Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 11:10

tęczova, Meggs, Biegającą-mama, blair., madziorek86, Wik89, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wik89 lubi tę wiadomość

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore udział w konkursie na największego arbuza 😂
    e63293dcff8f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 21:16

Niezapominajka2, Ani0nka, alex0806, Dośka, Meggs, Lami, nick nieaktualny, Słoneczko123, Arashe, blair., Beti82, Magda - mbc, Szczęściara, przedszkolanka:), tęczova, Pestkaa, madziorek86, nick nieaktualny, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona - powiedzialam, ze mam okres i biore ketonal forte 😂
    Nie wygadalam sie. Poki co powiedzielismy tylko mojej mamie, ale ja mieszkajac z rodzicami nie dam rady tego ukryc. Poprosilam, zeby nikomu nie mowila dopoki nie bedzie serduszka. Jutro powiemy tacie i tesciom, ale wszyscy maja miec buzie na klodke :)
    Alex - poki co totalnie nie wiem co robic... Cudotworca prowadzi tez ciaze, ale ja chcialabym rodzic w Warszawie. Jestem rozdarta. Zastanawiam sie nad Wrona. Poszlabym gdzies u mnie zobaczyc czy jest pecherzyk, a do niego pojechalabym na wizyte serduszkowa i juz zostala... Musze to na spokojnie przemyslec.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam dr W do prowadzenia ciąży 😊

tęczova lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 18:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 11:11

Nikodemka lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, nawet jak zamierzasz rodzić w Warszawie, lekarza wybieraj tak, żeby łatwo było się do niego dostać przez najbliższe 8 miesięcy. Czasami będziesz po prostu chciała pójść coś sprawdzić, coś zapiecze, cokolwiek. Najezdzisz się, naprowadzisz się ciążę gdzieś daleko, a podczas porodu nie będzie go na zmianie itd.

Jeśli chodzi jeszcze o samą ciążę i rady - warto wychodzić do ludzi mimo np zwolnienia, to pomaga we wszystkich schizujących momentach 😊 I nie czytaj internetów, serio! Jeśli będziesz miała jakieś wątpliwości, coś ci się uroi - napisz tu. Któraś tęga głowa pomoże. Ja serio staram się czytać jak najmniej. Kiedyś zapytałam dziewczyn dlaczego nie ochraniacze na łóżeczko, napisały mi krótko i super, wszystko skumałam. Ale później mnie pokusiło i wtryniłam się do mamyginekolog i naczytałam się litani na 10 minut przewijania w dół i już stres. Na wątki przeróżne na forum też nie wchodź. Więc warto tego unikać 😊 I zaplanujcie jakiś wypoczynek w 2 trymestrze 😂

Magda - mbc, Nikodemka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    co powiedzialas czmeu nie pijesz?
    bo u mnie to ja zawsze pije wiec musialabym samochodem przyjechac, no nie wiem co bym miala mowic. Mowilas komus juz? Ja to w ogole czekalam dlugo do informowania otoczenia. Bardzo.
    Siostra dowiedziala sie w 8 tygodniu. Rodzice dowiedzieli sie w 12tygodniu, tesciowie tez.w pracy 14 tydzien dopiero powiedzialam.

U nas wszyscy dowiadywali się w 12tc. Nawet rodzice. Dlugo trzymalismy w tajemnicy. Ale to tez wyniaklo z tego, ze jednak trombofila powoduje poronienia nawykowe no i nie wiedzielismy jak bedzie.
    Od początku wiedziała tylko moja przyjaciółka i w 8tc powiedziałam szefowi w pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 21:58

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, dostosuje sie do tych rad :) Z nieczytaniem w necie nie mam problemu. Nawet nie przychodzi mi do glowy, zeby wpisac „objawy ciazy pozamacicznej”, wiec jest dobrze :D Ze wszystkimi watpliwosciami bede przychodzic do ekspertek z Fioletowej Strony Mocy :)
    Z tym lekarzem jeszcze musze sie zastanowic, bo mam straszna sieczke w glowie. Boje sie tutejszych szpitali. Chociaz ten, w ktorym mialam histero wygladal dobrze. Musze zasiegnac opinii.

Magda - no wlasnie, trombofilia... Jeden z moich aktualnych lęków. Jutro skladam zamowienie na testdna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 22:01

przedszkolanka:), nick nieaktualny, Magda - mbc lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Beta: 42,1
    Progesteron: 27,8
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    Jeju nie mogłam tu wcześniej zajrzeć, ale byłam myślami <3 PIĘKNA BETA!!!! To teraz już oficjalnie gratuluję!

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegająca piękny brzuszek reszta fakt jakby nietknięta cudo :*

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prócz rodziców moich (mieszkają nad nami )i teściow (w 9-10 tyg.bo nie dalo sie ukryć przez mdlosci a i tak pozno bo to szczęście,że tesciowa byla w sanatorium) to też po 12-14 tyg.reszta 😊

Biegająca ale zgrabna jestes!! Sam brzuch a nogi i dupka bez zmian . Zazdro!
    U mnie dupa wielka,nie zaprzeczycie bo kazdy mi tu to mówi ;p

Nikodemko! Patrze na ovu na lipcowe-Twój nick wpisany na 15tego i jeszcze nie ma serduszka!!

nick nieaktualny, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, a co to znaczy "tutejsze szpitale", przypomnij. Lekarz i miejsce porodu to powinny być rzeczy kompletnie niezależne. Poza wyjątkami to naprawdę nie ma znaczenia. Poród przyjmuje położna, od niej najwięcej zależy. Jeśli już to znalazłbym położna, która przyjmuje porody w konkretnym szpitalu i próbowała się z nią umówić na prywatną opiekę. W Warszawie w wielu miejscach jest to możliwe.

Poza tym lekarz ma być dobrym specjalista w prowadzeniu ciąży a nie w porodzie, gdzie tak naprawdę jego zadaniem jest reagowanie w sytuacjach patologicznych. Coraz więcej dobrych lekarzy, którzy mają prywatne praktyki rezygnuje z pracy w szpitalu, bo im się to zupełnie nie opłaca. Także też nie ma co się ograniczać pod tym kątem.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 18:25

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie, zle sie wyrazilam, to mialy byc dwie, oddzielne mysli :) Ja nie lacze lekarza ze szpitalem. Majac na mysli „tutejsze” szpitale, mialam na mysli ten w moim miescie i miescie obok, ktore sa okrzykniete naprawde złą sławą, dlatego zastanawiam sie nad Warszawa.
    Lekarze to osobna kwestia. Po prostu chce wybrac miedzy cudotworca a Wrona.
    No i ja na 90% nie bede mogla rodzic naturalnie ze wzgledu na miesniaka.
    Profesor Dębski sugerował mi, ze byc moze bedzie mozliwosc usuniecia go przy cesarskim cieciu, ale w takim wypadku musialabym szukac kogos, kto naprawde sie na tym zna.
    Dzis mam siano w glowie. Wezme sie za to na powaznie po wyniku poniedzialkowej bety :)

Niezapominajka2, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸

Wysłany: 14 lipca 2019, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko masz jeszcze czas na myślenie o szpitalu a nawet o lekarzu , spokojnie, kork po kroku wszystko się wyklaruje!
    Nie myśl na razie o tym tylko włącz pozytywne myślenie , wszystko będzie dobrze!!
    Mysle, ze 70-80% kobiet nie ma takich rzeczy zaplanowanych wcześniej ☺️

Nona pierwszy raz cis takiego slysze heheh! Ale, ze wypatrzyłas 😂

Zazdroszczę wakacji za granica bo pogoda w Polsce jest jaka jest🤔 My dziś wyjeżdżamy nad morze, jeden dzień w Sopocie potem 7 Mielno, a resztę urlopu na bierząco coś wymyślimy. Przez dwa tygodnie chcemy się odciąć od domu wtedy wypoczywamy 😃

nick nieaktualny, Nikodemka lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 lipca 2019, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko lubię twój komentarz z grzeczności , ale uważam, ze z Ciebie jest laska tylko piękny brzuszek odstaje i mało kg na plusie wiec po porodzie od razu zniknie ! Tak miałam z Mikołajem !

przedszkolanka:), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś cukier 81 na czczo 🙈😁😁 dlatego w nagrodę jem sobie płatki na mleku 😂
    I standardowo jak co niedziela-zaczynamy nowy tydzień ❤️ To już 26 😱😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 06:41

blair., Biegającą-mama, Meggs, przedszkolanka:), Magda - mbc, Wik89, Cytrynowy sok, Arashe lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ