Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda - mbc wrote:Beti, a Ty robiłaś krzywe? Może potrzebujesz brać metforminę jeszcze?
99-60-33
Druga 98-108-33
Insulina przy pierwszej krzywej 4-25-7 -
Anionka a o której jadłaś kolacje ?
Wysoki cukier na czczo może być skutkiem zjedzenia zbyt wczesnie ostatniego posiłku i co za tym idzie hipoglikemii w nocy, może tez być spowodowany wyrzutem hormonów w nocy, ALE zdrowy organizm raczej sobie umie to regulować, dodatkowo wydaje mi się, ze jednak były by to zdecydowanie wyższe cukru na czczo. U Ciebie ten poziom jest taki na granicy.... nie wiadomo jak było przed ciaza ,możliwe Ze to hormony i Oluś tak ba Ciebie działają.
Może dobrze by było przez pare dni potestować z jedzeniem ( np na pozna kolacje 20.30-21 zjeść dwie kromki żytniego pieczywa z wędlina ) plus w ciągu dnia tak jak Kark stosować diete jak przy cukrzycy i tu nie chodzi ze będziesz jesc mniej !! Dziewczyny na patologii ciazy maja uśredniona dietę 2100, chodzi o dobór produktów - czyli regularnie 5 posiłków dziennie, żytnie pieczywo, razowy makaron, ryż brązowy, zero słodkiego, uważać na owoce( na początek najbezpieczniej będzie zostawić tylko jabłka, mandarynki, grejpfruta np i poobserwować) tak trochę chaotycznie pisze i pewnie już to wiesz 😂 -
Ja sobie daję czas do środy, jak do środy nadal na czczo będzie do dupy to mam skierowanie na karową(może mnie tam oświecą) i zapisuję się do diabetologa 😡 muszę z tym wygrać jak najszybciej- znaczy nauczyć się to kontrolować
-
Biegająca tak Kochanie stosuję dietę dla cukrzyków i trzymam się wymiennikow węglowodanowych, 6 posiłków - ostatni pół godziny przed snem zawierający 2 wymienniki węglowodanowe. Ja jak się czegoś uczepię to przestudiuję wszystko aby było jak najlepiej dla mnie i dla dziecka. Ale dopiero od wtorku mam dietę wiec może jeszcze za wczesnie aby to się wyregulowało
Biegającą-mama, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Ja na nastepna wizyte mam zrobic krzywa cukrowa i już sie boje. Moje cukry zawsze były ok 90 na czczo a teraz mam jakieś takie przeczucie ze beda jeszcze wieksze 😔 chyba wyeliminuje część produktów z diety
-
Godzina po posiłku 98 no i pięknie. Nic nie poddaję się i wyreguluję to jakoś. Najwyżej będę wstawać w nocy co 3 godziny aby zjesc
-
Biegającą-mama wrote:Beti twoja krzywa to wyglada na hipoglikemie .. naprawde dziwne wyniki , a przed krzywa robiłaś sobie jakas dietę ?
Po jedzeniu mam piekne cukry .Na czczo tylko siada...Jadlam ostatnio pozniej i to nic nie dalo.CUkier 106 mialam rano -
😥 Beti, fiorella, smutno mi z powodu Waszych testow, ehh, los staraczek no a moze faktycznie jeszcze jest nadzieja i sie za dwa dni pozytywnie zaskoczycie!😘
Anionka ale pro tabelka 👏 oby szybko sie wszystko unormowalo😘Ani0nka lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualny
-
O nie, gdzie Wasze krechy?! Na pewno jeszcze za wczesnie u obydwu!
Czekam az ktos wyjdzie z lazienki i ide sikac, ale juz wiem co tam bedzie. Temperatura poleciala na leb, na szyje, nie ma szans. -
nick nieaktualny