Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak mogę jeszcze coś polecić z zakupów do porodu to ratunkiem dla mojego krocza okazały się trzy produkty :
- tantum rosa rozrobiony z wodą, którym po każdej wizycie w toalecie można odświeżyć się
-pianka do mycia krocza Ginexid - no cudowny to produkt, świetnie odświeża bo ma mentol w składzie i daje uczucie chłodu a dodatkowo naprawdę przyspiesza gojenie
- poduszka z dziurką, bez której nie mogłam siedzieć w pierwsze dni, mąż mi kupił zaraz po porodzie i za to dostanie order Męża Roku 😂
Dzięki tym produktom krocze mam już zagojone, pozostały tylko szwy na pękniętej szyjce🙄sunshine03, Lami, Niezapominajka2, Arashe lubią tę wiadomość
-
Słoneczko, jestem przeszczęśliwa, że zobaczyłaś dwie kreseczki i to jeszcze takie wyraźne! Zabrana babci heparyna zdziałała cuda 😍
Niezapominajko, wszystkiego co najpiękniejsze na świecie 😘Słoneczko123, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
nick nieaktualnyNona, bo wczoraj już nie miałam, kiedy napisać.
Mam nadzieję, że mąż coś z tymi wynikami zrobi. Konsultacja to przecież tylko konsultacja i nawet jeśli nie chce drugiego dziecka to chociaż dla Ciebie skonsultować wyniki może.
Co do posiadania 1 czy więcej dzieci... To mówiąc szczerze, ja nie miałam nigdy preferencji, ile dzieci bym chciała mieć. Zawsze wydawało mi się, że lepiej mieć rodzeństwo, bo w społeczeństwie króluje pogląd, że jedynak to samolub.
Natomiast teraz coraz częściej myślę, że to guzik prawda, wszystko zależy od wychowania. Masa ludzi z rodzeństwem wcale dobrego kontaktu nie ma.
I coraz bardziej skłaniam się, żeby przy 1 dziecku pozostać. Jak myślę, że miałabym jeszcze raz przechodzić przez starania, ciążę, stresy (u mnie poronienie) to dzięki, wolę 1 zadowolone dziecko i siebie, która ma swoje życie.
Nie wykluczam, że zmieni się to za parę lat albo pojawienie się dziecka zmieni mój pogląd, ale 1 dziecko, udane malzenstwo i zycie to zdecydowanie super opcjaBeti82, Niezapominajka2, Nona lubią tę wiadomość
-
tere-fere wrote:Viki a skąd dokładnie jesteś, że koniecznie Chrzanów? Ja z Zatora i raczej z tej okolicy wiem o kilku ☺
-
nick nieaktualnySzczęściara wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy kupowalyscie dla swoich synkow portki?? Dumam i Dumam i nic nie wiem 😂😂
i trochę takich spodenek ze stopkami (to polspiochy chyba)
Wydaje mi sie z w domu bedzie mi tak najwygodniej ubierac bejbi body + spodenki -
Szczesciara nie mierzyl. Albo nic mi o tym nie wiadomo. Nie widzi przeciwwskazan.
Narazie wspiera mnie na sn i jest pp mojej stronie.
Ale martwi mnie jedno. Moja gin miala zlamane obie te nogi w styczniu. Prywatnie przyjmuje. Ma jwszcze problem z 1 noga, chodzi o kuli. I nie pracuje jeszcze w szpitalu. I to mnie martwi. Bo jak jej nie bedzie to ibawiam sie ze mego sn tez nie.
Jeszcze pytanko do stosowania tantum rosa po sn. Jak go stosowac ? Przeciez miski nie bede brac i nasiadowek robic 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 09:22
-
Kochane, nadal nie mogę uwierzyć, że sie udało ☺ Dziekuje za wszystkie gratulacje i miłe słowa, wzruszyłam się 😘 Jesteście kochane 😊
Niezapominajko, spełnienia najskrytszych marzeń, dużo radości i miłości oraz życia w zdrowiu 😘
Jestem już po oddaniu krwi, wyniki będę miala przed pracą. Jak zobaczę pozytywną betę to może uwierzę ☺sunshine03, OlivkowaMama, Beti82, Nikodemka, przedszkolanka:), blair., Lami, Niezapominajka2, alex0806, Wik89, madziorek86, tere-fere, Dośka, Arashe, Pestkaa, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytere-fere wrote:Ja się nie wypowiadam odnośnie ilości dzieci, bo ja jestem z rodziny 2+4, mąż też 2+4, do tego obie szczęśliwe i zgrane. Jestem przywyczajona do ruchu, gwaru, drugich osób na dobre i złe, dlatego dopiero w ciąży z Basią poczułam, że moja rodzina jest wreszcie pełna, wcześniej zawsze czegoś brakowało.
Ale podczas tych starań w grudniu też powiedzialam M, że mam już dość, że to ostatni miesiąc, że jestem spełniona dzięki takiej ilości dzieci jaką mam. A tu II w styczniu 😉
Haha, Meggs, Beti, bo to się nazywa mistrz kamuflarzu - ciemne ciuchy na białym tle 😅 Jakbym ubrala białe ciuchy i stanęła przed ciemną ścianą to już tak dobrze nie jest 😂
Zresztą od 3 tygodni ludzie pytają czy to już i ile czasu do porodu zostało, także chyba krowa ze mnie nieziemska 😃
Dziewczyny, jak zbadam V-leiden i nie wyjdzie żadna mutacja to jestem wolna od trombofilii? U mnie kosztuje 180zł sam, więc w sumie dupy mocno nie urywa, a już tego całego pakietu z testdna mi szkoda na ostatnie 5 tygodni ostatniej ciąży... 😌
Jakoś mi umknelo, dlaczego w ogole te badania w ogole chcesz robic -
nick nieaktualny
-
Mi mierzył gin w styczniu jak jeszcze nie byłam w ciąży i mówił, że wg niego cc. Grubość blizny niecałe 3cm w stosunku do 7cm grubość ściany macicy.
Natomiast obecna ginka nic mi nie mierzyła, powiedziała, że po 2 latach spokojnie mogę sn jeżeli tylko syn nie będzie gigantem. I teraz jestem w kropce.
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️