Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Domi, na kliniki, na Chałubińskiego. To był mój typ od 13 tygodnia, otworzą go akurat 19 sierpnia, więc może się nawet na jedynkę poporodową załapię gdyby zrobili mi cięcie w 38.
    Ale teraz kochana już się nie załapiesz tam, bo nie przyjmują już.
    A Ty nie masz jakiejś wizyty kontrolnej, żeby sprawdzić rozwarcie i pomiary Szymusia?

Mi to ten szpital i tak najbardziej nie po drodze :) byłam wczoraj, jutro idę do dziadka na masaż szyjki🥴🥴 ale jestem gotowa na wszystko bo przeraża mnie wizja leżenia w szpitalu od poniedziałku i wywoływania 🙄

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs sesja w drugiej polowie sierpnia/początek września,mam właśnie ustalic😊 a pochwalę się jeszcze z morza tylko w domu je ogarne😁

Słoneczko a jakbyscie wcześniej wyjechali? Na 15tego bo jest wolne?

Julka daj znać po obchodzie!! Mam nadzieję, że to tylko tak sie zdarzylo wyjatkowo ale Wasze zdrówko najwazniejsze!

Lami super lekarka Ci się trafila! Trzymamy kciuki i wiemy,ze wszystko bedzie git😀

Szczesciaro ja bylam pewna kopniaka ale z tymi wibracjami jak poczulam w kwietniu to sama nie wiedzialam. Ale masz idealny czas na pierwsze smyrniecia wiec stawiam,ze to to 🤗
    Poza tym w drugiej podobno szybciej sie czuje (u mnie tak samo ale teraz mam lozysko z przodu wiec pewnie te w kwietniu to tez byly te lekkie pierwsze;) )

Nikodemko norma. 3 x dziennie posilek -sniadanie i kolacja tak jak piszesz,zupa gdzie ziemniakow sie szuka i czasem miecho😂
    Dobrze,ze masz lutke,grzecznie lez a w piatek ogladasz kropka 😍

Edit: zjadlam 1/3 kebaba i sprawdzilam z ciekawosci i cukier 95 :oo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 19:57

Szczęściara lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami super, że udało się trafić na fajnego lekarza! 🙂

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie wkurza, ze nie wiem w ktorym tygodniu ciazy jestem. W sobote wpisal mi 5+5 tc, wiec dzis powinien byc 6+2 tc, a tu mam wpisane na karcie 5 tc. Z tego co czytam, to wielkosc zarodka 4mm odpowiada 6 tc. Za glupia na to jestem.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko ja w 6+2 miałam zarodek 0,52 mm i serduszko bijace 127 ud/min. Wielkosc ta odpowiadała 6+1 według usg. Wiec jestes spokojnie w 6 tc, bo oni zawsze podaja skonczone tygodnie.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Dobra, lekarza już nie ma, ale mam numer, jutro dzwonię. Będzie gitara, wszystko już ogarnę na spokojnie. Jadę po Łomżę, będę drinkować 🍹🍸🍹

Szczęściaro, też myślę, że czujesz już mieszkańca Twego brzuszka 😊
    Lami, super wieści 💕💕
    a jaki to szpital i lekarz?
    Kurde moze Ty masz jeszcze zespol antyfosfolipidowy na dokladke...

najwazniejsze zebyscie byly bezpieczne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 20:44

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, jestem w 6 tc, a na karcie mam 5 tc 😳 Ale juz pal licho... Wiem tylko, ze jesli w piatek nadal nie bedzie serduszka, to sie zmartwie, choc mam swiadomosc, ze jeszcze nie powinnam.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    No wlasnie, jestem w 6 tc, a na karcie mam 5 tc 😳 Ale juz pal licho... Wiem tylko, ze jesli w piatek nadal nie bedzie serduszka, to sie zmartwie, choc mam swiadomosc, ze jeszcze nie powinnam.
    widziałam że masz lutkę 3x2, ja brałam 2x2 przy zagrożeniu porodu przedwczesnego wiec tu na pewno masz swietne zabezpieczenie. Trzymam kciuki zebys w pt. zobaczyła już serduszko!😘😘

Nikodemka lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciuś zniknąć na jeden dzień a tyle nadrabiania 🙉🙉🙉🙉

Nikodemko zamarłam z przerażenia na słowa "to koniec", to pierwsze co przeczytałam i serce mi stanęło 😮 Uf, ale tak się cieszę, że wszystko ok i jesteś pod obserwacją. Współczuje, że w strasznych warunkach :P luksusy z tego co piszesz jak u nas... ja chociaż trafiłam w sali na fajną dziewczynę, dzieliłyśmy się papierem toaletowym ;) haha a kontakt utrzymujemy do dziś :)

Magda! uściski dla Jerzyka i powodzenia dla was kochani! wracaj i opowiadaj wszystko :)

Kark Ty łobuzerio!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ps. Fajnie, że się odezwałaś :P

Sunshine gratuluję wizyty <3

Lami cieszę się, że jesteś w lepszym nastroju :)😗

Coś jeszcze chciałam napisać ale nie pamiętam.... 🙄 zmęczona jestem i totalnie padam na twarz... dziś na maksa korzystaliśmy z ostatniego dnia urlopu eM i mam wrażenie, że zrobiliśmy milion rzeczy. Najmilsza z nich to wybraliśmy wózek i już zamykam temat, uf!! 😅

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Mi to ten szpital i tak najbardziej nie po drodze :) byłam wczoraj, jutro idę do dziadka na masaż szyjki🥴🥴 ale jestem gotowa na wszystko bo przeraża mnie wizja leżenia w szpitalu od poniedziałku i wywoływania 🙄
    ała, miałam, bolało, nic nie dało 🙈 oby Tobie pomogło!

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Alex a Ty na jakiej dawce heparyny jesteś? 0,4 przez całą ciąże? Czy zwiększoną miałaś?
    Cały czas 0.4 I acard 150. Wyniki w sumie ok, tylko tego anty Xa nie robilam bo nie mam gdzie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5.08 na 18:50 chirurg, zobaczymy!

alex0806, tęczova, Pestkaa, Beti82, Słoneczko123, sunshine03, Wik89, madziorek86, Cytrynowy sok, Arashe lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jest sens badać w ciąży ddmiery, białko s i aptt? Bo wiem ze te parametry moga być zaburzone, a po tym niejasnym anty xa boje sie o dawkę...

Alex Ty jakie wyniki robiłaś poza anty xa ktorego sie nie udało zbadać ?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, liczę że dziadek się przyłoży😂 ale na tyle żebym sama autem mogła do domu wrócić :p
    Główka już czeka w kanale tylko potrzebujemy jakiegoś dopalacza🙈

Trzymamy kciuki za poniedziałek ❤️

Magda - mbc, Wik89 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super ;) ale nie martw sie tak na zapas. Z tego co się orientuję to jąderka mogą zejść do 1 r.ż.

Meggs ten podstawowy panel krzepnięcia, aptt itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 21:13

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, nadrabiając forum zamarłam jak przeczytalam co się stało, ale przewinelam od razu i się uspokoiłam. Uff, trzymam kciuki zebys już więcej takich stresów nie miała. Pobierali Ci krew? Badali betę i proga, czy przepisali lutke na podstawie USG?
    Kark cudna epopeja, super że się odezwałaś!
    Mam obsuwy z czytaniem postów, bo jak nie pracuje to śpię, jak nie śpię to walczę z mdłościami. Odesłałam dziś patyczki z testdna. Jeden stres za mną, ale ten największy w sobotę o 9.20.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Dziewczyny a jest sens badać w ciąży ddmiery, białko s i aptt? Bo wiem ze te parametry moga być zaburzone, a po tym niejasnym anty xa boje sie o dawkę...

ddimery na bank nie, bo w ciąży zawsze wychodzą ponad normę, aptt można, białka trzeba sprawdzić na tej rozpisce co ma Lami :)

Meggs lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella - trzymam kciuki za Twoja wizyte, na pewno bedzie dobrze :)
    Badali bete i progesteron, ale nie dowiedzialam sie jaki jest wynik, polozna mruknela tylko, ze beta jest ok i poszla.
    Luteine daja mi od wczoraj na podtrzymanie ciazy chyba bez wzgledu na wynik proga. Przekonuje sie dlaczego wole badac sie na wlasna reke, tu nie idzie sie niczego dowiedziec.
    A tak w ogole to mialam smieszna sytuacje. Jedna z poloznych na mnie wybuchla, bo czekalam na pobranie krwi nie w tym miejscu, w ktorym wedlug niej powinnam (a kazala mi tam usiasc inna polozna). Zapytala mnie kto mi kazal tu usiasc, a ja niewiele myslac odpowiedzialam, ze Pani w zoltej koszuli, na co ona odpowiedziala „Pani to jest w szkole, tu sa polozne i tak sie do nas mowi”. -_- Pozniej wydarla sie na mojego meza, ze przeszedl po mokrej podlodze. No i po jakichs 15 minut wparowala moja tesciowa i okazalo sie, ze sie z ta zołzą znaja, malo tego, tesciowa zalatwila prace jej mezowi. Od tamtej pory sie do mnie szczerzy i malo w dupe nie wlezie. Wszedzie trzeba miec znajomosci.

przedszkolanka:), Wik89 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:

Meggs tylko aptt. Pozostałych nie warto, bo raz, że ciąża, a dwa wg tabelki Lami podczas przyjmowania leków przeciwkrzepliwych wynik też nie jest ważny

Mi lekarka powiedziala, żeby przed porodem jeszcze zbadać fibrynogen

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 21:59

Meggs lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko lubie za samą sytuacje,bo domyślam się jaką musiała mieć mine jak zajarzyla,źe się znacie 😀 ale to prawda,że bez znajomości to ani rusz. A tesciowe zawsze maja koleźaneczki siebie warte haha

Nikodemka, XxMoniaXx lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1328 1329 1330 1331 1332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ