X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    A nie jest tak, że Dzieci się dostosowuja?

Jak jestem, drzemka tylko przy karmieniu i tylko ze mną bądź spacerek

Jak wychodzę na kilka godzin spi przytulona do Taty i to ba, umie tak 2 godziny przespać

U nas z tatą to tragedia. Nie ma szans że przedłuży jej drzemkę. 30 min i koniec, rozpoczynamy 4-5 godzin okna aktywności.
    Mój egzemplarz się totalnie nie przystosowuje do warunków xd

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    U nas z tatą to tragedia. Nie ma szans że przedłuży jej drzemkę. 30 min i koniec, rozpoczynamy 4-5 godzin okna aktywności.
    A jak zostaje sama z tatą to też tak jest?
    Bo jak byłam na tym pogrzebie to moja serio miała drzemkę 3.5 h xD i mieli turbo słodki miły dzionek 🤡
    Jakby cieszę się ale ona mi nie spała 3.5 h nawet jak miała 2 tyg 😅

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś w nocy oa 22-1 🙄 ja nie wiem, kiedy spotka mnie przywilej przespania nocy 😂
    Ogóle uważam, że moja z tym odsmoczkowaniem zaliczyła false start. Ona ewidentnie ma ogromną potrzebę ssania, ale z jakiegoś powodu zrezygnowała ze smoczka. Jak ją usypiam to szuka czegokolwiek, często bierze moją koszulkę do buzi, a jeśli znajdzie gołe ciało to robi mi malinki xD
    A paradoksalnie, na cycku nie zasypia. Je i gotowa do zabawy.
    Naprawdę chciałabym wiedzieć skąd ona ma tyle energii, chętnie pożyczę trochę 😅😅

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A jak zostaje sama z tatą to też tak jest?
    Bo jak byłam na tym pogrzebie to moja serio miała drzemkę 3.5 h xD i mieli turbo słodki miły dzionek 🤡
    Jakby cieszę się ale ona mi nie spała 3.5 h nawet jak miała 2 tyg 😅

Tak xD ostatnio jak wyszłam na pazy to wrzeszczała mu 30 min bez sekundy przerwy. Biedny miał traumę kilka dni.
    A gdy wyszłam raz na spotkanie noworoczne, musiałam wracać migusiem uberem, bo ponad godzinę nie mógł jej uspokoić. Dosłownie gdy wysiadłam z windy już wiedziałam, że to mija się tak drze. Myślę, że każdy sąsiad ją słyszał 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:07

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondie na maksa zazdroszczę, że macie z kim ja zostawić na noc.
    U nas do tej pory teściowa wzięła ją dwa razy na spacer sama i to jedyna pomoc jaką od kogokolwiek dostaliśmy. Moja mama trąbiła jak to będzie przyjeżdżać do wnusi i się zajmować (ma tylko 50 lat i jest totalnie na chodzie). Ta, wnusia nie wie kim jest ta obca baba która w święta chce ją brać na ręce u robić foty 🙄
    Mamy w maju wesele i kombinuje jak na nie iść, bo nie mamy nikogo kto by się podjął skakania 30 min na piłce przez cały wieczór i noc gdy ona się budzi po 272738 razy 😑😑😑 wzięliśmy pokój nad salą i chyba ściągnę przyjaciółkę żeby siedziała z nią i dzwoniła na każdą pobudkę, i będę biegała. Pewnie się skończy tym, że pójdę dwa razy i już nie wrócę na imprezę 😂😂😂😂

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Blondi Ty też na jakiś pogrzeb?

Cel co do Twojego okresu niemowlęctwa ,kiedyś Ci tłumaczyłam, ze byłaś dzieckiem ,które nie bylo nauczone bliskości więc leżało i tyle. Takie dzieci mało płaczą. Dopiero z czasem,w zależności od warunków jakie ma albo zaczyna sie uczyć,ze jak zapłacze to ktoś przyjdzie albo leży i tyle.

Marzę o tym,żeby juz bylo ciepło. Chcę lato.

Wiesz co ja byłam bardzo wyczekanym dzieckiem które od kiedy się dało dostało dużo miłości tylko po prostu Mama ledwo uszła z życiem po naglym cc,a Tata trafil do szpitala w tym czasie. Chociaż wtedy to nie było kangurowania i tak..

Moja Mama chodziła do mnie codziennie, ledwo idąc, ile tylko mogła, a w domu rodzice dawali mi masę ciepła więc to trochę tak niesprawiedliwie brzmi z tą bliskością. Ale rozumiem, że to na pewno miało wpływ po prostu przykre, że tak się złożyło niefortunnie

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

Ja tak sobie pogadałam pochwaliłam i po dzisiejszej bardzo słabej dla niej nocy bo była zmiana pieluchy która ją bardzo wybudziła, kto nie poszedł na basen?

Żal mi jej bylo..

Może pójdę później.

Ja jak wychodzę na 4h czy ileś to zawsze mam zasade, że nie może być niewyspana,a dziś się tak trafiło
    Jak jest wyspana to kolejna drzemka na Tacie okej
    Pierwsza też lecz tylko gdy jest dobra nocka

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    U nas do tej pory teściowa wzięła ją dwa razy na spacer sama i to jedyna pomoc jaką od kogokolwiek dostaliśmy. Moja mama trąbiła jak to będzie przyjeżdżać do wnusi i się zajmować (ma tylko 50 lat i jest totalnie na chodzie). Ta, wnusia nie wie kim jest ta obca baba która w święta chce ją brać na ręce u robić foty 🙄
    Mamy w maju wesele i kombinuje jak na nie iść, bo nie mamy nikogo kto by się podjął skakania 30 min na piłce przez cały wieczór i noc gdy ona się budzi po 272738 razy 😑😑😑 wzięliśmy pokój nad salą i chyba ściągnę przyjaciółkę żeby siedziała z nią i dzwoniła na każdą pobudkę, i będę biegała. Pewnie się skończy tym, że pójdę dwa razy i już nie wrócę na imprezę 😂😂😂😂

Ło Panie, niemal 20 lat młodsza niż u nas Rodzice xD w tym wieku to by na luzie się zajęli

No to jest inne doświadczenie kiedy nie ma się w ogóle pomocy w sprawie opieki,a nie chce się obcej osoby.

My też nie wciskamy nikomu na siłę bo uważamy, że trzeba czuć się na siłach z takim Maluchem

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Pewnie Cię to nie pocieszy, ale niestety znam dużo takich „babć”, które jedno obiecywały, drugie robią. Ale są pierwsze do zdjęć i chwalenia się potem dzieckiem

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Pewnie Cię to nie pocieszy, ale niestety znam dużo takich „babć”, które jedno obiecywały, drugie robią. Ale są pierwsze do zdjęć i chwalenia się potem dzieckiem

To dokładnie ten przypadek xd ona pokazuje zdjęcia wnusi każdemu znajomemu na ulicy. Ciekawe co odpowiada, gdy pytają czy często nas odwiedza 😂😂😂

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama na pewno by sobie dała radę z maluchem na noc, ale no ja długo karmię piersią, więc u nas najszybsza nocowaka u kogoś to była jak córka miała 3.5 roku jak jechałam do szpitala rodzic 🤣 teściowa z młodym też zostaje jak trzeba, ale to tyle co na 2 h jak jadę do lekarza. Za to z córką to może szaleć cały dzień 😅 mlode babcie (i zaangażowane) to jednak wygrany los na loterii

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:11

age.png
‹‹ 2729 2730 2731 2732 2733
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ