X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masakra z tą cukrzycą. Ja będę robić w przyszłym tygodniu, ciekawe czy wyjdą mi jakieś kwiatki :(

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Przedszkolanko u polowy kobiet z cukrzyca ciazowa nie ma zadnych czynników ryzyka. Po prostu cukrzyca się pojawia i tyle, nie ma sensu rozkminianie, dlaczego. Poza tym kolejna ciąża to jest jakby czynnik ryzyka sam w sobie :)
    Gin Ci da skierowanie do diabo i szybciutko sobie wszystko ogarniesz :) masz tu spore cukrzycowe wsparcie na wątku :)
    To prawda! od razu mojemu powiedziałam,że piszę do Was i wszystko będę wiedziała hihi :d Dośka dziękuję! od razu mi podesłała maila więc bez Was bym pewnie zwariowała :D

Lami czekam co mi lekarz powie,ale jak mamy jechac-a tego się trzymam,to muszę go mieć właśnie na już.
    Olivkowa będzie dobrze u Ciebie :) ja miałam jakieś sygnały i stąd to .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 20:30

Dośka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wieści super ;) duża córeczka już;)
    Ja idę na wizytę 7.08. I później już chyba będę męczyć gina żeby chodzić co 2 tygodnie bo mnie ta szyjka stresuje. Wczoraj ewidentnie kłucia były przez cały dzień z chodzenia i zmęczenia. Dzisiaj może ze 3 razy zakłuło i nadal tylko przy ruchach. Mojemu dziecku nie odpowiada jak matka za długo chodzi albo siedzi :) obstawiam że na kolejnej wizycie będzie miała te 2 kg. I urodzi się z max 3200 końcem sierpnia albo do 10 września :) tak jakoś wątpię że do terminu wytrzymam, skoro już nie mam siły. Czuje się jak staruszka, wszystko boli

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 11:29

Wik89 lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 lipca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja to normalnie kopia Ciebie haha :d u mnie to samo,przez co wczoraj i dzisiaj praktycznie leżałam,magnez,no spa i dzisiaj brzuch idealnie, raz tylko twardnienie i zero kłucia. A mój gin idzie na urlop i kolejna wizyta chyba za 4 tyg.dopiero,to już w ogóle masakra :O

alex0806 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczaki Lami 😁 zaraz rodzisz 😁
    Ja nie wiem czemu Was straszą tymi szyjkami, moja na tym etapie też miała 2,5 i jakoś się nie rozprułam szybciej. Co więcej od ponad tygodnia chodzę z rozwarciem i nadal cisza 😂

Przedszko, współczuję tej cukrzycy, się przyczepiło ścierwo do fioletowej strony mocy :/

Ja dziś mam zamiar randkować z tą zakałą zwaną moim mężem 😂 tak mnie naszło na pizzę, że już o 16 zamówiłam dowóz na 22 heheh. Zaraz skoczę po duże dawki alkoholu bezalkoholowego, ale poszukuję jakiegoś dobrego filmu na Netflixie do tego... Oglądałyście jakieś mocne filmy ostatnio?

sunshine03, blair. lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • rzepakowepole Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, współczuję. :( Ja jutro robię hemoglobinę glikowaną i ciekawa jestem co wyjdzie. Pomiary glukometrem ok. Aż jestem ciekawa co by wyszło u Ciebie bez regulowania tego dietą tylko przy takich normalnych posiłkach jak teraz.

ex2bvcqgjnvonbri.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Wiki piękne ciuszki są w Kappahl Newbie też :) Z Hm też spoko.

Przedszko, Ty I cukrzyca? No nie mogę!!!

Idę na sport.
    Lami, już bobas zaraz wylezie, nieźle! Super waga!

no widzisz..ktoś uznał,że taka zołza jestem,że trzeba mnie osłodzić na chwilę :D

Rzepakowe nie mam pojecia nawet o czym piszesz..ale fakt,też jestem ciekawa tych podstawowych pomiarów w ciągu dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 20:37

Nona lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 11:29

Dośka lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra z mężem właśnie oglądają coś na netflixie strasznego A ja zrezygnowałam i leżę w wannie ;p ale w sumie nie wiem co, jakiś horror co w polecanych był na głównej stronie. Też mam w planach obejrzeć horror przed samym porodem żeby małą wygonić i zaspokoić męża seksualnie, chociażby czuła się jak słoń, bo później biedny nie dostanie kilka tygodni ;p
    Na królu lwie wczoraj wyłam w strategicznych momentach ;p ale małej się muzyka podobała

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Alex ja to normalnie kopia Ciebie haha :d u mnie to samo,przez co wczoraj i dzisiaj praktycznie leżałam,magnez,no spa i dzisiaj brzuch idealnie, raz tylko twardnienie i zero kłucia. A mój gin idzie na urlop i kolejna wizyta chyba za 4 tyg.dopiero,to już w ogóle masakra :O
    Mój na urlopie jest jakoś teraz ;) tak ze mam nadzieję że mi nic nie wywinie.
    Ja właśnie jak leżę to nie mam twardego brzucha. Jedynie jak chodzę i czuję że ona się tak mocno rusza albo przekręca. Po wczorajszym dniu to już się bałam że fiknęła nogami w dół i dlatego tak mnie szyjka boli, ale dzisiaj czkała na dole ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 23 lipca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz..ktoś uznał,że taka zołza jestem,że trzeba mnie osłodzić na chwilę :D

Rzepakowe nie mam pojecia nawet o czym piszesz..ale fakt,też jestem ciekawa tych podstawowych pomiarów w ciągu dnia.
    Ja krzywą robiłam na początku ciąży i wyszła wzorowo, więc teraz, żeby nie obciążać trzustki robię badanie hemoglobiny glikowanej, która ma pokazać, jak kształtowała się gospodarka cukrowa przez ostatnie miesiące. To badanie ma wykryć wahania cukru ewentualne. Dodatkowo mierze cukier glukometrem po posiłkach i jest ok. A u Ciebie jestem ciekawa, co by wyszło bez obciążania glukoza (które jednak jest nienaturalne, bo nikt przy zdrowych zmysłach tyle cukru na raz nie przyjmuje) tylko przy normalnej diecie. Czyli czy normalne posiłki też powodują skoki cukru, czy nic by nie wyszło a przy obciążeniu jednak wyszło.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona chętnie bym obejrzała, ale w necie jeszcze nie ma :p może mój syn wczułby się w rolę i narodził jak mały Simba, tym bardziej że będzie lwem jak matka😂 taki by mi zrobił jutro prezent urodzinowy :p

Tymczasem jak król Lew odpada to może macie inne hity? :)

Wik89 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 23 lipca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex to u mnie wlaśnie najgorzej wieczorem jak leżę, to brzuch się spina.
    A malutka grzebie tam rączkami hihi,pomachać chce :D

Rzepakowe dziękuję za wyjaśnienie. Rozumiem,że to badanie robisz sama dla siebie tak?
    No powiem Ci,że ostatnio właśnie po słodkim sniadaniu słabo mi było,musiałam coś podjeść i było ok. Czasem jest ok a zdarzało się,że po śniadaniu słabłam i musiałam przekąsić owoc/ cukierka i dopiero mi było lepiej..
    Ten glukometr kupię normalnie w aptece?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wiem czy będzie dobrze, ostatnio za dużo słodkiego mi wchodzi. Moja mama spytała, że co to za chłopak jak ciągnie mnie na słodkie. Na co mój tata śmieszek, że lgbt 😶🤐

Okaże się za tydzień jak ma się sytuacja.

Domi_tur lubi tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami - cudowne wiesci! Nie moge uwierzyc, ze za moment rodzisz :O
    Domi - ale zazdroszcze Ci tej randki... Ja z moim od dluzszego czasu sie mijam, wraca z pracy kolo 22.00 i zasypia. Marzy mi sie pizza, kino i popcorn z karmelem 🥰
    Jesli lubicie kryminaly, to polecam „Contratiempo”.

blair., Meggs lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️

Wysłany: 23 lipca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex to u mnie wlaśnie najgorzej wieczorem jak leżę, to brzuch się spina.
    A malutka grzebie tam rączkami hihi,pomachać chce :D

Rzepakowe dziękuję za wyjaśnienie. Rozumiem,że to badanie robisz sama dla siebie tak?
    No powiem Ci,że ostatnio właśnie po słodkim sniadaniu słabo mi było,musiałam coś podjeść i było ok. Czasem jest ok a zdarzało się,że po śniadaniu słabłam i musiałam przekąsić owoc/ cukierka i dopiero mi było lepiej..
    Ten glukometr kupię normalnie w aptece?
    Nie, mam je normalnie zlecone jako alternatywę dla powtórnej krzywej. Glukometru nie kupuj, powinnaś dostać za darmo od diabetologa.

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 23 lipca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale takiego na nfz też? Bo nie wydaje mi się,że ten u nas daje..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • blair. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 10:08

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądaliśmy ostatnio :(

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ