Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, tak teraz zrobili. Kiedyś było chyba RKO, ale nie wiem dokładnie jak to działało.

Praca + urlop = aktywnie w pracy 1.5k
    Żłobek = aktywnie w żłobku 1.5k
    Bez pracy w domu = aktywnie w domu 500 zł

Blondi, podziwiam za cierpliwość. Już dawno byłabym na becie.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra,w wniosłam trochę wkładu własnego do tej mojej edukacji. Faktycznie ,z miesiącem kiedy dziecko kończy rok można, to złożyć i siedzieć na urlopie. Gdyby nie Wy, to bym nie wiedziała. Dziękuję.

Co do okresu to jaj mam masakrę. Od piątku brałam leki przeciwkrwotoczne. Leci ze mnie taki gruz i kupa żywej krwi. Dzisiaj jest juz lepiej ale mi słabo. Wczoraj wylewałam łopatą wodę z zalanej piwnicy to mi sie słabo robiło. A mała na plecach do tego. Jeszcze musiałam poprzenosić wiadra z tynkiem,wory z klejem itp ,żeby sie tam ruszyć..Dawno mi się tak ciemno przed oczami nie robiło

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a masz jakieś choroby stwierdzone w związku z takim krwawieniem? Endometrioze czy coś? Bo to brzmi już jak jakiś poważny stan, a nie zwykła miesiączka :/

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary dużo zdrowia dla babci 🫂

U nas nocka taka z dupy, że szkoda gadać... Zasnął szybko, ale to co odprawiał od 23 to serio egzorcysta chyba by pomógł jedynie 🤦

Cierpliwość nigdy nie była moja mocną stroną i nadal nie jest 😅 ale o dziwo do bobasa mam jej na prawdę sporo, chociaż teraz im większy tym bywa coraz gorzej i też jak każdy miewam momenty, że po prostu mam dość.

Tanashi współczuję z tym zębem, oby szybko puściło. Ale też myślę że powinnaś wziąć ibuprofen.

Akurat mój mąż pewnie będzie w tym nielicznym gronie, który będzie korzystał z tych tygodni rodzicielskiego dla niego. Bardziej nam się opłaca żeby dostawał 70% średniego wynagrodzenia niż komuś płacić za robotę na budowie.

Karola boze kobieto, a jakbyś zemdlała tak jak kiedyś w sklepie? Z małą na plecach? Ja wiem, że są rzeczy które trzeba zrobić, ale Ty się wykończysz zaraz 😓

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Revolutionary trzustka maskarycznie boli. Okropna sprawa.

Tanasi wez ten ibuprofen może ?

Ja jak jestem z mała.sama.to sie czuje jak na wczasach. Mimo, że marudzi..
    Wyspała mi się do 20.30. Teraz lata po łóżku nakręcona.

Cel moja tez z tatą kawę robi. Jak wchodzimy z nią rano do kuchni ,to pokazuje na szafkę z ekspresem i mowi "kaja". Jak robię mache to sobie razem pijemy. Ona swoją wersję tzn mleko kokosowe ze szpinakową różdżką smaku😅

No w czwartek w nocy babcia nie spała z mamą bo tak bolalo, pozniej trafila do szpitala. Teraz juz mowila że ją nie boli, ale jest mega słabiutka 😣

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cały życie taki okres co jakiś czas. Badan mialam milion. Rezonansu tylko nie ,no bo nie moge mieć.
    Leczenie hormonalne to tylko problemy były tego.
    Muszę zelazo pozażywać,trochę witam z grupy B i tyle.

Revolutionary jak jej nie boli to już z górki.

event.png
‹‹ 2833 2834 2835 2836 2837
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ