CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Na tym etapie 1 kg na 3 miesiące to sporoNineq wrote:1 kg na 3 miesiące to mało mi się wydaje. Wiem, że ta waga w końcu zwalnia. Może dzieciak będzie miał jak ojciec (skoro to taka jego kopia) - w przedszkolu zaczął tak nabierać wagi, że potem był pyzą.
Kupiłam nosidło Tula używkę, mam nadzieję że dobrze wydałam kasę, a młody nie będzie protestował skoro na spacerze czasem musi być na rękach. A na wyjeździe łatwiej.
U mnie młoda ostatnio w 1.5 miesiąca 200 g przytyła
A pediatra i tak stwierdził że dobrze jest
Ja już też papiery do żłobka złożyłam, też mnie to stresuje w cholerę. U nas mąż idzie na 4 tyg ojcowskiego na czas adaptacji, to mnie odrobinę tylko uspokaja że on będzie wtedy e domu -
Do żłobka złożyłam, żeby szedł od czerwca i przez wakacje albo na część godzin albo na wszystkie, zależy jak z mieszkaniem będziemy mieć.
Karola, o widzisz 😅ja robię to samo, kombinezony zimowe sprzedaję i jakieś zabawki, które są niewypałem. A jak coś w spoko stanie i szkoda wyrzucić to nadaje ekozwrot.
Gosiaczek, Tula wonder? Babka pisała, że jej dziecko wyrosło to chyba jeszcze nie Twój syn 😁 -
Dziewczyny, trzymam kciuki za was i wasze bobasy w żłobkach. Mnie to przeraża i cieszę się, że nie musimy się póki co na ten krok decydować.
Moja młoda zjada 3/4 posiłki stałe, bardzo rzadko jakieś „przekąski” typu chrupek na spacerze, a tak to mleko tylko przed snem i z samego rana jak wstanie czyli tak 3 razy dziennie.
Ostatnio znów mamy kryzys, bo chyba ząbkuje i nie śpimy czwartą noc. Dodatkowo mała ewidentnie nauczyła się wymuszać i uskutecznia typowy bunt. Taki z rzucaniem się na ziemię, wyginaniem i krzykami więc mamy wesoło 🙃 Mpwilam, że nie ma sensu się przywiązywać do tego nocnego snu 😅
-
Mi się kończy urlop w połowie września dopiero i myślę czy brać wychowawczy czy iść po wypowiedzenie😄 fajnie jakby na tym wychowawczym nie zwolnili, ale wiem, że mogą wg prawa choc nie jestem pewna czy spełniają wszystkie przeslankj23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Nineq 1kg w trzy miesiące to dobry wynik na tym etapie, teraz nasze dzieci spalają dużo przy takim intensywnym rozwoju ruchowym.
Ja niezależnie czy się uda z bobasem numer dwa to nie wracam do pracy 🫣 pewnie jestem w sporej mniejszości ale taką decyzję z mężem podjęliśmy.
Tanashi 7min potrafi dać niezły reset 😅 mnie kiedyś zasnął w samochodzie na dosłownie 3min i cyk okno aktywiści się wydłużyło o 2h 🤦 chciałabym mieć taką zdolność szybkiego wysypiania się.
Nineq lubi tę wiadomość
-