Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    300 zł

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki. To dam 300. Dzięki!

Wodze,ze temat wczasów był. My tez właśnie coś planujemy na październik. Tak dzisiaj zerkaliśmy na bilety, między sprzątaniem na strychu.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz to dopiero za rok na jesieni. Pod warunkiem że drugie będzie normalsem 😂 nie mam jaj lecieć na l4 nigdzie, a znam dużo osób które lata

age.png

Wysłany: 5 lipca, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest bardzo dużo kontroli ciężarnych

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Teraz jest bardzo dużo kontroli ciężarnych

Aktualnie moja znajoma jest na l4 ciążowym i sobie zwiedza Włochy. Pytałam, czy się nie boi. Mówi, że najwyżej powie że była w sklepie 🙄

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Katikat, my tez myślimy o Korfu, we wrześniu.

Uruchomilismy prezenty roczkowe. Skręciliśmy kitchen helpera, to jest złoto. Młody przeszczęśliwy, że widzi, co się dzieje na blacie. Ostatnio już naprawdę zaczęłam tylko robić kaszki na śniadanie, a obiady odgrzewane, bo 20 sekund i ryk, że on nie widzi...

I napełniliśmy basen z kulkami, ale ma radochę!

W ten weekend jakaś mega aktualizacja wpadła. Zaczął robić gesty, wcześniej było tylko papa, a teraz rączki myju myju, próbuje brawo. Nagle rozumie mnóstwo rzeczy, które się mówi. Gdzie jest myszka w książeczce. Wejdź do basenu, wyjdź z basenu, dopasuj puzzelka, nie tą stroną, drugą. Po ostatnim temacie na forum ze sztućcami dałam widelec i nabija, kieruje do buzi, zjada (oczywiście jedna na kilka prób wyjdzie). Nie mogę uwierzyć, że tyle rzeczy równocześnie kliknęło

Anabbit, Werzol lubią tę wiadomość

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podtrzymujemy, że urlopy z dzieckiem póki co są nie dla nas. Myślę, że jak będzie starsza to skoczymy za granicę, bo mąż w sumie mało zwiedzał i ma chęć. Chyba, że trafi nam się to drugie to nie widzę nas z dwójką małych dzieci na wakacjach. Na L4 też nie miałabym jaj na żadne wyjazdy. Teraz mega się przypatrują.
    Zaskoczyłyście mnie trochę tymi kwotami za chrzest. U nas proboszcz sugerował, że to powinno być 500 złotych, a że mieliśmy jeszcze rocznicę ślubu to ostatecznie dałam 1000. Poza tym miał ogrzać kościół, a tego nie zrobił, bo myśmy chrzcili w najzimniejszy dzień w roku. U nas w okolicy tyle się daje. Czuję, że ostro przepłaciłam 🥲
    Szarotka ale super! U nas też parę dni temu zaskoczyło i z takiego mało ogarniającego niemowlaka weszliśmy płynnie w etap toddlera. Totalnie wszystko ogarnia.

W ogóle wczoraj wchodzimy do domu, a tam włączona klimatyzacja… Na pełnej mocy. Przepłakałam wczoraj z godzinę, bo byłam pewna, że ją wyłączyłam, a ten miesiąc mamy dość obfity w różne nieoczekiwane i duże wydatki i było mi zwyczajnie przykro, że jestem taka głupia, że tego nie dopilnowałam. Okazało się, że mała ustawiła jakiś tryb, że klimatyzacja włącza się codziennie o 8:03 na 12 godzin 🫣 Pół biedy, że przynajmniej te parę godzin nie chodziła XD Ale rachunek i tak przyjdzie pewnie długi i smutny

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam się już kiedyś, ale macie jakiś wózek do polecenia? Karola, pytanie głównie do ciebie 😆 Muszę sobie kupić jakiś do rodziców, bo często jeżdżę. Miałam roana, ale mała mi go obgryza ze skory. Musi być coś materiałowego i taniego. Byle koła dały radę po takiej utwardzonej żwirem drodze. Nie chce mi się wozić tego mojego chociaż jest fajny mały po złożeniu

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie te kitchen helpery? Młody mial dostać na urodziny, ale w końcu prawie wszyscy dali kasę, więc muszę mu kupić.

+ Jeździk, ale to myślę, że mam jeszcze czas. Ledwie 3 kroki umie zrobić sam na razie, więc się nie spieszy.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dałam mu dzisiaj mleko krowie na próbę pierwszy raz i chyba jest git.

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 5 lipca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Też czuję, że Smerfetka zawita do nas z końcowo marcowym terminem cała na biało. Nineq myślisz, że jeszvze ktoś się odważy? Ja już chętnych nie widzę 😅😅 Chyba, że Grzegrzula jeszcze coś pisała, że ma chęć na trzecie 🫣🤪
    Mam obsesje na punkcie ciąży i porodów. Uwielbiam jak dzielicie się kolejnymi pozytywnymi testami

Chęci nadal są! Pewnie na jesień się odpalimy z produkcją. Narazie próbujemy zamknąć temat domu i przeprowadzki i jak myśleliśmy, że we wrześniu sie przeprowadzimy tak teraz modle sie żeby chociaż grudzień. Bardzo długo to trwa, jeszcze w naszym przypadku gdzie mamy bardzo ograniczony czas żeby się tym zajmować.

Takze Blondi trzymam kciuki, żeby u Was temat domu szybciej sie zamknął niż u nas!

age.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z tulano mooby 35. Składa się też w stolik. Dla mnie spoko, bo lekki i mały, a jednocześnie czuję, że jest wystarczająco stabilny żeby móc zostawić tam dziecko.

Blackapple lubi tę wiadomość

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    Chęci nadal są! Pewnie na jesień się odpalimy z produkcją. Narazie próbujemy zamknąć temat domu i przeprowadzki i jak myśleliśmy, że we wrześniu sie przeprowadzimy tak teraz modle sie żeby chociaż grudzień. Bardzo długo to trwa, jeszcze w naszym przypadku gdzie mamy bardzo ograniczony czas żeby się tym zajmować.

Takze Blondi trzymam kciuki, żeby u Was temat domu szybciej sie zamknął niż u nas!
    Jak fajnie znów Cię tutaj widzieć! U nas temat domu chyba nie zamknie się tak szybko. Co jeden to gorszy. Ciągle coś wychodzi. Chyba będziemy się jednak budować tylko z jedną ekipą, której wszystko zlecimy. Koszt będzie ten sam co deweloperka, ale chociaż będę mieć to co chce. Gorzej, że mamy działkę albo w okolicy, która mnie zupełnie nie przekonuje, albo na totalnym zadupiu. Jednej nie opłaca się sprzedać, bo tam teraz chodzą działki za jakieś chore pieniądze, a drugiej nikt nie chce kupić. Ta na zadupiu podoba nam się bardziej, ae wiem, że dzieci nas będą za to wyklinać do końca świata. Znowu na kolejną działkę w okolicy, która nam pasuje nas nie stać. Na drugie dziecko nie chcemy się decydować dopóki nie mamy już chociaż klepniętego tego domu, bo ledwo mieścimy się już we trójkę. I tak to się kręci 😆😆

Wysłany: 5 lipca, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blomdi pomyśl sobie,ze to działało ogrzewanie a Wy byliście w domu. Będzie mniej bolało😅
    Klima nie powinna dużo zeżreć.
    Co do.wozka.ja jestem team baby jogger. Do dziadków kupiłabym valco baby snap Sport 4.Na olx kupisz za 300 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 20:12

event.png

Wysłany: 5 lipca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn jedzie z babcią na mazury jutro. Spakował się....wziął najdroższe perfumy męża i moje tampony ,sklejone taśmą. Mówię mu,że to są moje tampon a on na to,że mam swoje 16 sztuk i mam się dzielić a nie być żyd. 🤣

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola może zapytaj u siebie bo u mnie było minimum 400 jak się okazało 😆
    Szarotka mam takie teraz wachania ze chce jechać ale po chwili ze jednak za dużo do ogarniania z dzieckiem będzie i się boję
    Wiec zobaczymy co z tym Korfu. Masz już hotel? Ja myślę o Sun beach.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png

Wysłany: 5 lipca, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat mąż sie pytał ile ale powiedzieli mu że nic. Więc no.

event.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Jakie macie te kitchen helpery? Młody mial dostać na urodziny, ale w końcu prawie wszyscy dali kasę, więc muszę mu kupić.

+ Jeździk, ale to myślę, że mam jeszcze czas. Ledwie 3 kroki umie zrobić sam na razie, więc się nie spieszy.

Ja mam z Woodforkids, zachęciły mnie boczne podpórki (moja przyjaciółka żaliła mi się, że jej się rozchybotał na boki, to może u mnie dzięki nim tak się nie stanie) i konstrukcja bez wycięć, żeby dziecko się po niej nie wspinało

Blackapple lubi tę wiadomość

06.10.2024 ⏸

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ta budowa też się przesunęła i pierwotny plan zakładał, że się wprowadzimy na poród.... wprowadziliśmy się 9 miesięcy później 😆 udało nam się mieszkać w czwórkę + pies na małym metrażu (choć my ogólnej aż tak super małego nie mieliśmy, ale teściowie mają słaby układ na tym piętrze, skosy z czterech stron i ciężko było np. postawić dużą szafę gdziekolwiek xd). No i np. mieliśmy ogromną łazienkę i brak salonu xD ale przeżyliśmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 21:01

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Karola może zapytaj u siebie bo u mnie było minimum 400 jak się okazało 😆
    Szarotka mam takie teraz wachania ze chce jechać ale po chwili ze jednak za dużo do ogarniania z dzieckiem będzie i się boję
    Wiec zobaczymy co z tym Korfu. Masz już hotel? Ja myślę o Sun beach.

Nie mam jeszcze i nie wiem, czy nie iść w opcję lasta i polowania jak już wrócę do pracy w sierpniu, bo muszę się w zespole dogadać z terminem, a wiem, że ktoś też planuje wyjazd we wrześniu

06.10.2024 ⏸

age.png
‹‹ 2946 2947 2948 2949 2950
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ