Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mogę jeszcze coś polecić z zakupów do porodu to ratunkiem dla mojego krocza okazały się trzy produkty :
    - tantum rosa rozrobiony z wodą, którym po każdej wizycie w toalecie można odświeżyć się
    -pianka do mycia krocza Ginexid - no cudowny to produkt, świetnie odświeża bo ma mentol w składzie i daje uczucie chłodu a dodatkowo naprawdę przyspiesza gojenie
    - poduszka z dziurką, bez której nie mogłam siedzieć w pierwsze dni, mąż mi kupił zaraz po porodzie i za to dostanie order Męża Roku 😂

Dzięki tym produktom krocze mam już zagojone, pozostały tylko szwy na pękniętej szyjce🙄

nick nieaktualny, Lami, Niezapominajka2, Arashe lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • blair. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 23:49

przedszkolanka:), Słoneczko123, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość

• tęczova Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, jestem przeszczęśliwa, że zobaczyłaś dwie kreseczki i to jeszcze takie wyraźne! Zabrana babci heparyna zdziałała cuda 😍

Niezapominajko, wszystkiego co najpiękniejsze na świecie 😘

Słoneczko123, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, espumisan w kropelkach. 8-10 kropel :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Domi, espumisan w kropelkach. 8-10 kropel :)

Myślisz, że już mogę podać? Bo podobno od 2 tygodnia dopiero :/

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, bo wczoraj już nie miałam, kiedy napisać.
    Mam nadzieję, że mąż coś z tymi wynikami zrobi. Konsultacja to przecież tylko konsultacja i nawet jeśli nie chce drugiego dziecka to chociaż dla Ciebie skonsultować wyniki może.

Co do posiadania 1 czy więcej dzieci... To mówiąc szczerze, ja nie miałam nigdy preferencji, ile dzieci bym chciała mieć. Zawsze wydawało mi się, że lepiej mieć rodzeństwo, bo w społeczeństwie króluje pogląd, że jedynak to samolub.

Natomiast teraz coraz częściej myślę, że to guzik prawda, wszystko zależy od wychowania. Masa ludzi z rodzeństwem wcale dobrego kontaktu nie ma.

I coraz bardziej skłaniam się, żeby przy 1 dziecku pozostać. Jak myślę, że miałabym jeszcze raz przechodzić przez starania, ciążę, stresy (u mnie poronienie) to dzięki, wolę 1 zadowolone dziecko i siebie, która ma swoje życie.

Nie wykluczam, że zmieni się to za parę lat albo pojawienie się dziecka zmieni mój pogląd, ale 1 dziecko, udane malzenstwo i zycie to zdecydowanie super opcja :)

Beti82, Niezapominajka2, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tantum rosa juź przy Poli mi polecały,tym razem zakupilam ;)
    Kark jejuuu jaka laska jestes😍😍😍
    Monia przypomnialaś mi właśnie,ze wszystkie uszytki musze poprać😂😂

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 11:28

❤💙❤💙
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Myślisz, że już mogę podać? Bo podobno od 2 tygodnia dopiero :/

Ja podawalam corce Bobotic na kolki pierwszy raz jak miala 9 dni bo miala kolki do 4 miesiaca i darla sie o zywot cale dnie i noce.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • viki_31 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere wrote:
    Viki a skąd dokładnie jesteś, że koniecznie Chrzanów? Ja z Zatora i raczej z tej okolicy wiem o kilku ☺
    Zator to juz dla mnie za daleko😁

starania od 2014r Gyncentrum
    On-słabe nasienie 1%prawidłowych, HLA C1 C2
    Ona-problemy immunologiczne, MTHFR_1298A-C homozygotyczny, PAI-1 heterozygota, KIR AA,
    2IUI☹klinika Bocian,1IUI Accofil Invimed☹
    Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia powiedz Ty mi czy Twój gin mierzył Ci blizne?? Ile miała??

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy kupowalyscie dla swoich synkow portki?? Dumam i Dumam i nic nie wiem 😂😂

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, tak z ciekawości, miałas teraz jakieś objawy?

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy kupowalyscie dla swoich synkow portki?? Dumam i Dumam i nic nie wiem 😂😂
    ja kupilam takie dresowe spodenki :) i trochę takich spodenek ze stopkami (to polspiochy chyba)

Wydaje mi sie z w domu bedzie mi tak najwygodniej ubierac bejbi body + spodenki

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara nie mierzyl. Albo nic mi o tym nie wiadomo. Nie widzi przeciwwskazan.
    Narazie wspiera mnie na sn i jest pp mojej stronie.
    Ale martwi mnie jedno. Moja gin miala zlamane obie te nogi w styczniu. Prywatnie przyjmuje. Ma jwszcze problem z 1 noga, chodzi o kuli. I nie pracuje jeszcze w szpitalu. I to mnie martwi. Bo jak jej nie bedzie to ibawiam sie ze mego sn tez nie.

Jeszcze pytanko do stosowania tantum rosa po sn. Jak go stosowac ? Przeciez miski nie bede brac i nasiadowek robic 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 09:22

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a Ty Julke kp?
    Teź sie zastanawialam z tą tantum rosa😂

Słoneczko poleciałaś na bete? ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Słoneczko123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, nadal nie mogę uwierzyć, że sie udało ☺ Dziekuje za wszystkie gratulacje i miłe słowa, wzruszyłam się 😘 Jesteście kochane 😊

Niezapominajko, spełnienia najskrytszych marzeń, dużo radości i miłości oraz życia w zdrowiu 😘

Jestem już po oddaniu krwi, wyniki będę miala przed pracą. Jak zobaczę pozytywną betę to może uwierzę ☺

nick nieaktualny, OlivkowaMama, Beti82, Nikodemka, przedszkolanka:), blair., Lami, Niezapominajka2, alex0806, Wik89, madziorek86, tere-fere, Dośka, Arashe, Pestkaa, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere wrote:
    Ja się nie wypowiadam odnośnie ilości dzieci, bo ja jestem z rodziny 2+4, mąż też 2+4, do tego obie szczęśliwe i zgrane. Jestem przywyczajona do ruchu, gwaru, drugich osób na dobre i złe, dlatego dopiero w ciąży z Basią poczułam, że moja rodzina jest wreszcie pełna, wcześniej zawsze czegoś brakowało.
    Ale podczas tych starań w grudniu też powiedzialam M, że mam już dość, że to ostatni miesiąc, że jestem spełniona dzięki takiej ilości dzieci jaką mam. A tu II w styczniu 😉

Haha, Meggs, Beti, bo to się nazywa mistrz kamuflarzu - ciemne ciuchy na białym tle 😅 Jakbym ubrala białe ciuchy i stanęła przed ciemną ścianą to już tak dobrze nie jest 😂
    Zresztą od 3 tygodni ludzie pytają czy to już i ile czasu do porodu zostało, także chyba krowa ze mnie nieziemska 😃

Dziewczyny, jak zbadam V-leiden i nie wyjdzie żadna mutacja to jestem wolna od trombofilii? U mnie kosztuje 180zł sam, więc w sumie dupy mocno nie urywa, a już tego całego pakietu z testdna mi szkoda na ostatnie 5 tygodni ostatniej ciąży... 😌
    Kark samo to, że nie będziesz miec V-leiden nie oznacza, że nie masz trombofilii. Badań do zrobienia jest sporo więcej, ale nie robi się ich w ciąży.

Jakoś mi umknelo, dlaczego w ogole te badania w ogole chcesz robic

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tantum rosa to czytalam, zeby sobie rozrobic w buteleczce z psikaczem i po prostu psikac miedzy nogi ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mierzył gin w styczniu jak jeszcze nie byłam w ciąży i mówił, że wg niego cc. Grubość blizny niecałe 3cm w stosunku do 7cm grubość ściany macicy.

Natomiast obecna ginka nic mi nie mierzyła, powiedziała, że po 2 latach spokojnie mogę sn jeżeli tylko syn nie będzie gigantem. I teraz jestem w kropce.

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ