Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 30 września, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście też złote dady zdają egzamin, co ciekawe jedynymi pampkami które uczuliły małego było premium care 😅🫣 oby przy bliźniakach dada też zdawała egzamin

Truskawka trzymam kciuki żeby do jutra nic się nie wydarzyło!

age.png

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 września, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy jestem jedyna ale ja z tanich pieluch lubię kauflandowe kunimboo - czasem za 30 zł można kupić 100 sztuk.
    Annabitt - moja córka jest dokładnie taka sama

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 września, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie wiem czy jestem jedyna ale ja z tanich pieluch lubię kauflandowe kunimboo - czasem za 30 zł można kupić 100 sztuk.
    Annabitt - moja córka jest dokładnie taka sama
    Jak mieszkałam bliżej Kauflanda to kupowałam. Teraz mam dalej, ale czekam aż się przeniesiemy , bo znowu będę blisko.

Generalnie ja zazdroszczę że u Was dają radę pieluchy. U mojego tylko pantsy inaczej wrzask, wyginanie, zapowietrzenie. Pieluchy tylko w żłobku - zapominam zapytać jak one to robią 🤨

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 września, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie umiem powstrzymywać i regularnie dostaję bloki na instagramie xD ostatnio od natchnionej✨ wiktorii wygas ✨

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 30 września, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka kciuki za nockę i jutrzejszy zabieg! 🤞

U nas do kompletu z chorobą idą czwórki juz na 100%, wczoraj dojrzałam jak się śmiał na przewijaku że jedna górna już sie rogiem jednym przebila 🤡 także takie combo

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 30 września, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka bardzo się cieszę, że się udało! Mam nadzieję, że mały ma rrlko drobny spadek formy i nic gorszego mu nie jest.

Anabitt byłam kiedyś taka osoba z tym podejściem. Nie odzywałam się, bo to nie moja sprawa, ale byłam pewna, że dziecko do 3 roku życia potrzebuje tylko matki. Nie chciałam też dawać jej do placówki dopóki nie nauczy się mówić. Poza tym bezwzględnie nie uznawałam ekranów. A i jeszcze planowałam karmić piersią, bo przecież to nic takiego, a najtrudniejsze w tym jest wstawanie non stop, bo nikt Cię nie zmieni, a tak poza tym to przecież dziecko samo się dostawia, nie ma zastojów, zapalenia, problemów z karmieniem tak ogólnie. No to widzicie jak życie mnie pięknie zweryfikowało ;) Choć ekranów dalej mocno pilnuje, ale do 3 roku życia nie chciałam pokazywać wcale. Jedyne czego się trzymam od początku do końca to spanie małej w łóżeczku.

• Grzegrzula Autorytet

Wysłany: 30 września, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja się nie umiem powstrzymywać i regularnie dostaję bloki na instagramie xD ostatnio od natchnionej✨ wiktorii wygas ✨

O matko, wklepałam ta wygas z ciekawości i przeczytalam to:

"zacznij korzystać z nocnika od pierwszego miesiąca życia Twojego dziecka."

I myślę i myślę, po cholere ja mam korzystać z nocnika, jakieś nowe zalecenia czy co, zawsze po porodzie normalnie kibelek. Ale to chyba o miesięczne dziecko chodzi🙃

age.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 września, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    O matko, wklepałam ta wygas z ciekawości i przeczytalam to:

"zacznij korzystać z nocnika od pierwszego miesiąca życia Twojego dziecka."

I myślę i myślę, po cholere ja mam korzystać z nocnika, jakieś nowe zalecenia czy co, zawsze po porodzie normalnie kibelek. Ale to chyba o miesięczne dziecko chodzi🙃

Kochana to jest całe uniwersum, polecam xDDD

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 września, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki tanashi, właśnie się dowiedziałam że moje dziecko ma Katar bo zafundowałam jej traumę żłobkowa xddddd

Blondi29 lubi tę wiadomość

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 30 września, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tanashi. Teraz już wiem, że poród domowy to najlepsze co mogę dać swojemu dziecku i sobie. Obie byśmy się udusiły 😍❤️

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 września, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej w tych markach wkurza to, że jadą równo w komentarzach oby doje*ac innej matce, bo tylko ich przekonania są prawidłowe.
    Ja nie włączam młodej bajek, nigdy nie widziała prawdziwej bajki ani żadnego teledysku, ale za to regularnie rozmawia na kamerce z dziadkami, ogląda swoje filmiki i raz na jakiś czas włączam jej 5 minut filmu przyrodniczego. Ona myśli, że filmy przyrodnicze to bajki i na razie niech tak zostanie. No ale czy zjechałabym mamę która włącza Kubusia Puchatka lub Bluey w komentarzu i zaczęła wypisywać że funduje dziecku autyzm cyfrowy (tak jak tamte wypisują że fundujemy żłobkiem traumy i nie będziemy mieć więzi z dzieckiem?) no kurna nigdy w życiu. Nie wpadajmy w skrajność.

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka powodzenia na zabiegu!

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze rozumiem te komentarze o ile odnoszą się do skrajnych przypadków, a mam w rodzinie dzieci, które miały włączony telewizor od małego grający cały dzień w domu, potem od 2 lat obsługiwały YouTube i włączały sobie co chcą, a teraz w wieku szesc lat mają własny telefon z pełnym dostępem do internetu i telewizor w pokoju - tak, uważam że to patologia, i said what i said 😅 natomiast nie zrownywalabym takich skrajnych przypadków z osobą która włączy do inhalacji bajkę w sytuacji kryzysowej bo nie ogarnie inaczej 🙈 Chociaż ja osobiście mam akurat inne doświadczenie, mnie wszyscy krytykowali że zabieram dziecku dzieciństwo, bo nie widziała żadnej bajki, filmu do 3 roku życia 🤣 naprawdę straszna traumę ma do dziś, już zbieram na psychoterapię 🤣 po prostu nie można jej oderwać od ekranu!!! (To żart jakby co xDD)

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się tanashi. Ja mam w rodzinie dziecko które od urodzenia praktycznie miało włączane bajki. I… niestety ale widać tego efekty gołym okiem. I to tak naprawdę widać. Aczkolwiek tam to właśnie jest tak patologicznie jak napisałaś

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam psychy na te laskę xD myślę że zaraz walnęłabym komentarz i dostała bana
    Czyli ja też już zepsułam dziecko bo włączam jej 2 min Blue do inhalacji
    Ech ech ech
    Idę otworzyć skarbonkę pt psychoterapia

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z wami. U mnie w rodzinie też jest dwoje dzieci, które od rana siedzą przy tv, potem idą do telefonu i do tabletu. Widać efekty gołym okiem. Te dzieci nawet oczy mają jakieś takie puste. Osobiście jak mała była chora to trzy dni jechała na bajkach cały dzień. Nie jestem z tego dumna i teraz nie ogląda w ogóle nic. Zero. Ale no byłam przerażona widząc jej oczy chociażby. Z tym, że staram się nie popadać w skrajności, bo ja też jestem dzieckiem, które wychowywało się przy całodobowym telewizorze i nie wydaje mi się żebym była gorzej rozwinięta więc może te parę dni w chorobie czy kilka minut kiedy muszę coś zrobić jej nie zaszkodzi. Natomiast mając męża w domu na co dzień raczej ten czas przy tv byłby na pewno dużo mniejszy o ile w ogóle by istniał

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Truskawka powodzenia na zabiegu!

Dzięki 😊 Ale nie wiem co z tego będzie- tak jak myślałam,pękło mi to w nocy 🫣 Ale nie jechałam na sor.

No to ja jestem chyba mini patusem 🙈 Jak jade samochodem sama to na te 10minut jej odpalam na telefonie coś,bo inaczej wyje aż do wymiotów. Z tym że u nas nie ma bajek,nie interesują jej- u nas ciągle są na topie zwierzątka na czarnym tle i ja mówie jej jakie to zwierzątko i razem mówimy jak robi.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Dzięki 😊 Ale nie wiem co z tego będzie- tak jak myślałam,pękło mi to w nocy 🫣 Ale nie jechałam na sor.

No to ja jestem chyba mini patusem 🙈 Jak jade samochodem sama to na te 10minut jej odpalam na telefonie coś,bo inaczej wyje aż do wymiotów. Z tym że u nas nie ma bajek,nie interesują jej- u nas ciągle są na topie zwierzątka na czarnym tle i ja mówie jej jakie to zwierzątko i razem mówimy jak robi.

Daj spokój xD Patus to jak odpalasz od rana do nocy i dziecko już je śniadanie z bajką na telefonie, cały spacer ogląda bajki, kończąc na seansie wieczornym w łóżku 🫠 moja ogląda filmy przyrodnicze i też właśnie opowiadamy sobie co robią żyrafy, co robi panda itp.

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, czas się przyznać. Młoda zasnęła o 20. Od 22 płakała przez sen, ale się uspokajała. No ale po 23 gdy przyszliśmy do sypialni już tak płakała przez sen, że nie miałam serca trzymać jej w łóżeczku. Uspokoiła się na rękach, posmarowaliśmy jej dziąsła dentinoxem i uwaga SPAŁA CAŁĄ NOC DO 7:30. Nie wiem, o której by wstała bo musieliśmy ją obudzić do żłobka. Czaicie to? BUDZIŁAM WŁASNE DZIECKO, bo za długo spała 🫠🫠🫠 nie mam pojęcia czy ona im tam dziś pójdzie spać na drzemkę do 13 😂

Elza1234, Blondi29, Margareetka lubią tę wiadomość

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq ja raz przyszłam po młodego jak Pani mu zmieniała pieluchę i on normalnie leżał grzecznie na przewijaku jak maly bobas 😱 W domu to od pół roku nie używamy i już jest nawet wyniesiony na strych, bo tylko się kurzył.

Anabbit a dajesz jej tylko dentinox na te zęby?

Ja znowu od 3 dni mam serię, że dostaje ibufen (a przez 2 dni nawet miał dokładkę nad ranem, jak już przestawał dzialac), ale dzisiaj w nocy ładnie pospał ciągiem jakoś od 21.30 do 6.00 (z tym, że o 21.30 to ja go przypadkowo obudziłam, bo mi coś stuknęło jak się kładłam) a o 6.00 zjadł mleczko i jeszcze dospał do 6.45, więc chyba coś mu się przebiło z tych zębów w końcu, ale nie pozwala sobie zobaczyć.
    Chyba mu puszczę Kicię Kocią popołudniu i spróbuję obejrzeć buzię 😅

age.png
‹‹ ‹ 3141 3142 3143 3144 3145 ›
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ