeszcze były 3 ciasta w cenie, ale jak na influencerskie chrzciny przystało, zamówiłam dodatkowo słodki stół oprócz tortu 😂
    Chociaż co do cen to w naszej restauracji były 3 pakiety. 170/190/220. Każdy obejmował taką samą ilość jedzenia, różniły się potrawami i opcją modyfikacji

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 4 marca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym się pochwalić, że udało nam się skończyć remont mieszkania pod wynajem i w mniej niż tydzień znaleźliśmy chętnych 🎉 jeśli nic się nie wyjebie z umową i formalnościami, wprowadza się od soboty. Co oznacza zaoszczędzone 700 zł (płaciliśmy do tej pory czynsz za nie) i dodatkowy pieniążek z wynajmu 💸 apki H&M i NEXT, rozgrzewajcie się 🛍️🤑

Katikat, Blondi29, Karuzela, Blackapple, Elza1234, Kkk77, Lauraa, Margareetka, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 4 marca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Katikat no u nas to samo. Człowieka czasem po prostu odcina.
    Co do imprezy w namiocie to zerknijcie jak zachowuje się właściciel terenu, bo domyślam się, że to pewnie będzie namiot na terenie jakiejś knajpy. My kiedyś trafiliśmy na mega ulewę i burze z piorunami, a właściciele nie pozwolili nawet dwóm matkom z niemowlakami wejść do restauracji przebrać dzieci. Ale ja jestem anty namiotowe imprezy trochę
    Nie to przed domem by byl,

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Nie to przed domem by byl,
    Aaaa no to insza inszość 😆

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit gratulacje i życzę wam dobrych lokatorów ❤️

Anabbit lubi tę wiadomość

• Maj.a Autorytet

Wysłany: 4 marca, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    U nas też w ramach fizjo jest logopeda i psycholog. Psychologa już zakończyłam, bo byłam dwa razy i nie mamy podstaw żadnych na więcej. A logopeda kontrola za miesiąc bodajże
    Blondie rozumiem twoje zmęczenie bo moje noce od 3 tyg są ultratrudne i wczoraj już miałam mdłości ze zmęczenia. Ale dziś się młoda zlitowała i spała 19-3 i potem do 6:20, więc czuję się nie mam dziś ochoty się przewrócić
    My w piątek mamy pierwsza wizytę u psychologa. A logopede jeszcze nie mamy ustalonego.

Annabit, gratulację. I życzę spokojnych wynajmujących.

Elza1234, Anabbit lubią tę wiadomość

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit szalej!

Ja używam mocnej chemii do sprzątania. Chciałabym czegoś lżejszego ale tez w tym domu mam syf. Pół zrobione,pół ruina. Kurzy się to jak nie wiem. Samą wodą i soda czy octem to nie ma szans.

Blondi jakbyś już nie mogla spać z nerwów, to moze jakoś neurolog na już, z usg głowy. Ale.nie spieszyłabym się.

Babka z noclegów napisala nam,że odda nam całą kasę za nocleg . Zawrotne 1700 zł na 6 osób 😅 miło z jej strony. Znajomi nie dostali za Dubaj i Tajlandię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 11:32

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej właśnie
    Kasssia miała w marcu do Tajlandii
    Pewnie nie poleca :/

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit, super! Nasze też udało się szybko wynająć, jeszcze mieliśmy pare dni obsuwy z wydaniem im mieszkania, bo Stary układał na szybko podłogę w jednym pokoju xD koniec końców okazało sie, że wynajmuje je jego dawna znajoma 🤣

Też bardzo polecam mopa parowego z viledy, na płytki jest super. Ale ja jak Blondi - muszę używać detergentów, zniszczony medyczny umysł, za dużo widzę tam niewidzialnych syfów xD standardowo używam Amway, raz na jakiś czas sanytol, co 2-3 dni mop parowy. Mój pies za często ma tendencje do chodzenia po różnych rzeczach i ogólnie to pies - świnia.

A parownica z karchera warta swoich pieniędzy? Też myślałam o niej do okien, NIENAWIDZĘ ICH MYCIA i rozkminiam czy ją kupić czy podróbę jakąś szukać. Btw nasze okna były ostatni raz myte przez wprowadzeniem sie… czyli w październiku 2024 🥲 byłam już wtedy w ciąży i jakoś tak się złożyło, że ich już później nie umyłam xd także jest na nich pewnie jeszcze pył który opadał po remoncie + z drugiej strony nasze czyste śląskie powietrze. Chyba wezmę do tego karchera ale ciśnieniowego 🤡

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit Gratulacje 😃

Blondi nie zawracaj sobie głowy tym zdarzeniem z rana. Jeszcze nie raz dzieci nam polecą/spadną 😉

Do mycia luster/okien moge polecic pianke z Action,dobrze mi się sprawdza i kosztuje grosze.

U nas dzisiaj kiepska noc i jeszcze gorszy poranek. Księżniczka wstała o 6.10 i już zalicza 2 drzemkę... No drama za darmą. Wpadła w histerie bo chciałam ją zostawić na chwile z ojcem... Potem histeria bo powiedziałam nie liż podłogi 🙈 Ogólnie od rana tylko na rękach,bo inaczej to płacz i jęki 🙃

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od porodu nie byłam u endokrynologa,nie brałam zadnych lekow na tarczyce. Boje sie pomyslec jakie bedą tego konsekwencje. Zadzwoniłam dziś zeby sie umowic- termin na 10 czerwca 🙈 Napisałam do niej prywatnie,moze szybciej bedzie miała wolne. Zaplace krocie ale trudno.

Ja myśle czy by nie wziac jakiejs firmy sprzatającej żeby przyszli i mi posprzatali tak porzadnie i okna umyli.

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 4 marca, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ej właśnie
    Kasssia miała w marcu do Tajlandii
    Pewnie nie poleca :/

Właśnie weszłam tu żeby się odezwać, dzięki że pamiętasz 😘
    Nie pojechaliśmy. W sob mieliśmy się pakowac, rano wstajemy a tu wojna… także tego.
    Annabit, gratki.
    Blondi, mi mała spadła wczoraj :( zostawiłam ją ze starsza i ona jej nie zdarzyła złapać. Naszczęście najpierw upadła na szafkę a potem na podłogę, więc nawet guza nie ma.
    Tanashi, nie było mnie tu długo, coś wam zdiagnozowali z brzuszkiem? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 12:01

age.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka współczuję dramy od rana.
    Dzięki za słowa wsparcia dziewczyny. Jesyem spokojniejsza.
    Karola super, że udało się odzyskać jakąś część kasy.
    Ja mam parownice karchera taką białą i polecam. Robię nią wszystko. Niejeden syf nią ogarnęłam. Jak mieliśmy lokatorów świnie (bo inaczej tego nie nazwę) to udało mi się wyczyścić zaschnięty syf z całego roku. Ogólnie polecam. Uważam też, że nie jest jakaś turbo droga jak na to ile ma różnych końcówek i trybów. Tylko trzeba uważać, bo można się solidnie poparzyć, a nie wszyscy pamiętają o blokowaniu tej dyszy. Ja dzięki tej parownicy zrezygnowałam z odkurzacza piorącego, bo na spokojnie nią sobie odświeżam zagłówek łóżka i kanapę.

• kasssia Autorytet

Wysłany: 4 marca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, a ty czemu nie jedziesz?

age.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia biedne wy. I z wyjazdem, i z upadkiem :(
    Truskawka jak masz taką możliwość to sobie kogoś wynajmij. Ja sama chętnie bym to zrobiła, ale niestety nikt nie jest w stanie sprostać moim oczekiwaniom. Nie będę płacić za to żeby ktoś mi sprzątnął na odpierdol. Ja muszę mieć wszystko porządnie umyte, pewne powierzchnie zdezynfekowane i wyparowane, a jak ktoś ta sama szmata jedzie wszystko po kolei, od kibla zaczynając to nie jestem chętna. No i w Warszawie serio ciężko kogoś znaleźć. Mąż chciał mi opłacić taką usługę po porodzie, ale jak zobaczyłam jak pani się zabrała za mazianje to sama sobie posprzątałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 12:04

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 4 marca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mimo psa czyszczę wszystko tylko wodą z octem i z dodatkiem olejku herbacianego. Kiedyś czytałam u mamy chemik na Instagramie, że taka "sterylizacja" wnętrza wpływa niekorzystnie na skład mikrobiomu jelitowego, sprzyja rozwojowi alergii i osłabia układ immunologiczny i przekonało mnie to 😅 W domu też będziemy mieli oczyszczalnię ścieków biologiczna, więc mocna chemia w ogóle odpada.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 4 marca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nic konkretnego nie zdiagnozowali, gastrolog wpisała ogólnie zaburzenia układu pokarmowego i zapisała lek na takie problemy jak IBS. Już od miesiąca bierze i jest poprawa :)

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi współczuję, ja bym już była na usg, ale ja to nawet jej zrobiłam usg jak kiedyś przy okazji anemii w 3 msc nam tak jakby zasłabła raz, bo babka powiedziała, że gdyby się powtórzyło to można zrobić (to było przed badaniami krwi które nam anemie lekka potwierdzily). Po prostu powiedziałam, że niech zrobi od razu bo po co się stresować.. Także polecam, żeby się nie denerwować i mam nadzieję, że wszystko ok z Maluchem

Ale myślę że my wszyscy nie raz się rabnelismy za dzieciaka 😅

Kasia ehh no szkoda wakacji, ale z dziećmi mysle, że to mądra decyzja. Samemu można ryzykować i najwyżej koczowac na lotnisku czy przeżywać survival, jak ktoś się nie boi i bierze ryzyko na klatę. Ale z dziećmi to inna bajka. A planujecie coś w zamian?

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na pewno mniej posprzątane niż przed Dzieckiem, nie oszukujmy się, ale też wiadomo pilnujemy pewnego standardu. Myślę, że zbytnią sterylność jest niezdrowa i też ciężka do osiągnięcia.

Udało mi się wyrwać znowu na basen z Mamą i było super ☺️ od razu psychicznie człowiek się lepiej czuje.

Blondi29 lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 2657 2658 2659 2660 2661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ