CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Blackapple mój to łóżko skrzypnie rano i już na równych nogach 🤦 także zazdro, że Józio ma takie spanko 😅
U nas od rana też humor niezbyt gitówa... Marudzi, na ręce chce tylko, o wszystko płacz. Ale zwalam to na idące czwórki.
U mojego męża w pracy zaczeli zdziwiać z tym urlopem rodzicielskim, oczywiście każdy termin im nie pasuje. A jeszcze nie wiedzą, że spodziewamy się drugiego bobaska. Dziś ma spotkanie z szefem to mu powie co i jak. Kurde pozwalniali sie ludzie, nikogo nie zatrudnili bo nie było trzeba i teraz nie ma kto pracować jak weszło więcej projektów. -
U nas dziś oddawanie w żłobku o wiele lepsze niż w piątek. W piątek stałam 7min pod żłobkiem to ciągle wyła, a dziś dosłownie 10 sekund i cisza. Dostałam foty że się bawi, i po 11 zasnęła na drzemkę. Myślę, że z czasem się oswoi.
W ogóle dziś wychodząc z domu zaczęła wysyłać tacie buziaki w powietrzu (zawsze robiła tylko papa). Urocze na maksa 😍🥹
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, to tylko tę ferrytyne skonsultuje. On już nawet spoko jadł, ale odkąd te zęby od maja znowu zaczęły wychodzić to rzadko się zdarzy że zje pełny posiłek. Dziś tylko dziubnal dwa razy owsiankę, na drugie śniadanie omleta nie ruszył, na obiad rosołu z mięsem też nie ruszył 🥲. Będę na szczepieniu za trzy tygodnie to skonsultuję z pediatrą co dalej.
Ja coś czuję że u nas też teraz te czwórki idą i pewnie bardziej go męczą niż ta dwójka, bo jak coś gryzie to ładuje mocno do tyłu palce czy gryzaki. No ale nie jestem w stanie zajrzeć, bo mi ucieka 🫠 jestem już zmęczona na maxa, a jesteśmy aktualnie w dwójkę w domu więc powinno być łatwiej xD Jeszcze młoda ma codziennie jakieś kryzysy. Zaprosiłam jutro trójkę dzieci do lat 4 do domu żeby nie było za nudno 🤣 mam nadzieję że się zajmą towarzystwem i przestaną jęczeć na godzinę chociaż xD
A żeby było zabawniej to odkryłam dziś gniazdo szerszeni w domku dla dzieci. Nie było nas tydzień, kill meWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 13:29
-
Zamówiłam z Rossmanna dziś, bo i tak musiałam zrobić zamówienie.
Ja wam tu napisałam, a za chwilę przyleciało do nas siedem bocianów 😆😆😆
https://zapodaj.net/plik-ePvZuCSFC3
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Tanashi, nie żeby coś, ale z reguły moje przepowiednie się sprawdzają… 😆😆😆
Szarotka bardzo mi przykro, że ta adaptacja wam tak ciężko idzie. Mam nadzieję, że niedługo będzie lepiej ❤️
Truskawka nie wiem czy Cię to pocieszy, ale miałam te same obawy względem zębów. Dentystka kazała nam się tym na razie nie martwić. Dbać normalnie o higienę, próbować przepłukać, ale mówiła, że te zęby nie niszczą się aż tak szybko. Daj na razie na wstrzymanie i może faktycznie spróbujcie jak sytuacja się trochę unormuje. Teraz jest i was nerwowo. Nie dokładaj sobie dodatkowo. Jesteś super mamą, bądź dla siebie wyrozumiała ❤️🩹
U nas temat tego drugiego bobasa wjechał intensywnie. Muszę ogarnąć coś z tym domem… No i rozważam oddanie małej do jakiegoś klubu malucha na parę godzin dziennie jeśli mamy się decydować. Niestety ten nasz ma już max dzieci, a drugi, który polecano na ten moment nie działa. Musze szukać dalej, bo nie dam sobie rady sama w ciazy, a potem z dwójka dzieci xd Poza tym ona tak lgnie do dzieci, że nie można jej utrzymać w wózku 😅 -
Truuskaawka wrote:Ja sie boje po prostu o jej zęby. Jak nie miała to jeszcze luzniej podchodzilam do tego. A teraz dwa na dole,trzy na gorze i wychodzi kolejny. A ona usypia na butelce i nie ma szans że przeplucze wodą jak skonczy albo jej bede myla zeby 🙈
Wiadomo,tez bym chciala w koncu troche dluzej pospac ale bardziej mnie boli kwestia zębów
Truskawka przepraszam nie czytałam wszystkich postów Twoich wiec może już pisałaś, a próbowałaś trochę rzadsze jej robić żeby było mniej obklejające zęby jeśli tego się boisz? Próchnica też bierze się z bakterii którymi sami dzieci zarażamy więc ważne żeby np nie jest ta sama łyżeczka albo z jednego talerza - po prostu nie przekazywać w ślinie wtedy zmniejsza się chociaż trochę prawdopodobieństwo na razie. -
Kkk mój też miał drzemkę o 16, miałam go obudzić po pół godziny. I co zrobiłam? Poszłam spać razem z nim i obudziliśmy się półtorej godziny później 🙈
Truskawka ja wiem, że mi rodzice nie myli zębów za dziecka. Mama mówiła, że dopiero w przedszkolu... Także no cóż 😅
Tanashi to stado bocianów to już nie przelewki xD -
Kurcze fajny ten kitchenchelper co składa się na stolik potem. Może też go wezmę.
Truskawka ja podziwiam że tak się starasz i pracujesz z małą. My to wszystko na pałe na razie robimy. Je kiedy chce zasypia kiedy chce... rutyna na pewno przyjdzie jeszcze ale na razie się nie spinamy w ogole. Obudzi się na jedzenie to je a jak się nie obudzi to nie je.
Te wakacje kupujecie online czy w biurach to jest jakaś różnica? -
Zależy na czym Ci zależy. Jak jak najtaniej to może i biuro wyjdzie taniej i nie trzeba pewnie o niczym myśleć, można na luzie robić wszystko online, chociaż stacjonarnie to chyba łatwiej o rabat - przynajmniej jak ten raz 11 lat temu wzięłam wycieczkę z biura to tak było
Ja zawsze dość standardowo booking/airbnb plus azair i szukanie lotów, choć zwykle i tak Ryan lub wizz były najlepsze
Jak na takich wakacjach "autentycznych" to moim zdaniem auto i lokalne mini pensjonaty, a nie hotele, wtedy też masz więcej lokalsow,a nie wszędzie wokół polski język czy angielski, niemiecki itp. Ja tak lubię jakiś kameralny pensjonat wybrać w małej wiosce koło morza. Tylko tak raczej nie będzie jakoś super tanio. Ale można naprawdę odpocząć i się zanurzyć w danym miejscu
Katikat lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Mnie ogółem zastanawia kwestią fotelika, jak to ogarniacie teraz. Bo my planujemy jechać za granicę dopiero w przyszłym roku i w sumie głupio w domu o to dbać, a na wakacjach jeździć antymandatem..a myślę, że Grecy czy Włosi mogą mieć nieco luźniejsze podejście.23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍