Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggs - dopiero poczujesz co to ucisk na odbyt i pęcherz 3 trymestr pod tym względem to jest masakra, ja ledwo chodze tak mi tam ciśnie na dół.
Lami - gratuluje wizyty porządny już bobasek
A co do staników, to czy któraś może kupiła/używała tych z canpolu?? zastanawiam się czy warto go kupowaćMeggs lubi tę wiadomość
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Przedszkolanko tak sobie mysle , może te cukry wyszły wyższe bo później ta krzywa zrobiłaś ? Ciekawe jakbyś mnie teraz to wyglądało, bo jednak im dalej tym organizm bardziej obciążony, ja tak jak dziewczyny skupiłabym się na początku na pomiarach po posiłkach bo wydaje mi się, ze dietę to ty masz zdrowa 🙂 Ew dla swojego spokoju zrób sobie prywatnie to hemoglobinę glikowana spr jak to wyglądało u Ciebie w ostatnie 3 miesiące. Jeśli coś będzie nie tak to zaczniesz wprowadzać zmiany ( ciemny chleb, ograniczenie owoców, słodkiego itd)
-
Meggs mój jak ma aktywny dzień (albo po glukozie!) To nawala w szyjke,pęcherz,boki wszędzie z mega impetem ;p a jak się kręci to brzuch mam jak ufo 😀
Julka mi na moje marne wisienki canpol nie podpasowal przy Poli,uzywalam kilka dni i wyrzucilam ;p
Biegająca no właśnie teź o tym myślałam. Ciemny chleb jem,słodyczy praktycznie w ogóle bo nie mam ochoty, owoce fakt ale tak 1-2 razy dziennie sezonowe teraz a tak to warzyw sporo się staram,normalne obiady,pije tylko wode,czasem rano zbożówke lub kawę i gorzką herbate raz dziennie. Nie ma co gdybać, pewnie mnie wyśle do diabetologa i te paski faktycznie więcej wyjasnia chociaz ja coś czuje ze mnie jutro uspokoi lekarz, takie mam przeczucie.
Pijcie dużo wody dzisiaj, upał ma być!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 07:48
-
Dziewczyny glukometrowe mam radę i spostrzeżenie. Wszędzie piszą, żeby krwi nie wyciskać i faktycznie tego nie róbcie. Mi też nie leci, muszę wycisnąć czasem. Dziś nie leciała wcale, wycisnęłam i cukier na czczo 96. Wkurzyłam się, zbadałam z drugiego palca, ale cierpliwie poczekałam aż sama wypłynie i 86. To naprawdę ma znaczenie i bez sensu, żebyście się stresowały za wysokimi cukrami z powodu tego wyciskania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 08:08
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Nie spodziewalam sie, ze tak wczesnie bede wybierala sie po stanik w wiekszym rozmiarze -_-
Sloneczko - ile dni czekalas na wynik mutacji? Faktycznie dwa tygodnie? Moje teoretycznie maja byc 2 dni po wizycieprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
W ogóle mam wynik anty xa i jest 0,33 to za mało? Dawka 0,4 za niska? Bo przy profilaktyce norma jest od 0.1 do 0.4 , przy terapi 0.8 - 1.2 ,a ja biore w sumie dawke profilaktyczną więc juz nie wiem.
Lami? Albo inne heparynowki? 😊 -
nick nieaktualnyNikodemko, ja dziś bede skrobać patyczkiem policzek na trombofilie... Coś tak sie jedank dzieje, jakoś sie badamy, nie jesteśmy takie bezczynne
Dziewczyny, kończy mi sie dupek ( tzn skończy mi sie za tydzień), a wizyte mam w sobote. Mam a to spory zapas luteiny (jednej i drugiej). Myślicie że mogę użyć luteiny zamiast dupka?
Nona, nawet jeśli @ przyszła, to brak plamienia u Ciebie i tak uważam za sukces. Trzymam kciuki za ten cykl! -
rzepakowepole wrote:Dziewczyny glukometrowe mam radę i spostrzeżenie. Wszędzie piszą, żeby krwi nie wyciskać i faktycznie tego nie róbcie. Mi też nie leci, muszę wycisnąć czasem. Dziś nie leciała wcale, wycisnęłam i cukier na czczo 96. Wkurzyłam się, zbadałam z drugiego palca, ale cierpliwie poczekałam aż sama wypłynie i 86. To naprawdę ma znaczenie i bez sensu, żebyście się stresowały za wysokimi cukrami z powodu tego wyciskania.
Biore juz z malutkiego palca bo wydaje mi sie ,ze najbardziej delikatna ta skóra tam -
Witajcie.. Jeszcze odniosę się do cukrzycy.. To prawda nie wyciskajcie krwi z palca.. Rozgrzejcie dłonie przed kłuciem albo umyjcie w dość ciepłej wodzie.. To ma znaczenie. I też badajcie na różnych palcach bo jak na jednym to ten palec będzie aż twardy od kłucia.. I zmieniajcie lancet jak chcecie zbagac cukier np mężowi.. Taka dobra rada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 08:46
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
blair. wrote:Beti masz już na maksimum ustawioną lancete?
-
nick nieaktualny