Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Słoneczko piękna historia w swojej calej tragedii..daje do myślenia..
Fiorelka i jak reakcja? Byly lzy?a juz widze,ze tak😍
Beti w kochankach tutaj to przebierac mozesz na kazdy dzien tygodnia inna😂
Lami za tydzień donoszona 😍 a szyjka ladnie trzyma ;o
My po zakupach,czekamy na pizze 😀
aa rano zjadlam 2 kanapki zapiekane w piekarniku i cukier 155 buuu😣 ale czulam sie źle jak wtedy sprzed glukozy jeszcze.tęczova, Beti82, Lami lubią tę wiadomość
-
Lami, brałabym trójkąt w ciemno!
Przedszko, lubię za pizzę, nie lubię za złe samopoczucie 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 13:13
Lami, przedszkolanka:), Magda - mbc lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
[QU,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:39
Wik89, Lami, Nona lubią tę wiadomość
-
Lami ja się czuję jak w wielkokącie😂😂 każda wie sporo o sobie. Czuję się jakbym była z niektórymi w jednym łóżku i łazience jak sikacie na test nasze staraczki 😂😂
Beti82, Wik89, Lami, Nona, przedszkolanka:), Magda - mbc lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Dziewczyny! Przypominam Wam o USG piersi. Raz w roku trzeba zrobić, w ciąży i w czasie kp szczególnie. Ja właśnie byłam i jest ok.
Przy okazji zobaczyłam, że we wrocławskiej przychodni, do której przeszło większość sensownych lekarzy znów podnieśli ceny. Od września prowadzenie ciąży 240 zł. To już przesada dla mnie, jeszcze dwa lata temu wizyta kosztowała 160. Zrobili monopol praktycznie i tak ciągną, że masakra.tere-fere, Lami, Nikodemka, sunshine03, Nona, tęczova, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Rzepakowe ja jak i gdzie się umawia na to usg? Przyznam się bez bicia, że przez całe zycie nie miałam badania piersi, jakiegokolwiek.
Jak ja się ciesze, że do mojego lekarza teraz chodzę co tydzień ( teraz półtorej będzie, bo ma urlop), i to jeszcze od 36 tyg wchodzi się bez umawiania i bez kolejki, tylko kiedy mi pasuje. Byłam dziś i zapis ktg wyszedł wreszcie dobry, bez dzwonieniaale leżałam na lewym boku, a u nich zawsze kładli na prawy. Powiedzieli mi w szpitalu by robić na lewym, bo coś może uciskać i chyba tak jest, wiec teraz co noc się męczę i śpie tylko na tym lewym boku, by dzieciowi dobrze było... (Kocham spac na prawym).
-
Kark apropo nacisku jeszcze na te pachwiny, to ja miałam takie okresy, najpierw najgorszy w 27 tygodniu , potem jeszcze pare razy przez parę dni z rzędu, ale po kilku dniach było znowu lepiej, bo chyba się poluzowało, teraz np nie narzekam
W ogóle to w 2 tygodnie przybrałam 2 kilo ! i do tego doszło mi 5 cm w obwodzie brzucha -
Słoneczko mam nadzieje,ze jutro testujesz tak jak mowilas
I nie bedziesz nam tu kitów wciskac ,ze jeszcze nie teraz
Kazda ma swoj dzien na testowanie i prosze sie trzymac grafikutere-fere, OlivkowaMama, Wik89, Pestkaa, blair., tęczova, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
-
Kark poprostu laska jestes i tyle
CO zrobisz ,trzeba sie z tym pogodzic hahahtere-fere lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUff, ja wróciłam do domu, fasol ma 1.1 cm, serce bije jak dzwon 😍. Muszę wymaz jeszcze raz zrobić, bo mi bakterie powychodziły i to samo w moczu. Mam nadzieję że to kwestia pobrania próbki, bo nie mam żadnych odczuwalnych objawów. Dziś dostałam kartę prowadzenia ciąży, zrobiłam sobie HIVa i kiłę i dostałam skierowanie na USG piersi właśnie. Co też mnie zdziwiło, ale usłyszałam wykład że to jedno z ważniejszych badań. Babeczka z Medicoveru sympatyczna, ale niezbyt rozmowna, niby mi wszystko powiedziała co chciałam, ale albo przez mój stres, albo początek ciążowego budyniu wyszłam stamtąd jak głupia. I taka wróciłam do domu. U mnie idzie burza...
Wik89, Domi_tur, Lami, Beti82, Nikodemka, Meggs, Dośka, Szczęściara, madziorek86, alex0806, Kasztanek, sunshine03, tere-fere, Pestkaa, blair., Nona, Arashe, Słoneczko123, tęczova, przedszkolanka:), Magda - mbc, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
-
Mi nikt nigdy nie zaproponowal badania piersi, robilam je sama na wlasna reke kilka lat temu, teraz musze powtorzyc. U mnie zapisuje sie samemu bez skierowania w szpitalu, w poradni dla kobiet. Mozna zrobic takie usg raz w roku za darmo
Arashe lubi tę wiadomość
-
Oj długo zwlekałam z usg piersi. Strasznie się bałam. Aż w końcu się obmacałam i wyczułam jakąś kulkę w piersi. 😲 Tak się przestraszyłam, że od razu się zarejestrowałam na badanie. Akurat chodzę do gabinetu usg prywatnie. Pewnie gdybym ginkowi na nfz powiedziała, że chce skierowanie, to by mi dał i bym nie musiała płacić, ale już dawno do niego nie chodzę,bo nie był w stanie mi nic zaproponować. Od tamtej pory byłam już 3 razy i pilnuję czy zmiana nie rośnie.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
07.2025 💔 cb -
dziewczyny czy możecie polecieć jakiegoś dobrego ginekologa który ma gabinet prywatny a dodatkowo pracuje w szpitalu w Chrzanowie?
-
Ja po wizycie u położnej, jeszcze 1 temat do realizacji został w przyszłym tygodniu a później to na ktg mogę przychodzić
I na patronaże będzie przyjeżdżać.
Teraz czekam na autobus i jadę do gina. Idąc, tak mnie zarwało w pochwie, że musiałam chwilę postać. Upał się zrobił i jestem mokra jak szczur, dobrze że założyłam kieckę A nie jeansy jak planowałam, bo nagle skwar. Powiem ginowi o tych bólach, niech szyję znowu sprawdza. Pachwiny mnie też rwą, to chyba taki etap bólu wszystkiego, nawet dupy ;p
Fiorelko super wieści;) duży dzieć już
U mnie też mam nadzieję że będzie burza bo nie ma czym oddychać.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyrzepakowepole wrote:Dziewczyny! Przypominam Wam o USG piersi. Raz w roku trzeba zrobić, w ciąży i w czasie kp szczególnie. Ja właśnie byłam i jest ok.
Przy okazji zobaczyłam, że we wrocławskiej przychodni, do której przeszło większość sensownych lekarzy znów podnieśli ceny. Od września prowadzenie ciąży 240 zł. To już przesada dla mnie, jeszcze dwa lata temu wizyta kosztowała 160. Zrobili monopol praktycznie i tak ciągną, że masakra.
W zeszłym tygodniu byłam u fryzjera, też podnieśli ceny, zostawiłam tam majątek
praktycznie tyle, co za wizytę z usg referencyjnym -
Sun wszystkie ceny rosną A wypłata stoi w miejscu ;p to jest najgorsze...
Ja chyba zaraz w tym autobusie urodzę. Mała będzie miała darmowe bilety ;p tak trzepie że chyba się zesikam albo kluska mi rękę dołem wystawi...Nona, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵