Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Julka mam nadzieję że wszystko ustabilizujw się. U mnie też na skurczach spadło tętno małej dlatego miałam cesarke.. Jak coś będzie nie tak to lekarze nie będą czekać tylko od razu będą działać. Najważniejsza jest teraz malutka.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Julka trzymaj się dzielnie! Wierzę że wszystko będzie dobrze i mała jeszcze chwilę posiedzi. Już taką drobinką nie jest, ma silną mamę więc dacie radę A jedzenie w Opolu w szpitalu to potwierdzam, pyszne tyle razy już tam siedziałam że przetestowałam. A sztućce, kubek brałam zwykle swoje Plus jakiś talerzyk. Chociaż jak nie masz to bez problemu, jest dostęp do kuchni itd lodówka do użytku pacjentek
Kupiłam sobie w Biedrze torbę na porodówkę, za całe 15 zł;p A na poporodową biorę walizkę dla siebie i małejLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja po wizycie u hematologa. Czy ja już mówiłam, że spotkałam anioła? 💗 Powiedziała, że skoro zakrzepica się zrobiła, to na samym leidenie pewnie u mnie w diagnozie się nie zatrzyma. Heparyna cały połóg i karmienie, po karmieniu antykoagulanty doustne pewnie na całe życie. Jak dojdę do siebie to wsadzi mnie na dwa dni do szpitala do siebie i wszystkie badania zrobi na nfz. I co najważniejsze - z tym stanem nie mogę czekać aż samo się zacznie niewiadomo kiedy, z racji przepełnienia w szpitalach i obawy, że nikt nie będzie mnie trzymał na patologii ona sugeruje kontrolowane rozwiazanie, czyli CC. Wszystko mam w wypisie.
Teraz pędzimy spowrotem do Wrocławia, do jej znajomego ginekologa na przepływy i usg małej, który pracuje w tym szpitalu, gdzie wczoraj byłam. Zobaczymy czy się dostanę do niego dzisiaj. Trzymajcie kciuki, żeby m mnie przyjął.
Byłam dzielna i nie płakałam hahaha 😁madziorek86, Beti82, Ani0nka, Szczęściara, Wik89, Arashe, alex0806, viki_31, blair., Magda - mbc, VianEthel2, Domi_tur, przedszkolanka:), Dośka, tęczova, sunshine03, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami super ze masz taka hematolożke 😊 moze faktycznie u Ciebie jest coś jeszcze poza sama mutacja leidena bo normalnie dziewczyny z nia chodza w ciazy i zadnych objawow zakrzepicy brak. Takze super ze tak bedziesz przebadana. A to ze cc, to trudno, zdrowie Twoje i coreczki najwazniejsze 😊
-
Lami lubię za konkretny plan.. Najwazniwjsze że teraz czujesz się zaopiekowana..
Aa i dziewczyny nie bójcie się cesarki.. Nie jest taka strasza. Jak trzeba to trzeba. Tutaj najważniejsze są Wasze dzieci🙂🙂
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Szczęściara wrote:Dziewczyny powtórze się. Czy Wy też czulyscie takie jakby wibracje w brzuchu??
I uprzedzam że to nie z głodu.. To było na wysokości poniżej pępka po lewej stronie.. Jakby coś mi tam jeździło..Szczęściara lubi tę wiadomość
-
Szczesciaro no jeździć może ten obcy w brzuszku to Twoja druga ciąża, więc od że masz prawo czuć ruchy w 18 tyg spokojnie
Lami dobrze, że hematologa nie się liczy i że ktoś się ładnie Tobą opiekuje
Julka trzymam kciuki za Julke, oby dała posiedzieć w brzuszku choć te parę dni jeszczeSzczęściara lubi tę wiadomość
-
Dobra, lekarza już nie ma, ale mam numer, jutro dzwonię. Będzie gitara, wszystko już ogarnę na spokojnie. Jadę po Łomżę, będę drinkować 🍹🍸🍹
Szczęściaro, też myślę, że czujesz już mieszkańca Twego brzuszka 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 19:30
alex0806, Szczęściara, Arashe, tęczova lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Szczęściaro u mnie z początku takie właśnie wibracje, trzepotanie i puknięcia były więc pewnie to dzidzia
Lami super wieści:) czujesz się chyba zaopiekowana co?
Ja też mam leidena ale oprócz poronien zakrzepow nie miałam. Ciekawi mnie właśnie co mój lekarz ma zamiar ogarnąć bo z początku mówił o szpitalu w 38 tc. Dopytam w środę na wizycieSzczęściara lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Lami - no widzisz! Czulas sie nie zaopiekowana, a teraz wszystko sie uklada. Dobrze, ze na nia trafilas i, ze zglebiasz temat.
Julka - trzymajcie sie tam i cieszcie dobrym jedzeniem U nas jest naprawde tragedia. Maja chyba nadmiar chleba i niedomiar dodatkow, bo daja 5 kromek chleba i 2 plastry szynki :d Ale rodzinka tak mnie zabezpieczyla w zarcie, ze smieja sie, ze w piatek otworze tu sklepik dla pacjentow przed odejsciem.
Arashe - juz powiedzialam mamie, ze jak przyjdzie jutro notes, to ma mi go przywiezc
Dostaje luteine dopochowowa 3x2 tabletki. Chyba ok?
Po obchodzie oczywiscie nie dowiedzialam sie nic o wynikach badan, tylko tyle, ze w piatek mam miec usg, a jutro lezec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 19:31
Arashe, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Domi, na kliniki, na Chałubińskiego. To był mój typ od 13 tygodnia, otworzą go akurat 19 sierpnia, więc może się nawet na jedynkę poporodową załapię gdyby zrobili mi cięcie w 38.
Ale teraz kochana już się nie załapiesz tam, bo nie przyjmują już.
A Ty nie masz jakiejś wizyty kontrolnej, żeby sprawdzić rozwarcie i pomiary Szymusia?Magda - mbc lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️