Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel okropnie mi przykro kiedy to czytam. Czuję jak zmęczona jesteś i jak ci przykro, że mała tak reaguje. Ja znowu stanę w kontrze do większości wypowiedzi, ale no ja mam dość wymagające dziecko i stawiam siebie na pierwszym miejscu w takich sytuacjach. Jak masz gdzie to przekoczuj parę wieczorów. Jak zaśnie to wracaj na kanapę w salonie. Jak nie dasz rady to śpij u mamy (chyba macie blisko) parę nocy. Przynajmniej z opisu twoja córka brzmi jakby miała charakterek podobny do mojej. Tłumaczenie może sporo dać, ale mi się wydaje, że u takich dzieci jest jeszcze za dużo emocji. W tobie z resztą tez. Za miesiąc może być łatwiej, ale może być i trudniej. Nie żebym cię buntowała, ale pamiętam jak u nas było z tym spaniem. 1:1 to co opisujesz, o ile nie gorzej. Męczyłam się okrutnie i dla świętego spokoju wolałam bujać po trzy godziny i wstawać 30 razy w nocy. Może jednak trzeba ją wziąć raz a dobrze, a nie jedna noc ma normalnie, jedna próbujecie inaczej. To też jej robi taką dziwną sytuację w głowie. Mam nadzieję, że nie odbierzesz tego źle. Po prostu trochę mierze swoją miarą i ja potrzebowałam chyba takich slow w takim okresie.
    Z tymi osami u nas to samo… Zrobiły sobie gniazdo w dachu obok naszego balkonu. Administracja już dwa lata nas zbywa, a na własną rękę nie mogę nic zrobić. Przykro mi Elza. Jak mała to zniosła?
    Nineq mega współczuję tych zaleceń w obecnej sytuacji. Mam nadzieję, że młody nie daje aż tak popalić :(
    Katikat zdrówka!
    Co zrobić z miliona kilogramów cukinii? Teść wpadł dzisiaj z darami z ogrodu, a ja jeszcze poprzednich nie przerobiłam. Rzygamy już cukinią, a moje pomysły się dawno skończyły. I z jabłek papierówek też.
    Moja młoda dzisiaj umyła podłogę mopem. Kolejna z nerwica rośnie. Poza tym to strasznie gwiazdorzy przy gościach i ma kleptomanie. Każdemu kradnie portfel. Niech no tam zbiera na dom 😆🫣

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi ketchup z cukinii 👏🏼 a papierówki to oczywiście mus, ale na to już pewnie wpadłaś xD u nas teściowa robi bez cukru i super się też dla dzieciaków sprawdza.

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, nie odbieram źle, ja chętnie słucham porad bo mam je tylko na forum.. Nawet jak nie jestem aktualnie chętna na któreś z nich to chociaż zbieram pomysły

Boli mnie wszystko tak, że chce mi się płakać :(

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel ja nic mądrego Ci nie powiem
    Albo musisz przeczekać chwilę i znaleźć lepszy moment, albo odkleić plaster boleśnie na raz i wyjechać gdzieś za kilka dni.
    Blondie zniosła dobrze - i wczoraj i dziś. Zapłakała w momencie ukłucia ale potem jakby nigdy nic
    Ogólnie dzisiaj bawiła się na trampolinie z 12/13 latkami i jak patrzyłam na nią to widziałam w jej oczach taką fascynację jaką ma młodsze rodzeństwo które podgląda i papuguje po starszych. Dosłownie wygłupiała się jak oni. Nie mogłam się napatrzeć na nią

Nineq to zalecenie nie nosić to trochę jak - boli panią noga? Nie chodzić xd
    Denerwuje panią praca? Zmienić
    Rady z dupy

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel tulę mocno z tym karmieniem 🫂 ja się cieszyłam, że od tygodnia mamy jedno karmienie tylko do zasypiania, to od czwartku robi taki sceny i dramy, że on chce cyca, że aż sama z nim płaczę... Ale nie po to odstawiałam powoli te karmienia i bez większych płaczków, żeby teraz wrócić. Tym bardziej że ja już karmie z jednej piersi tylko i to w 80% na sucho :(

Nineq te zalecenia o nie dźwiganiu mając dzieci to są niewykonalne. Chyba, że fundują nianie na czas rekonwalescencji 😅

Elza koniecznie zgłoś te osy, dużo ich macie. Pochowaj też wszystko co potencjalnie może je wabić zapachem, owoce, jakieś inne słodko pachnące rzeczy.

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel a co do tych sianikow ja raz mialam na brzuchu - ale nie ukrywam zmieniłam fizjo po tym bo dla mnie to było za dużo
    Teraz wychodzę z siniakami ale od baniek, sama praca fizjo jest bez siniakowa
    Wiec wydaje mi się że mogłaś na jakiegoś rzeźnika trafić

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blodi dam Ci moj adres,przyjmę każda ilość cukinii😅 Smaze ja codziennie jak schabowego i mam milion słoików z cukinią w curry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 22:29

event.png

Wysłany: 25 lipca, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka te 2- 3 tyg po odstawieniu sa najgorsze. Dziecko chce ssać ze zdwojoną mocą. Dzień,dwa i minie.

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja baniek np nie mogę i raczej nic co powoduje tak rozległe siniaki też, na ten moment mam 4 wielkości dłoni
    Także no trochę się przestraszyłam. Ale zawsze informuje o swoich dolegliwościach.

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka przykro mi, ale skoro raz się udało to mocne kciuki, że uda się ponownie

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png

Wysłany: 25 lipca, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja baniek np nie mogę i raczej nic co powoduje tak rozległe siniaki też, na ten moment mam 4 wielkości dłoni
    Także no trochę się przestraszyłam. Ale zawsze informuje o swoich dolegliwościach.
    No nie powinno sie jednak chodzić na masaż po kontraście.

event.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 25 lipca, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Moskitiery sobie zamontujcie na szybko.

Zgadnijcie kto przejechał sie po wsi mając na dachu 30 jajek?

Nie gadaj, że całe dojechały, dobry kierowca z Ciebie😁

age.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel a z tym fizjo to mnie się ogólnie bardzo łatwo robią siniaki, ale od swojej fizjo nigdy z siniakiem nie wyszłam, pomimo tego, że często mnie boli jak mi coś masuje.

Co to za cukinia z kolendrą i curry Karola? Muszę zrobić koniecznie 😋

Blondi ja bardzo lubię ten sos i robię go do słoików zawsze w sierpniu
    https://www.olgasmile.com/sos-z-cukinia.html
    Otwieram sobie słoiczek jak nie mam pomysłu na obiad i jest w sam raz do ryżu lub makaronu. Tylko nie daje ostrej papryczki, reszta tak samo jak w przepisie.

No i mój mąż lubi ten ketchup z cukinii o którym pisała Tanashi, ale ja nie bardzo ;)

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, nie, guzek miał ok. 2cmx3cm. Nawet zrezygnowali z przeciwzakrzepowych.

Elza współczuję 🫪dobrze, że ona żadnego uczulenia nie ma, a i nie płakała bardzo.
    Młody na szczęście dużo u taty chce być na rękach, ale mama w kryzysowych sytuacjach więc muszę go nosić. Myślałam, że będzie w żłobku, ale na bąble 😐

Margaretka, te kryzysy są najgorsze. Trzymam kciuki.

Blondi wstawiała na fb filmik o spaniu dzieci. Mój jak nie chodzi do żłobka to pójdzie spać o 19 i wstanie o 5, pójdzie spać o 21 i wstanie o 5 🫩kiedyś był taki etap, minął i znowu.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Karola podesłałabym ci, ale nie wiem czy dojadą 😆
    Blackapple super wygląda ten sos. Ketchupu to u nas nikt nie zje więc spróbuję to co wysłałaś.
    Cel a czy ty w ogóle nie masz przeciwwskazań do masaży innych niż relaksacyjne? Jednak fizjo musi tam mocno ponaciskać człowieka. Jak wam minęła noc?
    Elza świetnie się to czyta. Wiem o jaką fascynację ci chodzi. Też dwa razy złapałam u swojej małej taki moment i to jest coś absolutnie pięknego. A poza tym to dobrze, że mała nie ma alergii na osy. U nas sporo alergików, mnie nigdy nie uzadlila więc nie wiem. Ogólnie chodzę z epipenem jak nienormalna po ulicy 🥲
    Smacznej kawusi dla wszystkich mam rannych ptaszków 😆

Blackapple lubi tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kocham ten etap interakcji, młody musi robić wszystko to co siostra 😅 chociaż wczoraj pierwszy raz się na nią mocno wkurzył, bo chciał zjechać ze zjeżdżalni, a ona się wspięła od dołu, zdzielił ją ręką i jeszcze chciał ugryźć w ramię 🫪 zaczyna się xD

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Margaretka te 2- 3 tyg po odstawieniu sa najgorsze. Dziecko chce ssać ze zdwojoną mocą. Dzień,dwa i minie.

To jeszcze jakiś tydzień i może minie 🤦 a jeszcze przede mną odstawienie ostatniego karmienia tego przed snem 😓

preg.png

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukinię jak i dynie możesz spokojnie zamrozić. Ja potem wyjmowałam woreczek jednego i drugiego i robilam zupę krem. Ja to jestem poza tym team leczo nic innego nie przychodzi mi na myśl.

No chyba fizjo do zmiany. Ja nie miałam siniaków ale blokowało mnie między łopatkami i ooszlam to wymasowac. No i po fizjo było gorzej a już i tak było nie do zniesienia.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Blondi wstawiała na fb filmik o spaniu dzieci. Mój jak nie chodzi do żłobka to pójdzie spać o 19 i wstanie o 5, pójdzie spać o 21 i wstanie o 5 🫩kiedyś był taki etap, minął i znowu.

U nas też tak jest, niezależnie czy pójdzie spać o 20 czy o 22 to wstaje max o 7. I w tej drugiej opcji zazwyczaj ze średnim humorem, bo jest niewyspany 🙈

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tia
    Ja już też posiadłam te mądrość że im później położę tym wcześniej wstanie xD dlatego znowu chodzi młoda maks 20 spać

age.png
‹‹ 2997 2998 2999 3000 3001
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ