X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, mi tam nie przeszkadza jak jestem sama :-)
    Z kangurowaniem wiadomo, mój tez kangurował po CC... ale to można przyjść na sam finał i poczekać.

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    No ja w moim elaboracie zapomniałam dodać, że polozna mi przebiła pecherz płodowy 😑

Ale pp co ?

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Nie wiem, mi tam nie przeszkadza jak jestem sama :-)
    Z kangurowaniem wiadomo, mój tez kangurował po CC... ale to można przyjść na sam finał i poczekać.

Na cc to co innego:) chyba bym wolała sama nawet na cc.

• kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Na cc to co innego:) chyba bym wolała sama nawet na cc.

Na CC to nie może być nikt, więc tu nie ma dylematu.
    Ja mam na myśli też SN, nie chciałabym też :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:59

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu,faceta pytający o stan pochwy po prodzie to koszmar. Jak pyta o takie rzeczy na oddziale to jest idealną ofiarą na pożarcie. Ileż można pocisków wyślą w jego stronę. No a czy zaopatrzył żonie posiłki na kolejne 2 tyg w domu albo że dostanienodpowoedz na swoje pytanie ale najpierw ma odpowiedzieć na to czym jest np skok rozwojowy albo czym są odchody poporodowe. Uwielbiałam tą grę. Aż mi się łezka w oku kręci.
    Pozniej sie mówiło że może żonie zostać worek bez dna jak jej mięśnie tak uznają.

Gdzie ja będę rodzic....hmmmm. Mikołów albo Ruda. Chyba. W ogóle w czerwcu będzie ogorm rodzących więc można odsyłać. Na luty i czerwiec ma byc boom...

KarolaKinga, asiun, Tanashi, Kkk77 lubią tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ale pp co ?

Patrz wyżej 🤭🤭, wiele pytań po co i jak? Pewnie żeby przyspieszyć akcje.

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Jezu,faceta pytający o stan pochwy po prodzie to koszmar. Jak pyta o takie rzeczy na oddziale to jest idealną ofiarą na pożarcie. Ileż można pocisków wyślą w jego stronę. No a czy zaopatrzył żonie posiłki na kolejne 2 tyg w domu albo że dostanienodpowoedz na swoje pytanie ale najpierw ma odpowiedzieć na to czym jest np skok rozwojowy albo czym są odchody poporodowe. Uwielbiałam tą grę. Aż mi się łezka w oku kręci.
    Pozniej sie mówiło że może żonie zostać worek bez dna jak jej mięśnie tak uznają.

Gdzie ja będę rodzic....hmmmm. Mikołów albo Ruda. Chyba. W ogóle w czerwcu będzie ogorm rodzących więc można odsyłać. Na luty i czerwiec ma byc boom...

🤣 🤣 🤣 serio są tacy co pytają??
    Skąd info o boomie?? nie strasz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:01

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Na CC to nie może być nikt, więc tu nie ma dylematu.
    Ja mam na myśli też SN, nie chciałabym też :P

U mnie właśnie w obu szpitalach w mieście może być osoba towarzysząca przy CC. Normalnie na sali operacyjnej. Ale ja na CC też będę wolała być sama i później po mąż będzie czekał na korytarzu.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Was dziewczyny
    Ale ja się chyba wyłączę z dyskusji o traumach porodowych, bo żadnej jeszcze nie mam i aż mnie brzuch boli jak to zaczynam czytać
    Tak, wiem, lepiej żyć w wiedzy niż niewiedzy, ale mam jeszcze 5 miesięcy do porodu, a jestem z takich osób że zaraz zacznie mnie żołądek ze strachu boleć
    Nie żyje pod kamieniem i wiem jak wyglądają nasze szpitale i opieka. Ale nie chce sobie już lęku i strachu nakładać na swoje barki
    Przykro mi, że przeszłyście przez takie złe rzeczy, jesteście naprawdę mega dzielne

Cel95, Alex_92, Margareetka, przygodami66, amoze lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    U mnie właśnie w obu szpitalach w mieście może być osoba towarzysząca przy CC. Normalnie na sali operacyjnej. Ale ja na CC też będę wolała być sama i później po mąż będzie czekał na korytarzu.
    a to jestem zaskoczona, ja słyszałam, że przy operacji to nie ma opcji. ciekawe.

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    🤣 🤣 🤣 serio są tacy co pytają??
    Skąd info o boomie?? nie strasz!
    Gin mi mówił. Ze bardzo dużo jest na ten termin

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Mnie na zgage w tej i poprzedniej ciąży ratują platki migdalowe i dużo wody. Serio jak tylko zaczyna palić jem platki u jest lepiej. Dodatkowo nie mogę jesc świeżych owoców niestety nawet jabłka odpadają.
    O przetestuję

Hsg niedroznosc 1 jajowodu
    Mutacje acard
    Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
    2 iui nieudane
    1 transfer swierzy ❌
    Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
    2 transfer ❄️ encorton neoparin
    11dpt beta 308
    25dpt pęcherzyk
    34dpt serduszko ledwo zipie
    42dpt ❌
    3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
    Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
    Naturals między ivf
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Gin mi mówił. Ze bardzo dużo jest na ten termin
    to mam nadzieje, że to lokalne :P

preg.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Szkodnik Ja ciśnienie ok, a puls koło +/-90. Ale miałam też już 122 u diabetologa. Norma jest chyba do 120? Czy u kobiet w ciąży są inne normy?

Ja to chciałabym jeżeli chodzi o planowe cc to mąż żeby był przy mojej głowie albo chociaż za szybą ale wiem, że dla niego to dużo więc jak nie będzie chciał to zrozumiem.

💊Acard, Neoparin, Pregna

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 wizyta - [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.2024 prenatalne - [12+5] 6,51 cm 🐭
    18.12.2024 wizyta nfz - [13+3] 7,49
    02.01.2025 wizyta
    15.01.2025 wizyta nfz
    30.01.2025 wizyta
    14.02.2025 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • inka97 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Z tego samego powodu odrzuciłam Ujastek, przejechanie z Bronowic trochę by mi zajęło. Poza tym wydaje mi się, że ostatnio poszli mocno w komercyjną stronę i jak nie masz nic wykupione to jesteś traktowana jak pacjent drugiej kategorii.

I takie mam dylematy, który szpital wybrać, planuje pójść na dni otwarte i chyba wybrać "na intuicję"
    Moja koleżanka rodziła na Siemiradzkiego, ale wykupiła dodatkową opiekę. Pierwszy poród co prawda, i typ kobiety wymagającej ale była ogólnie zadowolona.
    Ja jestem pod opieką poradni na Kopernika, z powodu ct1, ale do Krakowa mam 1,5h jazdy, więc nie wiem jak to wyjdzie, domyślam się, że wtedy raczej będą kierować na konkretny dzień przyjęcia..

Margareetka lubi tę wiadomość

• Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    No ale u mnie szpital miał super opinie a wyszło jak wyszło. Naprawdę wszystko zależy jak trafisz i kiedy. Zresztą jest w okolicy chyba z 5 szpitali albo wie ej i każdy ma i dobre i fatalne opinie. To miałaś niebywałe szczęście lub masz wyjątkowo dobry szpital. Ja rozumiem dziewczyny które chcą mieć dobrą opiekę no niestety naprawdę bywa różnie. Nawet w dobrym szpitalu jest różnie. Bo np u znajomej okazało się że nie zrobili na czas cc. Bo szpital nastawiony na sn. Kazali jej rodzic dziecko 4500kg. Z dużą głowa a ona mała. Więc też dużo zależy jaki masz porod- łatwy kazdy przyjmie. U mnie na sali były 3 kobiety plus 3 dzieci i drzwi przesuwne do drugiej sali tak samo. Łącznie 6 kobiet i 6 dzieci. Przejścia nie było żeby dziewczyny mogły przejść do swoich łóżek każda odsuwała lozeczko swojego dziecka. Laxienka na korytarzu. A koleżanka mówiła o fajnych warunkach- bo było mało kobiet i dostała salę z łazienką.

Zresztą mnie nie obchodzą warunki. Chce mieć pewność dobrej opieki. Noe czułabym się bezpiecznie jakby mi położna wpadała na 5min i wychodzila na pół h. A tak dziewczyny mialh które tej opieki nie wykupily.

Dokladnie z tym trafieniem to aż mi slabo .. cokolwiek ktoś poleci to mi sie moze trafić zupelnie inaczej nawet w tym samym miejscu. I to ze wsi do Warszawy będę jechać. To co piszecie to straszne przeżycia...

Hsg niedroznosc 1 jajowodu
    Mutacje acard
    Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
    2 iui nieudane
    1 transfer swierzy ❌
    Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
    2 transfer ❄️ encorton neoparin
    11dpt beta 308
    25dpt pęcherzyk
    34dpt serduszko ledwo zipie
    42dpt ❌
    3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
    Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
    Naturals między ivf
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Przepraszam Was dziewczyny
    Ale ja się chyba wyłączę z dyskusji o traumach porodowych, bo żadnej jeszcze nie mam i aż mnie brzuch boli jak to zaczynam czytać
    Tak, wiem, lepiej żyć w wiedzy niż niewiedzy, ale mam jeszcze 5 miesięcy do porodu, a jestem z takich osób że zaraz zacznie mnie żołądek ze strachu boleć
    Nie żyje pod kamieniem i wiem jak wyglądają nasze szpitale i opieka. Ale nie chce sobie już lęku i strachu nakładać na swoje barki
    Przykro mi, że przeszłyście przez takie złe rzeczy, jesteście naprawdę mega dzielne
    Omijaj :) naprawdę. Ja się nie odzywam, bo nie mam doświadczenia. Nie myślę jeszcze o porodzie chociaż dla kogoś może to być dziwne i sama trochę omijam te tematy. Tak samo jak Ty wiem jak wygląda opieka, ale nie chcę tego jeszcze wiedzieć, bo będę srała po gaciach.

Alex_92 lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie, nie zgodzę się, że lepiej żyć w wiedzy niż niewiedzy.. ja mało wiedziałam przy pierwszym i było mi dobrze :)

Elza1234, Alex_92, przygodami66 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, to jest tak, że osoby które mają traumę czują potrzebę mówić o swoich poradach. To element przepracowywania tego. Ja np. raczej mam w bliskim otoczeniu większość osób, które miały okej porody. I też nie lubię tego straszenia, a sama dwa razy rodziłam, także Nineq, Elza, rozumiem. Tylko, że mnie jakoś łatwiej sobie przetłumaczyć, że traumy to jest mniejszość przypadków i w zdecydowanej większości porody przebiegają ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:25

kasssia, Elza1234, Alex_92, przygodami66 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Dokladnie z tym trafieniem to aż mi slabo .. cokolwiek ktoś poleci to mi sie moze trafić zupelnie inaczej nawet w tym samym miejscu. I to ze wsi do Warszawy będę jechać. To co piszecie to straszne przeżycia...

Straszne nie straszne, nie ma co panikować. Jak się już zacznie to nie ma odwrotu.

preg.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ