Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zszyli, zszyli, ale suchy zębodół może się niestety zrobić mimo zszycia :(

Tak się złożyło akurat że nie ma ani teściów w mieście, ani brata męża, a moja rodzina 70 km dalej, więc nie będziemy ich ciągać po nocy na kilka godzin. Niby jak się zrobi suchy zębodół to od 3 doby ból mocno wzrasta, więc zobaczymy, jak jutro będzie nieznośnie to pojadę.

Kasia moje dzieci niestety jeśli chodzi o zasypianie w aucie to preferują 20 minut snu i koniec 😅 więc potem byłoby ciężko z nimi, to raz, a dwa Kameleon ma dziś bardzo słaby dzień i podejrzewam że darlby się cała drogę, i w szpitalu, i z powrotem i nie spalby ani chwilę xd nawet w domu ciężko było go dziś uśpić

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam tak na szybko, ale nie ma tu kogoś kto ma po prostu wolny pokój w domu i mógłby jakoś pomóc?

Moja Mama teraz pomaga już choremu wujkowi i ma z tym niezły raban, a my mieszkanie mamy małe.. tak to bym już zapraszała do siebie.

To bardzo dziwnie brzmi Truskawka. Nie wiem jak sądy traktują fora, ale może coś to daje bo nie raz się nam zalilas. W sumie pamiętnik itp chyba się liczy, to tu jest taki internetowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:41

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Karola jakbym gadała z matką to pewnie pojechałabym do domu. A tak to niestety,nie mam gdzie się podziać. Żałuje że nie mam takiej kwoty aby wykupić tej części domu,to by mi życie naprawiło.
    Dziś na spacerze widziałam plakat,że w gminie są darmowe porady prawne i można umówic sie z prawnikiem na spotkanie. Chyba z tego skorzystam.
    Gdyby był takim zaangażowanym tatą jakiego udaje teraz,to wszystko by inaczej wyglądało.
    Ja to na zmiane siedze i sie smieje jak to widze a zaraz zalewam się łzami,że musze przez takie sytuacje przechodzić. Ile jeszcze tego gówna mnie spotka w życiu.
    I właśnie A. sobie wyszedł z mieszkania.

Kurcze Tanashi kiepsko,a nie ma szans żeby ktoś do Was podjechal posiedział z dziecmi?
    Powtarzam drugi raz, wiosek o alimenty+ zabezpieczenie alimentów jak i tak będziesz na darmowej poradzie prawnej to powinni podpowiedzieć. I wszelkie zwolnienie z kosztów, bo jak opiszesz sytuację to powinni klepnąć.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq on jest bezrobotny aktualnie. Jeżeli dowie się,dostanie pismo że chce alimenty to pojdzie do roboty na czarno albo wezmie na papier minimalną krajową.
    Z tym wnioskiem musze czekać aż znajdzie robote.
    A coś ostatnio wspomniał że chyba weźmie taką,że dwa tygodnie go w domu nie bedzie,chyba międzynarodówka.

Cel dzięki,ale nie mogłabym komukolwiek tak na głowe sie zwalić + zaraz tamten by mnie oskarżył o porwanie dziecka/alienacje rodzicielską

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Nineq on jest bezrobotny aktualnie. Jeżeli dowie się,dostanie pismo że chce alimenty to pojdzie do roboty na czarno albo wezmie na papier minimalną krajową.
    A coś ostatnio wspomniał że chyba weźmie taką,że dwa tygodnie go w domu nie bedzie,chyba międzynarodówka.

Cel dzięki,ale nie mogłabym komukolwiek tak na głowe sie zwalić + zaraz tamten by mnie oskarżył o porwanie dziecka/alienacje rodzicielską
    To wstrzymaj się chwilkę. A z drugiej strony nie ważne jest czy ma pracę, ile zarabia, a możliwości zarobkowe. O tym dużo osób zapomina. A możliwości na chyba spore...
    Jeśli weźmie pracę, że nie ma go 2 tygodnie w domu to tym bardziej nie dostanie opieki nad dzieckiem.

https://ibb.co/6Rt6VsB9

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:56

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest impreza. Widzę trzecią czwórkę. Jest to chyba najbardziej energiczny, gadaliwy mały Człowiek na wybrzeżu. Dziś tak dala czadu, że mózg mi paruje i Mężowi też, Mamie chyba również.

Z okazji rocznicy zrobiliśmy mała wycieczkę do miasta obok. W restauracji myślałam, że obsługa mnie przytuli zaraz. Nazamawialam jakichś ciekawszych dań, finalnie jedliśmy je na szybko zamieniając się zimne, z przerwą na zmianę pampersa w krzykach dość konkretnych. My zwykle mamy ciekawie ale tym razem to czylam się jak w grze krzesło parzy, bo udawało nam się siasc na milisekundy. Raz jak z nią poszłam pochodzić to wróciłam z gniazdem na głowie zamiast fryzury🤣

A no i była głodna, ale nie nie zje. Wzięłam na szczęście to co jej zamówiłam na wynos i jak mieliśmy jechać z parkingu to Sue obudził w niej glodomor i zjadła xD

Byliśmy w czymś ala mini zoo to też wszyscy jacyś spokojni, a nasza Córeczka się aż zapowietrzala z wrażenia na widok zwierzaków i gadała dużo w przerwie od biegania i piszczenia. Ale w sumie to jest takie urocze, że ma taki charakter. Mi się to podoba, jest wesoło, nie ma nudy🤪

U nas chodzenie to już bieganie właśnie i jest to inny level. Teraz stawy bolą mnie też przed zaśnięciem🤡

Nie mówiąc o tym, że powinniśmy cały dzień najlepiej chodzić po schodach w kółko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:59

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi alimenciarzami to tak właśnie jest jak pisze Truskawka. Może w dużych firmach nie, ale w małych to nie raz słyszałam takie historie z zatajaniem zarobków. Więc tu niestety ma rację.

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:

Truskawka wolałabym Cię zaprosić na kanapę niż żeby Ci się coś stało. Po prostu dziwny ten chłop i bez sensu się zachowuje. Jakby realnie chciał być lepszym tata to przecież Ty nie miałabyś nic przeciwko

Mój Mąż to nie raz mi wytknie jak odpuszczę coś co wypracował z Małą a tu chłop Ci rozwala wszystkie zasady i rutynę. Nie jest to dobre dla Dziecka. To tak jakby dziecku nie przebrać pieluchy bo krzyczy lub dać zjeść leki bo na nie wskazuje i chce się nimi bawić.

Przytulam i współczuję sytuacji.

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimenty sąd ustala indywidualnie, na podstawie możliwości zarobkowych i wykształcenia. Dodatkowo jeśli rodzic jest bezrobotny, można ubiegać się o alimenty od dziadków dziecka. To już trochę bardziej skonolokowane, ale się da.
    Zresztą, jakikolwiek by sąd klepnal wyrok o alimentach, jak będzie bezrobotny, ale z zasądzonymi alimentami, zgłaszasz się do mops i oni wypłacają jakaś tam kwotę (nie znam aktualnej), bez szaleństwa. Jemu alimenty się naliczają, ty zgłaszasz sprawę do komornika i mu ściąga za każdym razem jak będzie miał dochód.
    Mój ojciec miał (może nadal ma) dług alimentacyjny wobec mnie - przypominam, mam 33 lata, alimenty przestałam pobierać ok. 26-27 roku życia. Mops wypłacał, komornik ściągał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:17

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq to pamiętaj żeby zrzec się spadku gdy mu się kiedyś umrze. Ja miałam taką akcję, że mój miał za mnie dług, zginął w wypadku i ja miałam wraz ze spadkiem (nie miał nic oprócz długów) odziedziczyć jego dług alimentacyjny 🤡🤡🤡 dobrze, że ktoś mojej matce podpowiedział i się zrzekła za mnie (byłam nieletnia).

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    ⏳ 17/08 — Panorama
    ⏳ 26/08 — prenatalne I trymestru

preg.png
‹‹ 3075 3076 3077 3078 3079
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ