Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale baaaardzo potrzebujemy wyjazdu, chcieliśmy już w czerwcu, ale trafiła nam się choroba królika. No a teraz to już jak młody trochę pochodzi do żłobka (ratunku, jutro pierwszy dzień 🫣)

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez potrzebny wyjazd. Chodzimy jak.lwy w klatce.

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku wakacje na budowie 😅 najdroższy piasek w moim życiu xd

Ale ogólnie też bym się bała gdzieś lecieć na l4. Co najwyżej jakiś weekend w górach, czy turnus all inclusive u rodziców 🙈

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wakacje z remontem 🤡 prawdziwy Polak remontuje na urlopie. Plan to przeprowadzka we wrześniu. Jutro odbieramy klucze i shopping. Wyjazd... Może za rok.

Szarotka powodzenia ze żłobkiem. Te pierwsze dni są ciężkie dla dziecka i rodzica. A choroby jeszcze gorsze.

Po kolejnym dniu gorączki i umierania, dziecior od 17 do 20.30 śmigał jak nigdy zadowolony. Jest po 21 i nadal nie ma gorączki... 🤞

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq współczuje tego choróbska

Karola podziwiam za tą decyzje.

Werzol gratuluje dwóch kresek
    Smerfetka trzymam kciuki
    Anabbit i Margaretka jak sie czujecie?

Dzięki że pytacie ale u mnie nadal ciężko
    Mała choćby nie wiem co to i tak wstaje w nocy o tych samych porach co 3h. Probuje nie reagować i udaje że spie- to sama idzie do podgrzewacza. Wstane i chce dać jej wtedy wode- płacze i nie chce pić. Probuje ululać bez podania butli- nie zaśnie. I bedzie tak siedziała aż w koncu dostanie mleko. A przez to że ja przeciagam te podanie mleka to ona sie rozbudza i robi OA 23-2 (wiec w sumie ja spie moze po 4h na dobe).
    W piatek na wieczór wrocilismy od moich rodzicow i cierpimy z tego powodu. Serio,Bubcia i ja bylysmy tam szczesliwsze. Jej ojciec nie potrafi się z nią bawić ani zająć. Tragedia.
    W temacie A. i jego pracy- znalazl sobie coś teraz na wakacje,od jutra zaczyna. Gorsze godziny pracy niz poprzednio. Teraz bedzie wychodzil o 17.30 i wracał o 6 no i oczywiscie spanie w dzień. Jeszcze mniej go bedzie.
    Z dobrych rzeczy to w koncu podalam Bubci orzechy i wrociła na dwie drzemki w ciagu dnia.

age.png
  • Ukulele Znajoma

Wysłany: 5 lipca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają kitchen helpery - nie chcą wam dzieci górą wychodzić z nich? Ja myślę nad zakupem ale się boję że mój szogun jednak na główkę góra wyskoczy bo ma tak szalone pomysły gimnastyczne. 🙈

Pozdrawiam o życzę przespanej choć trochę nocy.

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    U nas wakacje z remontem 🤡 prawdziwy Polak remontuje na urlopie. Plan to przeprowadzka we wrześniu. Jutro odbieramy klucze i shopping. Wyjazd... Może za rok.

Szarotka powodzenia ze żłobkiem. Te pierwsze dni są ciężkie dla dziecka i rodzica. A choroby jeszcze gorsze.

Po kolejnym dniu gorączki i umierania, dziecior od 17 do 20.30 śmigał jak nigdy zadowolony. Jest po 21 i nadal nie ma gorączki... 🤞
    Ile tam macie metrów? Robicie od zera czy tylko jakieś pierdoły dokupujecie?

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Katikat mąż sie pytał ile ale powiedzieli mu że nic. Więc no.
    A to spoko

Truskawka trzymaj się tam :*
    Szarotka12 wrote:
    Nie mam jeszcze i nie wiem, czy nie iść w opcję lasta i polowania jak już wrócę do pracy w sierpniu, bo muszę się w zespole dogadać z terminem, a wiem, że ktoś też planuje wyjazd we wrześniu

Aw no to rzeczywiscie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 22:48

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, a nie byłoby Wam lepiej u Rodziców? Czy oni są daleko
    Mega dziwne godziny pracy, 17 do 6 to 13 godzin więc chyba średnio nawet ma okazję się polepszyć jako rodzic skoro zostaje 9h a pewnie sen to z 7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 22:57

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukulele wrote:
    Dziewczyny które mają kitchen helpery - nie chcą wam dzieci górą wychodzić z nich? Ja myślę nad zakupem ale się boję że mój szogun jednak na główkę góra wyskoczy bo ma tak szalone pomysły gimnastyczne. 🙈

Pozdrawiam o życzę przespanej choć trochę nocy.

Mam tę samą rozkmine z pomocnikiem kuchennym 😅

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 5 lipca, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też się zastanawiam jak używacie kitchen helperow. Mam dla 3 latki ale taki mało zabudowany, ten piękny kawaler zaraz z niego wypadnie przy tych akrobacjach które uskutecznia. Ale moze wsadzę go na próbę 😁

Nineq, powodzenia z remontem, widze podobne plany wakacyjne mamy😁 My po opóźnieniach odebraliśmy klucze i podpisaliśmy umowe na wykończenie, ktore ma zająć 90 dni roboczych🙃

age.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy helpera z kidhero, jest ciężki i masywny i ma gładkie ścianki - ale mamy sporą kuchnię otwartą na salon, więc duży helper mi nie przeszkadza, a przynajmniej ten kaskader ani go nie przewraca ani nie daje rady wyjść. Co najwyżej siada skitrany w środku jak coś je i nie chce mu się stać 😂 dzisiaj za to zaczął wspinać się po nim od zewnątrz, bo standardowo jest zamknięty ten helper ze wszystkich stron, żeby chłop nie wypadł.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Truskawka, a nie byłoby Wam lepiej u Rodziców? Czy oni są daleko
    Mega dziwne godziny pracy, 17 do 6 to 13 godzin więc chyba średnio nawet ma okazję się polepszyć jako rodzic skoro zostaje 9h a pewnie sen to z 7

Pewnie by bylo. W jedną stronę mamy 100km. Zostałabym dłużej,ale mocno pokłóciłam sie z bratem o tego jego kundla którego przywiózł do rodziców.
    Nie zdążyłam jeszcze zmrużyć oka chociaż na 5 minut a moja córka już zaliczyła 2 pobudki z czego jedna zakończona mlekiem-jak w zegarku🥲

age.png
‹‹ 2946 2947 2948 2949 2950
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ