Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 14 maja, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit gratuluję w miarę udanej wizyty. Czekamy na telefon od cioci i trzymam kciuki za następną wizytę 😁

U nas nie zdarzyła się pomyłka,od razu widać że to dziewczynka. Wszędzie słysze że jaka piękna i urodziwa 😅 Ale pewnie dużo dają włoski.
    Moja to pulpet jest,buzia pyzata. Ostatnio ważyłam ją to miała 9,6kg. Teraz już na pewno dobiła do 10. A dopiero zaczynamy rozmiar 74 z H&M.

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wprawdzie ładnie zjada, ale też chomikuje pod krzesełkiem jak u Karoli.

Poza tym nas karmi, ale od nas nagle nie zje. Ona nas nakarmi, ale siebie chce sama łyżeczką. Nagle przestała chcieć od nas jeść z łyżeczki, nie ma i koniec, musi sama sobie podać. Zosia samosia.

Więc jest meeeeega bajzel jedząc, za to uczy się jeść z łyżeczki więc coś za coś (chodzi mi wiecie o owsianki, zupy bo resztę od dawna już jej podajemy do łapki)

Z kubkiem otwartym było na początku tak samo, a teraz pije elegancko z niego. Tylko lubi "podlać kwiatki" za sobą bądź naszą głowę gdy sprzątamy jedzenie z podłogi 😊🥰

Czasem też próbuje mi przylepić kawałek jedzenia gdy się odwrócę i coś jej szykuję itp

Śmieszne jest również gdy "wabi" nas kawałkiem jedzenia po czym patrzy, śmieje się i hop w ostatniej chwili zjada sama ten kawałek 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 20:09

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 maja, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    Nie wspominałam. Ma na imię Beniamin, a mówimy zawsze Benio.

Fajnie, że spotkanie się udało i babcia wyszła z pokaźną sesją zdjęciową. Może zreflektuje się i będzie Was odwiedzać częściej 😃
    Kurcze, bardzo ładne imię ❤️

Marsol lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 14 maja, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol, piękne imię, mojemu mężowi sie bardzo podobało jak wybieralismy imiona😁
    U nas od kilku dni mały tak pięknie zakumał jedzenie samodzielnie łapkami, jestem dumna bo generalnie wszyscy w domu uważali ze przesadzam z tymi kawałkami i pozwalaniem mu na wsadzanie rączek do wszystkiego a teraz chwalą jak sobie radzi, no well, nie ma za co 🤣 do tego zaczął mnie karmić, mega urocze 😍

Marsol, Elza1234, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 14 maja, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analitycy też czekam na relację od cioci! 😅 wychodzi na to że było całkiem miło 😁

Benio, piękne imię! 😍

Marsol lubi tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 14 maja, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Blackapple dzięki że o nas pomyślałaś, a ten basen odkładam i odkładam... Trzeba by coś ogarnąć. A byliście już tam? U nas to chyba musiało by być wcześniej, ale ciekawi mnie właśnie czy jej się zmieni bo aktualnie to już po 18.30 jemy myjemy się, ząbki i do spania ok 19 🤪

Trochę mnie zastanawia picie wody w kąpieli, wolałabym, żeby nie piła jednak wody z basenu🥲

Margaretka no właśnie, dzieci kp chyba zwłaszcza mają takie babyface dziecięce co jest Urocze
    Mój Mąż to w ogóle miał meeega "pysie " jako niemowlak, 2x większe od Małej, aż się zdziwiłam xd

Tak, my tam chodzimy od lutego na grupę 3-12 miesięcy, ale teraz go zapisałam na 12-24 i myślę, że będzie bardzo zadowolony, bo on lubi zaczepiać dzieci. Na tej naszej grupie to nawet spoko, bo jest taki podobny wielkościowo do niego chłopczyk i sobie tak śmiesznie chlapią razem, no i ogólnie raczej bardziej kontaktowe dzieci się trafiły. A jak osrabialiśmy ostatnio w czwartek to były takie przestraszone a Józef oczywiście chciał im piłeczki rzucać a one się go bały chyba 😅

No i mój młody ma niecałe 8 kg i też jest okrąglutki na buzi, także po prostu dzieci tak mają.

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 14 maja, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny! 🥰 Fajnie, że Wam się podoba, bo w mojej rodzinie była na początku jakaś niezgoda na to imię. W sensie, że po co takie nietypowe. Mój dziadek nawet przez pewien czas mówił na młodego Grzegorz, bo uznał, że lepsze 😅

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 14 maja, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno na świecie są nasze klony,ludzie tak podobni 😄
    I Karola musze Ci powiedzieć,że Ty i moja ex bratowa to normalnie jesteście bliźniaczki 🙉 No chyba niewiele starsza jesteś,ale serio 🫢
    Jak wyświetliło mi się te zdjęcie dzisiejsze to na początku byłam pewna że to ona tylko dziecko mi nie pasowało 😅

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 14 maja, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Podobno na świecie są nasze klony,ludzie tak podobni 😄
    I Karola musze Ci powiedzieć,że Ty i moja ex bratowa to normalnie jesteście bliźniaczki 🙉 No chyba niewiele starsza jesteś,ale serio 🫢
    Jak wyświetliło mi się te zdjęcie dzisiejsze to na początku byłam pewna że to ona tylko dziecko mi nie pasowało 😅
    Mówisz o tej wariatce? 😅 Wrzuć fote,powołamy komisję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 21:45

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 maja, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol piękne imię, Beniamin też był na naszej liście 🥰 u nas 90% pytań jakiś przypadkowych ludzi po tym jak mówiliśmy jakie imię to była chwila konsternacji i....to po dziadku? 🤣

Marsol lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 14 maja, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi u nas syn ma imię po prababci, a córka po ojcu😅

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 maja, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola no to dosyć częste, ale mój akurat ma po Opowieściach z Narnii 🤣🤣🤣

age.png

Wysłany: 14 maja, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Karola no to dosyć częste, ale mój akurat ma po Opowieściach z Narnii 🤣🤣🤣
    To pamiętam!

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 14 maja, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W naszych rodzinach też było kręcenie nosem na Józefa i moja babcia przez jakieś pół roku do niego mówiła per Królewicz chyba, bo ona sobie ubzdurala, że musi być Filipek xD
    A u mojego męża z kolei było, że jak to tak po pradziadku (od ich strony, żeby nie było, że od mojej).

No a moim koleżankom się bardzo podobało i obcym ludziom, którzy pytają też zazwyczaj się podoba.

Beniamin też bardzo fajne i Edmund u Tanashi też 😉 Ale jakbym miała kiedyś mieć jeszcze syna to mówiłam mężowi, że teraz musi być Jasiu po moim dziadku, bo skoro oba Józki mają wiele cech podobnych (serio, czasem się śmiejemy, że klątwa imienia np oboje w charakterystyczny sposób kopią nogą jak się nudzą), to Jasiek to już w ogóle będzie aniołek, bo mój dziadek był taki do rany przyłóż.

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 14 maja, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Mówisz o tej wariatce? 😅 Wrzuć fote,powołamy komisję

Ona była przed tą aktualną,jest matką mojego chrześniaka.
    Ale też wariatka 🤣
    Jak znajde to wrzuce tam w komentarzu 😅

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 14 maja, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Marsol piękne imię, Beniamin też był na naszej liście 🥰 u nas 90% pytań jakiś przypadkowych ludzi po tym jak mówiliśmy jakie imię to była chwila konsternacji i....to po dziadku? 🤣

Też spotkaliśmy się z pytaniami czy to po dziadku. A na naszej liście był również Edmund 😄

Tanashi lubi tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 maja, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janek i Józef brzmi jak plan na 2028 Blackapple 😎

Blackapple, xSmerfetkax, Margareetka, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 14 maja, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Janek i Józef brzmi jak plan na 2028 Blackapple 😎

❤️

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 14 maja, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio zdziwiłam bo jedna pani mi ostatnio na Huberta oznajmiła że, noo teraz te stare imiona wracają 😅

Józko teraz chyba wracają do łask, bo kojarzę trzy bobasy z tym imieniem 🫢

Tanashi, Edmund kojarzy mi się właśnie tylko i wyłącznie z opowieściami z Narnii 🫢 moja koleżanka urodziła w tamtym roku Łucję 😁

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 15 maja, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hubert stare imię? Nie wiem gdzie. Przecież normalnie używane.

Myślę, że to dobrze, że jest powrót do tych bardziej tradycyjnych imion. Bez urazy, ale Brajan i Dżesika to nie najlepszy wybór według mnie.
    Mój ma popularne, ale u mnie w rodzinie i mojego K. nie ma żadnego, nie znamy i nie mamy negatywnych skojarzeń. Poza tym... Krzyś miał swojego Kubusia więc pasowało.😆

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ 2826 2827 2828 2829 2830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ