Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Generalnie dzisiaj jak sibie o tym pomysle to jestem zachwycona podejsciem personelu i tego jak mnie potraktowali. Może trochę przez to ze wiekszosc mnie tu zna, ale utwierdzilam sie tylko w przekonaniu ze sporo opinii o tej placowce jest mocno naciaganych. Byla tu jedna sytuacja gdziw zona jednego "znanego" pana podobno zostala zle potraktowana i zrobili grubą aferę.
Ja w kazdym razie jesCzenie wychodze, dalej badają. Jak bedzie wszysstko ok to w weekend moze nas wypusCza 😊
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
A to prawda ,że przy cukrzycy wpisanej w karte ciaże sie rozwiazuje do 40+0 ? W sensie,źe nie dopuszcza do przenoszenia?
Julka dobrze,źe lekarz uspókoil. Ważne,że jesteś w dobrych rękach i pod kontrolą jesteś.
Beti kurcze ciężko stwierdzic..ja nie pomogę..Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Tak przedszko, czasem nawet szybciej decydują się rozwiązac. Tu zazwyczaj kolo 38 robią prowokację porodu przy cukrzycy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 09:26
Ani0nka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Przedszkolanko to nie prawda. Możesz chodzić tak samo jak normalne ciężarne. Wyjątkiem są przepływy albo duża masa dziecka no i dojrzałość łożyska..
Ale zależy to też od twojego lekarza. Jak powie że rodzimy to rodzimy😋😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 09:27
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
nick nieaktualny
-
Nikodemka wrote:Doska - odpoczywaj :*
Arashe - dawaj mi tu swoja corke, zajme sie nia, bo ledwo sie dzien zaczal, a ja juz umieram z nudow.
Sprobuje podpytac ordynatora na obchodzie.
Dziewczyny stosujace luteine dopochwowa. Czy Wy tez macie po niej takie wodniste uplawy? Co i raz leci ze mnie doslownie woda i wpadam w panike, ze znowu plamie. Chyba mimo to normalnie sie wchlania, prawda?
Ja miałam takie, że całą ciąże nosiłam podpaski 🤦🏻♀️💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Beti to faktycznie ciekawe jak to jest w wypadku kilku pecherzykow, to co piszesz ma sens, ale koniecznie lec na podglad sprawdzic
Julia to dobrze, ze jestes juz troche uspokojona
Nikodemko nie ma plamien to suuuuper! Lez grzecznie😘
Arashe dzieki za przepis z cebula, na pewno tez wyprobuje, bo spodobaly mi sie te placki bardzo
ja mialam jakies mega dziwne sny, zauwazylam odkad prowadze wykres na owu, ze czesto mam takie sny w drugiej polowie cyklu. Efekt proga?II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
U mnie lekarz powiedział ze w dniu porodu się wywołuje. U mnie duży chłopak wiec na bank wcześniej się zacznie
-
A jak sobie pomyśle ze za 3 miesiące już będę miała swojego Skarba na rękach to mam gęsia skórkę 😁😁😁
sunshine03, Cytrynowy sok, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Beti, wydaje mi sie, ze temperatura moze wariowac przy kilku pecherzykach. Chyba w Twojej sytuacji juz bym ja olala i w ogole sie nia nie sugerowala porozmawiaj tylko ze swoja wagina, zeby jeszcze sie nie buntowala
Czyli normalne z tymi uplawami... W nocy napedzily mi takiego stracha, ze dziekuje bardzo. Poczulam, ze leci strumieniem, malo mi serce nie stanelo.
Julka - dobrze, ze dbasz o siebie i nawet jesli wpadlas w panike, to masz do tego prawo. Zazdroszcze Ci takiego szpitala. Ja juz wiem, ze jesli mialabym tu lezec dluzej i z czyms powazniejszym, to chyba wole jechac gdzies dalej. Straszny klimat tu panuje, połozne ze wszystkim robią łaskę.
Wik - a moze mignal Ci w tym snie pozytywny test?Beti82, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Beti, jak dziewczyny pisały, że na podwójnych owulkach temperatura im skakała góra dół, to może u Ciebie skacze w dzień? Że nawet tego nie wylapałaś. Ja obstawiam, że ten z prawego i większy z lewego pękły w jednym czasie, a ten najmniejszy trzeci może dopiero dzisiaj pęknie? Dlatego nie ma skoku? Bo pękają dzień po dniu i tempka znowu się zblokowała. Poczekaj do jutra, obstawiam, że jutro pójdzie w górę!
Nikodemko, ale plamień już nie ma żadnych?
Cytrynowy sok, a kiedy tetowanko?
Dośka, to udanego wczasowania! A gdzie się wybieracie?
Magda, to teraz się czuję jak Twój cień 😂 Nawet jak czegoś nam nie zdradzisz, to ja na okrętkę, a i tak w Twoje ślady idę hehehe 😁
Meggs, a kiedy masz u gina wizytę? Może jak pokażesz mu ten antyXa z zakresami i zasugerujesz większą dawkę, to jednak sam da? Bo na razie telefonicznie konsultowałaś? Wczoraj nawet ta hematolog powiedziała, że jak spuchnę w jakiś dzień to mam śmiało podać sobie drugi w ciągu dnia i nie bać się większej dawki, że nic się nie stanie jeśli wezmę więcej i że absolutnie to w żaden sposób nie przyczyni się do np szybszego starzenia się łożyska.
Wczoraj mówię do mojego, że chciałabym, żeby dziecko miało po nim szczupłe i długie nogi i metabolizm i ciemne włosy. No i on na to, że przecież coś dobrego musi mieć po mnie. No to sobie myślę drążę temat, może mi powie jakiś komplement. Więc pytam, to co mam najlepszego, że Nina powinna to po mnie mieć? A on na to "no duże piersi!" 🙈 Więc mówię, że ma myśleć o małym dziecku, co to będzie miało 60 cm i jaką część mnie chciałby od początku widzieć w niej. No to dodał "no nie wiem, uszy?" Będziemy ewidentnie dysfunkcyjną rodziną 😂
Dośka, tęczova, Meggs, Magda - mbc, blair., Pestkaa, Arashe, Wik89 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Moj będzie malutki,to mogę byc spokojna. Pozniej liście malin i pilka i oby nie przekroczyl terminu😀
A od wczoraj mam niskie cukry :o dzisiaj na czczo 73, po śniadaniu(jajecznica,warzywa ,kanapki) 95, wczoraj 1/3 kebaba i 112 i po kolacji(kanapki,warzywa i połowa parówki) tez 112. To chyba ok nizsze niz wysokie? -
Julka, rozumiem bardzo Twoją panikę, na pewno będzie wszytko dobrze! Jesteś w szpitalu i myślę, że wypis dostaniesz dopiero tuląc w ramionach zdrową Juleczkę! Teraz będą chcieli pewnie Cię przetrzymać chociaż do połowy 37 tygodnia, cały czas kontrolując. Wszystko będzie dobrze, jesteś w dobrym miejscu, pełnym worozumiałych ludzi! Dużo siły! A ile już Julka waży? Ponad 3 kg dobrze pamiętam?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 10:01
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Anionka, masa nie ma takiego wpływu na wcześniejszy poròd, bardziej chodzi o dojrzałość szyjki i wyrzuty oksytocyny. Miałam kiedyś pacjentkę po terminie, dziecko 5kg 😂
-
Przedszkolanko nie ma co zamartwiać się na zapas. Co do cukrów to lepsze są te średnie. Tylko pytanie czy Ty się najadasz jak masz niższe cukry?? I mała rada jak masz niski to radzę coś zjeść bo on cały czas spada.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Nikodemko, tutaj tez, jak wszędzie jest kilka ewenementòw, głòwnie te święte krowy lekarze. Ale to zawsze sie jakis debil trafi 😋
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 10:04
-
Lami jedziemy nad Jezioro Solińskie, Bieszczady 🙂 Dzisiaj przystanek u rodziny w Kielcach, bo ciurkiem z Poznania to meeega daleko.
Przedszkolanko ja czuję się największym cukrzycowym głupkiem 🙃 Już nic z niej nie kumam, u mnie po krzywej i wdrążeniu diety cukry pod granicę, a teraz sama widziałaś niskie, a momentami i nawet za niskie.tęczova, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Beti niektórym w ogole temp podnosi sie z opóznieniem po zastrzyku. Z tego co pamietam to i Anhydra i Nikodemka miały tak że skok temp. był dopiero jakieś 3-4 dni po faktycznej owu. Także ja bym spokojnie zaczekała, bo pewnie wzrośnie jeszcze. A pecherzyki pewnie juz pekły 😊
Nikodemka lubi tę wiadomość