Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 11 maja, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Jezu Karola, a nie możecie się w innej parafi ochrzcić czy coś? Ludzie się od kościoła odwracają teraz to powinni być elastyczni kurde xD

Kościół i elastyczni to się chyba nie łączy 🤣🤣🤣

Margaretka każdej z nas pewnie będzie przykro jak będziemy kończyc kp niezależnie od okoliczności i tak długo karmiłaś, nie masz co siebie obwiniać ;)

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 12 maja, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio terminy na chrzest zajęte? Nam ksiądz mówił, że tak mało chrztów, że praktycznie termin do koloru do wyboru. Karola, poszłabym do innego kościoła.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 maja, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre kościoły tak mają że robią np. raz w miesiącu w jedną niedzielę tylko z jakiegoś powodu. Też bym próbowała gdzieś indziej :) albo spróbować dogadać chrzest po mszy z jakimś spoko księdzem. Albo w razie czego z mszą z intencją zapytaj o tę koncelebre, u nas tak często jest że jest dwóch księży i właśnie każdy swoją intencję ma. I może być że jeden za zmarłych a drugi ma coś zupełnie innego wtedy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 06:47

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 12 maja, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam super księdza i kościół . Chodzę tylko tam,w żadnym innych nie będę chrzcić dziecka. Właśnie przez to ,że tam chodzi tyle ludzi ,wszytko jest zaklepane. Chrzciny robią kiedy sie chce. 7 dni w tygodniu. Z mszą,bez mszy. Bez żadnych nauk,bez patrzenia kto panna a kto praktykujący. Problem jest taki,że właśnie wszystkie niedzielie i soboty sa zaklepane.

Ja bym zrobila chrzest i w tygodniu ale no rodzina nie da rady być .

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 maja, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja mam super księdza i kościół . Chodzę tylko tam,w żadnym innych nie będę chrzcić dziecka. Właśnie przez to ,że tam chodzi tyle ludzi ,wszytko jest zaklepane. Chrzciny robią kiedy sie chce. 7 dni w tygodniu. Z mszą,bez mszy. Bez żadnych nauk,bez patrzenia kto panna a kto praktykujący. Problem jest taki,że właśnie wszystkie niedzielie i soboty sa zaklepane.

Ja bym zrobila chrzest i w tygodniu ale no rodzina nie da rady być .

Wow to trafiłaś na prawdę na niszowy kościół, który ma takie współczesne podejście.
    Przykro, że nie ma terminu :( a nie ma opcji, żeby zrobić dwa chrzty? Kiedyś to był standard. Nawet my jakimś cudem mieliśmy chrzest jeszcze z jednym bobasem, mimo że w zeszłym roku w naszej parafii było całe 9 chrztów.

Dzięki za słowa otuchy. Na pewno chce dociągnąć do roczku, więc jeszcze półtora miesiąca. Karmienia w dzień będę próbować już ograniczać, bo to zdecydowanie bardziej są emocje niż głód.

Usg mam w czwartek. Stresik jest chyba nawet większy niż za pierwszym razem 🙈

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 maja, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia kciuki, żeby to było jednak od ząbka.

Nineq a jak u Was?

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 12 maja, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka nie chodzi o dwa chrzty na raz ,tylko o to ,że są same msze za zmarłych . W ogóle w tym kościele ponoć większość chrzci w tygodniu,bez mszy. Dla mnie to kosmos.

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 12 maja, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka to wszystkie będziemy w czwartek trzymać kciuki i się stresować.

Mój się zrzygał wczoraj na siebie i na mnie przez katar 🫣potem jak nowonarodzony. Nie ma gorączki, nie ma apetytu, katar został. Już widać, że czuje się lepiej. Wczoraj łącznie spał 4h na drzemkach, dziś leci już 1.5h.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 12 maja, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka będę trzymać kciuki w czwartek! 🥹

Ja aktualnie czekam na miesiączke, sutki niemiłosiernie mnie swędzą od wczoraj, podbrzusze boli, a jej nie ma 🤷🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

Nineq oby katar szybko odpuścił!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 10:54

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka ja też trzymam kciuki!
    Karola przykro mi z powodu braku terminu. Jednocześnie zazdroszczę super kościoła. Nasz jest paskudny. Chrzest to było ostatnie co tam robiliśmy.
    Smerfetka u mnie to samo tylko spóźnia się już trzeci dzień. Testy negatywne więc czekam do ilu dni cyklu dociągnę xd Za to objawy mam wszystkie

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 maja, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki się przydadzą, bo ja świruje 🫣

Smerfetka ja ciągle trzymam kciuki, żeby się pojawiły dwie kreski 🤞 fajnie byłoby mieć koleżankę na nowym wątku 😅 Anabbit na wieści od Ciebie też czekam 😊

xSmerfetkax, Blondi29, Anabbit, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 12 maja, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na coś tam liczę, ale ostatnio miałam cienką kreskę w 10dpo, a teraz nic, a na dniach powinnam dostać miesiaczke. No ale dopóki nie ma okresu to pewnie będę się jeszcze trochę łudzić 😅 wgl powiem wam że mega mnie wkurzyły testy facelle, jakoś pod górkę miałam z nimi to testowanie, zostały mi ostatnie dw aj chyba więcej ich nie kupię 🤷🏽‍♀️

Blondi, widzę że twój organizm też płata ci figle 🫣

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się muszę wybrać na betę, bo mój organizm leci w kulki. Ciąży niby nie podejrzewam, ale objawy mam typowe, a w poprzedniej ciąży test wyszedł mi dopiero dwa tygodnie po spodziewanej miesiączce mimo, że też miałam objawy. Ciężko mi powiedzieć o co chodzi z tym moim organizmem 🙃 Natomiast nienawidzę czekać na rozlew krwi

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka ja czuję, że wszystko będzie dobrze u was. Mam też jakieś głupie przeczucie, że będziecie mieć kolejnego roześmianego chłopaka. Afirmuję śliczny zarodek z serduchem jak dzwon

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 12 maja, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Ja to się muszę wybrać na betę, bo mój organizm leci w kulki. Ciąży niby nie podejrzewam, ale objawy mam typowe, a w poprzedniej ciąży test wyszedł mi dopiero dwa tygodnie po spodziewanej miesiączce mimo, że też miałam objawy. Ciężko mi powiedzieć o co chodzi z tym moim organizmem 🙃 Natomiast nienawidzę czekać na rozlew krwi

O kurde! Jaka wtedy miałaś betę? 🫣

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 12 maja, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Jeszcze na coś tam liczę, ale ostatnio miałam cienką kreskę w 10dpo, a teraz nic, a na dniach powinnam dostać miesiaczke. No ale dopóki nie ma okresu to pewnie będę się jeszcze trochę łudzić 😅 wgl powiem wam że mega mnie wkurzyły testy facelle, jakoś pod górkę miałam z nimi to testowanie, zostały mi ostatnie dw aj chyba więcej ich nie kupię 🤷🏽‍♀️

Blondi, widzę że twój organizm też płata ci figle 🫣

A miałaś te paskowe czy strumieniowe? Mnie to się najlepiej właśnie facelle sprawdzały. No i trzymam kciuki, żeby jednak kolejny miał dwie kreski.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 12 maja, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka,daj sobie czas na 'żałobe' po odstawieniu. Myśle że na każdym etapie jest to trudne. A w ciąży to już w ogole hormony i nastroj buzuje. Odwaliłaś kawał dobrej roboty ❤️

Smerfetka trzymam kciuki ✊🏻✊🏻

Mi chyba się udzielił Wasz nastrój ciążowy i rano miałam ochote na parówki z musztardą.
    A ja nienawidze musztardy 🤣 Jeden jedyny raz jak miałam na nią ochote to właśnie jak byłam w ciąży.
    Ale cóż,wiatropylna nie jestem 😅

Karola,słaba sytuacja. A nie mogą po prostu po mszy ochrzcić? Iść na msze i z rodziną zostać chwilę po?

xSmerfetkax, Elza1234, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 12 maja, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A miałaś te paskowe czy strumieniowe? Mnie to się najlepiej właśnie facelle sprawdzały. No i trzymam kciuki, żeby jednak kolejny miał dwie kreski.

Paskowe, właśnie w poprzedniej ciąży używałam easy home i facelle strumieniowe, a teraz nie wiem co jest z tymi paskowymi. Zdarzyło się że musiałam trzymać w moczu dłużej niż producent zaleca bo nic nie szło xd

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    O kurde! Jaka wtedy miałaś betę? 🫣
    980. Ale wiem, że zapłodnienie nie mogło raczej być później, bo fizycznie nie było takiej możliwości. Czyli coś tam się ta droga do komórki jajowej czy coś musiała wydłużyć już z mojej strony. Ciężko powiedzieć. Do tej pory nie wiem czemu tak wyszło

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 12 maja, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Paskowe, właśnie w poprzedniej ciąży używałam easy home i facelle strumieniowe, a teraz nie wiem co jest z tymi paskowymi. Zdarzyło się że musiałam trzymać w moczu dłużej niż producent zaleca bo nic nie szło xd

O to dziwne, mnie się szybko wybarwiały.

age.png
‹‹ 2816 2817 2818 2819 2820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ