Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
A wiecie co się dzisiaj dowiedziałam. Szwagierka jest w ciąży.. Ma termin na lutego.. Powiem Wam że w pierwszej ciąży też chodziłam w ciąży z drugą szwagierką.. One chyba zachodzą w ciążę specjalnie żebym sama nie chodziła 😂😂
Lami, kark zakamuflowany na maksa, Arashe lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Fajnie tak być w ciąży z kimś bliskim równocześnie;) moja jedna koleżanka dzisiaj urodziła córkę a druga ma termin na 13 lipca ale też chyba szybciej urodzi. A w rodzinie to nie mam takich maluchów. Kuzynka męża ma termin na styczeń i nagle szybko ślub biorą, ale ja tam z tamtą rodziną nie chce mieć kontaktu więc się nie interesuję. Teść się zachwycał bo to jego chrzesnica. Ale niech nie liczy że dostanie cokolwiek od nas bo męża też mają w dupie te siostrunie męża i ich dzieci..Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Fajnie tak być w ciąży z kimś bliskim równocześnie;) moja jedna koleżanka dzisiaj urodziła córkę a druga ma termin na 13 lipca ale też chyba szybciej urodzi. A w rodzinie to nie mam takich maluchów. Kuzynka męża ma termin na styczeń i nagle szybko ślub biorą, ale ja tam z tamtą rodziną nie chce mieć kontaktu więc się nie interesuję. Teść się zachwycał bo to jego chrzesnica. Ale niech nie liczy że dostanie cokolwiek od nas bo męża też mają w dupie te siostrunie męża i ich dzieci..
Jeszcze w jaki sposób to ogłosili. Na grupie na Fb co jest cała rodzina 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 17:59
11.2015 pjp(*)
Ja monitora oddechu nie planuję
Szczesciaro mi poloźna sluchala dopiero na poprzedniej wizycie czyli 23 +5
I ja jestem z kolezanka w ciąży po raz drugi i po raz drugi odstep 5 mcy 😀
U nas fajnie popadało,zagrzmiało i 1cm.kuleczki chwile byly 😉
A ja pocwiczylam i mi lepiej. Jutro prosze o kciuki za moje żelazo o ktore 3 tyg.walczylam posilkami😣Nona, Szczęściara, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Wik89 wrote:U nas byl grad a teraz znowu upal
Beti, jutro tez nie zmierze temp tzn zmierze ale bedzie niemiarodajna no musze wstac dwie godziny wczesniej niz zwykle do kitu
Ja dzisiaj jade na podglad dobre sie skonczylo czas sie brac do robotyLami, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Szczęściaro ja miałam na początku TSH 4,18. Zaczęłam od Letroxu 50 i spadło do 1,94. Później urosło do 2,40, następnie do 3,14 jeśli dobrze pamiętam więc teraz mam większą dawkę 75. Za tydzień będę szła sprawdzić jak spadło.
Ważne żebyś była pod obserwacją endokrynologa i brała jod (a jest w każdym ciążowym suplemencie). 🙂
Monia super wieści z wizyty 🙂
U nas w Poznaniu susza! Miało coś padać i nic się nie sprawdziło 😛
Szczęściara lubi tę wiadomość
-
Dośka wrote:Szczęściaro ja miałam na początku TSH 4,18. Zaczęłam od Letroxu 50 i spadło do 1,94. Później urosło do 2,40, następnie do 3,14 jeśli dobrze pamiętam więc teraz mam większą dawkę 75. Za tydzień będę szła sprawdzić jak spadło.
Ważne żebyś była pod obserwacją endokrynologa i brała jod (a jest w każdym ciążowym suplemencie). 🙂
Monia super wieści z wizyty 🙂
U nas w Poznaniu susza! Miało coś padać i nic się nie sprawdziło 😛 -
Dośka kochana ale poprawiłaś mi nastrój dziękuję Ci że to napisałaś❤️
Ja biorę doppelherz activ mama ale nie wiem ile tam jodu.
Betinko kochana w ciąży trzeba brać jod. Najwyżej endo zwiększy dawkę. Ale pytałam się czy ten skok TSH mógłby być przez jod to powiedziała że nie ma szans..Dośka lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
A ja dostalam skierowanie ze mam sie zglosic do poloznej środowiskowej. Tej, ktora po porodzie przychodzi do domu. Niby sa nowe przepisy od 1 stycznia. Tez dostaliscie? Mi sie jakos nie spieszy i zadzwonie do nirj chyba dopiero kolo 30 tc :p
-
Monia warto byłoby wcześniej pójść do położnej bo przysługuje ci od 21 tc edukacja, coś jak szkoła rodzenia indywidualna chyba że nie chcesz to nie musisz. Ja chodzę od 21 tc właśnie i co tydzień mam spotkania, do tego dostanę laktator elektryczny na pierwsze miesiące, cały sprzęt do tego. I później będę mogła przychodzić na ktg bez płacenia;)Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Szczęściara wrote:Dośka kochana ale poprawiłaś mi nastrój dziękuję Ci że to napisałaś❤️
Ja biorę doppelherz activ mama ale nie wiem ile tam jodu.
Betinko kochana w ciąży trzeba brać jod. Najwyżej endo zwiększy dawkę. Ale pytałam się czy ten skok TSH mógłby być przez jod to powiedziała że nie ma szans..
Endo pierwsza kazala jodid 200 brac w ciazy -
Monia ja przy zakładanej karcie ciąży już miałam wybierać położna.. Oni chyba sobie jakieś żarty robią. Powiedziałam że już mam wybraną to mam tylko zadzwonić do niej i umówić się na spotkanie.. Spokojnie tzepisami się nie martw.. Masz jeszcze dużo czasu😉😉
11.2015 pjp(*)
[Q,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:39