Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś polecajki szybkich dań do łapki (najlepiej bez piekarnika, chociaz moze być w ostateczności)?

Dziś zrobiłam kasze jaglana z warzywami I oliwa i jest wielki bunt na cokolwiek, co chcę podać łyżeczką. Kasza czasem się robi taka zbita, ale w tej wersji niestety siada na brzuszek więc muszę ją nieco rozciaptać. W efekcie cała podłoga, fotelik, Maluch, włosy, wszystko zostało w kaszy aż się zaczęłam śmiać bo wyglądało to komicznie.

Jak sprzątam to jeszcze z góry z fotelika widzę jak porcja kaszy zbliża się ku mojej głowie 😊

Placki są spoko, ale już je jemy ciągle na śniadanie więc coś co nie jest plackiem 🤣 naleśnikiem itp

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel - placki xd 🤣
    Właśnie usmażyłam całe pudełko placków dyniowych bo jutro mamy nasze mamuskowe spotkanie więc będę miała czym częstować dzieciaki
    A tak poważnie u nas poza ogórkiem bananem i plackiem to nic młodą do ręki więcej nie chce, więc nie pomogę

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem team placki i omlety xD

Dzisiaj robiłam takie twarogowe (kostka twarogu 250 g, duże jajko, 4 łyżki mąki), ale muszę przyznać, że lekko mi przywierały do patelni. Na szczęście młodemu posmakowało, bo trochę nie mial apetytu przez tą trzydniówkę i mi spadł z wagi, ale już chyba będzie ok :/

Jeszcze pulpeciki są spoko do rączki, można robić bardziej podłużne niż okrągłe, testowałam z cielęciny i z kaczki (z kaczki mi nie smakowały, ale młody się zajadał).

No i z mięsnych rzeczy ja też daje dorsza na parze tak do łapki, fajnie się dzieli na takie kąski, że młodemu jest łatwo złapać.

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze rybne pulpeciki zrobić młody lubi rybki

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, moja nie ma żadnych butów. Tzn dostała jakieś adidasy i sandały, ale są za duże. Może latem będą dobre. No, ale ona dopiero w domu wstaje. Na zewnątrz jest w wózku lub na huśtawce, więc nie potrzebuje butów

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza my mamy buty, bo jak wychodzę gdzieś z małą to jak zajdziemy na plac zabaw czy nawet do głupiej galerii i chce ją przebrać czy coś to ona faktycznie staje. Dla mnie też jest wygodniej ja na chwilę postawić niż manewrować wózkiem albo sadzać ją na brudnej ławce więc mamy buty, bo od czasu do czasu stanie. Poza tym czymś się zajmuje, bo buty ją interesują. Ja mam barefoot ze smyka. Lasocki i te inne są niewymiarowe na jej stopę. Fizjo uznał, że mogą być więc kupiłam.
    Cel ten 0,15 można stosować już u naszych dzieciaków. Chyba od 7 kg jest. Moja mama jest alergikiem i wyszło to u niej dość późno. Dwa razy widziałam ją we wstrząsie i mam traumę. Wszędzie chodzę z zestawem. Wywalam potem regularnie do kosza 600 złotych, ale mam poczucie bezpieczeństwa.
    A drama była po prostu głupia. Sąsiadka ma jeszcze starsze dziecko, które puszcza samopas. Miał może 4 lata jak wyjechał mi na hulajnodze prosto pod koła. Nasza droga i tak ma duże ograniczenie prędkości więc to auto się raczej toczyło, ale bardzo się wystraszyłam. W dodatku młody upadł, bo się wystraszył jak gwałtownie zahamowałam i obtarł sobie twarz o chodnik. Strasznie płakał więc zaprowadziłam go do domu i potem powiedziałam jego mamie, że to w sumie jeszcze małe dziecko i żeby zwracała na nie uwagę, bo może się to skończyć kolejnym razem dużo gorzej. Wiecie, to taka matka; która wychodziła na ogród palić papierosa i widziała dziecko z odległości 100 metrów i była zadowolona. A dziecko całymi dniami latało, krzyczało i przeklinało. Nie wtrącam się nikomu w wychowanie, ale wtedy w stresie zwróciłam jej uwagę. Tym bardziej, że często widziałam jak ten dzieciak jedzie albo biegnie, często z nosem w telefonie i ilekroć go widziałam to się bałam, że coś się stanie. No to tak mnie zwyzywała, że aż mój maz usłyszał z na przeciwka. Rozpętała się taka kłótnia, że myślałam, że skończy się policją. Oczywiście teraz mam łatkę awanturującej się gówniary i nieletniej utrzymanki

‹‹ 2779 2780 2781 2782 2783
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ