X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mogę jeszcze coś polecić z zakupów do porodu to ratunkiem dla mojego krocza okazały się trzy produkty :
    - tantum rosa rozrobiony z wodą, którym po każdej wizycie w toalecie można odświeżyć się
    -pianka do mycia krocza Ginexid - no cudowny to produkt, świetnie odświeża bo ma mentol w składzie i daje uczucie chłodu a dodatkowo naprawdę przyspiesza gojenie
    - poduszka z dziurką, bez której nie mogłam siedzieć w pierwsze dni, mąż mi kupił zaraz po porodzie i za to dostanie order Męża Roku 😂

Dzięki tym produktom krocze mam już zagojone, pozostały tylko szwy na pękniętej szyjce🙄

sunshine03, Lami, Niezapominajka2, Arashe lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • blair. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 23:49

przedszkolanka:), Słoneczko123, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość

• tęczova Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, jestem przeszczęśliwa, że zobaczyłaś dwie kreseczki i to jeszcze takie wyraźne! Zabrana babci heparyna zdziałała cuda 😍

Niezapominajko, wszystkiego co najpiękniejsze na świecie 😘

Słoneczko123, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, espumisan w kropelkach. 8-10 kropel :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Domi, espumisan w kropelkach. 8-10 kropel :)

Myślisz, że już mogę podać? Bo podobno od 2 tygodnia dopiero :/

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, bo wczoraj już nie miałam, kiedy napisać.
    Mam nadzieję, że mąż coś z tymi wynikami zrobi. Konsultacja to przecież tylko konsultacja i nawet jeśli nie chce drugiego dziecka to chociaż dla Ciebie skonsultować wyniki może.

Co do posiadania 1 czy więcej dzieci... To mówiąc szczerze, ja nie miałam nigdy preferencji, ile dzieci bym chciała mieć. Zawsze wydawało mi się, że lepiej mieć rodzeństwo, bo w społeczeństwie króluje pogląd, że jedynak to samolub.

Natomiast teraz coraz częściej myślę, że to guzik prawda, wszystko zależy od wychowania. Masa ludzi z rodzeństwem wcale dobrego kontaktu nie ma.

I coraz bardziej skłaniam się, żeby przy 1 dziecku pozostać. Jak myślę, że miałabym jeszcze raz przechodzić przez starania, ciążę, stresy (u mnie poronienie) to dzięki, wolę 1 zadowolone dziecko i siebie, która ma swoje życie.

Nie wykluczam, że zmieni się to za parę lat albo pojawienie się dziecka zmieni mój pogląd, ale 1 dziecko, udane malzenstwo i zycie to zdecydowanie super opcja :)

Beti82, Niezapominajka2, Nona lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tantum rosa juź przy Poli mi polecały,tym razem zakupilam ;)
    Kark jejuuu jaka laska jestes😍😍😍
    Monia przypomnialaś mi właśnie,ze wszystkie uszytki musze poprać😂😂

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 11:28

❤💙❤💙
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Myślisz, że już mogę podać? Bo podobno od 2 tygodnia dopiero :/

Ja podawalam corce Bobotic na kolki pierwszy raz jak miala 9 dni bo miala kolki do 4 miesiaca i darla sie o zywot cale dnie i noce.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • viki_31 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere wrote:
    Viki a skąd dokładnie jesteś, że koniecznie Chrzanów? Ja z Zatora i raczej z tej okolicy wiem o kilku ☺
    Zator to juz dla mnie za daleko😁

starania od 2014r Gyncentrum
    On-słabe nasienie 1%prawidłowych, HLA C1 C2
    Ona-problemy immunologiczne, MTHFR_1298A-C homozygotyczny, PAI-1 heterozygota, KIR AA,
    2IUI☹klinika Bocian,1IUI Accofil Invimed☹
    Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia powiedz Ty mi czy Twój gin mierzył Ci blizne?? Ile miała??

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy kupowalyscie dla swoich synkow portki?? Dumam i Dumam i nic nie wiem 😂😂

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, tak z ciekawości, miałas teraz jakieś objawy?

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy kupowalyscie dla swoich synkow portki?? Dumam i Dumam i nic nie wiem 😂😂
    ja kupilam takie dresowe spodenki :) i trochę takich spodenek ze stopkami (to polspiochy chyba)

Wydaje mi sie z w domu bedzie mi tak najwygodniej ubierac bejbi body + spodenki

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara nie mierzyl. Albo nic mi o tym nie wiadomo. Nie widzi przeciwwskazan.
    Narazie wspiera mnie na sn i jest pp mojej stronie.
    Ale martwi mnie jedno. Moja gin miala zlamane obie te nogi w styczniu. Prywatnie przyjmuje. Ma jwszcze problem z 1 noga, chodzi o kuli. I nie pracuje jeszcze w szpitalu. I to mnie martwi. Bo jak jej nie bedzie to ibawiam sie ze mego sn tez nie.

Jeszcze pytanko do stosowania tantum rosa po sn. Jak go stosowac ? Przeciez miski nie bede brac i nasiadowek robic 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 09:22

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a Ty Julke kp?
    Teź sie zastanawialam z tą tantum rosa😂

Słoneczko poleciałaś na bete? ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Słoneczko123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, nadal nie mogę uwierzyć, że sie udało ☺ Dziekuje za wszystkie gratulacje i miłe słowa, wzruszyłam się 😘 Jesteście kochane 😊

Niezapominajko, spełnienia najskrytszych marzeń, dużo radości i miłości oraz życia w zdrowiu 😘

Jestem już po oddaniu krwi, wyniki będę miala przed pracą. Jak zobaczę pozytywną betę to może uwierzę ☺

sunshine03, OlivkowaMama, Beti82, Nikodemka, przedszkolanka:), blair., Lami, Niezapominajka2, alex0806, Wik89, madziorek86, tere-fere, Dośka, Arashe, Pestkaa, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere wrote:
    Ja się nie wypowiadam odnośnie ilości dzieci, bo ja jestem z rodziny 2+4, mąż też 2+4, do tego obie szczęśliwe i zgrane. Jestem przywyczajona do ruchu, gwaru, drugich osób na dobre i złe, dlatego dopiero w ciąży z Basią poczułam, że moja rodzina jest wreszcie pełna, wcześniej zawsze czegoś brakowało.
    Ale podczas tych starań w grudniu też powiedzialam M, że mam już dość, że to ostatni miesiąc, że jestem spełniona dzięki takiej ilości dzieci jaką mam. A tu II w styczniu 😉

Haha, Meggs, Beti, bo to się nazywa mistrz kamuflarzu - ciemne ciuchy na białym tle 😅 Jakbym ubrala białe ciuchy i stanęła przed ciemną ścianą to już tak dobrze nie jest 😂
    Zresztą od 3 tygodni ludzie pytają czy to już i ile czasu do porodu zostało, także chyba krowa ze mnie nieziemska 😃

Dziewczyny, jak zbadam V-leiden i nie wyjdzie żadna mutacja to jestem wolna od trombofilii? U mnie kosztuje 180zł sam, więc w sumie dupy mocno nie urywa, a już tego całego pakietu z testdna mi szkoda na ostatnie 5 tygodni ostatniej ciąży... 😌
    Kark samo to, że nie będziesz miec V-leiden nie oznacza, że nie masz trombofilii. Badań do zrobienia jest sporo więcej, ale nie robi się ich w ciąży.

Jakoś mi umknelo, dlaczego w ogole te badania w ogole chcesz robic

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tantum rosa to czytalam, zeby sobie rozrobic w buteleczce z psikaczem i po prostu psikac miedzy nogi ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mierzył gin w styczniu jak jeszcze nie byłam w ciąży i mówił, że wg niego cc. Grubość blizny niecałe 3cm w stosunku do 7cm grubość ściany macicy.

Natomiast obecna ginka nic mi nie mierzyła, powiedziała, że po 2 latach spokojnie mogę sn jeżeli tylko syn nie będzie gigantem. I teraz jestem w kropce.

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ