CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Anabbit gratuluję w miarę udanej wizyty. Czekamy na telefon od cioci i trzymam kciuki za następną wizytę 😁
U nas nie zdarzyła się pomyłka,od razu widać że to dziewczynka. Wszędzie słysze że jaka piękna i urodziwa 😅 Ale pewnie dużo dają włoski.
Moja to pulpet jest,buzia pyzata. Ostatnio ważyłam ją to miała 9,6kg. Teraz już na pewno dobiła do 10. A dopiero zaczynamy rozmiar 74 z H&M. -
U nas wprawdzie ładnie zjada, ale też chomikuje pod krzesełkiem jak u Karoli.
Poza tym nas karmi, ale od nas nagle nie zje. Ona nas nakarmi, ale siebie chce sama łyżeczką. Nagle przestała chcieć od nas jeść z łyżeczki, nie ma i koniec, musi sama sobie podać. Zosia samosia.
Więc jest meeeeega bajzel jedząc, za to uczy się jeść z łyżeczki więc coś za coś (chodzi mi wiecie o owsianki, zupy bo resztę od dawna już jej podajemy do łapki)
Z kubkiem otwartym było na początku tak samo, a teraz pije elegancko z niego. Tylko lubi "podlać kwiatki" za sobą bądź naszą głowę gdy sprzątamy jedzenie z podłogi 😊🥰
Czasem też próbuje mi przylepić kawałek jedzenia gdy się odwrócę i coś jej szykuję itp
Śmieszne jest również gdy "wabi" nas kawałkiem jedzenia po czym patrzy, śmieje się i hop w ostatniej chwili zjada sama ten kawałek 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 20:09
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Kurcze, bardzo ładne imię ❤️Marsol wrote:Nie wspominałam. Ma na imię Beniamin, a mówimy zawsze Benio.
Fajnie, że spotkanie się udało i babcia wyszła z pokaźną sesją zdjęciową. Może zreflektuje się i będzie Was odwiedzać częściej 😃
Marsol lubi tę wiadomość
-
Marsol, piękne imię, mojemu mężowi sie bardzo podobało jak wybieralismy imiona😁
U nas od kilku dni mały tak pięknie zakumał jedzenie samodzielnie łapkami, jestem dumna bo generalnie wszyscy w domu uważali ze przesadzam z tymi kawałkami i pozwalaniem mu na wsadzanie rączek do wszystkiego a teraz chwalą jak sobie radzi, no well, nie ma za co 🤣 do tego zaczął mnie karmić, mega urocze 😍
Marsol, Elza1234, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Blackapple dzięki że o nas pomyślałaś, a ten basen odkładam i odkładam... Trzeba by coś ogarnąć. A byliście już tam? U nas to chyba musiało by być wcześniej, ale ciekawi mnie właśnie czy jej się zmieni bo aktualnie to już po 18.30 jemy myjemy się, ząbki i do spania ok 19 🤪
Trochę mnie zastanawia picie wody w kąpieli, wolałabym, żeby nie piła jednak wody z basenu🥲
Margaretka no właśnie, dzieci kp chyba zwłaszcza mają takie babyface dziecięce co jest Urocze
Mój Mąż to w ogóle miał meeega "pysie " jako niemowlak, 2x większe od Małej, aż się zdziwiłam xd
Tak, my tam chodzimy od lutego na grupę 3-12 miesięcy, ale teraz go zapisałam na 12-24 i myślę, że będzie bardzo zadowolony, bo on lubi zaczepiać dzieci. Na tej naszej grupie to nawet spoko, bo jest taki podobny wielkościowo do niego chłopczyk i sobie tak śmiesznie chlapią razem, no i ogólnie raczej bardziej kontaktowe dzieci się trafiły. A jak osrabialiśmy ostatnio w czwartek to były takie przestraszone a Józef oczywiście chciał im piłeczki rzucać a one się go bały chyba 😅
No i mój młody ma niecałe 8 kg i też jest okrąglutki na buzi, także po prostu dzieci tak mają. -
Podobno na świecie są nasze klony,ludzie tak podobni 😄
I Karola musze Ci powiedzieć,że Ty i moja ex bratowa to normalnie jesteście bliźniaczki 🙉 No chyba niewiele starsza jesteś,ale serio 🫢
Jak wyświetliło mi się te zdjęcie dzisiejsze to na początku byłam pewna że to ona tylko dziecko mi nie pasowało 😅 -
Mówisz o tej wariatce? 😅 Wrzuć fote,powołamy komisjęTruuskaawka wrote:Podobno na świecie są nasze klony,ludzie tak podobni 😄
I Karola musze Ci powiedzieć,że Ty i moja ex bratowa to normalnie jesteście bliźniaczki 🙉 No chyba niewiele starsza jesteś,ale serio 🫢
Jak wyświetliło mi się te zdjęcie dzisiejsze to na początku byłam pewna że to ona tylko dziecko mi nie pasowało 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 21:45
-
W naszych rodzinach też było kręcenie nosem na Józefa i moja babcia przez jakieś pół roku do niego mówiła per Królewicz chyba, bo ona sobie ubzdurala, że musi być Filipek xD
A u mojego męża z kolei było, że jak to tak po pradziadku (od ich strony, żeby nie było, że od mojej).
No a moim koleżankom się bardzo podobało i obcym ludziom, którzy pytają też zazwyczaj się podoba.
Beniamin też bardzo fajne i Edmund u Tanashi też 😉 Ale jakbym miała kiedyś mieć jeszcze syna to mówiłam mężowi, że teraz musi być Jasiu po moim dziadku, bo skoro oba Józki mają wiele cech podobnych (serio, czasem się śmiejemy, że klątwa imienia np oboje w charakterystyczny sposób kopią nogą jak się nudzą), to Jasiek to już w ogóle będzie aniołek, bo mój dziadek był taki do rany przyłóż.
Tanashi lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Marsol piękne imię, Beniamin też był na naszej liście 🥰 u nas 90% pytań jakiś przypadkowych ludzi po tym jak mówiliśmy jakie imię to była chwila konsternacji i....to po dziadku? 🤣
Też spotkaliśmy się z pytaniami czy to po dziadku. A na naszej liście był również Edmund 😄
Tanashi lubi tę wiadomość
-
Ja się ostatnio zdziwiłam bo jedna pani mi ostatnio na Huberta oznajmiła że, noo teraz te stare imiona wracają 😅
Józko teraz chyba wracają do łask, bo kojarzę trzy bobasy z tym imieniem 🫢
Tanashi, Edmund kojarzy mi się właśnie tylko i wyłącznie z opowieściami z Narnii 🫢 moja koleżanka urodziła w tamtym roku Łucję 😁 -
Hubert stare imię? Nie wiem gdzie. Przecież normalnie używane.
Myślę, że to dobrze, że jest powrót do tych bardziej tradycyjnych imion. Bez urazy, ale Brajan i Dżesika to nie najlepszy wybór według mnie.
Mój ma popularne, ale u mnie w rodzinie i mojego K. nie ma żadnego, nie znamy i nie mamy negatywnych skojarzeń. Poza tym... Krzyś miał swojego Kubusia więc pasowało.😆