CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolaKinga wrote:Właśnie widzialam te nosidła i mialam pytać czy któraś z Was miala doświadczenie z tą firmą, bo chyba bardziej do mnie takie nosidełko przemawia niz chusta 🙂
Myśmy mieli Tula. Fizjo nam poleciła. Są mega drogie...ale można wyłączyć używaneKarolaKinga lubi tę wiadomość
-
Jak ktoś rozważa Tula, to polecam free-to-grow model
jest super! Można dostosować i do malucha i do starszaka. Nosić i na brzuchu i na plecach
Luna30, KarolaKinga lubią tę wiadomość
-
Wgl lekarka na prenatalnych powiedziała mi że zazwyczaj dzieci rodzą się z podobnymi wymiarami bo to raczej od matki zależy. I w sumie moja mama urodziła rodzeństwo wszyscy podobnie niezależnie od plci. Więc szykuje się że ubranka to będę 56 kupować letnie. Moja nosiła 56 ze 2msc i byly za duże na początku.
Wiem że pisałyście trochę ale jakie marki polecacie? Next prawda ? Jak przeglądam ciuchy po córce wyróżnią się też taka marka Liegelind. Przepiękne wzory i stan jak nowe. Co patrzę na metki to ta marka ma najlepszy stan. No i rzeczywiście next. Tylko gdzie to kupić...teściowa gdzieś kupowala ale nie kojarzę ich sklepów stacjonarnie. Muszę poszukać. Bo chce się wybrać jak bed,ie kolekcja wiosenna z corka stacjonarnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:11
-
Dziewczyny na Lionelo z kodem LOVE można zgarnąć 14% rabatu na wybrane produkty 😉
https://zapodaj.net/plik-iyIbk1Ms8R
Lauraa, amoze lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Teraz były wyprzedaże w sklepie next i trochę fajnych rzeczy kupiłam dzieciakom
A co do wag dzieci, myślę, że nie tylko od matki: ja i moja siostra koło 3 kg a brat ponad 4. Mama mniej niż 160 cm wzrostu -
Luna30 wrote:Wgl lekarka na prenatalnych powiedziała mi że zazwyczaj dzieci rodzą się z podobnymi wymiarami bo to raczej od matki zależy. I w sumie moja mama urodziła rodzeństwo wszyscy podobnie niezależnie od plci. Więc szykuje się że ubranka to będę 56 kupować letnie. Moja nosiła 56 ze 2msc i byly za duże na początku.
Wiem że pisałyście trochę ale jakie marki polecacie? Next prawda ? Jak przeglądam ciuchy po córce wyróżnią się też taka marka Liegelind. Przepiękne wzory i stan jak nowe. Co patrzę na metki to ta marka ma najlepszy stan. No i rzeczywiście next. Tylko gdzie to kupić...teściowa gdzieś kupowala ale nie kojarzę ich sklepów stacjonarnie. Muszę poszukać. Bo chce się wybrać jak bed,ie kolekcja wiosenna z corka stacjonarnie.
Nexta niestety nie ma stacjonarnie, leci z uk, ewentualnie przez Zalando, ale tam nie widziałam promek
Ze sklepów, które są też stacjonarnie to okaidi jest fajne, na pewno jest w Kato i w WarszawieWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:02
-
Dzięki dziewczyny za rady odnośnie wanienki, w takim razie muszę wziąć ze stelażem bo w łazience nie mam innej opcji. Teraz jeszcze muszę na szybko kupić adapter do pasów bezpieczeństwa, bo dużo jeżdżę autem i już czuję się niekomfortowo i średnio bezpiecznie.
Dzięki Gusia za polecenie Tuli, nie słyszałam o niej wcześniej a wygląda super 🤩 trzymam kciuki, żeby twardnienia brzucha minęły 🙏
Trzymam kciuki za wizyty 🥰Cel95 lubi tę wiadomość
-
Lauraa wrote:Dzięki dziewczyny za rady odnośnie wanienki, w takim razie muszę wziąć ze stelażem bo w łazience nie mam innej opcji. Teraz jeszcze muszę na szybko kupić adapter do pasów bezpieczeństwa, bo dużo jeżdżę autem i już czuję się niekomfortowo i średnio bezpiecznie.
Dzięki Gusia za polecenie Tuli, nie słyszałam o niej wcześniej a wygląda super 🤩 trzymam kciuki, żeby twardnienia brzucha minęły 🙏
Trzymam kciuki za wizyty 🥰Lauraa lubi tę wiadomość
-
A ja mam dziś dla Was chwaliposta 😊
W końcu zamówiłam kokon, rożek i dwa pięknie wafelkowe ręczniczki 😊😊
Jak kurier dowiezie to Wam tu wrzucę
Zamawiałam z tej strony:
https://babepliss.pl/Gusia_, Lauraa, eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Co do skurczów to ja powiem Wam szczerze że nie mam, a to chyba zasługa tego że piję dziennie jedną butelkę Muszynianki zielonej (czasem nawet 1,5 butelki) i biorę magnez 1 kapsułke z puerii.
Wiadomo czuje jak mała się wypcha do przodu takie spięcie i brzuch jak skała ale to nie skurcz tylko wiem że młoda napiera. W pierwszej ciąży miałam takie spinanie brzucha jakoś po 30 tc to wtedy dostałam luteinę od prowadzącego ale w końcu jej wtedy nawet nie brałam, nie wiem czemu.
U mnie teraz w wizytę szyjka dluuuuuga bez zmian lekarka powiedziała. Póki co cieszę się tym choć myślałam że będzie coś się działo bo ja dużo chodzę, dużo w domu robię, noszę nie lekkie siaty zakupów, ostatnio napadłam starego w końcu to też trochę „skoków” było 😅 -
Ja zamówiłam rożek muślinowy taki śmietankowy w beżowe serduszka 🥰 powinien w przyszłym tygodniu przyjść. Chciałabym jeszcze ze dwa kocyki letnie kupić.
Z reszta rzeczy chyba wstrzymam się na koniec lutego bądź początek marca bo w ferie czeka mnie mnóstwo wydatków - z córką umówiłam wizytę do trychologa, ja do dentysty i do kosmetyczki.. Także szarpnie budżetem, zobaczę jak sytuacja się wyklaruje po tych wydatkach 😳 -
Karola a rozmawiałaś o tym z prowadzącym? Nie jestem lekarzem, ale wydaje mi się że skurcze to raczej nie jest dobry objaw na tym etapie ciąży.
Paulina daj nam znać co u Ciebie, jak się czujesz i co mówili lekarze. ❤️
Ja dzisiaj na wizycie u rodzinnej, dostałam skierowanie na badania kontrolne, przy okazji osłuchała mnie i jest czyściutko. Mam dalej stosować prenalen, gorące herbatki z miodem i cytrynką a jakby pojawił się ból głowy czy gorączka to standardowo paracetamol. W zasadzie dzisiaj czuję się już o niebo lepiej, tylko niewyspana.
Powiem wam, że w Luxmedzie dzisiaj jazda była. Mieli awarię i przed wizytą każdy musiał iść do rejestracji, a ludzi jakby coś za darmo dawali 🫣Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥