Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 21:16
Niezapominajka2, Ani0nka, alex0806, Dośka, Meggs, Lami, Nona, Słoneczko123, Arashe, blair., Beti82, Magda - mbc, Szczęściara, przedszkolanka:), tęczova, Pestkaa, madziorek86, sunshine03, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Nona - powiedzialam, ze mam okres i biore ketonal forte 😂
Nie wygadalam sie. Poki co powiedzielismy tylko mojej mamie, ale ja mieszkajac z rodzicami nie dam rady tego ukryc. Poprosilam, zeby nikomu nie mowila dopoki nie bedzie serduszka. Jutro powiemy tacie i tesciom, ale wszyscy maja miec buzie na klodke
Alex - poki co totalnie nie wiem co robic... Cudotworca prowadzi tez ciaze, ale ja chcialabym rodzic w Warszawie. Jestem rozdarta. Zastanawiam sie nad Wrona. Poszlabym gdzies u mnie zobaczyc czy jest pecherzyk, a do niego pojechalabym na wizyte serduszkowa i juz zostala... Musze to na spokojnie przemyslec.Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nikodemko, nawet jak zamierzasz rodzić w Warszawie, lekarza wybieraj tak, żeby łatwo było się do niego dostać przez najbliższe 8 miesięcy. Czasami będziesz po prostu chciała pójść coś sprawdzić, coś zapiecze, cokolwiek. Najezdzisz się, naprowadzisz się ciążę gdzieś daleko, a podczas porodu nie będzie go na zmianie itd.
Jeśli chodzi jeszcze o samą ciążę i rady - warto wychodzić do ludzi mimo np zwolnienia, to pomaga we wszystkich schizujących momentach 😊 I nie czytaj internetów, serio! Jeśli będziesz miała jakieś wątpliwości, coś ci się uroi - napisz tu. Któraś tęga głowa pomoże. Ja serio staram się czytać jak najmniej. Kiedyś zapytałam dziewczyn dlaczego nie ochraniacze na łóżeczko, napisały mi krótko i super, wszystko skumałam. Ale później mnie pokusiło i wtryniłam się do mamyginekolog i naczytałam się litani na 10 minut przewijania w dół i już stres. Na wątki przeróżne na forum też nie wchodź. Więc warto tego unikać 😊 I zaplanujcie jakiś wypoczynek w 2 trymestrze 😂Magda - mbc, Nikodemka, Nona lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Nona wrote:co powiedzialas czmeu nie pijesz?
bo u mnie to ja zawsze pije wiec musialabym samochodem przyjechac, no nie wiem co bym miala mowic. Mowilas komus juz? Ja to w ogole czekalam dlugo do informowania otoczenia. Bardzo.
Siostra dowiedziala sie w 8 tygodniu. Rodzice dowiedzieli sie w 12tygodniu, tesciowie tez.w pracy 14 tydzien dopiero powiedzialam.
U nas wszyscy dowiadywali się w 12tc. Nawet rodzice. Dlugo trzymalismy w tajemnicy. Ale to tez wyniaklo z tego, ze jednak trombofila powoduje poronienia nawykowe no i nie wiedzielismy jak bedzie.
Od początku wiedziała tylko moja przyjaciółka i w 8tc powiedziałam szefowi w pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 21:58
Nona lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Lami, dostosuje sie do tych rad Z nieczytaniem w necie nie mam problemu. Nawet nie przychodzi mi do glowy, zeby wpisac „objawy ciazy pozamacicznej”, wiec jest dobrze Ze wszystkimi watpliwosciami bede przychodzic do ekspertek z Fioletowej Strony Mocy
Z tym lekarzem jeszcze musze sie zastanowic, bo mam straszna sieczke w glowie. Boje sie tutejszych szpitali. Chociaz ten, w ktorym mialam histero wygladal dobrze. Musze zasiegnac opinii.
Magda - no wlasnie, trombofilia... Jeden z moich aktualnych lęków. Jutro skladam zamowienie na testdna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 22:01
przedszkolanka:), Nona, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
U nas prócz rodziców moich (mieszkają nad nami )i teściow (w 9-10 tyg.bo nie dalo sie ukryć przez mdlosci a i tak pozno bo to szczęście,że tesciowa byla w sanatorium) to też po 12-14 tyg.reszta 😊
Biegająca ale zgrabna jestes!! Sam brzuch a nogi i dupka bez zmian . Zazdro!
U mnie dupa wielka,nie zaprzeczycie bo kazdy mi tu to mówi ;p
Nikodemko! Patrze na ovu na lipcowe-Twój nick wpisany na 15tego i jeszcze nie ma serduszka!!Nona, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
-
Nikodemko, a co to znaczy "tutejsze szpitale", przypomnij. Lekarz i miejsce porodu to powinny być rzeczy kompletnie niezależne. Poza wyjątkami to naprawdę nie ma znaczenia. Poród przyjmuje położna, od niej najwięcej zależy. Jeśli już to znalazłbym położna, która przyjmuje porody w konkretnym szpitalu i próbowała się z nią umówić na prywatną opiekę. W Warszawie w wielu miejscach jest to możliwe.
Poza tym lekarz ma być dobrym specjalista w prowadzeniu ciąży a nie w porodzie, gdzie tak naprawdę jego zadaniem jest reagowanie w sytuacjach patologicznych. Coraz więcej dobrych lekarzy, którzy mają prywatne praktyki rezygnuje z pracy w szpitalu, bo im się to zupełnie nie opłaca. Także też nie ma co się ograniczać pod tym kątem.Nona lubi tę wiadomość
-
Nie, nie, zle sie wyrazilam, to mialy byc dwie, oddzielne mysli Ja nie lacze lekarza ze szpitalem. Majac na mysli „tutejsze” szpitale, mialam na mysli ten w moim miescie i miescie obok, ktore sa okrzykniete naprawde złą sławą, dlatego zastanawiam sie nad Warszawa.
Lekarze to osobna kwestia. Po prostu chce wybrac miedzy cudotworca a Wrona.
No i ja na 90% nie bede mogla rodzic naturalnie ze wzgledu na miesniaka.
Profesor Dębski sugerował mi, ze byc moze bedzie mozliwosc usuniecia go przy cesarskim cieciu, ale w takim wypadku musialabym szukac kogos, kto naprawde sie na tym zna.
Dzis mam siano w glowie. Wezme sie za to na powaznie po wyniku poniedzialkowej betyNiezapominajka2, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
-
Nikodemko masz jeszcze czas na myślenie o szpitalu a nawet o lekarzu , spokojnie, kork po kroku wszystko się wyklaruje!
Nie myśl na razie o tym tylko włącz pozytywne myślenie , wszystko będzie dobrze!!
Mysle, ze 70-80% kobiet nie ma takich rzeczy zaplanowanych wcześniej ☺️
Nona pierwszy raz cis takiego slysze heheh! Ale, ze wypatrzyłas 😂
Zazdroszczę wakacji za granica bo pogoda w Polsce jest jaka jest🤔 My dziś wyjeżdżamy nad morze, jeden dzień w Sopocie potem 7 Mielno, a resztę urlopu na bierząco coś wymyślimy. Przez dwa tygodnie chcemy się odciąć od domu wtedy wypoczywamy 😃Nona, Nikodemka lubią tę wiadomość
-
A ja dziś cukier 81 na czczo 🙈😁😁 dlatego w nagrodę jem sobie płatki na mleku 😂
I standardowo jak co niedziela-zaczynamy nowy tydzień ❤️ To już 26 😱😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 06:41
blair., Biegającą-mama, Meggs, przedszkolanka:), Magda - mbc, Wik89, Cytrynowy sok, Arashe lubią tę wiadomość