X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami - otóz to, oni nie maja skrupułów. Moją sąsiadkę ciagneli na jakies skladanie wyjasnien, bo byla po dwoch poronieniach pod rzad, miala zwolnienie od psychiatry i siedziala jak wrak czlowieka na jakiejs komisji, skladajacej sie z trzech niemilych facetow. Oczywiscie wszystko wyjasnilla, ale naprawde nie maja litosci.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko123 wrote:
    Boże dziewczyny, są II kreski! Popłakałam się
    Cudooooownie, dopiero teraz weszłam na forum i nadrabiam od wczoraj i taki niuuuus cudowny, kochana GRARULACJE!!! Też się popłakałam😍

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Sloneczko!!!! Cudownie!!!! 💗💗💗💗
    🎺🎺📯📯🎇🎆🎆🎆🎇📯📯🎺🎺

Boże aż każdy Twój post zamiast polubić to z wrażenia chciałam zgłaszać do administratora 😂

Masz zapas heparynki? Pędź po recepty.

Fiorelko, podaj nam termin porodu, bo muszą rozbrzmieć fanfary na pierwszej stronie, a Ty już z Twoim dzidziusiem ustawianie się do porodowej kolejki 😊
    Ja terminy mam różne, zależy od aplikacji i lekarza, ale czuję że to będzie 23, albo 27 marca.

Lami lubi tę wiadomość

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do porodu zamówiłam sobie taką koszulę
    https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-DN-Czarna-Kratka/526
    ale jej nie polecam, ta propozycji Domi podobna, albo ta od MG będą lepsze, bo mają przeszycie pod biustem, a ta co ja zamówiłam ma nieelastyczne przeszycie w brzuchu i to jednak nie jest wygodne. Już ją zostawiam, ale średnio zadowolona jestem

Tantum rosa i pianka Ginexid już w szafce ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, pięknie <3 też mam łezki w oczach ;)
    Ja to wyję ostatnio ciągle, jestem nienormalna;p
    Dzisiaj mam dzień biegania i ogarniania. W Lidlu byłam te staniki kupić, są spoko. Myślałam że będą gorsze ale są bardzo wygodne ;)
    Mąż mi kuchnię odmalował to chyba jakiś lodzik będzie po pracy bo ma 2 zmianę ;p jak seks to raczej w gumkach bo nie chce infekcji znowu, A nie kupił to ma wał ;p
    Na dodatek przyjadą dzisiaj teściowie, bo teściowa ma w Opolu kardiologa, więc muszę zbierać psychiczne siły. Ale tylko mi przywiozą wałówkę od mamy, w tym pierogi, więc idealnie ;)

Wik89, przedszkolanka:), Słoneczko123 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Beti ja APTT mam 31,9... chyba nic z tego w tym cyklu, bo wlasnie sprawdzilam i mam dwie ampulki🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ a ja myslalam, ze conajmniej 7.. nooo nic... obejdzie sie bez tego... bedzie heparyna juz na 2 dni przed transferem...
    Malinowa, daj adres na priv, wysle Ci :)

Malinowa91, Beti82 lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • PierwiastkaZuza Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Myślałam, że już nie dam rady dobrać do końca... Już mnie tu córka molestuje...

A więc słoneczko gratulacje pięknej bety no i dwóch kreseczek, mąż się ucieszy z prezentu :D tak się cieszę, że się udało i to w takim momencie

Niezapominajko wszystkiego najlepszego, abyście tworzyli piękna rodzinę i zawsze się kochali, niedługo we trójkę :)

Kark, ja na w obwodzie 104 (zaczynałam od 84) teraz, w biodrach już 105 (99), biust 98 (90, ale to nie piersi mi urosły, bo stanik może ten sam, tylko upchalo się pod), no i pod biustem 87(73).

Zuza, co do zapisu ktg, to nie są to straszne wartości. Zwróć uwagę na zapis, bo poza sama wysokością tętna ważne są inne zależności, obecność akceleracji (przyspieszen tętna) i brak deceleracji (zwolnień akcji poniżej Lini podstawowej. Trzeba spojrzeć czy wyższe tętno koreluje z ruchami, czy byłas dobrze nawodniona i w jakiej pozycji byłas na badaniu. Nie przejmuj się :) u mnie było tętno nawet 200 a dzidzia zdrowa, trzeba obserwować

Madziorek pięknie dzidzia rośnie! :)

Ja mam dziś u lekarza, bo ten rumień i opuchlizna po uzadleniu się powiększa zamiast zmniejszać, ale kazał mi do niedzieli obserwować i dopiero się martwić...

Arashe, dziękuję Ci za te słowa. Na karcie konsultacji ze szpitala są te informacje, które wypisalas i są poprawne. Ruchy jak najbardziej korelowały że wzrostem tętna. Mała była bardzo aktywna. Właśnie wróciłam z ktg że szkoły rodzenia. Dzisiaj była bardzo spokojna, głównie spala - 4 ruchy tylko naliczyłam podczas badania i tętno głównie 140-160. Także jestem trochę spokojniejsza, ale i tak jutro powtórzę.

Arashe lubi tę wiadomość

Marianka ❤️
    201909034765.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorelko, to wpisuję 23 jak u Nikodemki, bo wtedy zasypałyście nas razem kreseczkami. Jak coś to daj znać i zmienię 😊

Nikodemka, Magda - mbc, coma, fiorella82 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek, teraz doczytałam, cudowne wieści 😍

Niezapominajko, wszystkiego naj dla Ciebie 💫

Słoneczko, daj potem znać jak mąż zareagował. Ja wiedziałam, że na heparynie zaskoczysz. Głowa nie ma tu nic do rzeczy, czynnik V nie zniknął od pozytywnego myślenia, aczkolwiek Twoja tym razem spokojniejsza głowa na pewno też ciut pomogła. Jeszcze raz gratulacje! :)

Domi, szukaj dla nas terminu na pierwszy wspólny spacer. W której czesci Wro mieszkasz? :)

Lami, Beti82, Niezapominajka2, Słoneczko123, madziorek86 lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, musisz dać słoneczko na pierwsze miejsce teraz 🏆

Lami, fiorella82 lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Lami Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jest! 😂
    Proszę podziwiać nasze Słoneczko na pierwszej stronie jak pięknie świeci i się prezentuje!

Magda - mbc, Arashe, Beti82, Wik89, przedszkolanka:), Słoneczko123, Pestkaa, Ani0nka, fiorella82, madziorek86, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, poczekajcie jeszcze na mnie ze spacerami 😁

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Ej, poczekajcie jeszcze na mnie ze spacerami 😁
    Możemy poczekać ❤️

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Możemy poczekać ❤️
    Na mnie możecie nie czekać, bo się nie doczekacie do pazdziernika. ;)

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Na mnie możecie nie czekać, bo się nie doczekacie do pazdziernika. ;)
    Ale umówić się umówimy! 🙌🏻

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek też doczytałam, cudowne wieści ;) już nie ma się co stresować ;) ani się obejrzysz a waga w bilogramach poszybuje:)

madziorek86 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka kochana ja już ten etap mam za sobą 😂 😂 pomyliłaś mnie ze słoneczkiem. Ale wybaczam 😂😂

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek wspaniałe wieści z wizyty! Super że po cyście nie ma śladu 😊 a Lilka już taka duza! Rosnie solidna panna nam 😊

Słoneczko oficjalnie już można gratulować 😊 daj znać jak reakcja męża!

Beti kochana powiedz mi co mam Ci wysłać bo przypinki już nie mam niestety? 😋

madziorek86, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek, Sloneczko, wspaniale! 😘

madziorek86, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 21:59

alex0806 lubi tę wiadomość

‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ