CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak mieszkałam bliżej Kauflanda to kupowałam. Teraz mam dalej, ale czekam aż się przeniesiemy , bo znowu będę blisko.Elza1234 wrote:Nie wiem czy jestem jedyna ale ja z tanich pieluch lubię kauflandowe kunimboo - czasem za 30 zł można kupić 100 sztuk.
Annabitt - moja córka jest dokładnie taka sama
Generalnie ja zazdroszczę że u Was dają radę pieluchy. U mojego tylko pantsy inaczej wrzask, wyginanie, zapowietrzenie. Pieluchy tylko w żłobku - zapominam zapytać jak one to robią 🤨 -
Truskawka kciuki za nockę i jutrzejszy zabieg! 🤞
U nas do kompletu z chorobą idą czwórki juz na 100%, wczoraj dojrzałam jak się śmiał na przewijaku że jedna górna już sie rogiem jednym przebila 🤡 także takie combo2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...

-
Szarotka bardzo się cieszę, że się udało! Mam nadzieję, że mały ma rrlko drobny spadek formy i nic gorszego mu nie jest.
Anabitt byłam kiedyś taka osoba z tym podejściem. Nie odzywałam się, bo to nie moja sprawa, ale byłam pewna, że dziecko do 3 roku życia potrzebuje tylko matki. Nie chciałam też dawać jej do placówki dopóki nie nauczy się mówić. Poza tym bezwzględnie nie uznawałam ekranów. A i jeszcze planowałam karmić piersią, bo przecież to nic takiego, a najtrudniejsze w tym jest wstawanie non stop, bo nikt Cię nie zmieni, a tak poza tym to przecież dziecko samo się dostawia, nie ma zastojów, zapalenia, problemów z karmieniem tak ogólnie. No to widzicie jak życie mnie pięknie zweryfikowało
Choć ekranów dalej mocno pilnuje, ale do 3 roku życia nie chciałam pokazywać wcale. Jedyne czego się trzymam od początku do końca to spanie małej w łóżeczku.
-
Tanashi wrote:Ja się nie umiem powstrzymywać i regularnie dostaję bloki na instagramie xD ostatnio od natchnionej✨ wiktorii wygas ✨
O matko, wklepałam ta wygas z ciekawości i przeczytalam to:
"zacznij korzystać z nocnika od pierwszego miesiąca życia Twojego dziecka."
I myślę i myślę, po cholere ja mam korzystać z nocnika, jakieś nowe zalecenia czy co, zawsze po porodzie normalnie kibelek. Ale to chyba o miesięczne dziecko chodzi🙃 -
Grzegrzula wrote:O matko, wklepałam ta wygas z ciekawości i przeczytalam to:
"zacznij korzystać z nocnika od pierwszego miesiąca życia Twojego dziecka."
I myślę i myślę, po cholere ja mam korzystać z nocnika, jakieś nowe zalecenia czy co, zawsze po porodzie normalnie kibelek. Ale to chyba o miesięczne dziecko chodzi🙃
Kochana to jest całe uniwersum, polecam xDDD
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Dzięki tanashi, właśnie się dowiedziałam że moje dziecko ma Katar bo zafundowałam jej traumę żłobkowa xddddd
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
Mnie najbardziej w tych markach wkurza to, że jadą równo w komentarzach oby doje*ac innej matce, bo tylko ich przekonania są prawidłowe.
Ja nie włączam młodej bajek, nigdy nie widziała prawdziwej bajki ani żadnego teledysku, ale za to regularnie rozmawia na kamerce z dziadkami, ogląda swoje filmiki i raz na jakiś czas włączam jej 5 minut filmu przyrodniczego. Ona myśli, że filmy przyrodnicze to bajki i na razie niech tak zostanie. No ale czy zjechałabym mamę która włącza Kubusia Puchatka lub Bluey w komentarzu i zaczęła wypisywać że funduje dziecku autyzm cyfrowy (tak jak tamte wypisują że fundujemy żłobkiem traumy i nie będziemy mieć więzi z dzieckiem?) no kurna nigdy w życiu. Nie wpadajmy w skrajność. -
Ja jeszcze rozumiem te komentarze o ile odnoszą się do skrajnych przypadków, a mam w rodzinie dzieci, które miały włączony telewizor od małego grający cały dzień w domu, potem od 2 lat obsługiwały YouTube i włączały sobie co chcą, a teraz w wieku szesc lat mają własny telefon z pełnym dostępem do internetu i telewizor w pokoju - tak, uważam że to patologia, i said what i said 😅 natomiast nie zrownywalabym takich skrajnych przypadków z osobą która włączy do inhalacji bajkę w sytuacji kryzysowej bo nie ogarnie inaczej 🙈 Chociaż ja osobiście mam akurat inne doświadczenie, mnie wszyscy krytykowali że zabieram dziecku dzieciństwo, bo nie widziała żadnej bajki, filmu do 3 roku życia 🤣 naprawdę straszna traumę ma do dziś, już zbieram na psychoterapię 🤣 po prostu nie można jej oderwać od ekranu!!! (To żart jakby co xDD)
Anabbit lubi tę wiadomość
-
Zgadzam się tanashi. Ja mam w rodzinie dziecko które od urodzenia praktycznie miało włączane bajki. I… niestety ale widać tego efekty gołym okiem. I to tak naprawdę widać. Aczkolwiek tam to właśnie jest tak patologicznie jak napisałaś
-
Zgadzam się z wami. U mnie w rodzinie też jest dwoje dzieci, które od rana siedzą przy tv, potem idą do telefonu i do tabletu. Widać efekty gołym okiem. Te dzieci nawet oczy mają jakieś takie puste. Osobiście jak mała była chora to trzy dni jechała na bajkach cały dzień. Nie jestem z tego dumna i teraz nie ogląda w ogóle nic. Zero. Ale no byłam przerażona widząc jej oczy chociażby. Z tym, że staram się nie popadać w skrajności, bo ja też jestem dzieckiem, które wychowywało się przy całodobowym telewizorze i nie wydaje mi się żebym była gorzej rozwinięta więc może te parę dni w chorobie czy kilka minut kiedy muszę coś zrobić jej nie zaszkodzi. Natomiast mając męża w domu na co dzień raczej ten czas przy tv byłby na pewno dużo mniejszy o ile w ogóle by istniał
-
Karola3xJ:D wrote:Truskawka powodzenia na zabiegu!
Dzięki 😊 Ale nie wiem co z tego będzie- tak jak myślałam,pękło mi to w nocy 🫣 Ale nie jechałam na sor.
No to ja jestem chyba mini patusem 🙈 Jak jade samochodem sama to na te 10minut jej odpalam na telefonie coś,bo inaczej wyje aż do wymiotów. Z tym że u nas nie ma bajek,nie interesują jej- u nas ciągle są na topie zwierzątka na czarnym tle i ja mówie jej jakie to zwierzątko i razem mówimy jak robi. -
Truuskaawka wrote:Dzięki 😊 Ale nie wiem co z tego będzie- tak jak myślałam,pękło mi to w nocy 🫣 Ale nie jechałam na sor.
No to ja jestem chyba mini patusem 🙈 Jak jade samochodem sama to na te 10minut jej odpalam na telefonie coś,bo inaczej wyje aż do wymiotów. Z tym że u nas nie ma bajek,nie interesują jej- u nas ciągle są na topie zwierzątka na czarnym tle i ja mówie jej jakie to zwierzątko i razem mówimy jak robi.
Daj spokój xD Patus to jak odpalasz od rana do nocy i dziecko już je śniadanie z bajką na telefonie, cały spacer ogląda bajki, kończąc na seansie wieczornym w łóżku 🫠 moja ogląda filmy przyrodnicze i też właśnie opowiadamy sobie co robią żyrafy, co robi panda itp. -
Dobra, czas się przyznać. Młoda zasnęła o 20. Od 22 płakała przez sen, ale się uspokajała. No ale po 23 gdy przyszliśmy do sypialni już tak płakała przez sen, że nie miałam serca trzymać jej w łóżeczku. Uspokoiła się na rękach, posmarowaliśmy jej dziąsła dentinoxem i uwaga SPAŁA CAŁĄ NOC DO 7:30. Nie wiem, o której by wstała bo musieliśmy ją obudzić do żłobka. Czaicie to? BUDZIŁAM WŁASNE DZIECKO, bo za długo spała 🫠🫠🫠 nie mam pojęcia czy ona im tam dziś pójdzie spać na drzemkę do 13 😂
Elza1234, Blondi29, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Nineq ja raz przyszłam po młodego jak Pani mu zmieniała pieluchę i on normalnie leżał grzecznie na przewijaku jak maly bobas 😱 W domu to od pół roku nie używamy i już jest nawet wyniesiony na strych, bo tylko się kurzył.
Anabbit a dajesz jej tylko dentinox na te zęby?
Ja znowu od 3 dni mam serię, że dostaje ibufen (a przez 2 dni nawet miał dokładkę nad ranem, jak już przestawał dzialac), ale dzisiaj w nocy ładnie pospał ciągiem jakoś od 21.30 do 6.00 (z tym, że o 21.30 to ja go przypadkowo obudziłam, bo mi coś stuknęło jak się kładłam) a o 6.00 zjadł mleczko i jeszcze dospał do 6.45, więc chyba coś mu się przebiło z tych zębów w końcu, ale nie pozwala sobie zobaczyć.
Chyba mu puszczę Kicię Kocią popołudniu i spróbuję obejrzeć buzię 😅