Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie u nowej gin. Ogólne wrażenie bardzo dobre. Młoda, ale konkretna babka. Plan ma na nas taki:
- powtórne badanie nasienia męża z posiewami
- krzywa cukrowa i insulinowa
- ocena owulacji
- drożność jajowodów
- histeroskopia
Ogólnie, wszystko po kolei na spokojnie. Na drożność i histero wysyła do koleżanki do CZMP w Łodzi, także fajnie, że nie tu u mnie. Jestem pozytywnie nastawiona i na pewno nie zdążymy zbadać niczego, bo uda sie w tym cyklu 😁sunshine03, Pestkaa, Domi_tur, Nikodemka, Lami, Szczęściara, Beti82, madziorek86, Meggs, Cytrynowy sok, blair., Wik89, tęczova, Dośka, Kasztanek, przedszkolanka:), Nona, Arashe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVianEthel2 wrote:Sunshine 🤔
Troche nie kminie tej zalezności. Znaczy rozumiem co piszesz ale dlaczego przy szwie antybiotyk 5 dni a przy porodzie tylko 1 dawka... czarna magia.
Jest to tzw. osłona antybiotykowa i 1 dawka wystarczy.
Gbs+ się nie leczy, bo jest to nosicielstwo, nie infekcja.
Każdy człowiek jest nosicielem, czyli domkiem dla wielu wielu bakterii. One sobie w nas żyją i nikomu nie szkodzą.
Inaczej jeszcze mogę wytłumaczyć to tak, że zakladanie szwu jest to ingerencja chirugiczna w ciągłość tkanek, co stwarza możliwość tego, że bakteria zostanie przeniesiona tam, gdzie fizjologicznie nie miałaby się jak dostać. Natomias poród jest zjawiskiem fizjologicznym i chociażby z tego względu postepowanie jest inne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 16:38
-
Reset Twoje doświadczenia są bardzo, bardzo cenne. Gdybyś miała jednak ochotę nas dalej edukować to rób to skarbnico wiedzy. Każda i tak podejmuje decyzję sama za siebie i wybiera drogę do macierzyństwa taką jaką uzna za najlepszą wg swojego uznania i jak ktoś to ujął "intuicji". A dobrych, merytorycznych rad nigdy za wiele
Lami, Magda - mbc, tęczova, Nona lubią tę wiadomość
-
[Q,,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:05
-
Sloneczko, super wiesci i swietny plan! Trzymam kciuki, zebys nie musiala dojsc az do histero
Słoneczko123 lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:No i super.A teraz bedziesz na clo?czy narazie bez clo?
Na razie bez clo. Wg niej są już skuteczniejsze leki niż clo, więc myślę, że nawet tego mi nie da. Poza tym powiedziala, że podstawą stosowania clo jest ocena owulacji i wykluczenie wszelkich wad budowy jajników, macicy itd. Także ona bez badań nic nie da i nawet się z tego cieszę ☺
Jednak chciałabym brać chociaż dupka, a nie mam 😞 Poratowałaby któraś z Was? Oczywiście nie za free 😊Pestkaa, Beti82 lubią tę wiadomość
-
Lami wrote:Hahaha, to dopiero zachłanność, dwa razy na liście być 😁
Czyli dziewczyny, wpadam rodzić, wchodzi wenflon i kroplówka. I długo ona leci? Powtarzają co 4 h? Tak gdzieś wyczytałam. Czy teraz pisać jeszcze do lekarki, bo wizyta za tydzień we wtorek da na to antybiotyk czy już zostaje?
Vian, wrzuciłam z trzy strony wcześniej zdjęcie kartki z labu. Tylko jest czarne okienko, ale otwiera się normalnie.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Sloneczko, madre podejscie. Stymulacja nic nie da, jesli w srodku jest cos nie tak. Teraz bedzie tylko lepiej
Dzis w alabie byla jakas nowa babka, ktora obsluguje system i pobiera krew. Miala chyba z 70 lat i ledwo co wpisala moje dane na klawiaturze. Czarno widze ten moj wynik, bo zawsze jest max do 16.00, zaraz zamkna labolatorium i bede zyc w niepewnosci do jutra co najmniej, bo jest jeszcze szansa, ze cos powalila. Jezuuu...Słoneczko123 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 11:32
Domi_tur, Szczęściara, Beti82, OlivkowaMama, Magda - mbc, Wik89, Pestkaa, Meggs, madziorek86, tęczova, Nikodemka, Cytrynowy sok, sunshine03, Słoneczko123, Dośka, przedszkolanka:), Niezapominajka2, Nona, Arashe lubią tę wiadomość