Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Lami wrote:Domi, na kliniki, na Chałubińskiego. To był mój typ od 13 tygodnia, otworzą go akurat 19 sierpnia, więc może się nawet na jedynkę poporodową załapię gdyby zrobili mi cięcie w 38.
Ale teraz kochana już się nie załapiesz tam, bo nie przyjmują już.
A Ty nie masz jakiejś wizyty kontrolnej, żeby sprawdzić rozwarcie i pomiary Szymusia?
Mi to ten szpital i tak najbardziej nie po drodze byłam wczoraj, jutro idę do dziadka na masaż szyjki🥴🥴 ale jestem gotowa na wszystko bo przeraża mnie wizja leżenia w szpitalu od poniedziałku i wywoływania 🙄 -
Meggs sesja w drugiej polowie sierpnia/początek września,mam właśnie ustalic😊 a pochwalę się jeszcze z morza tylko w domu je ogarne😁
Słoneczko a jakbyscie wcześniej wyjechali? Na 15tego bo jest wolne?
Julka daj znać po obchodzie!! Mam nadzieję, że to tylko tak sie zdarzylo wyjatkowo ale Wasze zdrówko najwazniejsze!
Lami super lekarka Ci się trafila! Trzymamy kciuki i wiemy,ze wszystko bedzie git😀
Szczesciaro ja bylam pewna kopniaka ale z tymi wibracjami jak poczulam w kwietniu to sama nie wiedzialam. Ale masz idealny czas na pierwsze smyrniecia wiec stawiam,ze to to 🤗
Poza tym w drugiej podobno szybciej sie czuje (u mnie tak samo ale teraz mam lozysko z przodu wiec pewnie te w kwietniu to tez byly te lekkie pierwsze;) )
Nikodemko norma. 3 x dziennie posilek -sniadanie i kolacja tak jak piszesz,zupa gdzie ziemniakow sie szuka i czasem miecho😂
Dobrze,ze masz lutke,grzecznie lez a w piatek ogladasz kropka 😍
Edit: zjadlam 1/3 kebaba i sprawdzilam z ciekawosci i cukier 95 :ooWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 19:57
Szczęściara lubi tę wiadomość
-
Troche mnie wkurza, ze nie wiem w ktorym tygodniu ciazy jestem. W sobote wpisal mi 5+5 tc, wiec dzis powinien byc 6+2 tc, a tu mam wpisane na karcie 5 tc. Z tego co czytam, to wielkosc zarodka 4mm odpowiada 6 tc. Za glupia na to jestem.
-
Lami wrote:Dobra, lekarza już nie ma, ale mam numer, jutro dzwonię. Będzie gitara, wszystko już ogarnę na spokojnie. Jadę po Łomżę, będę drinkować 🍹🍸🍹
Szczęściaro, też myślę, że czujesz już mieszkańca Twego brzuszka 😊
a jaki to szpital i lekarz?
Kurde moze Ty masz jeszcze zespol antyfosfolipidowy na dokladke...
najwazniejsze zebyscie byly bezpieczne!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 20:44
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
No wlasnie, jestem w 6 tc, a na karcie mam 5 tc 😳 Ale juz pal licho... Wiem tylko, ze jesli w piatek nadal nie bedzie serduszka, to sie zmartwie, choc mam swiadomosc, ze jeszcze nie powinnam.
-
Nikodemka wrote:No wlasnie, jestem w 6 tc, a na karcie mam 5 tc 😳 Ale juz pal licho... Wiem tylko, ze jesli w piatek nadal nie bedzie serduszka, to sie zmartwie, choc mam swiadomosc, ze jeszcze nie powinnam.
Nikodemka lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Jejciuś zniknąć na jeden dzień a tyle nadrabiania 🙉🙉🙉🙉
Nikodemko zamarłam z przerażenia na słowa "to koniec", to pierwsze co przeczytałam i serce mi stanęło 😮 Uf, ale tak się cieszę, że wszystko ok i jesteś pod obserwacją. Współczuje, że w strasznych warunkach luksusy z tego co piszesz jak u nas... ja chociaż trafiłam w sali na fajną dziewczynę, dzieliłyśmy się papierem toaletowym haha a kontakt utrzymujemy do dziś
Magda! uściski dla Jerzyka i powodzenia dla was kochani! wracaj i opowiadaj wszystko
Kark Ty łobuzerio!!!!!!!!!!!!!!!!
Ps. Fajnie, że się odezwałaś
Sunshine gratuluję wizyty
Lami cieszę się, że jesteś w lepszym nastroju 😗
Coś jeszcze chciałam napisać ale nie pamiętam.... 🙄 zmęczona jestem i totalnie padam na twarz... dziś na maksa korzystaliśmy z ostatniego dnia urlopu eM i mam wrażenie, że zrobiliśmy milion rzeczy. Najmilsza z nich to wybraliśmy wózek i już zamykam temat, uf!! 😅Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Mi to ten szpital i tak najbardziej nie po drodze byłam wczoraj, jutro idę do dziadka na masaż szyjki🥴🥴 ale jestem gotowa na wszystko bo przeraża mnie wizja leżenia w szpitalu od poniedziałku i wywoływania 🙄💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dziewczyny a jest sens badać w ciąży ddmiery, białko s i aptt? Bo wiem ze te parametry moga być zaburzone, a po tym niejasnym anty xa boje sie o dawkę...
Alex Ty jakie wyniki robiłaś poza anty xa ktorego sie nie udało zbadać ? -
Magda super ale nie martw sie tak na zapas. Z tego co się orientuję to jąderka mogą zejść do 1 r.ż.
Meggs ten podstawowy panel krzepnięcia, aptt itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 21:13
Magda - mbc lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyNikodemko, nadrabiając forum zamarłam jak przeczytalam co się stało, ale przewinelam od razu i się uspokoiłam. Uff, trzymam kciuki zebys już więcej takich stresów nie miała. Pobierali Ci krew? Badali betę i proga, czy przepisali lutke na podstawie USG?
Kark cudna epopeja, super że się odezwałaś!
Mam obsuwy z czytaniem postów, bo jak nie pracuje to śpię, jak nie śpię to walczę z mdłościami. Odesłałam dziś patyczki z testdna. Jeden stres za mną, ale ten największy w sobotę o 9.20. -
Meggs wrote:Dziewczyny a jest sens badać w ciąży ddmiery, białko s i aptt? Bo wiem ze te parametry moga być zaburzone, a po tym niejasnym anty xa boje sie o dawkę...
Alex Ty jakie wyniki robiłaś poza anty xa ktorego sie nie udało zbadać ?Meggs lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Fiorella - trzymam kciuki za Twoja wizyte, na pewno bedzie dobrze
Badali bete i progesteron, ale nie dowiedzialam sie jaki jest wynik, polozna mruknela tylko, ze beta jest ok i poszla.
Luteine daja mi od wczoraj na podtrzymanie ciazy chyba bez wzgledu na wynik proga. Przekonuje sie dlaczego wole badac sie na wlasna reke, tu nie idzie sie niczego dowiedziec.
A tak w ogole to mialam smieszna sytuacje. Jedna z poloznych na mnie wybuchla, bo czekalam na pobranie krwi nie w tym miejscu, w ktorym wedlug niej powinnam (a kazala mi tam usiasc inna polozna). Zapytala mnie kto mi kazal tu usiasc, a ja niewiele myslac odpowiedzialam, ze Pani w zoltej koszuli, na co ona odpowiedziala „Pani to jest w szkole, tu sa polozne i tak sie do nas mowi”. -_- Pozniej wydarla sie na mojego meza, ze przeszedl po mokrej podlodze. No i po jakichs 15 minut wparowala moja tesciowa i okazalo sie, ze sie z ta zołzą znaja, malo tego, tesciowa zalatwila prace jej mezowi. Od tamtej pory sie do mnie szczerzy i malo w dupe nie wlezie. Wszedzie trzeba miec znajomosci.przedszkolanka:), Wik89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeggs wrote:Dziewczyny a jest sens badać w ciąży ddmiery, białko s i aptt? Bo wiem ze te parametry moga być zaburzone, a po tym niejasnym anty xa boje sie o dawkę...
Alex Ty jakie wyniki robiłaś poza anty xa ktorego sie nie udało zbadać ?
Mi lekarka powiedziala, żeby przed porodem jeszcze zbadać fibrynogenWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 21:59
Meggs lubi tę wiadomość
-
Nikodemko lubie za samą sytuacje,bo domyślam się jaką musiała mieć mine jak zajarzyla,źe się znacie 😀 ale to prawda,że bez znajomości to ani rusz. A tesciowe zawsze maja koleźaneczki siebie warte haha
Nikodemka, XxMoniaXx lubią tę wiadomość