CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:Dziewczyny a czy ktoś poza nami został jeszcze w łupinie?
Młoda ma 75 cm i 9.5 kg więc jeszcze mamy zapas w Avionaut, nie wścieka się, mieści się, zastanawiam się szukać już coś dalej czy po prostu korzystać ile wlezie
My, mamy Maxi-Cosi Coral z wyjmowaną wkładką. Mały bardzo ją lubi, skaczę sobie nią całą jak go wepnę, jak wpinam do skorupy, to też radość. Przymierzaliśmy się do następnego fotelika i jest dramat z wsadzaniem bezpośrednio do samochodu... Cały się wygina, ryki okropne... W Coralu można jeździć póki głową nie wyrośnie więc korzystamy z ostatniego 1 cm zapasu.
Karola, gratuluję decyzji i dużo powodzenia w przyszłości w opiece nad gromadką.
Wracam właśnie z masażu. Ostatnio jak poszłam i wróciłam to mieliśmy tę akcję z podrapaniem oka i sorem. Oby tym razem mnie nic nie pokarało za chwilę relaksu 😆 -
My w łupinie z wagą 11 i 80cm, ale ona lubi ten fotelik dość i spi w nim też ok, myślicie, że trzeba już bezwzględnie zmienić?
Anabbit może właśnie musiała zasnąć sama w żłobku i przeniosła to do domu wiec teraz może i to będzie standard, bo w sumie w żłobku musi jakoś radzić skoro tam spi (myślę, że to dużo dla Malucha i szybko jej poszlo)
Nineq zdrówka dla Was23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Noneq współczuję. Jak tam w ciągu dnia?
Moja u mnie jeździ w łupinie,u męża w większym.
Tu i tu sie drze. Ja nie wiem jak my na te Mazury pojedziemy jak ona nienawidzi jeździć .
Dostałam okresu wczoraj i dzisja mnie zmasakrowało. Pół dnia przespałam. Byłam jak ta księżnę na zamku. Mąż na chwilę mi dziecko podał i jak mała zjadła to kazałam mu ich zabrać. -
No właśnie tak by było ideolo. Ciekawe czy nam się uda zawsze tylko coś blisko byliśmy.Nineq wrote:Jakos 2-3 miesiące wcześniej. Wrzesień już po "sezonie" więc jak dla mnie ok miesiąc. Październik też jeszcze jest ok. My byliśmy w Turcji w 2024 na samym początku października i temperatury 26°-28°, a już ludzi mniej i bardzo fajnie było.
-
Myślę, że na spokojnie znajdziecie. Jakbym mogła to bym teraz też w Turcję szła, bo ciepło, a lot 3h. A jakiego kierunku szukacie?Katikat wrote:No właśnie tak by było ideolo. Ciekawe czy nam się uda zawsze tylko coś blisko byliśmy.
Karola, chyba apogeum choroby. 2x wymioty, bo kaszel, gorączka, która od 9 do 15 nie chciała zejść i myślałam, że zabiorę go do szpitala, bo ledwo żył, biegunka, inhalacje, odciąganie, nawilżanie, wiszenie na mnie, bo tylko mama uspokoi...
Masakra. -
Tanashi wrote:Smerfetka a Ty coś pisałaś że testujesz w weekend, jak sytuacja?
My jeszcze z 40 minut, ziomek dopiero zasnął 🫠
Dzisiaj rano biel, powoli zaczynam godzić się z powrotem do pracy 🙄
Nineq ale ta choroba wam daje popalić 🫣 mam nadzieję że teraz już będzie tylko lepiej! -
Tanashi wrote:Smerfetka a do kiedy masz urlop?
Myślałam, że my byliśmy oryginalni z imieniem, ale mąż dziś rozmawiał z koleżanką i nazwała córkę Balbina 😅 nie sądziłam że będę znała jakąś Balbina za życia xD
Mi ciocia sugeruje dla drugiej córki (ona nie wie, że jestem w ciąży, nikt właściwie nie wie) BIBIANNA, żeby miała też końcówkę „Anna” jak Lila xDD zobaczyła to imię… na cmentarzu i musiała do mnie zadzwonić kilka miesięcy temu xd
Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Była u mnie ciotka położna i właśnie rozmawiałyśmy, że jak tak będzie to jechać. Chociaż jakaś poprawa jest, bo 20.30 wypadała godzina podania leków na gorączkę, a on swirował z zabawkami w dobrym humorze, wypił trochę mleka, a teraz już śpi. Wcześniej już godzinę przed odpada rozpalony.Karola3xJ:D wrote:Nineq jakby jeszcze raz zrobił kupe albo zwymiotował to ja bym jechała ,żeby jednak ktoś zrobił gazometrię.
Bibianna? Serio takie istnieje?
Dobra, istnieje, 328 aktualnie 😃 -
Jeszcze mu napisała że jest aniołkiem, tylko śpi i je i jest super pogodna i chodzą z nią na koncerty. Przepraszam ale my naprawdę musimy zmienić znajomych, albo są bezdzietni, albo bardzo nieliczni którzy mają dzieci rodzą same aniołki, i can't 😭🫠
Pozdrawiam po 1.5 h usypiania Kameleona który szarpał mnie jak Reksio szynkę swoim nowym zębem xD -
Znowu mi coś nie dodało wiadomości a to było w południe i teraz nie wiem co pisałam 😅
Współczuję Nineq, oby teraz już było lepiej.
W jakimś kryminale była Bibianna, chyba w 'Podniebiu' Gracy?
Czy to ta ciotka której się nie podobała Twoja fryzura?
Anabbit lubi tę wiadomość
-
Anabbit no koniecznie musisz rozważyć te propozycje xd
Tanashi mnie imię Balbina kojarzy się z jamnikiem sąsiadki 😅😅
Smerfetka nadal trzymam mocno kciuki 🤞🤞 dopóki nie przyjdzie okres to jeszcze wszystko możliwe.
Nineq ale go męczy 😓 oby noc była spokojna i żebyście nie musieli jechać do szpitala 🤞
Kitikat ja też polecam Turcję po sezonie. Byliśmy na przełomie września i października, temperatury w dzień były tak max do 30 stopni, ale wieczory już przyjemne chłodniejsze, więc można było odpocząć od gorąca. Dorwalismy wtedy lasta za śmieszne pieniądze. -
Blackapple, tak to ona 😄
U nas dziś słuchajcie wleciała drzemka o 16:30 🤡 GODZINNA w aucie. Nie mogłam nic zrobić.
W efekcie zasnęła 21:40 w łóżeczku, ale to było najlepsze usypianie ever. 25 minut śpiewała sobie i gadała na zmianę, aż ją odcięło. Zero płaczu. Ludzie to wy tak żyjecie?!!!
-
Bibianna miałaby przewalone w szkole xD
Rany Nineq straszne to choróbsko.
Moje dziecko po wczorajszym pajacowaniu dzisiaj też postanowiło długo usypiać, ale głównie leżąc i gadając w sufit. Cóż, lepsze to niż nix zapasów z gimnastyka artystyczną i egzorcyzmami 😂
I zeżarł dzisiaj pół jagodzianki, chyba nigdy nie był aż tak zachwycony jedzeniem, wybierał ze środka pojedyncze jagody i mówił za każdym razem MMMMMMMMM a na koniec dopchnął już samo ciasto z kruszonką 😂
A i mamy winowajcę tych egzorcyzmów, dzisiaj wymacałam że przebiła się tam trójka albo czwórka, cholera wie, daleko jakoś. Btw ma po tej stronie powiększonego węzła chłonnego za uchem, możliwe że to od tego? Znalazlam niechcący przy myciu
Czy któraś z Was całkiem już zrezygnowała z mm?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 23:03
-
Tanashi wrote:KKK a nie miał szczepienia na odrę już? Od tego też mogą być powiększone węzły chłonne, wychodzi 1-2 tygodnie po szczepieniu
Ano miał, w sumie 10 dni temu, to może toto! Myślałam, że szybciej by wyskoczyło i jakoś nie brałam pod uwagę, obstawiałam tego zęba -