CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
No ale baaaardzo potrzebujemy wyjazdu, chcieliśmy już w czerwcu, ale trafiła nam się choroba królika. No a teraz to już jak młody trochę pochodzi do żłobka (ratunku, jutro pierwszy dzień 🫣)
-
U nas wakacje z remontem 🤡 prawdziwy Polak remontuje na urlopie. Plan to przeprowadzka we wrześniu. Jutro odbieramy klucze i shopping. Wyjazd... Może za rok.
Szarotka powodzenia ze żłobkiem. Te pierwsze dni są ciężkie dla dziecka i rodzica. A choroby jeszcze gorsze.
Po kolejnym dniu gorączki i umierania, dziecior od 17 do 20.30 śmigał jak nigdy zadowolony. Jest po 21 i nadal nie ma gorączki... 🤞 -
Nineq współczuje tego choróbska
Karola podziwiam za tą decyzje.
Werzol gratuluje dwóch kresek
Smerfetka trzymam kciuki
Anabbit i Margaretka jak sie czujecie?
Dzięki że pytacie ale u mnie nadal ciężko
Mała choćby nie wiem co to i tak wstaje w nocy o tych samych porach co 3h. Probuje nie reagować i udaje że spie- to sama idzie do podgrzewacza. Wstane i chce dać jej wtedy wode- płacze i nie chce pić. Probuje ululać bez podania butli- nie zaśnie. I bedzie tak siedziała aż w koncu dostanie mleko. A przez to że ja przeciagam te podanie mleka to ona sie rozbudza i robi OA 23-2 (wiec w sumie ja spie moze po 4h na dobe).
W piatek na wieczór wrocilismy od moich rodzicow i cierpimy z tego powodu. Serio,Bubcia i ja bylysmy tam szczesliwsze. Jej ojciec nie potrafi się z nią bawić ani zająć. Tragedia.
W temacie A. i jego pracy- znalazl sobie coś teraz na wakacje,od jutra zaczyna. Gorsze godziny pracy niz poprzednio. Teraz bedzie wychodzil o 17.30 i wracał o 6 no i oczywiscie spanie w dzień. Jeszcze mniej go bedzie.
Z dobrych rzeczy to w koncu podalam Bubci orzechy i wrociła na dwie drzemki w ciagu dnia.
-
Ile tam macie metrów? Robicie od zera czy tylko jakieś pierdoły dokupujecie?Nineq wrote:U nas wakacje z remontem 🤡 prawdziwy Polak remontuje na urlopie. Plan to przeprowadzka we wrześniu. Jutro odbieramy klucze i shopping. Wyjazd... Może za rok.
Szarotka powodzenia ze żłobkiem. Te pierwsze dni są ciężkie dla dziecka i rodzica. A choroby jeszcze gorsze.
Po kolejnym dniu gorączki i umierania, dziecior od 17 do 20.30 śmigał jak nigdy zadowolony. Jest po 21 i nadal nie ma gorączki... 🤞 -
A to spokoKarola3xJ:D wrote:Katikat mąż sie pytał ile ale powiedzieli mu że nic. Więc no.
Truskawka trzymaj się tam :*
Szarotka12 wrote:Nie mam jeszcze i nie wiem, czy nie iść w opcję lasta i polowania jak już wrócę do pracy w sierpniu, bo muszę się w zespole dogadać z terminem, a wiem, że ktoś też planuje wyjazd we wrześniu
Aw no to rzeczywiscie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 22:48
-
Truskawka, a nie byłoby Wam lepiej u Rodziców? Czy oni są daleko
Mega dziwne godziny pracy, 17 do 6 to 13 godzin więc chyba średnio nawet ma okazję się polepszyć jako rodzic skoro zostaje 9h a pewnie sen to z 7Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 22:57
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Ukulele wrote:Dziewczyny które mają kitchen helpery - nie chcą wam dzieci górą wychodzić z nich? Ja myślę nad zakupem ale się boję że mój szogun jednak na główkę góra wyskoczy bo ma tak szalone pomysły gimnastyczne. 🙈
Pozdrawiam o życzę przespanej choć trochę nocy.
Mam tę samą rozkmine z pomocnikiem kuchennym 😅23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Właśnie też się zastanawiam jak używacie kitchen helperow. Mam dla 3 latki ale taki mało zabudowany, ten piękny kawaler zaraz z niego wypadnie przy tych akrobacjach które uskutecznia. Ale moze wsadzę go na próbę 😁
Nineq, powodzenia z remontem, widze podobne plany wakacyjne mamy😁 My po opóźnieniach odebraliśmy klucze i podpisaliśmy umowe na wykończenie, ktore ma zająć 90 dni roboczych🙃 -
My mamy helpera z kidhero, jest ciężki i masywny i ma gładkie ścianki - ale mamy sporą kuchnię otwartą na salon, więc duży helper mi nie przeszkadza, a przynajmniej ten kaskader ani go nie przewraca ani nie daje rady wyjść. Co najwyżej siada skitrany w środku jak coś je i nie chce mu się stać 😂 dzisiaj za to zaczął wspinać się po nim od zewnątrz, bo standardowo jest zamknięty ten helper ze wszystkich stron, żeby chłop nie wypadł.
-
Cel95 wrote:Truskawka, a nie byłoby Wam lepiej u Rodziców? Czy oni są daleko
Mega dziwne godziny pracy, 17 do 6 to 13 godzin więc chyba średnio nawet ma okazję się polepszyć jako rodzic skoro zostaje 9h a pewnie sen to z 7
Pewnie by bylo. W jedną stronę mamy 100km. Zostałabym dłużej,ale mocno pokłóciłam sie z bratem o tego jego kundla którego przywiózł do rodziców.
Nie zdążyłam jeszcze zmrużyć oka chociaż na 5 minut a moja córka już zaliczyła 2 pobudki z czego jedna zakończona mlekiem-jak w zegarku🥲 -