Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 15 maja, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja się ostatnio zdziwiłam bo jedna pani mi ostatnio na Huberta oznajmiła że, noo teraz te stare imiona wracają 😅

Józko teraz chyba wracają do łask, bo kojarzę trzy bobasy z tym imieniem 🫢

Tanashi, Edmund kojarzy mi się właśnie tylko i wyłącznie z opowieściami z Narnii 🫢 moja koleżanka urodziła w tamtym roku Łucję 😁

Ja znam bardzo dużo Hubertów w przedziale wiekowym 15-30, więc nie wiem co ta pani.

Tez już właśnie się spotkaliśmy z małymi Józkami, to tutaj by pasowało stwierdzenie, że stare imiona wracają 😅

A najwięcej to w ogóle spotykamy ostatnio małych Tadziów.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W całej swojej karierze żłobkowej nie spotkałam żadnej Jessiki i Brajana 😅
    Kubuś był jeden (+ mój chrześniak lat 12 ma tak na imię)
    Dużo było Nikodemów,Antosiów,Jasiów i Filipów. Trochę mniej ale nadal sporo Franków.
    Takie pojedyncze to trafił się Teodor,Robert,Marek,Bartłomiej.
    Teraz na gordonkach spotykamy 3msc Augustyna.
    A widze że nabiera popularności Leonard.

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też nie wiedziałam o co chodzi z tym Hubertem i miałam takie wtf w pierwszej chwili 😅🤣

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    W całej swojej karierze żłobkowej nie spotkałam żadnej Jessiki i Brajana 😅
    Kubuś był jeden (+ mój chrześniak lat 12 ma tak na imię)
    Dużo było Nikodemów,Antosiów,Jasiów i Filipów. Trochę mniej ale nadal sporo Franków.
    Takie pojedyncze to trafił się Teodor,Robert,Marek,Bartłomiej.
    Teraz na gordonkach spotykamy 3msc Augustyna.
    A widze że nabiera popularności Leonard.
    One były popularne w 20-15 lat temu. Jak byłam w liceum bardzo często słyszałam - obok szkoły było przedszkole. Znajoma, która rodziła w klasie maturalnej ma Jessice.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje w dosyć patologicznej dzielnicy Kato i tam do niedawna same Brajan,Jessica,Nikola,Natan,Wiktoria

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beniamin śliczne imię! Też mamy na liście.
    Smerfetka okresu się nie doczekam chyba nigdy, ale na betę też nie poszłam 😆
    Idę się zesrać. Moja córka zasnęła w łóżeczku o 20:00, a potem spała do 5:00, zjadła mleko i sama z siebie usnęła budząc się ostatecznie o 8:15. To już brzmi jak macierzyństwo premium.
    Karola napisz koniecznie jak zobaczysz te bratowa czy zgadzasz się z opinią Truskawki. Zawsze mnie interesują takie smaczki 😆 Tak samo jak nieśmiertelne „brzydkie” włosy Anabbit z chrzcin (czekam na relację od cioci)

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj pobudki co godzinę całą noc 🙈
    Mąż skapitulował i poszedł spać z młodą a ja czytam książkę i słucham ptaszków, bo patologicznie nie potrafię spać w dzień

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w rodzinie męża Brajana i Wanessę, za cholerę nie mogę zapamiętać pisowni, w jakiś sposób jest spolszczona.

Mam hicior do kąpieli! Dalej poszukuję sposobów na udaną kąpiel, ostatnia znów odbyła się na stojąco. Ale wczoraj osiągnęliśmy zanurzenie dzięki rybce Robo Fish z Aldi. Mały zapomniał, że ma coś przeciwko wodzie, łapał ją i cały czas szukał wzrokiem. Rybka sama pływa, całkiem realistycznie. Normalnie kosztuje przynajmniej 25 zł, a w Aldi jest teraz za 12 ❤️

Blondi29, Elza1234 lubią tę wiadomość

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 15 maja, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi no ja niby wczoraj dostałam okres, ale dzisiaj nie jestem tego jednak pewna XD

O dzięki Szarotka za polecajke, może akurat będziemy mieć gdzieś po drodze Aldi to sprawdzę! No i mam nadzieję że kąpiele będą u was wyglądały coraz lepiej! ☺️

Ja właśnie się namęczyłam z pakowaniem doniczek do zwrotu, bo oczywiście przyszła uszkodzona, ale po zdjęciach nie można uznać reklamacji więc muszę ją odesłać 🫣 dołączyłam im nawet te odłamki, niech sobie ją skleja XD

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 15 maja, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zapomnę ile my żeśmy wybierali imię dla małego... Z każdym jakieś skojarzenia 😅 no i padło na Marcela, bo w sumie znamy tylko jednego i jest bardzo spoko.
    Teraz musi być córka, bo już mamy wybrane 🙈 gorzej jak będzie drugi chłopak (co niestety jakoś przeczuwam).

Dziś o 7 obudził nas pan z Tauronu, bo dziś będą nam montować skrzynkę i podłączać prąd na działkę.

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 15 maja, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Nie zapomnę ile my żeśmy wybierali imię dla małego... Z każdym jakieś skojarzenia 😅 no i padło na Marcela, bo w sumie znamy tylko jednego i jest bardzo spoko.
    Teraz musi być córka, bo już mamy wybrane 🙈 gorzej jak będzie drugi chłopak (co niestety jakoś przeczuwam).

Dziś o 7 obudził nas pan z Tauronu, bo dziś będą nam montować skrzynkę i podłączać prąd na działkę.

Margaretka to w sumie miła pobudka mimo wszystko, pamiętam tą ekscytację jak wena w końcu przyjechała podłączyć skrzynkę 😅 jak wygrana w totka 🤣
    W takim razie trzymam kciuki za dziewczynkę 😜

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 15 maja, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka czyli jednak ktos ma pracownika z Taurona w progu😅

Te rybki sa super. Ja je mam pozamykane w palastikowych słoikach 😅

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 15 maja, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Margaretka czyli jednak ktos ma pracownika z Taurona w progu😅

Te rybki sa super. Ja je mam pozamykane w palastikowych słoikach 😅

No dokładnie o tym pomyślałam, że wczoraj pisałaś, że Tanashi tylko brakowało do porannego bingo tego 🤣

Smerfetka może ten niby okres to jakieś plamienie implantacyjne? 🫢

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 15 maja, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    No dokładnie o tym pomyślałam, że wczoraj pisałaś, że Tanashi tylko brakowało do porannego bingo tego 🤣

Smerfetka może ten niby okres to jakieś plamienie implantacyjne? 🫢

Kurczę no nie powiem przeszło mi to przez mysl, ale to chyba byłby cud 😅 moja komórka jajowa musiałaby zwiedzać mój organizm tak jak kiedyś u Blondi 😅 także nie nakręcam się

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już powiedziałam, że nie sprawdzam tych testów ani bet. Jak kiedyś wypadnie ze mnie jakieś dziecko to znaczy, że byłam w ciąży xd
    Margaretka też czuję u was chłopaka, nie wiem czemu. A zawsze czuję dobrze. Tylko u siebie się myliłam.

Margareetka lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 maja, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka tez pomyślałam o implantacyjnym . Ale podejście to mam jak Blondi. Jakieś sto testów i bety to nie moj klimat.

Kurcze moja mała już poczuła siłę swojego ciała i staje bez trzymania. A oczywiście wywala się. Także robie za ochroniarza.

event.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 15 maja, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka ale 14/15 dpo implantacyjne? Chyba ze owu się przesunęła, ale wtedy z kolei nie zgrywa mi się to z ❤️. Także grzecznie czekam na rozwój akcji 🤣 już nawet gadałam z Panem Bogiem że ma mi dać jakiś znak, niech jakiś bocian mi wyląduje przed oknem albo coś 🫣
    Ale raczej nastawiam się że okres śmieje mi się w twarz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 10:10

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 maja, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka chyba pomylił adres, bo nad nami wiecznie lata bocian 🤣

Ja już po, wyrwali jedną ósemkę, bo siedziała cholera pod kością i musieli dać podwójne znieczulenie. Za tydzień druga. Młody śpi jeszcze z mężem, więc jem loda w samochodzie (pani doktor kazała, kim jestem by się sprzeciwiać). Na szczęście mój kochany mąż ma w każdym aucie środki do dezynfekcji, więc mogłam wyjąć opatrunek 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 10:15

age.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 15 maja, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka jakie macie imię dla dziewczynki? Jesli możesz zdradzic tajemnice😀

age.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 15 maja, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle, Laura, wiem, że czasem zaglądasz...

Wszystkiego najlepszego dla kolejnego kawalera, który ma już rok🥳

Lauraa lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ 2827 2828 2829 2830 2831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ