CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem wam, że ja w ciągu dnia mogę już nie karmić w ogóle. Dziś jak zjadła o 6:50 mleko, tak teraz kolejny raz zje o 19 do spania. Pewnie jakbym jej zaproponowała mleko to by nie pogardziła, ale sama się nie upomina.
W ogóle zdałam sobie sprawę, że ja nie wiem po czym bym to miała poznać, bo zawsze to ja jej proponowałam jak robiła się marudna i nie miałam pomysłu co z nią zrobić a chciałam chwilę ciszy.
Ona je naprawdę duże ilości stałych. Na śniadanie zjadła całego dorosłego naleśnika z twarogiem i musem owocowym.
W ogóle niedawno nauczyła się mówić „am am” i komunikuje że jest głodna, głośno i stanowczo xD.
-
Jak marchewka to na słońce. Serio rozkłada ten karoten, już tak uratowałam ubraniaKatikat wrote:No wlasnie mydełko nie dało rady spróbuję inne.
Drażni mnie ta marchewka
Dzis u nas sporo jedzenia sie udalo,
mleko kaszka kawałek bolki z bieluchem i dopiero drugie mleko dzis.
-
Anabbit wrote:Co 18 dni? 🤯🤯🤯🤯 biorąc pod uwagę że u mnie okres trwa(ł) tydzień to takie 11 dni wolności? Xd
Ja mam co 18 dni,okres trwania 5-7 dni. Czasem co 21 . Ale rzadko. Właśnie siedzę i zżeram synowi wielkanocne słodycze więc może coś się czai za rogiem. -
🤣
Pozdrawiam z Chorwacji.
Wyjeżdżaliśmy z infekcją starszej, młodsza dołączyła w trakcie. Więc był SOR w Splicie (polecam) bo była wysoka gorączka. Naszczęście płuca i uszy zdrowe. Poza tym super 🫡
Dziewczyny znacie to?
https://www.mjakmama24.pl/zdrowie/dziecka/oczyszczanie-nosa-dzieciom-za-pomoca-strzykawki-aa-5Cva-peiB-xUju.html
Pielęgniarka tu w szpitalu przeczyscila małej i byłam w szoku, ale super sprawa, w porównaniu do odciągania daje mega ulgę odrazu.
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Kasia szkoda, że na urlopie Was dopadło
oby reszta już była bez przygód, odpoczywajcie! My sobie zarezerwowaliśmy Mazury na tydzień na majówkę, ale patrzyłam na pogodę i raczej musimy zabrać kalosze bardziej niż kapelusze na słońce 🤣
kasssia lubi tę wiadomość
-
My tez myślimy o mazurach na majówkę. Ale to w zależności od pogody. Dla nas to tyle co się spakować i jechać. Tylko my pod kątem sprzątania tam ,bo gościu który doglada nam mieszkanie ,mówi ze są ślady mysich kup. A maz ostanio mówił,że naruszone w kuchni tam było,jakby obżarta gąbka
-
Oo widzisz Karola, to jak ty polecasz to już się będę mniej cykać. A czemu tą Żanetą? Lepiej niż zwykłą? Ja dawałam teraz 5 ml nie wiem czy nie za mało.
Ja tu się nastawiłam na zimno, bo w pogodzie pisali że zimny wiatr, a tu mega ciepło, dopiero dzisiaj trochę chłodniej a jutro ma padać. W środę wracamy 😥 na majówkę chyba nigdzie nie jedziemy, krótka jest, a lubię też czasami zostać w mieście na długi weekend, pusto jest można się zrelaksować 😀
Zaraz wrzucę fotki na grupie.
Annabit, ja też już w ciągu dnia czasami już nie karmię bo się nie upomina, ale jak ostatnio okazało się że mało przybiera to jej daje, bo jakos tak dużo bardzo nie je jedzenia jak twoja. -
My jeździmy na głuchą wieś, więc tam turystów za dużo nie ma, chociaż oczywiście zawsze znajdą się amatorzy zakłócania ciszy skuterami wodnymi na jeziorze xd ale po majówce zawsze wyjeżdżają, a my zostajemy jeszcze dłużej i wtedy cieszymy się ciszą 😅. Chociaż już mąż narzeka że ma być zimno to lepiej zostać w domu i cisnąć z ogrodem 🤣 więc zobaczymy ile ostatecznie tam posiedzimy.
-
Kassia ja żanety używam bo 20 lat z nią pracuje i tak sie przyzwyczaiłam. Czy do płukania ucha czy zatok.
Do domu dla dzieci najlepiej kupić butelkę do irygacji zatok. I albo jakiegoś litrowego brauna 0,9 % z allegro albo gotowe saszetki do irygacji. 5 ml to jest malutko. Dla malutkiego dziecka to ja po 100 ml leje. Jak juz jest w stanie otworzyć buzię ,i tak trzymać ,to i 250 ml szło.
Weszłam na szybko na neta i widzę,że juz są strzykawki do irygacji dla niemowląt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 12:38
-
Na majówkę to my akurat z Grecji wracamy. Może pogoda ładna będzie to grilla się zrobi 😆
Elza, jak spanie młodej w swoim pokoju?
My wystawiliśmy mieszkanie do sprzedaży. Z jednej strony super jakby się udało szybko, a z drugiej to są tylko dwa, które ewentualnie nas interesują. Jedno w stanie deweloperskim 🫢 -
Nineq wrote:Na majówkę to my akurat z Grecji wracamy. Może pogoda ładna będzie to grilla się zrobi 😆
Elza, jak spanie młodej w swoim pokoju?
My wystawiliśmy mieszkanie do sprzedaży. Z jednej strony super jakby się udało szybko, a z drugiej to są tylko dwa, które ewentualnie nas interesują. Jedno w stanie deweloperskim 🫢
A dokąd lecicie Grecji? Masz jakiś sprawdzony hotel? My chcemy w tym tyg kupić wakacje na przełomie maja i czerwca, a moja decyzyjność leży i kwiczy. Nie umiem wybrać wyspy i hotelu