Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Fiorella, moim zdaniem wystarczy. ALE. Moja babcia miała żylaki, moja mama ma żylaki i problemy z zapaleniem żył generalnie. Babcia umarła w wyniku udaru. Natomiast ja nigdy nie miałam żadnych objawów sugerujących, że mogłam coś odziedziczyć po nich. Mam nadwagę a ani pół żylaka. Pewnie gdybym o pierwszą ciążę starała się dłużej zdążyłabym zrobić badania albo zrobiła je tuż po zajsciu. Dla pewności. Z pierwsza ciąża nie miałam w ogóle problemów, więc przy okazji drugiej dalej nie diagnozowalam nic. Trochę może lekkomyślnie nie biorę też Acardu mimo że dla niektórych sama nadwagą jest wskazaniem. Reasumując. Przy obciążeniu rodzinnym i długim czasie starania się o dziecko zrobiłabym badania.
-
Generalnie chciałam napisać, że obciazony wywiad rodzinny nie jest oficjalnym wskazaniem do takich badań, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby je zrobić tak jak robi się inne przy długich staraniach. Z tym że obciazony wywiad nie musi zwiastować żadnych problemów. Możemy ale nie musimy nic odziedziczyć. Możemy też odziedziczyć pewna tendencje, która wcale nie musi się w danym momencie objawić.
-
Już po, na ten moment wszystko dobrze 😊
Wik89, Lami, alex0806, Nona, Dośka, Szczęściara, Beti82, Nikodemka, Domi_tur, tęczova, Meggs, Arashe, Pestkaa, Ani0nka, blair., Cytrynowy sok, Słoneczko123, madziorek86 lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
Dośka jestem w Poznaniu jakbys mnie widziala to Ja 😂😂😂
Wik89, Dośka lubią tę wiadomość
-
Magda, przecież musiało się udać ☺ dziadek przecież jeszcze musi się pobawić z wnukiem! Może nawet na barana będzie nosił jeśli zdrowie pozwoli
Magda - mbc lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Beta: 316,0
Wiem, ze jest ok wklepalam w kalkulator, ale juz sie oczywiscie porownuje z innymi widze, ze dziewczyny maja na tym etapie wartosci w tysiacach. Wielkosc nie ma zadnego znaczenia, tylko przyrost i norma, prawda?Magda - mbc, tęczova, Lami, sunshine03, Wik89, Arashe, Meggs, Beti82, Szczęściara, Pestkaa, Dośka, Ani0nka, fiorella82, OlivkowaMama, blair., Cytrynowy sok, Biegającą-mama, Słoneczko123, Nona, talku, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Nikodemko, daj córeczce spokojnie się rozwijać ☺ jest dobrze!
Nikodemka lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Nikodemka wrote:Beta: 316,0
Wiem, ze jest ok wklepalam w kalkulator, ale juz sie oczywiscie porownuje z innymi widze, ze dziewczyny maja na tym etapie wartosci w tysiacach. Wielkosc nie ma zadnego znaczenia, tylko przyrost i norma, prawda?
💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Jejku, jak dobrze, ze jestescie. Mi zawsze ktos musi przetlumaczyc, zebym zrozumiala, mimo ze sama wiem
Magda - bardzo sie ciesze, ze u Twojego taty wszystko ok!
Fiorella - teraz czekamy na Twoja piekna bete.Wik89 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajko - za 2 tygodnie robie jej sesje ciazowa, od razu umowie sie na prywatne korepetycje po porodzie :d
-
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Ona się leczy na tarczyce już od 13 roku życia. Skończyło się na tym, że z rok temu miała radioaktywny jod i po nim było chwilę lepiej i zaczęlo sie znowu gorzej. Albo na głupiego lekarza co nie potrafi odpowiedniej dawki dobrać...
Domi mój mąż po porodzie to miał kryzys na tyle, że podobno do do mamy swojej z płaczem dzwonił, taki stres go ogarniał. Mam nadzieję, że szybko się Ułoży Wam.
Co do kłócia to też mi się zdarza. I w pochwie takie dziwne i ucisk na pachwiny nagły i krotkotrwaly. Z tym że to drugie teraz pod koniec częściej.
Ja tych badań nie robiłam, bo u mnie wręcz odwrotnie, ja mam wrodzona trombocytopenie, ale łagodna. -
Nikodemko piękny przyrost i tylko to się liczy 😊 nie ma co tu porównywać się z innymi bo nie znajdziesz dwóch takich kobiet co miały identyczne wartości i przyrosty! Kropka się pięknie zadomawia 😍
Nikodemka lubi tę wiadomość