X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Teczova ponawiam pytanie, czy prezent dla meza zakupiony??? 😁
    Wiki, umknęło mi Twoje pytanie :D zakupiony wczoraj po ciężkich bojach. Zainspirowana Tobą kupiłam buty ale nie takie do biegania a takie zwykłe, bo jego ukochane są już w stanie koszmarnym :) nie jest to jakiś pomysłowy prezent, ale od dziś zaczynam myśleć nad prezentem na 30 za rok i... już chyba wymyśliłam 😂 a Ty co w końcu swojemu wynalazłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 14:51

Wik89, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko nie byłam świadoma, że ten sprzęt tyle waży 🙄 przy perspektywie 20kg dźwigania to jednak też bym się szykowała na l4 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 14:52

• tęczova Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Meggs - dla Ciebie znajde sile! :)
    Teczova - nie moge sie doczekac! Ale po co mowilas mi o pizzy? Az sie obsliniłam 😭
    Fiorella - dziewczyny maja racje :) Sama schizuje z ta beta, ale prawda jest taka, ze jest ok. Nie wiemy kiedy doszlo do zagniezdzenia, z owulacja tez nie ma 100% pewnosci. Jestem pewna, ze Twoj przyrost bedzie piekny.
    Przedszko - masz racje. Tyle czekalam na ten moment i na ten czas, ze nie bede na pewno zmuszac sie do pracy. Tym bardziej, ze wlasna dzialalnosc (taka mala jak moja), to comiesieczna niepewnosc, a co za tym idzie nieunikniony stres. Ze zdjec nie zrezygnuje dopoki bede miala sile, ale bede robila tylko takie, ktore beda sprawialy mi przyjemnosc :) Na pewno wroce do mojego drugiego facebookowego profilu i wyzyje sie artystycznie.
    Weź przestań, ja próbuję jeść zdrowiej i nie jadłam pizzy już chyba ponad tydzień! Obśliniona jestem po kostki :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine - no niestety, kilka obiektywow, lampa, aparat i sam plecak... zawsze wszyscy sie dziwia jak go wezma do reki :) Na Chrzty ma teraz chodzic ze mna mąż, bedzie moim tragarzem, brzmi cudnie 😎
    Teczova - ja wiesc o ciazy przyswietowalam pizza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 14:54

tęczova, Wik89, blair. lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    I powiem Ci,że mnie ciąża (i Alex!)mega zmotywowała i natchnęła do dalszego dzialania pózniej a juź byłam na etapie troszkę wypalenie i braku pomysłow ;)
    Masz rację, mnie zainspirowała do zrobienia w sumie całej wyprawki samodzielnie ;) jeszcze kosz na zabawki i organizer na łóżeczko, ale to już po urlopie o ile siły pozwolą ;) I pomyśleć że w grudniu mąż mi kupił maszynę i powiedział że "będę szyła jak będę w ciąży" I pykło :) A ja wcześniej nie szyłam nic, właściwie się uczę ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, czyli jest dla mnie nadzieja :) Uczylas sie z jakichs tutoriali/ksiazki czy czegos takiego?

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko Niee, z głowy ;) jedynie nawlekania nici górnej i dolnej musiałam się nauczyć z instrukcji a reszta sama przyszła :) do perfekcji daleko, ale szycie sprawia mi przyjemność. A już jak dla swojej córki mogę szyć to w ogóle ;) zaczynałam od poszewek na poduszki ;p

Nikodemka, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, pizza to najlepszy sposób na świętowanie - urodziny, imieniny, ciąża, nowy dzień :D

Meggs, Nikodemka, Cytrynowy sok, blair., madziorek86 lubią tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko zrobimy sobie towrzyskie spotkanie ze zdjeciami przy okazji 😊 do tego pizza by dbać o dobre odzywianie w ciąży 😁

Nikodemka lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - widze to! :) Daj znac jak bedziesz gotowa :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Meggs - widze to! :) Daj znac jak bedziesz gotowa :)
    Napisze do Ciebie na insta 😊

Nikodemka lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, weźcie mnie ze sobą, będę nosić plecak Nikodemki 😂

Nikodemka, Meggs, przedszkolanka:), Arashe, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova przyznaj się że masz smaka na tą pizze a nie buahhaa😂😂

tęczova lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg :) nasz mały klopsik jest całkiem malutki, bo niecałe 1,3kg, czyli 30centyl. No i najważniejsze - jest zdrowy i wszystko w porządku :D

Chyba jednak będą potrzebne ubranka na rozmiar 56 :D
    Za 2 tygodnie mam usg w medicoverze, zobaczę ile przez 2 tygodnie przybierze na wadze :)

alex0806, Szczęściara, Pestkaa, Nikodemka, blair., Dośka, Beti82, Wik89, Niezapominajka2, Słoneczko123, Lami, Meggs, talku, przedszkolanka:), Arashe, Cytrynowy sok, madziorek86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew oddana. Zaciskajcie kciuki. Laborantka mnie zagadała, który to dzień po owulacji, pewnie też na forum siedzi.

alex0806, Najmłodsza_staraczka, Nikodemka, Szczęściara, tęczova, Nona, blair., Dośka, Beti82, Wik89, sunshine03, Słoneczko123, Magda - mbc, Meggs, przedszkolanka:), Arashe, OlivkowaMama, Cytrynowy sok, madziorek86 lubią tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun, super wiadomość:) ładnie rośnie, nie musi przecież ważyć 4 kg po urodzeniu ;) teraz dzieciaki skokowo przybierają. Ja jestem 2 tygodnie przed Tobą A moja ma 1600 ;) wychodzi jakieś 150 g na tydzień że przybiera bo miesiąc temu miała kilogram. Ważne że w swoim tempie rosną ;)

sunshine03 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun super wiadomość. Maluszek ładnie rośnie.. A swoją drogą nie masz 56?? Dzieci urodzone nawet 62cm przez chwilę ponoszą 56.. Także spokojnie zaopatrz się w ten rozmiar. Nie dużo bo można jak coś dokupić☺️☺️

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine - swietnie, gratuluje :*
    Fiorella - zaciskam kciuki, ale wiem jaki bedzie wynik :)
    Teczova - bierzemy Cie! Szykuj sie :) Ale tylko na pizze, plecaka nie bedziesz nosic, bo bedziesz w ciazy.

fiorella82, blair., sunshine03, tęczova, Lami lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam fit frytki z fit majonezem.. Ależ mi teraz dobrze😂😂

fiorella82, Nikodemka, blair., Beti82, sunshine03, Meggs, przedszkolanka:), Cytrynowy sok, madziorek86 lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella ✊✊ dziś też zbiórka na forum przed 22? 😁 Może laborantka Ci pogratuluje ;)

sunshine gratuluję udanej wizyty ;) nic nie wymyślaj, bardzo ładnie przybiera, mój tydzień temu w pt miał oszacowaną wagę 1,3kg i drżę, że będzie duży.

Wik89, sunshine03 lubią tę wiadomość

‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ