Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Słoneczko cudownie ❤️
Kark właśnie wiem, że pęknięcia blizny zdarzają się bardzo rzadko ale jednak boję się, że zamieszczę się w tym 1% 😂
I kolejna obawa, że będę się męczyć kilkanaście godzin a skończy się to cc.
Mam jeszcze trochę czasu, żeby to przemyśleć....33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Malinowa91 wrote:Wow dziewczęta co tu sie dzieje???
Weszłam na chwilke zobaczyc co u Was slychac, kto w ciąży, kto urodził, a tu takie wieści z rana!!!
Przede wszystkim Domi gratulacje! Ciesze sie, ze Szymek jest juz po drugiej stronie brzuszka😊😘
Nikodemko, Słoneczko, Fiorella moja radosc jest ogromna!!! Kolejna dziewczyny dolaczaja do grona ciezarowek😁 a to bardzoooo dodaje skrzydeł 😍
Kochane Mamy z brzuszkami ciesze sie, ze u Was jest wszystko dobrze, ze sobie rosniecie i odliczacie dni do spotkania ze swoimi pociechami😘😘😘
U Nas luuuuz troche sie bzykamy, bo trza armię odnawiac, ale powiem Wam, ze doszlam do momentu kiedy starania staly sie dla mnie obojetne... chce miec dziecko i byc mama wiadomo, ale po tych dwoch transferach zeszlo ze mnie cisnienie... tak jakbym sie godzila z tym, ze moze nigdy nie doswiadcze tego cudu.
A jeszcze pytanie doczytalam, ze Sloneczko brala heparynke od owu... ja nigdy tak nie probowalam, a heparyne bralam raz od transferu... i teraz ja mam PAI homo czy tez warto jest wziasc heparyne od owulacji? Zostalo mi co prawda niewiele, ale nie wiem czy warto kombinowac..
I skusze sie na test 25 sierpnia to bedzie 7 rocznica naszego malzenstwa... wiec bylby piekny prezent❤ -
Sloneczko bajka.Isc rano na bete i po 12 juz wyniki.Marzenie 🙄😱
Proga nie robilas rozumiem? -
Beti ja APTT mam 31,9... chyba nic z tego w tym cyklu, bo wlasnie sprawdzilam i mam dwie ampulki🤦♀️🤦♀️🤦♀️ a ja myslalam, ze conajmniej 7.. nooo nic... obejdzie sie bez tego... bedzie heparyna juz na 2 dni przed transferem...58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Chwale się. Pierwsze zakupy dla skrzata 😊 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 17:58
madziorek86, OlivkowaMama, Słoneczko123, Lami, blair., tęczova, Pestkaa, przedszkolanka:), alex0806, sunshine03, Beti82, tere-fere, Meggs lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Dziewczyny, wiecie moze jak sprawdzic jaki rodzaj zwolnienia wystawil mi lekarz? 1 czy 2 (leżące czy „wychodzące”)? Na moim koncie w ZUS Pue nie ma takiej informacji albo jej nie widze. Naczytalam sie o kontrolach, podobno przy wlasnej dzialalnosci zdarzaja sie czesciej i juz sram po gaciach czy w ogole moge wyjsc z domu, a w dlugi weekend chcemy jechac do Olsztyna powiedziec dziadkom o ciazy.
-
Madziorku, piękna Lila! I fantastycznie, że już cysta zniknęła 🤗 Niech nam rośnie teraz ładnie!
Kark, też właśnie myślę o tej płycie do zabudowy, na pewno szybka opcja, tylko jeszcze trzeba czymś obkleić 🤔madziorek86, tere-fere lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Myślałam, że już nie dam rady dobrać do końca... Już mnie tu córka molestuje...
A więc słoneczko gratulacje pięknej bety no i dwóch kreseczek, mąż się ucieszy z prezentutak się cieszę, że się udało i to w takim momencie
Niezapominajko wszystkiego najlepszego, abyście tworzyli piękna rodzinę i zawsze się kochali, niedługo we trójkę
Kark, ja na w obwodzie 104 (zaczynałam od 84) teraz, w biodrach już 105 (99), biust 98 (90, ale to nie piersi mi urosły, bo stanik może ten sam, tylko upchalo się pod), no i pod biustem 87(73).
Zuza, co do zapisu ktg, to nie są to straszne wartości. Zwróć uwagę na zapis, bo poza sama wysokością tętna ważne są inne zależności, obecność akceleracji (przyspieszen tętna) i brak deceleracji (zwolnień akcji poniżej Lini podstawowej. Trzeba spojrzeć czy wyższe tętno koreluje z ruchami, czy byłas dobrze nawodniona i w jakiej pozycji byłas na badaniu. Nie przejmuj sięu mnie było tętno nawet 200 a dzidzia zdrowa, trzeba obserwować
Madziorek pięknie dzidzia rośnie!
Ja mam dziś u lekarza, bo ten rumień i opuchlizna po uzadleniu się powiększa zamiast zmniejszać, ale kazał mi do niedzieli obserwować i dopiero się martwić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 13:11
madziorek86, Słoneczko123, tere-fere lubią tę wiadomość
-
Nikodemko, taka prawda, że mogą kontrolować i na 1 i na 2. To że masz 2 nie znaczy, że możesz jeździć po Polsce czy świecie, a jedynie, że możesz wyjść do apteki czy na spacer w pobliże domu, a teoretycznie powinnaś mieć jakieś poświadczenie, że tam byłaś, np paragon. Ale nie popadajmy w paranoję, chyba nikt nie bawi się w nawiedzanie Cię w domu, tylko ewentualnie wyśle pismo, że za 3 dni masz się stawić na kontrolę do ichszego lekarza z dokumentacją.Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Lami - tak tak, ale tak czy inaczej z 2 mozesz sie wyratowac przed utrata zasiłku, skladajac wyjasnienie z 1 juz raczej nie, wiec to istotna informacja
Mniej bym sie obawiala gdybym nie byla na wlasnej dzialalnosci, bo wiem, ze w tym przypadku kontrole zdarzaja sie czesciej. Rowniez niezapowiedziane w domu, bez ostrzezenia.
Ja nie mam wpisane nic w zwolnieniu ze szpitala -_-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 13:21
-
Lami na wrzesniówkach były sytuacje, że odwiedzali dziewczyny w domu, więc jest to możliwe
Kark jeszcze mi się przypomniało odnośnie do kotów, moj skubaniec nie przepada za mokrym, ale za to suche je aż się uszy trzęsą, do tego woda i zadowolonytere-fere lubi tę wiadomość
-
Nikodemko, jedź normalnie, tym bardziej że weekend. Jak ktoś będzie chciał Cię kontrolować to pewnie po miesiącu. Od Twojego lekarza później dostaniesz 2 na pewno. Ja czytałam na wrocławskiej grupie, że jak były te upały to dziewczynie wysłali pismo, żeby zgłosiła się do kontroli w dzień ukończenia 40 tygodnia. I ona chyba zadzwoniła tam i mówi, że teraz ona już jest w terminie i w każdym dniu może urodzić, to powiedzieli, że jeśli w tym wyznaczonym nie będzie rodzić, to ma przyjechać. Z racji, że godziny były przedpołudniowe to w dzień terminu porodu tłukła się komunikacją miejską na kontrolę. To jest jakiś żart.Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Szczęściaro - jakie boskie informacje! Gratuluję, rób powtórkę bety
Madziorek - śliczna dziewuszka
Malinowa - co Ty chcesz od aptt 32?To bardzo ładny wynik, znaczy że krew jest rzadka. Ja cały czas oscyluję przy dolnej granicy - 24, 25 i to na heparynie. Lekarz rozważał czy zwiększać dawkę ale ostatecznie mam cały czas 0,4.
Co do kontroli z zusu, to rzeczywiście, bez względu na to czy jest 1 czy 2 trzeba udokumentować powód nieobecności. I to, że nie przychodzą do domu nie jest prawdą, mi tak w ostatnim czasie dwie koleżanki w ciąży skontrolowali.
U nas bez zmian, nie mam dalej żadnych konkretów, coś cały czas pomrukują pod nosem że może w 38. tygodniu będziemy wywoływać, czyli jakoś po weekendzie zapadnie decyzja. Chyba że coś szybciej się zmieni, w jedną albo w drugą stronę. Może się poprawi i dotrzymam dłużej bez wywoływania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 13:31
przedszkolanka:), Pestkaa, Malinowa91, madziorek86 lubią tę wiadomość
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Julka czyli juź na 100% wyjdziecie razem🤗😍
Polecam kotleciki z kalafiora (dla niejadkow tez jak lubią miecho, tak dla zmylki). Robilam pierwszy raz i niebo w gębie 😍😍
https://m.smaker.pl/przepis-kotlety-z-kalafiora,173686,kulinarneprzygody.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 13:43
Cytrynowy sok lubi tę wiadomość
-
Mega urocze 😍 daj znać jak reakcja
piękna beta!! Słoneczko JESTEŚ W CIĄŻY!!!
Madziorek gratuluję zdrowej i wygimnastykowanej córci
Przedszko i Kark szczena opada na wasze figury, ciężarne na wylocie a tu takie laski! Zalała mnie fala takiej prawdziwej kobiecej zazdrości
Malinowa życzę pięknej rocznicy ślubu i cudownego prezentu(⬆patrz obrazek wyżej⬆)
Malinowa91, tere-fere, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
No, przedszkolanko, to już raczej pewne że sama nie wyjdę. Jeszcze żeby to tylko to tętno, bo w sumie już dawno spadków nie było, to pewnie by mnie puścili. Ale to małowodzie jeszcze się zrobiło. No zobaczymy jak to będzie
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)