Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja wczoraj usłyszałam, że powinna wkładać klocki do pudełka. Kazałam jej to umieć ale nie chce słuchać 😅
    Ja mojej też mówię że ma wrzucać do środka
    A ona patrzy mi w oczy i wywala na zewnątrz

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nic nie sylabuje czy malo? Mój tylko mama i ba bla umie. Nic więcej.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Moja córka zaczęła mówić mama jak miała 11 miesięcy, wcześniej mówiła tylko nie. Na dwa lata recytowała Lokomotywę 😅 czytałam jej od samego początku dużo, rozmawiałam, zero ekranów, no ale po prostu potrzebowała czasu żeby się rozbujac. A młody to samo i mówi i mama, i tata, i baba, i bam, i gdzie "dzie". Ten sam dom, ci sami rodzice, rozwój każdy w swoim tempie 🤷🏼‍♀️

I dlatego też ta baba mnie wkurzyła,taka gadka bardzo pretensjonalnym tonem, że już powinna.
    A ona powinna być już na emeryturze a dalej pierdzi w stolek.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja mojej też mówię że ma wrzucać do środka
    A ona patrzy mi w oczy i wywala na zewnątrz

Nie no wyrzucanie zabawek/klockow/pilek z pojemnikow/wiaderka/basenu to najlepsza zabawa po sloncem. Moja Bubcia z tym się zgadza 😆

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też wywala klocki z pudełka 😅

Ale gada dużo akurat: mama, baba, be, Lela (na kotkę, ma na imię Leosia, więc prawie xD), czasem nie, tata ze dwa razy mu wyszło i najlepsze jest, że się drze nunu jak robi czegoś czego mu nie wolno i się śmieje.

Truskawka ja jak mogę to się zapisuje do w miarę młodych specjalistów, nie mówię, że wszyscy tak mają, ale dość często mam wrażenie, że takim w okolicy emerytury już się nie chce.

W miare nadrobiłam, współczuję niektórym nieprzyjemnych przezyc w Wielkanoc.

Mój młody też zasmakował w żurze, muszę mu jeszcze zrobić.

Miło, że Margaretka się odezwała. Jestem ciekawa czy rzeczywiście planujecie drugie bobo nadal tak szybko? Widziałam, że już jest wątek na grudzień 2026 🙈

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    A to nic nie sylabuje czy malo? Mój tylko mama i ba bla umie. Nic więcej.

No moja w ogole nic nie sylabuje.
    Wydaje dzwięki,rozne krzyki,prycha,robi motorek i rybke.
    Ale nie ma sylab,nie ma zadnego am,ma,ba,ta.
    Czytamy ksiązeczki,rozmawiamy do niej. Ekranow nie ma jako tako,do inhalacji i jak bardzo ciezki dzień był to moze z 3/4 razy właczylam jej tanczace owocki. Telewizor w ogole odłączony.
    Piosenki dzieciece lecą w tle (nie caly czas). Ale też pozwalam na zabawe w ciszy,nie pieje caly czas do niej.
    Martwi mnie to,ale znam dzieci ktore pozno zaczely mowic i jest ok. Mam nadzieje ze moja tez jest takim przypadkiem.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka mój dopiero ostatnie dni coś się rozgadał trochę. A tak to do tej pory też tylko wszelkie piski i krzyki. Wcześniej mu się zdarzyło przypadkiem jednorazowo coś powiedzieć i to by było na tyle. I też się stresowałam, bo już większość dzieci tu mówiła cokolwiek, a on nic. Tak samo nie robi papa, nie bije brawo. Skupił się na chęci chodzenia i eksplorowania przestrzeni i nawet zabawki go nie interesują za bardzo.

Blackapple tak nadal podtrzymujemy chęć na drugie tak szybko 🙈 i jeśli by w tym miesiącu się udało to właśnie byłby grudniowy bobas, ja wolałabym w styczniu, więc liczę na jedną kreskę na teście tym razem xD

Blackapple, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka my zaczynamy starania od kolejnego cyklu, może znowu się spotkamy na wątku 😅

Margareetka, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie dziewczyny, ja mam właśnie taką różnice wieku z moją siostrą (1.5 roku) to bylyśmy prawie jak bliźniaczki w dzieciństwie i teraz tez mamy dobry kontakt.

Margareetka, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny 🤞
    Ja podobnie jak Margaretka, wolałabym już ze stycznia niż z grudnia :) toteż na kolej rok planuję dopiero starania od maja😅

Truskawka, ja osobiście też bym się spodziewała większego zaangażowania. Nie dziwię się, że nie jesteś zadowolona z wizyty.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Spodziewałam się ze zajrzy jej do buzi ? Że może pokaze przyklady jak z nią ćwiczyc?
    No z tymi markami troche sie nie zgodze,uwazam ze powinna znac takie rzeczy zeby wiedziec co jest ok. Bylam u innych neurologopedow i kazdy miał nawet kilka roznych butelek zeby pokazywac.
    Takie kup sobie ksiazke i cwicz to dla mnie jakbym poszla do ortopedy i sami kazali sobie gips zalozyc.
    Skladki nie male potrącają za ten nfz a i tak prywatnie wszystko trzeba.

A dałaby sobie zajrzeć? Próbowała w ogole?

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Margareetka my zaczynamy starania od kolejnego cyklu, może znowu się spotkamy na wątku 😅

O jaaaa, powodzenia 🤞

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam baby fever od samego czytania o nowych bobasach 🤭 a jednocześnie nie dowierzam że zaraz będę robić roczek, bo po tych wszystkich płaczkach ciągle mi się wydaje, że Kameleon ma jeszcze z dwa miesiące 😅 mój mózg nie ogarnia, że on już taki duży i że zaraz wracam do pracy 🫪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 13:53

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny w kolejnych staraniach!
    Ta moja logopedka akurat sprawdzała małej buzię i mówiła że mam walczyć z kciukiem
    Bardzo jestem ciekawa co mi podpowie, jak oduczyć smoczka ale tak żeby nie wróciła do kciuka 🤡

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest jakiś żel, płyn cokolwiek bezpieczne dla dzieci, do mycia rąk w miejscach gdzie nie ma jak ich umyć? Wiem, że Mustela ma wodę oczyszczająca, ale coś jeszcze?
    Oprócz chusteczek nawilżających, bo to będę miała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 14:55

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png

Wysłany: 8 kwietnia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Czy jest jakiś żel, płyn cokolwiek bezpieczne dla dzieci, do mycia rąk w miejscach gdzie nie ma jak ich umyć? Wiem, że Mustela ma wodę oczyszczająca, ale coś jeszcze?
    Oprócz chusteczek nawilżających, bo to będę miała.
    Ja rozrabiałam żel do kąpania,wlewalam do buteleczki i zlewałam wodą z butelki

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

My też od kolejnego bo ja stanowczo nie chcę grudniowego bobasa (przepraszam jeśli ktoś z grudnia, nic personalnego), ale wciąż nie mam okresu więc nie mam za dużych oczekiwan xd
    Chodzi mi po głowie data 27.03.2027 na poród hhahahah

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sylabowania u nas też dluuuugo nic nie było i dosłownie z dnia na dzień zaczęła gadać 😂 aktualnie jest małym trollem i gdy proszę żeby powiedziała „mama” (umie) to się śmieje i krzyczy TATA 😂😂😂 mąż jest z tego bardzo dumny

age.png

Wysłany: 8 kwietnia, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka wyłącznie jej te piosenki w tle. Takiemu małemu dziecku to niepotrzebne.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Truskawka wyłącznie jej te piosenki w tle. Takiemu małemu dziecku to niepotrzebne.

Moja wspaniała ciocia od włosów na chrzcinach ostatnio na mnie naskoczyła, że mam włączać piosenki dziecięce to mała zacznie powtarzać 😂😂😂
    A kilka dni temu napisała do mnie ni z gruszki ni z pietruszki że mam wyjść na zewnątrz, bo świeci słońce to mała będzie miała lepszy humor (nie, nie zapytała czy byłyśmy/ jesteśmy).

age.png
‹‹ 2722 2723 2724 2725 2726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ