X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko beta w poniedziałek, ewentualnie do tego jeszcze środa. Ale w sumie pierwszy przyrost najważniejszy, a później sobie mniej więcej obliczysz :) Ja robiłam tylko 2 razy teraz, nie chciałam więcej stresu. I później dopiero wizyta u gina :)

Nie mamy tutaj żadnej mamy z Opola, nie? Mam właśnie rozkminę, gdzie zapisać małą do pediatry... Niby czytam opinie na necie, ale kurcze ktoś z polecenia by się przydał.

Nona lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, czyli badam w poniedzialek i srode i dzwonie do lekarza :) Poki co sklaniam sie, zeby isc od razu na wizyte serduszkowa, ale moze mi sie zmienic z niecerpliwosci :D
    Juz wrocilam z baby shower, bylo super. Nie wyobrazam sobie, ze siedzialabym teraz tam z okresem haha.
    Anionka - mam takie ciagniecie w brzuchu. Nie umiem okreslic czy to lekki bol czy takie jakby rozciaganie, ale przypuszczam, ze to normalne. Oprocz tego kosmiczny bol cyckow i lekkie zawroty glowy. No i ciagle biegam do lazienki sprawdzic czy nie plamie 🙈

Nona, madziorek86, VianEthel2 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Niestety, tylko odbiór osobisty, nie wysyłam za pobraniem 🤣

W nocy od 23 budził się co 1,5h o 7 poszedl spac na 3,5h łaskawca i od tamtej pory nie śpi, a sam leżeć nie chce, tylko na kimś 🤦🏻‍♀️ a wczoraj do 23 budził się ładnie co 3h na jedzenie, zjadał full procje i dalej spal, raz nawet 5h.

No nie dogodzisz matce :P

A Ty się nigdy do cyca przytulić nie chciałaś? 😂 Kurde tyle spał chłopak wczoraj, że az się stęsknił i stwierdził, że dzisiaj musi sobie odbić! Chodź Jerzyku do cioci Dominiki, ciocia zostanie osobistym materacem 🥰

Magda - mbc lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie same odczucia i też latałam co chwilę do łazienki sprawdzać czy nie ma plamienia 😁
    Mi też towarzyszyły sporadycznie mdłości później się uspokoiły i wróciły koło 8 tygodnia i wtedy już się rozkręciły na maksa.

Nikodemka lubi tę wiadomość

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo 😀 Ciągle sprawdzałam w toalecie 😀

Nikodemko a jak mąż? Rodzicom już mówiłaś? 😃

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko cudowne wieści mocno gratuluje :)

Lami dziecko w brzuchu a reszta w dupę poszła Haha

Niezapominajko od stycznia wogole nie ćwiczę miałam zakaz potem i 2 razy poszłam na aqua aerobik i bardzo mnie bolał brzuch po wiec już wytrzymam i nie ryzykuje.

Przedszkolanko tylko ja na wadze już 9kg na plusie Ty pamiętam malutko jakoś
    Za to mój synuś do leniwych się nie zalicza i rusza się non stop bez wytchnienia Haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 19:04

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doska - maz szaleje, nie dowierza i snuje dalekosiezne plany, ktore poki co mnie przerazaja :D Wie tylko moja mama, ucieszyla sie bardzo, ale chyba tez nie wierzy w to, co sie dzieje :)
    Jesli macie jakies zlote rady na sam poczatek ciazy, to chetnie wyslucham. A staraczki zrobia screena i wykorzystaja za miesiac :*

Dośka, Wik89 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 11:10

• Dośka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! 😀 Strasznie się cieszę razem z Wami!! 😃

Ja na początku wolałam więcej odpoczywać, spacerować sobie powoli i tak max do 30 minut. Więcej leżeć i nie bać się prosić męża o pomoc w domu 🙂A i duuużo wody starałam się pić 🙂

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, przede wszystkim dużo odpoczynku :) I bez schiz jeśli objawy będą zanikać albo coś, bo później mogą wrócić ze zdwojoną siłą. Tego nie przewidzisz :)
    Co do sprawdzania plamienia ja do tej pory to robię jak poczuję, że mam mokro :D

Smarowanie też polecam od początku. Ja ostatnio smarowałam tylko brzuch, piersi omijałam i już mam mini rozstępy przy sutkach. Myślę że znikną, bo są naprawdę bladziutkie. Ale wcześniej smarowałam i nic nie było, a kilka dni bez i już pykło.
    Ja lubię oliwkę baby Dream z Rossmana :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiejcie się,ale całą ciąże z Polą i teraz tą za każdym razem przy podcieraniu zerkam czy jest ok🙈🙈

Kozgo,ale u Ciebie w ogóle nie widać i u Ciebie to mega szybko spadnie 😊 u mnie tak latwo nie jest(hormony,taka uroda itp.).
    A mój tez szaleje sporo ale zdarzy się taki spokojny dzień od czasu do czasu ,którego nie lubie ;p

Nikodemko a za wiele nie podpowiem bo w obu mdlosci i wymioty bite 3 mce,dlatego jedz póki możesz i nie przeciąźaj się ;)
    O i smarowanie teraz oliwka np.a od 2 trymestru czym tam moźna dla mam, co Ci podpasuje ,polecam palmers stretch marks jakoś tak. Szybko się wchlania 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 19:24

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie z tym odpoczynkiem moze byc ciezko. Jutro zdjecia na Chrzcie, pozniej w tygodniu kilka sesji... Chcialabym sprobowac pracowac do konca lipca. Moze dam rade. Zatrudnie meza do dzwigania plecaka.
    W takim razie od poniedzialku sie smaruje.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 18:25

Nikodemka, Nona, madziorek86 lubią tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko gratulacje, pieeekna beta i prog rowniez 😍

U mnie @. Dobrze ze chociaz przyszla praktycznie bez opoznien bo wczoraj juz panikowalam ze sie okres wydluzy nie wiadomo ile. Zaczynam kolejny cykl oby ostatni albo jeden z ostatnich staraczkowych ;) wierze w dobra moc ciazy Nikodemki :)

tęczova, blair., Nona, przedszkolanka:), VianEthel2, Słoneczko123, Arashe, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik - dmucham na Ciebie. Zaczynasz wlasnie 1 dzien ciazy :)
    Niezapominajko - mowisz, zeby pytac, to Was pytam. Malowanie wlosow na tym etapie ciazy tak czy nie? Akurat umowilam sie do fryzjera na poniedzialek, a chodze raz na rok...

Wik89 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Ok, czyli badam w poniedzialek i srode i dzwonie do lekarza :) Poki co sklaniam sie, zeby isc od razu na wizyte serduszkowa, ale moze mi sie zmienic z niecerpliwosci :D
    Juz wrocilam z baby shower, bylo super. Nie wyobrazam sobie, ze siedzialabym teraz tam z okresem haha.
    Anionka - mam takie ciagniecie w brzuchu. Nie umiem okreslic czy to lekki bol czy takie jakby rozciaganie, ale przypuszczam, ze to normalne. Oprocz tego kosmiczny bol cyckow i lekkie zawroty glowy. No i ciagle biegam do lazienki sprawdzic czy nie plamie 🙈

Tak, 3x betka i tel. do lekarza. Ja proga robiłam raz, przy pierwszej becie.
    Pierwsza beta 14.10 a wizyta była od razu serduszkowa 5.11 :) to był 6tydz5dz. :)
    Mówi się, że pierwsza wizyta najszybciej (jeśli wszystko jest okej) 28dpo.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Wik - dmucham na Ciebie. Zaczynasz wlasnie 1 dzien ciazy :)
    Niezapominajko - mowisz, zeby pytac, to Was pytam. Malowanie wlosow na tym etapie ciazy tak czy nie? Akurat umowilam sie do fryzjera na poniedzialek, a chodze raz na rok...
    Ja malowałam normalnie. Ale wiem, że dziewczyny różnie do tego podchodzą. I jak się masz martwić, to nie maluj ;)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwszą wizytę też się umówiłam 2 tyg od pozytywnej bety, proga badałam przy drugiej dopiero. I tyle. Ale nie doczekałam do wizyty bo miałam plamienia i na IP od razu jechałam. Także jak widać plamienie też niczego nie przesądza :) Ale życzę ci, żeby nic się nie pojawiło! Brzuch może boleć okresowo z początku, wszystko się naciąga. Nawet nie pamiętam w którym tygodniu przestało, ale na pewno grubo po pierwszych prenatalnych. A teraz znowu czasem coś zaćmi, także nigdy nie ma spokoju.

Ja pierwszy raz farbowałam w 16 tc. I wstyd się przyznać, ale teraz idę dopiero drugi raz, 20.07 :D Chodzę jak dziobak, ale zwyczajnie mi się nie chciało farbować bo i tak siedziałam w domu większość czasu. A teraz przed porodem i odrost do porodu nie będzie tragiczny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 19:41

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dużo odpoczynku zaczyna się burza hormonów i naprawdę poczujesz tą burzę ja na początku miałam może nie tyle mniejszy apetyt co smaka na takie rzeczy których nie miałam w zasięgu ręki i co spróbowałam to zaraz mi przestawało smakować

Później zasypiałam w pracy prawie że w każdym możliwym miejscu 🤣 aż wstyd mi było.

Brzuch okresowo bolał przez jakiś czas, na początku ciągle, później z przerwami i coraz delikatniej. Bałam się tego okresowego bólu bo to było takie odczucie jakbym zaraz miała dostać @.

I co mnie bardzo bawi jeszcze jak nie wiedziałam że jestem w ciąży zapominałam o wszystkim, dosłownie. Takie dziury w śmieci mam do tej pory. A co jak mi zostanie już tak na zawszę i zapomnę o swoim dziecku w sklepie np.? 🙈🙊 Takiego objawu w ciąży się absolutnie nie spodziewałam a pamięć miałam naprawdę bardzo dobrą.

I porozmawiaj z lekarzem na temat kwasu foliowego bo ja zmieniałam kilka razy. Po niektórych firmach bardzo źle się czułam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 19:44

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Ci powiem Nikodemko, że choćbyś się wysmarowała płynnym złotem, jak masz genetyczne tendencje to popękasz tak czy siak :) luzik, to naprawisz ewentualnie po porodzie :)

To ja Ci poradzę, żebyś nie przesadzała z dmuchaniem na siebie jeśli tylko wszystko będzie przebiegało prawidłowo i będziesz się znośnie czuła :) wiem, że na pewno pójdziesz szybko na l4 (w końcu odbijesz sobie te wszystkie zusy!), ale staraj się być aktywna i korzystaj ze wszystkich dobrodziejstw wolnego! :)
    Rób wszystko co sprawi, że w tym wyjątkowym stanie będziesz się czuła atrakcyjnie ❤️❤️❤️

Edit-ja włosy farbowałam cały czas, robiłam hybrydę i jeździłam na rzęsy. Od tygodnia nie mam hybrydy na dłoniach i czuję się jakaś taka jak niepomalowana😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 19:43

Niezapominajka2, Nikodemka, Anhydra, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ