Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja też widziałam post Meggs i zniknął
u mnie w podobnej właściwie sytuacji podpisywałam tylko aneks do umowy
umowa jest do dnia porodu wtedy
Najlepiej się dowiedzieć w kadrach. Umowę na czas nieokreślony to tylko wtedy możesz dostać, jeśli pracodawca Ci zaoferuje dalszą współpracę, ale w praktyce to się chyba nigdy nie dzieje -
Alex nic nie sączy, wód jest po prostu za mało. A nie pisałam że mi chcą coś przyspieszać, narazie nie wiem jak to dalej, pewnie będą obserwować. Jak będzie się utrzymywać albo pogarszać to pewnie zakończą szybciej. Ale jestem spokojna, przynajmniej pod kontrolą cały czas.
alex0806, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Wiki skasowałam, bo kapnęłam sie ze moja siostra pracuje w biurze kadrowo ksiegowym i zadzwoniłam do niej 😊 haha, tak pracodawca przygotował dla mnie umowe na czas nieokreślony. Ale zastanawiałam sie czy na l4 można podpisywac takie rzeczy, ale tak można , info prosto od kadrowej 😊
alex0806, sunshine03 lubią tę wiadomość
-
Meggs to masz super
też miałam mieć przedluzoną umowę ale szybciej zaszłam w ciążę i mam do dnia porodu. Z tym że jak będę chciała wrócić to będzie taka możliwość
pewnie masę papierologii będę miała z załatwianiem po porodzie hajsu z ZUS? Czy pracodawca zgłasza i potwierdza a ja mam spokój?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 11:17
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Julka jak byłam na obserwacji to też była tak pacjentka z małą ilością wód i kazali jej tylko więcej pić wody. Po usg wyszła do domu.. Muszą być zadowolone z takiej pacjentki jak Ty dlatego trzymają Ciebie 😂😂. A tak na serio już Wam nie wiele zostało. Niedługo będziecie już razem w domku.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
nick nieaktualnyalex0806 wrote:Meggs to masz super
też miałam mieć przedluzoną umowę ale szybciej zaszłam w ciążę i mam do dnia porodu. Z tym że jak będę chciała wrócić to będzie taka możliwość
pewnie masę papierologii będę miała z załatwianiem po porodzie hajsu z ZUS? Czy pracodawca zgłasza i potwierdza a ja mam spokój? -
Szczęściara wiesz, różne jest podejście w różnych szpitalach. To picie wody rzeczywiście jest zalecane ale generalnie podobno nie działa. Małowodze może być wywołane np. niewydolnym łożyskiem. Ja teraz z przyjaciółką na sali leżę, ona właśnie z małowodziem od dwóch tygodni tu jest. Miała już raz wywoływany poród ale nic nie ruszyło. Jest w tym tygodniu co ja. Co prawda ona jest położną z tutejszej porodówki więc też inaczej do niej podchodzą, mnie też wszyscy tu znają, ale generalnie podejście jest takie że małowodzie się obserwuje i raczej nie dopuszcza do przenoszenia. W zależności ile jest tych wód i jaki jest ogólny stan czasami wcześniej wywołują.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 11:24
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Alex ja miałam też umowę do dnia porodu. Zgłaszałam u pracodawcy. Potem nasze drogi się rozeszły 😁😁 ale też można zrobić to samemu w Zusie.. Mąż dużo rzeczy załatwiał za mnie przynosił wnioski do domu i zanosił do ZUSu.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
No, na szczęście przepływy są u nas dobre. Zobaczę co mi powiedzą. Wole być pod kontrolą niż siedzieć i się zamartwiać w domu. Za dużo przeszłam na drodze po to dziecko i jest mi już obojętne czy mam tu siedzieć tydzień czy miesiąc, ważne żeby dobrze się skończyło
Też mi się wydaje że do terminu nie dotrwam, jak takie kwiatki wychodzą, ale zobaczymy. Przynajmniej już taka wielka nie wychodzi. Tydzień temu miała 3300g a dzisiaj wyszło 3200 ;p Spodziewałam się z pół kg więcej przy jej tempie a tu taka niespodzianka ;d może się jednak zmieści w kroczu haha
blair., Pestkaa, Lami lubią tę wiadomość
-
A widzisz Meggs to ciekawe co piszesz, bo mojej koleżance powiedzieli, że na l4 nie może przedłużyć umowy, ani podpisać nowej i że musiałaby wrócić do pracy chociaż na chwilę, ale ona ma ciążę zagrożoną i jej nie dadzą zielonego światła na powrót do pracy w medycynie pracy
Konsultowała to z prawnikiem. To ciekawe jak to jest...
-
Magda, a Wy wczoraj mieliście wizytę z Jerzykiem czy dzisiaj? Daj nam znać co u naszego najstarszego chłopaczka na wątku 😊
Domi, mamusiu, Ty też daj nam znać za kilka dni jak sobie radzicie w domu z naszym najmłodszym chłopaczkiem na wątku😊Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Pestkaa wrote:A widzisz Meggs to ciekawe co piszesz, bo mojej koleżance powiedzieli, że na l4 nie może przedłużyć umowy, ani podpisać nowej i że musiałaby wrócić do pracy chociaż na chwilę, ale ona ma ciążę zagrożoną i jej nie dadzą zielonego światła na powrót do pracy w medycynie pracy
Konsultowała to z prawnikiem. To ciekawe jak to jest...
Ale wszędzie w necie i 2 kadrowe mi powiedziały że l4 nie jest żadnym przeciwskazaniem do podpisania umowy czy aneksu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 11:56
blair. lubi tę wiadomość
-
Cytrynowy sok wrote:No ja właśnie chciałam uzupełnić mutacje tymi badaniami bo według hematologa nie mma wskazań nawet do acardu, według giena heparyna od serca. To jakie badania mam zrobić żeby mieć pewność że powinnam heparynę włączyć wcześniej. Ja nie jestem "lekowa", nie lubię nawet zwykłych przeciwbólowek brać. Chce mieć pewność że powinnam heparynę 😑😪😓 już mam mętlik. Nigdzie nie ma informacji o mutacji na tym czynniku VR2
-
Wik, Meggs, blair sądzę, że wprowadzono ja w błąd z tego co piszecie. Ja nieszczególnie wzgłębiałam się w temat, wiem tylko tyle ile mi powiedziała. Ona pracuje w szkole jako nauczyciel, od 8 tyg ciąży jest na zwolnieniu, ciąże ma trudną, obecnie jest w ok. 27 tyg. Dyrektor wykazał chęć przedłużenia umowy, ale powiedział, że musiałaby wrócić na chwilę. W medycynie pracy nie było szans na zgodę na powrót do pracy. Tyle wiem. Być może to była świadoma zagrywka dyrektora. Z tego co zrozumiałam konsultowała to z prawnikiem we własnym zakresie. Ale to ciekawe, zagaję ją jak to się u niej rozwiązało i może zaproponuję, żeby bardziej się zainteresowała.
Wik89 lubi tę wiadomość