Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaaa! Domu, dzielna mamuśko ❤️Gratuluje!!! 😍😍😍😍
Anionka - milion dolarow, jak zawsze 😘
Lami - o wlasnie! Dobrze, ze weszlyscie na ten temat. Ja wczoraj buszowalam necie czy warto kupic „lidlomixa” i chyba sie zdecydujemy. Powiedz mi tylko, czy przy takim robocie uzywasz jeszcze dodatkowo np miksera czy blendera czy on jest w stanie zastapic je wszystkie?Ani0nka lubi tę wiadomość
-
To ja mam jakiegoś lidlomixa za 700 zl jakoś ;p musialabym meznego zapytać😂
Lami fakt,źe ja jakos nie pale sie by go ogarnąć,moze jakbym zaczęła to bym pokochała bo wiem,że cuda potrafi. Ale ja taka elektroniczno-maszynowa wygoda,że mezowi to zostawiam ;p -
nick nieaktualnySzczęściara wrote:O jak nawiązał się temat sprzętów to napiszcie mi co lepsze. Sokowirówka czy wyciskarka?? 😁😁 Mam dylemat co kupić.
W wyciskarce nie traci się witamin i wartości odżywczych z owoców i warzyw.
A w sokowirówkach niestety tak, bo za bardzo nagrzewają owoce i warzywa
Ja mam jakąś panasonic już ze 2 albo 3 lata i jest bardzo spoko
Ale wiadomo na początku jest szał z sokami i robi się na okrągło, a później coraz rzadziejWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 10:39
blair., Szczęściara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZwalniam bliźniaki, Beti, special for you!!!
Mam fasolę. Ma 7 mm i cudne serduszko 😍😍🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 10:44
OlivkowaMama, alex0806, Lami, Nikodemka, Meggs, Szczęściara, Kasztanek, blair., tęczova, Dośka, Pestkaa, Wik89, Cytrynowy sok, VianEthel2, Arashe, Rodzynka, Ani0nka, Biegającą-mama, Niezapominajka2, tere-fere, Beti82, Słoneczko123, przedszkolanka:), sunshine03, Magda - mbc, Nona, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Faktycznie Kark (tere-fere 😋), jak ktoś już ma nakolekcjonowanych sprzętów, to w ogóle ciężko ze wszystkiego korzystać. Ja miałam tylko blender, młynek do kawy za 20 zł, którego używam raz w tygodniu od 3 lat i śmiga i stary opiekacz, który miał służyć tylko do czegoś ciepłego w trakcie robót wykończeniowych, ale mimo, że taki zdezelowany nadal żyje i nam służy w leniwe niedziele 😀 Więc dla nas biedromix super bo w zasadzie żadnych sprzętów nie mam. Robimy wszytko, soki też, tyle, że wszystkie są przecierowe po prostu.
Ja bym się Nikodemko nie zdecydowała na ten duży z Lidla z powodu właśnie, że ma wielką misę. Po pierwsze trzeba to wielgalachne myć, nawet jak robisz małą porcję, po drugie trzeba by mieć dużą rodzinę albo często dużo gości, żeby faktycznie ta wielka misa się przydała - tu szczególnie zupy. Odkąd mam ten sprzęcik, a już 1,5 roku, to tylko jemy zupy warzywne, bez wywaru z mięsa. Na początku robiłam takie kostki rosołowe mrożone, ale ostatecznie nie czuć różnicy czy są w zupie czy nie. Więc u nas na zmianę leci zupa-krem z cukinii, pomidorowa, cebulowa albo nie-kremy barszcz biały (jego robię tylko na bialej kiełbasie) i botwinkowa. A jak mam gości to na upartego też w tej misce 2,5 l robię - wtedy gęsty i najwyżej w garnku później jeszcze podgrzewam i dodaję wody albo robię na dwa razy wcześniej - kremy to wrzucasz i tak wszytko na raz, ustawiasz 20 minut i już po pracy, więc nie jest to utrudnienie wielkie.
Moja siostra to lubi z tym sprzętem się bawić i kupuje różne mięsa, mieli je, później rozkłada na tej przezroczystej folii, wkłada w środek morele albo śliwki i zawija w kształt kiełbasy, później gotuje to na parze i ma pyszne wędliny. Pełno jest pomysłów na wykorzystanie tego.
Blendera używam jak nie chce mi się brudzić misy kiedy np robię wielki gar lecza, żeby pomrozic, to wtedy cebule siekam blenderem. Więc wiadomo, że są momenty, że wolę coś normalnie tradycyjnie ugotować. Mój ukochany szpinak z makaronem też robię normalnie na patelni.
Kark, ja chcę tego różowego ilife chyba v7s. Nie wierzę w tych robotach funkcji mycia, to tylko pseudo odświeżenie, nawet jak mają pojemnik wody, to przecież na jednej szmacie jedzie. Mam na codzień takie mopa z psikaczem (od teściowej, która jest fanką zakupów mango 😂) i używam go tylko doraźnie, bo po nim podłoga tylko udaje, że jest czysta. Moja siostra zamówiła tego ilife chyba V3 (on właśnie tylko nakładkę myjącą ma), ale z samego zbierania paprochów jest bardzo zadowolona, szczególnie przy pokoju z aneksem.Nikodemka, tere-fere lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero