Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś polecajki szybkich dań do łapki (najlepiej bez piekarnika, chociaz moze być w ostateczności)?

Dziś zrobiłam kasze jaglana z warzywami I oliwa i jest wielki bunt na cokolwiek, co chcę podać łyżeczką. Kasza czasem się robi taka zbita, ale w tej wersji niestety siada na brzuszek więc muszę ją nieco rozciaptać. W efekcie cała podłoga, fotelik, Maluch, włosy, wszystko zostało w kaszy aż się zaczęłam śmiać bo wyglądało to komicznie.

Jak sprzątam to jeszcze z góry z fotelika widzę jak porcja kaszy zbliża się ku mojej głowie 😊

Placki są spoko, ale już je jemy ciągle na śniadanie więc coś co nie jest plackiem 🤣 naleśnikiem itp

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel - placki xd 🤣
    Właśnie usmażyłam całe pudełko placków dyniowych bo jutro mamy nasze mamuskowe spotkanie więc będę miała czym częstować dzieciaki
    A tak poważnie u nas poza ogórkiem bananem i plackiem to nic młodą do ręki więcej nie chce, więc nie pomogę

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem team placki i omlety xD

Dzisiaj robiłam takie twarogowe (kostka twarogu 250 g, duże jajko, 4 łyżki mąki), ale muszę przyznać, że lekko mi przywierały do patelni. Na szczęście młodemu posmakowało, bo trochę nie mial apetytu przez tą trzydniówkę i mi spadł z wagi, ale już chyba będzie ok :/

Jeszcze pulpeciki są spoko do rączki, można robić bardziej podłużne niż okrągłe, testowałam z cielęciny i z kaczki (z kaczki mi nie smakowały, ale młody się zajadał).

No i z mięsnych rzeczy ja też daje dorsza na parze tak do łapki, fajnie się dzieli na takie kąski, że młodemu jest łatwo złapać.

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze rybne pulpeciki zrobić młody lubi rybki

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, moja nie ma żadnych butów. Tzn dostała jakieś adidasy i sandały, ale są za duże. Może latem będą dobre. No, ale ona dopiero w domu wstaje. Na zewnątrz jest w wózku lub na huśtawce, więc nie potrzebuje butów

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza my mamy buty, bo jak wychodzę gdzieś z małą to jak zajdziemy na plac zabaw czy nawet do głupiej galerii i chce ją przebrać czy coś to ona faktycznie staje. Dla mnie też jest wygodniej ja na chwilę postawić niż manewrować wózkiem albo sadzać ją na brudnej ławce więc mamy buty, bo od czasu do czasu stanie. Poza tym czymś się zajmuje, bo buty ją interesują. Ja mam barefoot ze smyka. Lasocki i te inne są niewymiarowe na jej stopę. Fizjo uznał, że mogą być więc kupiłam.
    Cel ten 0,15 można stosować już u naszych dzieciaków. Chyba od 7 kg jest. Moja mama jest alergikiem i wyszło to u niej dość późno. Dwa razy widziałam ją we wstrząsie i mam traumę. Wszędzie chodzę z zestawem. Wywalam potem regularnie do kosza 600 złotych, ale mam poczucie bezpieczeństwa.
    A drama była po prostu głupia. Sąsiadka ma jeszcze starsze dziecko, które puszcza samopas. Miał może 4 lata jak wyjechał mi na hulajnodze prosto pod koła. Nasza droga i tak ma duże ograniczenie prędkości więc to auto się raczej toczyło, ale bardzo się wystraszyłam. W dodatku młody upadł, bo się wystraszył jak gwałtownie zahamowałam i obtarł sobie twarz o chodnik. Strasznie płakał więc zaprowadziłam go do domu i potem powiedziałam jego mamie, że to w sumie jeszcze małe dziecko i żeby zwracała na nie uwagę, bo może się to skończyć kolejnym razem dużo gorzej. Wiecie, to taka matka; która wychodziła na ogród palić papierosa i widziała dziecko z odległości 100 metrów i była zadowolona. A dziecko całymi dniami latało, krzyczało i przeklinało. Nie wtrącam się nikomu w wychowanie, ale wtedy w stresie zwróciłam jej uwagę. Tym bardziej, że często widziałam jak ten dzieciak jedzie albo biegnie, często z nosem w telefonie i ilekroć go widziałam to się bałam, że coś się stanie. No to tak mnie zwyzywała, że aż mój maz usłyszał z na przeciwka. Rozpętała się taka kłótnia, że myślałam, że skończy się policją. Oczywiście teraz mam łatkę awanturującej się gówniary i nieletniej utrzymanki

• Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, u mnie podobnie alergolog mówiła o epipenie, że od 7 kg powinno się stosować. Wściekłam się jak kupowałam, bo miał ważność do października, a powinien starczyć na dwa lata. Niestety wszystkie w hurtowni są takie... Ale był za 99 zł (refundowany 50%)

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel, ja bym na pewno spakowała coś na ugryzienia. Zupełnie o tym nie pomyślałam, a komar go ugryzł. Tak jak i słoiczek ze śliwką suszoną. Trochę go przez zmianę klimatu zatkało. Przy wyjazdach na jakąś objazdowke zabrałam z hotelu placki, pieczywo czy obiad do pudełka (zabrałam pojemnik z domu). Nosidło nam się sprawdza, bo usnął mi w wczoraj na ponad 1h - w wózku nigdy tak nie sypiał.

Anabbit, dam znać 👍

Elza, ja mam buty dla młodego, ale trzymam w wózku. Jak idziemy gdzieś to zakładam, bo on chce stawać. Na wyjeździe to lata bez butów. Kupiłam ochraniacze na kolana ze smyka chyba, żeby jak czworakuje to na betonie nie obcierał nóg.

Karola, nadal tak średnio jak coś poważnego. Małe sprawy załatwiają na miejscu, grube nie. Kupowałam ubezpieczenie na duże kwoty w razie awarii.

Cel95 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Blondi, u mnie podobnie alergolog mówiła o epipenie, że od 7 kg powinno się stosować. Wściekłam się jak kupowałam, bo miał ważność do października, a powinien starczyć na dwa lata. Niestety wszystkie w hurtowni są takie... Ale był za 99 zł (refundowany 50%)
    Nawet nie wiedziałam, że mogą starczyć na dwa lata. Ja wymieniam co pół roku około. Tak mniej więcej wychodzą te daty ważności. Ja kupuje bez refundacji więc trochę trzepie po kieszeni, ale obym nie musiała nigdy użyć

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My póki co tylko po ogrodzie puszczamy młodego i chodzi w skarpetach. Wraca brudny jak niebożę stworzenie 🤣 ale chociaż się dobrze bawi.

Cel mój je praktycznie wszystko ręką, nawet zupy xD miksuję mu z warzywami tak żeby nie była taka płynna tylko jak gęsty krem i to jeszcze mieszam z makaronem orzo. On jest drobny i nie wypada mu z rączki, jakoś tak sobie wpycha że zjada wszystko xd u nas zupa jest prawie codziennie i bobas zajada chętnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia, 06:47

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi to bardzo dziwne zachowanie tych ludzi. Powinni Ci podziękować. Mi by było wstyd i przykro na miejscu tej mamy, że w ogóle dopuściłam do takiej sytuacji i byłabym wdzięczna, że ktoś jechał spokojnie i nic się nie stało

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojej ubieram buty bo na ogródku czy placu zabaw ciągle wstaje i chodzi bokiem. Nie usiedzi.

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja potrzebuje pożyczyć starszaka to moja też zje wszystko 😆 Póki co na topie są banany, ogórki i… parówki 🥲 Ostatnio obżarła męża. Pół biedy, że to jakieś „lepsze” i „eko”, ale średnio w to wierzę. Obrzydza mnie sama koncepcja parówek. Dobrze, że zaczęła jeść cokolwiek stałego.
    Cel no dziwni ludzie, ale ta matka to taka raczej typowa madka z memów. Ojciec to tam się nic nie odzywa. Gorzej, że cała okolica ma nas przez to za gburów, którzy nienawidza dzieci XD

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-pmGGlkqWjs

Nie mam zwidów co nie? 🙈🙈🙈

Blondi29, Elza1234, Tanashi, Nineq, Truuskaawka, Blackapple, Anabbit, Grzegrzula, xSmerfetkax, Cel95, Szarotka12, lusix, Katikat, Revolutionary , KarolaKinga, Lauraa, Marsol, kasssia, Werzol, Biedronka@ lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 28 kwietnia, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi ludzie juz tacy sa ze sobie nie dadzą nic zarzucić. Matki to już w ogóle nie przyjmują krytyki. Jak zwrócisz uwagę, że ich dziecko robi coś nie tak, to jest potężna obraza. I jeszcze zasłanianie się tym patologicznym tekstem "szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko "
    Wczoraj na necie cos mi mignęło,ze jakieś dzieci terroryzują jakieś miasteczko i matka ma wywalone. A one kamieniami w ludzi rzucają.

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

PIERWSZY DRUGI WĄTKOWY BOBAS 😭😭😭❤️❤️❤️❤️ GRATULACJE 🥹❤️

Margareetka, Revolutionary lubią tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Ociepanie!
    Nie masz bo nawet bez okularów widzę! Udało się w 1 cyklu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia, 07:35

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 28 kwietnia, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Krecha jak byk!

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Wooow! Tak coś czułam 🤣 Gratulacje ♥️ ja testowałam z córką 4 maja i miałam termin na 9 stycznia, to Ty pewnie też jakoś początek będziesz miała :D

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

O matko, gratuluję 😁jak odczucia?

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png