Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel ja myślę, że też trochę bez przesady. Dla mnie akurat lekarz to rzecz bez dyskusji. Musisz to idziesz i się nie zastanawiasz. Szczególnie, że masz opiekę. Tak samo wyjście. Każdy potrzebuje oddechu i czasami godzina czy dwie nie wystarczy. Musisz się naładować żeby mieć cierpliwość. Każdy by w końcu oszalał sam z dzieckiem 24/7. Macie spoko układ, że mąż nie jest non stop w pracy. Ja bym z tego korzystała ile wlezie bez wyrzutów sumienia. Nie narzucaj sobie takiej presji, że tyle godzin to za dużo. Ja swoją zostawiam na tyle, na ile trzeba. I tak muszą się tego kiedyś nauczyć. Jesteś dobrą mamą nawet jak zostawiasz dziecko na cały dzień. Szczególnie, że ma super tatę ❤️
    Elza twoja rymowanka jest najlepsza. Od dziś będziemy parzyć dupkę tylko i wyłącznie.
    Margaretka mam takie same myśli w głowie. Dlatego trochę odwlekam te betę. Niby jesteśmy już zdecydowani i od początku był plan na małą różnicę wieku, ale jak sprawa zaczyna być bardziej realna to mam taki duży lęk w sobie o to czy mała sobie da radę, że to taki maluszek. Dodatkowo moja rodzina ma takie podejście, że to za mała różnica wieku więc pewnie dodatkowo będą mi rzucać jakimiś tekstami nawet nieświadomie i będę mieć więcej wyrzutów sumienia. Ale jednak dziewczyny mają tu większe doświadczenie i trzeba im zaufać, że będzie dobrze. Tobą jeszcze teraz targają hormony to też masz dużo trudniej. Też jestem zdania, że zanim się obejrzysz to będą razem spiskowav, a ty będziesz im potrzebna co najwyżej do podania obiadu 😆 Będzie dobrze. Potem podziękujesz wam za to, że podjęliście taką decyzję ❤️ A jak macie pomoc blisko to tym bardziej super. Na pewno będzie ci łatwiej niż gdybyś była non stop sama

Margareetka lubi tę wiadomość

• Nineq Autorytet

Wysłany: 18 maja, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel, ja w czerwcu wyjeżdżam na cały weekend w celach rozrywkowych. To więcej niż 12h.
    W wakacje muszę jeszcze zaliczyć 3 dni szpitala

Ja znam kokoszka dziobala, całą rodzina z mazowieckiego.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 maja, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki wstały zakatarzone po pas, piękny dzień nam się zapowiada 😅 ja przepraszam, gdzie jest wiosna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja, 10:16

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 maja, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Dzieciaki wstały zakatarzone po pas, piękny dzień nam się zapowiada 😅 ja przepraszam, gdzie jest wiosna?
    Jak znajdziesz szmatę to wyślij ją do mnie..

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 18 maja, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi o nie, współczuję 😓
    No właśnie, już połowa maja a u nas 9 stopni i pada. Nie neguje deszczu, bo był baaaardzo potrzebny, ale kurde mogłoby być cieplej. Cały weekend musimy grzać w domu, bo zimno 🥶

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi niech moc będzie z tobą. Ja właśnie się zorientowałam, że za nieco ponad miesiąc jedziemy nad morze, a ja póki co kompletuję nam tylko letnie rzeczy. Jakoś nie dopuszczam do siebie myśli, że będę musiała używać tam kurtek albo długich spodni 😅 Choć i tak zawsze pakuje pół na pół. Niech ta wiosna już przychodzi, bo faktycznie co drugi teraz to chory. A w Warszawie teraz króluje jelitówka jak coś

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 18 maja, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wspolczuje kataru,oby szybko przeszło.
    A jak dziś Twoja opuchlizna?

Potrzebuje polecajek zabawek,czym najchetniej sie bawia wasze dzieci? Tylko tak faktycznie zabawki że zabawki,nie zmywarki pralki itp 🤣

U nas tez pochmurnie i deszczowo,ale jednak te 17° jest. Jutro już ma być ponad 20 i slonce.

Chyba druga dolna jednynka nam sie przebija+ mała probuje przy meblach stawiać pojedyncze kroczki. Skutkuje to kiepskimi nockami i ciezkimi humorkami w dzień. A jutro jedziemy pierwszy raz na probe zostać z małym znajomej... mam stresa 🙈

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka będzie dobrze, trzymamy kciuki. Moja najlepiej bawi się drewnianą kostką z Pepco, drewnianymi klockami i królikiem alilo. Ostatnio lubi też maskotki i je przytula. Uwielbia te z ikei. A tak poza tym to gary, makaron, woreczki z ryżem i papier toaletowy xd

Wysłany: 18 maja, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka.ale wiesz,że każda teraz sie zastanawiam nad tym,czym sie bawi jej dziecko poza zmywarką?
    Prawda jest taka,ze większość dzieci w tym wieku ma w dupie zabawki. Moja przekłada klamerki i te plastiki do poziomowania płytek. Wiek mają taki,że nie będą siedzieć i sie bawić tylko testować otoczenie.
    Jeśli miałabym podać jedną "normalną " zabawę to byłaby piaskownica i masy plastyczne.
    Może dorzuciłabym lalkę,której zmykają sie oczy.

event.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 18 maja, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kamica to jedna z przyczyn OZT czyli idziecie kalasykiem.
    Może chodzilo jej o endoskopię wsteczną ale co mi sie nie widzi to badanie tak na już. Chyba,że miala już rezonans i usg i widzą,ze ograną.

Tak, mama mi wysłała zdjecia zgód które podpisały. ECPW dokładnie. Robili usg, ale nic nie bylo widac. Babcia ma podwyższona bilirubine. Aczkolwiek wczoraj podobno wyglądała lepiej. Nie byla juz tak żółta. Wszystko sie okaże dzisiaj - jak wyniki sie nie poprawią to bedzie zabieg, a jeśli zaczną spadać to bez zabiegu.

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się w sumie żadnymi zabawkami nie bawi 🤡 klocki gumowe gryzie, resztę ma w nosie i najlepiej to uciekać po mieszkaniu
    Mokre chusteczki nadal spoko 👌

age.png

Wysłany: 18 maja, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Tak, mama mi wysłała zdjecia zgód które podpisały. ECPW dokładnie. Robili usg, ale nic nie bylo widac. Babcia ma podwyższona bilirubine. Aczkolwiek wczoraj podobno wyglądała lepiej. Nie byla juz tak żółta. Wszystko sie okaże dzisiaj - jak wyniki sie nie poprawią to bedzie zabieg, a jeśli zaczną spadać to bez zabiegu.
    Jak nic w usg nie widać przez warunki ,to pewnie jej zrobią to endo. Trzymma kciuki za babcie

Revolutionary lubi tę wiadomość

event.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 18 maja, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    I wtedy wchodzę ja,cała na biało- U mnie zawsze było
    Kokoszka kaszkę warzyła 🤣

U mnie tak samo! "Tu kokoszeczka kaszeczkę warzyła " 😄

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 maja, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najlepiej sprawdza się koparka RePlay od Wadera, jeździ nią codziennie po całym salonie, jak schodzimy na dół to też pierwsze co biegnie do niej. Lubi też oglądać książeczki, mam na jego wysokości taki stosik ulubionych i sobie sam sięga jak chce. Czasem się pobawi wirująca wieża z Fischer Price albo kostka z Fat Brain. Ale najchętniej to i tak wspina się na wszystko 😅 u nas piaskownica niestety nie zdała testu, nauczył się wychodzić i i tak zasuwa po piachu i gruzie xD muszę mu kupić jednak jakieś buty, bo w końcu się skaleczy w stopę gdzieś 🥲

Truskawka opuchlizna nieco mniejsza, dziś mnie ucho zaczęło boleć 🫣 ale czytałam ponad godzinę córce na drzemce, a czułam jeszcze duży ucisk w szczęce i może coś tam za dużo poruszałam xD mam nadzieję że przejdzie samo

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 18 maja, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie my zmywarki nie mamy,więc odpada. Suszarka i pralka jej nie obchodzą.
    Najchętniej to by siedziała na parapetach cały dzień i oglądała samochody/ludzi/pieski.
    Mokre chusteczki,basen z kulkami i gniazdka są super. Zabawa w chowanego pod stołem i uciekanie też.
    Ona idzie do zabawek,ale widzę że ją nudzą,dlatego chce jej kilka wymienic na takie już 'starsze'.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 maja, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do auta ostatnio super nam się sprawdza paw do wciskania od Tulifan. Jak jechaliśmy na Mazury to pół drogi wciskał tego pawia i drugie pół tańczył do Vaiany🤣 ziomek jest największym fanem

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 18 maja, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja jest jakaś niereformowalna, jak zwykle. Nie bawi się zmywarka, wspinanie i chodzenie ma w dupie też xd
    U nas królują ksiazki - mis pracuś i wszystkie z ruchomymi elementami, rzucanie piłkami z matką, ostatnio coś próbujemy z sorterem, ale jej cierpliwość wynosi jakieś 3 sekundy 😅 ogólnie u nas rzucanie wszystkim co możliwe - drewnianymi klockami, silikonowymi klockami, piłkami każdego kalibru. Czaaaasem pobawi się 5 min wyskakującymi zwierzątkami, bo zaczyna ogarniać jak je otwierać (do tej pory tylko zamykała)

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rzucanie piłką
    Tak, to uwielbia i ma taką siłę w ręku że mam
    Wrażenie że będzie jakaś piłkarka ręczna

age.png

Wysłany: 18 maja, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Własnie my zmywarki nie mamy,więc odpada. Suszarka i pralka jej nie obchodzą.
    Najchętniej to by siedziała na parapetach cały dzień i oglądała samochody/ludzi/pieski.
    Mokre chusteczki,basen z kulkami i gniazdka są super. Zabawa w chowanego pod stołem i uciekanie też.
    Ona idzie do zabawek,ale widzę że ją nudzą,dlatego chce jej kilka wymienic na takie już 'starsze'.
    No właśnie to ten wiek,kiedy za dużo się dzieje,żeby siedzieć w miejscu i bawić się metką. Tutaj bardzo sie sprawdzają takie sensoryczne zabawy. Kamienie,woda,makaron,ciastolina. Czasem daje jej rozmazywać jogurt na szybie balkonowej. Tak ,żeby puścić dziecko,żeby sie samo pobawiło to ciężko. Moja tyle co właśnie tej lalce podłubie w oczach albo poprzeklada te klamerki...
    Książeczki to trzeba jej czytać. Zabawek ma tony no ale świat jest za ciekawy,żeby sie bawić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja, 11:11

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 18 maja, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z normalnych zabawek to sorter (nie umie jeszcze dobrze dopsowac kształtu, ale próbuje), takie coś co się naciska gumowe przyciski, książeczka z odkrywanymi elementami i trochę wywrotka ale bez szału.

A tak to króluje przekładanie misek, wyciąganie zakrętek do słoików z szuflady, wyrzucanie piłek z basenu, grzebanie w zmywarce itp Taki wiek po prostu.

Margaretka będzie dobrze na pewno i chyba takie przemyślenia są normalne.

age.png
‹‹ 2838 2839 2840 2841 2842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ