Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja wczoraj usłyszałam, że powinna wkładać klocki do pudełka. Kazałam jej to umieć ale nie chce słuchać 😅
    Ja mojej też mówię że ma wrzucać do środka
    A ona patrzy mi w oczy i wywala na zewnątrz

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nic nie sylabuje czy malo? Mój tylko mama i ba bla umie. Nic więcej.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Moja córka zaczęła mówić mama jak miała 11 miesięcy, wcześniej mówiła tylko nie. Na dwa lata recytowała Lokomotywę 😅 czytałam jej od samego początku dużo, rozmawiałam, zero ekranów, no ale po prostu potrzebowała czasu żeby się rozbujac. A młody to samo i mówi i mama, i tata, i baba, i bam, i gdzie "dzie". Ten sam dom, ci sami rodzice, rozwój każdy w swoim tempie 🤷🏼‍♀️

I dlatego też ta baba mnie wkurzyła,taka gadka bardzo pretensjonalnym tonem, że już powinna.
    A ona powinna być już na emeryturze a dalej pierdzi w stolek.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja mojej też mówię że ma wrzucać do środka
    A ona patrzy mi w oczy i wywala na zewnątrz

Nie no wyrzucanie zabawek/klockow/pilek z pojemnikow/wiaderka/basenu to najlepsza zabawa po sloncem. Moja Bubcia z tym się zgadza 😆

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też wywala klocki z pudełka 😅

Ale gada dużo akurat: mama, baba, be, Lela (na kotkę, ma na imię Leosia, więc prawie xD), czasem nie, tata ze dwa razy mu wyszło i najlepsze jest, że się drze nunu jak robi czegoś czego mu nie wolno i się śmieje.

Truskawka ja jak mogę to się zapisuje do w miarę młodych specjalistów, nie mówię, że wszyscy tak mają, ale dość często mam wrażenie, że takim w okolicy emerytury już się nie chce.

W miare nadrobiłam, współczuję niektórym nieprzyjemnych przezyc w Wielkanoc.

Mój młody też zasmakował w żurze, muszę mu jeszcze zrobić.

Miło, że Margaretka się odezwała. Jestem ciekawa czy rzeczywiście planujecie drugie bobo nadal tak szybko? Widziałam, że już jest wątek na grudzień 2026 🙈

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    A to nic nie sylabuje czy malo? Mój tylko mama i ba bla umie. Nic więcej.

No moja w ogole nic nie sylabuje.
    Wydaje dzwięki,rozne krzyki,prycha,robi motorek i rybke.
    Ale nie ma sylab,nie ma zadnego am,ma,ba,ta.
    Czytamy ksiązeczki,rozmawiamy do niej. Ekranow nie ma jako tako,do inhalacji i jak bardzo ciezki dzień był to moze z 3/4 razy właczylam jej tanczace owocki. Telewizor w ogole odłączony.
    Piosenki dzieciece lecą w tle (nie caly czas). Ale też pozwalam na zabawe w ciszy,nie pieje caly czas do niej.
    Martwi mnie to,ale znam dzieci ktore pozno zaczely mowic i jest ok. Mam nadzieje ze moja tez jest takim przypadkiem.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka mój dopiero ostatnie dni coś się rozgadał trochę. A tak to do tej pory też tylko wszelkie piski i krzyki. Wcześniej mu się zdarzyło przypadkiem jednorazowo coś powiedzieć i to by było na tyle. I też się stresowałam, bo już większość dzieci tu mówiła cokolwiek, a on nic. Tak samo nie robi papa, nie bije brawo. Skupił się na chęci chodzenia i eksplorowania przestrzeni i nawet zabawki go nie interesują za bardzo.

Blackapple tak nadal podtrzymujemy chęć na drugie tak szybko 🙈 i jeśli by w tym miesiącu się udało to właśnie byłby grudniowy bobas, ja wolałabym w styczniu, więc liczę na jedną kreskę na teście tym razem xD

Blackapple, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka my zaczynamy starania od kolejnego cyklu, może znowu się spotkamy na wątku 😅

Margareetka, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie dziewczyny, ja mam właśnie taką różnice wieku z moją siostrą (1.5 roku) to bylyśmy prawie jak bliźniaczki w dzieciństwie i teraz tez mamy dobry kontakt.

Margareetka, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny 🤞
    Ja podobnie jak Margaretka, wolałabym już ze stycznia niż z grudnia :) toteż na kolej rok planuję dopiero starania od maja😅

Truskawka, ja osobiście też bym się spodziewała większego zaangażowania. Nie dziwię się, że nie jesteś zadowolona z wizyty.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Spodziewałam się ze zajrzy jej do buzi ? Że może pokaze przyklady jak z nią ćwiczyc?
    No z tymi markami troche sie nie zgodze,uwazam ze powinna znac takie rzeczy zeby wiedziec co jest ok. Bylam u innych neurologopedow i kazdy miał nawet kilka roznych butelek zeby pokazywac.
    Takie kup sobie ksiazke i cwicz to dla mnie jakbym poszla do ortopedy i sami kazali sobie gips zalozyc.
    Skladki nie male potrącają za ten nfz a i tak prywatnie wszystko trzeba.

A dałaby sobie zajrzeć? Próbowała w ogole?

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Margareetka my zaczynamy starania od kolejnego cyklu, może znowu się spotkamy na wątku 😅

O jaaaa, powodzenia 🤞

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam baby fever od samego czytania o nowych bobasach 🤭 a jednocześnie nie dowierzam że zaraz będę robić roczek, bo po tych wszystkich płaczkach ciągle mi się wydaje, że Kameleon ma jeszcze z dwa miesiące 😅 mój mózg nie ogarnia, że on już taki duży i że zaraz wracam do pracy 🫪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 13:53

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny w kolejnych staraniach!
    Ta moja logopedka akurat sprawdzała małej buzię i mówiła że mam walczyć z kciukiem
    Bardzo jestem ciekawa co mi podpowie, jak oduczyć smoczka ale tak żeby nie wróciła do kciuka 🤡

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest jakiś żel, płyn cokolwiek bezpieczne dla dzieci, do mycia rąk w miejscach gdzie nie ma jak ich umyć? Wiem, że Mustela ma wodę oczyszczająca, ale coś jeszcze?
    Oprócz chusteczek nawilżających, bo to będę miała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 14:55

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png

Wysłany: 8 kwietnia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Czy jest jakiś żel, płyn cokolwiek bezpieczne dla dzieci, do mycia rąk w miejscach gdzie nie ma jak ich umyć? Wiem, że Mustela ma wodę oczyszczająca, ale coś jeszcze?
    Oprócz chusteczek nawilżających, bo to będę miała.
    Ja rozrabiałam żel do kąpania,wlewalam do buteleczki i zlewałam wodą z butelki

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

My też od kolejnego bo ja stanowczo nie chcę grudniowego bobasa (przepraszam jeśli ktoś z grudnia, nic personalnego), ale wciąż nie mam okresu więc nie mam za dużych oczekiwan xd
    Chodzi mi po głowie data 27.03.2027 na poród hhahahah

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sylabowania u nas też dluuuugo nic nie było i dosłownie z dnia na dzień zaczęła gadać 😂 aktualnie jest małym trollem i gdy proszę żeby powiedziała „mama” (umie) to się śmieje i krzyczy TATA 😂😂😂 mąż jest z tego bardzo dumny

age.png

Wysłany: 8 kwietnia, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka wyłącznie jej te piosenki w tle. Takiemu małemu dziecku to niepotrzebne.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Truskawka wyłącznie jej te piosenki w tle. Takiemu małemu dziecku to niepotrzebne.

Moja wspaniała ciocia od włosów na chrzcinach ostatnio na mnie naskoczyła, że mam włączać piosenki dziecięce to mała zacznie powtarzać 😂😂😂
    A kilka dni temu napisała do mnie ni z gruszki ni z pietruszki że mam wyjść na zewnątrz, bo świeci słońce to mała będzie miała lepszy humor (nie, nie zapytała czy byłyśmy/ jesteśmy).

age.png
‹‹ 2722 2723 2724 2725 2726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ