Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobne do tych z Ikei są w Pepco czy Action - najbliższą Ikee mam w Jankach, kawałek od siebie więc kombinowałam z pudełkami 🙃

Blondi29 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy tego helpera,póki co wystarczy nam blat w kuchni 😅

Chyba mam za dużo wolnego czasu,bo zamówilam sobie 10l jagód 🙂
    Do tej pory tylko mroziłam,teraz chce porobić też w słoiczki. Macie jakieś polecenia jak je zrobić,żeby Bubcia tez mogła jesc?

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi mój mąż kocha jeździć do ikei, posralby się ze szczęścia jakbym mu powiedziała, że musi dziś jechać po pudełka xDDD tak tylko zachęcam do wspólnego zakupu bliźniaka 😂

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabitt jestem gotowa zostać twoją sąsiadką. Na pewno znajdziemy jakiś kompromis w kwestii miejscowości xd

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też z tego co pamiętam daliśmy 300 złotych za chrzest.

Kitchen Hellera mały dostał na roczek, ale jeszcze nie mieliśmy czasu żeby go skręcić 🫣 może dzisiaj się za to zabiorę, ale z kolei myślę gdzie go umiejscowić na stałe 🫣

Też jesteśmy właśnie w fazie szukania wyjazdu, ale my planujemy przełom lipca i sierpnia, mąż i nasi przyjaciele mają tak urlop, więc w sumie ostatnia okazja żeby gdzieś wyjechać przed moim powrotem do pracy.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj złożyliśmy tego naszego kitchen helpera i fajny jest, teściowa kupowała :) chociaż ten mały akrobata już próbuje jak wyjść górą także może być ciekawie 🙈
    Ale dziś przynajmniej śniadanie zrobione bez afery, bo sobie kradł owoce prosto z blatu. Taki podjarany był 😅

Nam się marzy jesień 2028 na przeprowadzkę, ale co to wyjdzie to się okaże.

Smerfetka jak po weekendowym testowaniu?

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodemu wyszła witamina D 65, powyżej 50 to wysoka. Myślicie że powinnam mu już zbijać? Teraz mi tak w kratkę suplementuje od wizyty u gastrologa, ale widocznie nadal dużo przyswaja z mleka ode mnie xd

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka co do Waszych pobudek w nocy to ja chyba bym dała małej jeszcze czas. Skoro potrzebuje tego mleka i za nic nie da się jej uspokoić i przywrócić do snu inaczej. Spróbujecie na spokojnie za jakiś czas. Macie nerwową sytuację, ona na pewno też chłonie te emocje wszystkie dookoła. Domyślam się że nie jest łatwo, a jeszcze jak nie masz pomocy od partnera :(

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niestety niska ferrytyna, 17 a norma od 30. To było do przewidzenia, bo słabo je cokolwiek z mięsem :/

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi u nas też ferrytyna niska, przez chwilę suplementowałam mu żelazo ale średnio brzuszek reagował. Staram się mu przemycać jak najwięcej mięsa czy dodawać amarantus gdzie się da ale przecież nic na siłę.
    Na pewno nie ma zachowań anemika bez sił 🫣

preg.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Truskawka co do Waszych pobudek w nocy to ja chyba bym dała małej jeszcze czas. Skoro potrzebuje tego mleka i za nic nie da się jej uspokoić i przywrócić do snu inaczej. Spróbujecie na spokojnie za jakiś czas. Macie nerwową sytuację, ona na pewno też chłonie te emocje wszystkie dookoła. Domyślam się że nie jest łatwo, a jeszcze jak nie masz pomocy od partnera :(

Ja sie boje po prostu o jej zęby. Jak nie miała to jeszcze luzniej podchodzilam do tego. A teraz dwa na dole,trzy na gorze i wychodzi kolejny. A ona usypia na butelce i nie ma szans że przeplucze wodą jak skonczy albo jej bede myla zeby 🙈
    Wiadomo,tez bym chciala w koncu troche dluzej pospac ale bardziej mnie boli kwestia zębów

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po pierwszym podejściu. Mały już przed wyjściem z domu miał kiepski humor, w żłobku na wejściu to samo. Chciałam go samego puścić, ale uznałam, że dzisiaj nie jest na to dzień, więc jednak weszliśmy razem na salę. Chciałam bez smoka, ale też smoka dałam. Chwilę posiedział sam z zabawkami i wśród dzieciaczków, zaraz zaczął mnie wołać. Później zrobiliśmy próbę zostawienia go samego i jak się rozpłacze mocno, to dostanę go z powrotem. Przynieśli go po 3 minutach zapłakanego. Staram się być cały czas pozytywna, żeby dla Synka było to możliwie łatwe przeżycie, ale powstrzymuję łzy i moje serce pęka 😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 10:26

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    My już po pierwszym podejściu. Mały już przed wyjściem z domu miał kiepski humor, w żłobku na wejściu to samo. Chciałam go samego puścić, ale uznałam, że dzisiaj nie jest na to dzień, więc jednak weszliśmy razem na salę. Chciałam bez smoka, ale też smoka dałam. Chwilę posiedział sam z zabawkami i wśród dzieciaczków, zaraz zaczął mnie wołać. Później zrobiliśmy próbę zostawienia go samego i jak się rozpłacze mocno, to dostanę go z powrotem. Przynieśli go po 3 minutach zapłakanego. Staram się być cały czas pozytywna, żeby dla Synka było to możliwie łatwe przeżycie, ale powstrzymuję łzy i moje serce pęka 😢
    Czuję ten ból...

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka tule mocno 🫂

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Młodemu wyszła witamina D 65, powyżej 50 to wysoka. Myślicie że powinnam mu już zbijać? Teraz mi tak w kratkę suplementuje od wizyty u gastrologa, ale widocznie nadal dużo przyswaja z mleka ode mnie xd
    Uważam że nie
    Mnie uczyli że powyżej 100 jest niebezpieczna

asiun lubi tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czemu mój ma niską ferrytyne jak prawie codziennie je mięso i to od niego zaczyna obiad xd chociaż jak były te upały to trochę gardził, ale i tak nie podejrzewałabym u niego niskiej ferrytyny 😅

Martwi mnie ten żłobek jak tak Was czytam 🥲

Z ikei uwielbiam zamawiać online, nawet dość szybko do nas przywożą i nie muszę się tłuc przez całe Katowice i po całym sklepie 😅 chociaż czasem lubię sobie pojechać pooglądać i powrzucać do koszyka niepotrzebne pierdoły. Akurat muszę zamówić młodemu pacynki, bo na gordonkach był nimi zachwycony a ja zapomniałam o ich istnieniu 🙈

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi do 80 jest jeszcze git z tego co kojarzę i zdecydowanie lepiej jak ma 50 niż jakby miał 30. Dopytam jeszcze pediatry jak będziemy na szczepieniu mmr za 2 tyg., ale Józkowi to wyszło zawrotne 19, więc ma niedobór.

Coś się wiertolił ten mój biedak przez sen dzisiaj, chyba dalej mu ta trójka, która się nie chce przebić dokucza a zapomniałam mu dać przed snem żel i jeszcze go matka budziła o nieludzkiej godzinie (7.00), bo musiała do laryngologa. Komicznie ten mały śpioch wygląda jak go trzeba budzić, zdążyłam mu przebrać pampersa i założyć spodnie i koszulkę zanim zaczął w ogóle oczy otwierać 😅 Jak pójdzie do żłobka to pewnie mój mąż go będzie zaprowadzał na najpóźniejszą możliwą godzinę, bo młody ma to ciężkie wstawanie rano po ojcu 😄

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka współczuję. Ten żłobek dojeżdża przez pierwszy tydzień chyba najbardziej. Z czasem rzeczywiście jest zdecydowanie lepiej.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 6 lipca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas w drugą stronę, bo młody ma wysoką ferrytynę, choć jeszcze nigdy nie zjadł mięsa. Zwyczajnie je odrzuca w każdej postaci. Pediatra stwierdził, że spoko, nie musi jeść mięsa skoro nie lubi. Wystarczy, że w jego diecie są inne źródła żelaza i białka.

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka u mnie niestety biel, co prawda apka mi wyliczyła że mam dostać miesiaczke dopiero w piątek, ale uważam że marne szanse na dwie kreski 🤷🏽‍♀️ dlatego pomału godzę się z powrotem do pracy, śmiesznie będzie jak wrócę na chwilę no ale człowiek tego niestety nie zaplanuje 🤦🏽‍♀️

age.png
‹‹ 2949 2950 2951 2952 2953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ