Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Lami to raczej nie od witamin zależy;) ja cały czas biorę wszytko osobno. Po femibionie w 1 ciąży miałam kwas foliowy 3 razy ponad normę. Biorę osobno i mam pewność że to czysty folian itd.
Meggs chyba bierze prenatal duo? Tam jest też zwykły kwas foliowy z tego co wiem A nie sam folian.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Nona, Ty swojemu powiedz, że gin powiedział, że musi iść, bo tu o jego zdrowie chodzi, nie tylko o bejbika. A jak to te żylaki, albo jakieś braki w hormonach i później w ogóle nie będzie w stanie się seksić, albo zaczną się jakieś problemy.
Jestem pewna, że dobry lekarz i szybko znajdziecie przyczynę.Nona, madziorek86 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Ja tez mam kwas foliowy duzo ponad norme, dlatego nie chcialabym supli z samym kwasem... Az mi glowa paruje. Nie wiem czy nie za wczesnie na ciążowe zgąbczenie mózgu, ale chyba je mam.
-
nick nieaktualnyLami wrote:Ja od początku biorę femibion. Już się naczytałam tego wszystkiego tyle o suplementach, że zgłupiałam i ostatecznie jak wyszła homocysteina ok to nie zmieniałam na nic innego, a szczerze brałabym się brać wszystko osobno, żeby nie przesadzić i żeby dziecko za duże nie rosło. Do końca drugiego trymestru brałam dodatkowo B12 i foliowy i D co kilka dni. I kluseczka na połówkowych przecież była na ponad 90 percentylu. Później zostałam na samym femibionie, ale zdarzało się, że go nie brałam, tak z dwa razy w tygodniu, bo mi się zapominało. I mała trochę zwolniła z tym rośnięciem, bo chyba na tych wielkich dawkach witamin to z 5 kg bym nosiła teraz.
W zasadzie teraz w ciąży wiadomo, że zdrowiej się je (chociaż nie do końca zawsze hehehe 😂), więc witamin i tak dostarczamy dużo.
Zresztą ja biorę wszystko, co jest zalecane przez polskie towarzystwo ginekologiczne i mojemu duża masa nie groziprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja mam wrażenie, że jak my się rodziłyśmy, to dzieci były poniżej 4 kg w większości. A teraz to norma, że słyszy się co chwilę o 4100, 4300, 4500. Nie tylko witaminy się na to składają, ale myślę, że też mają swój udział, podobnie jak całe zmodyfikowane jedzenie.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Jak moja dzisiaj będzie miała na tym etapie 2 kg to już będzie spoko. A niektóre z wrzesniowek mają już dzieci po 3300. Także nie wiem co one tam łykają
ja biorę tylko to co pisałam. I na początku sterydy A mojej małej 4 kg urodzeniowe też nie grozi.
Jest godzina obsuwy u gina. Zaraz tu korzenie zapuszczę. Weszła babka z 16 właśnie. Ja na 16.20 więc może zaraz wejdę. Boli mnie podbrzusze. Boję się że wyląduję w szpitalu prędzej niż do gabinetu wejdę...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Lami wrote:A ja mam wrażenie, że jak my się rodziłyśmy, to dzieci były poniżej 4 kg w większości. A teraz to norma, że słyszy się co chwilę o 4100, 4300, 4500. Nie tylko witaminy się na to składają, ale myślę, że też mają swój udział, podobnie jak całe zmodyfikowane jedzenie.
-
nick nieaktualnyLami wrote:A ja mam wrażenie, że jak my się rodziłyśmy, to dzieci były poniżej 4 kg w większości. A teraz to norma, że słyszy się co chwilę o 4100, 4300, 4500. Nie tylko witaminy się na to składają, ale myślę, że też mają swój udział, podobnie jak całe zmodyfikowane jedzenie.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Nadrabiam:
Madziorek, Biegająca jeszcze kiedyś jakąś wrzucę, ale mogę Wam podesłać też na pw jak chcecie
imię Lila jest przepiękne! Bardzo mi się podoba
A co do podobieństwa, to jesteście jedyne, ktore tak mowicie i bardzo mi sie to podoba, bo wszyscy mowia, ze Jurek to mikro tata
Wiki, już niedługo, zobaczysz. Trzymam kciuki :*
Szczesciara, Franek spoko, ale tak jak mowi Meggs mega popularne. Ja z tych co unikaja takich imion
Nikodemko, Meggs pięknw fotki maluszków, jeden mini, drugi rośnie w oczach i ani się obejrzymy ciocie będą witać małego Wiktora!
Słoneczko, pięknie to napisałaś. Taka prawda, relacje z partnerem najwazniejsze - to jego mamy na całe życie, dzieci pójdą swoją drogą
Lami, ja brałam osobno i mały zawsze był 50-52 percentyl
My dzis caly dzien na spacerkach, poki Jurek lubi sie szwendac, to korzystamCytrynowy sok, Biegającą-mama, Słoneczko123, madziorek86 lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Powiem Wam że już coraz bardziej czuję mojego skrzata😊😊 dzisiaj już robi puk puk.
Ani0nka, tere-fere, Cytrynowy sok, Meggs, Wik89, Beti82, przedszkolanka:), Lami, blair., tęczova, Arashe, Niezapominajka2, OlivkowaMama, madziorek86, Dośka lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Szczesciaro super ze fasol już puka 😍
jeśli mój będzie miał powyżej 4kg to zdecyduje się na cesarkę, to mój pierwszy poród i boje się ze będzie mi za ciężko i nie dam rady. Ja się urodziłam to miałam 2950g 😁 a mój już pewnie do 1800g dobija 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 18:02
Szczęściara lubi tę wiadomość
-
Szczęściara wrote:Meggs mam pytanie do Ciebie odnośnie otuacza. Możesz powiedzieć jak wygląda?? Do czego można go porównać?? I jak się go używa? Sorki ale nie miałam w pierwszej ciąży i nie wiem 😂 😂
-
Nona Lami w sumie dobrze to wymyslila (Lami szacun
), moze faktycznie sprobuj takim argumentem przekonac męża
Ja dzis z moim ciche dni, no dobra - cichy dzień... a za godzine idziemy ja kolacje do znajomych, ciekawe jak bedzie...Nona lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Hahaha otulaczem nazwałam tutaj zwykłe kocyki dzianinowe, bambusowe i muślinowe. Bo dla mnie to synonim, ale jak teraz wrzuciłam do neta slowo otulacz to poza kocykami są jeszcze takie specjlne zawijaki coś jak połączenie kocyka ze śpiworkiem i myślałam że o to pytasz a tego nie mam 😋
-
Meggs wrote:Hahaha otulaczem nazwałam tutaj zwykłe kocyki dzianinowe, bambusowe i muślinowe. Bo dla mnie to synonim, ale jak teraz wrzuciłam do neta slowo otulacz to poza kocykami są jeszcze takie specjlne zawijaki coś jak połączenie kocyka ze śpiworkiem i myślałam że o to pytasz a tego nie mam 😋
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Szczęściara wrote:Aaa to są zwykle cienkie kocyki. Właśnie zastanawiałam się w czy o kocyk chodzi czy o ten otulacza. Dziecko wygląda w nim jak larwa 😂😂..