Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
alex0806 wrote:Ja się właśnie wkurzyłam. W poniedziałek w końcu ma mi przyjść fotel do pokoiku małej. Dostawa 7-9 rano, mąż będzie w pracy. A pan mi mówi że kurier nie ma obowiązku tego wnieść. Nosz kurde, płace 50 zł za przesyłkę i co ja teraz mam sobie na plecach to wnieść? Będę się kłócić z nimi w poniedziałek. Ewentualnie zawołam żuli spod sklepu i dam po 10 zł na browarka, wniosą pewnie jak na skrzydłach.
Jeśli przesyłkę trzeba wnieść po schodach i dystans do pokonania jest dłuższy niż 4 m to paczki o wadze powyżej 30 kg kurier nie ma obowiązku wnosić (w przypadku kiedy kurierem byłaby kobieta ta granica to 12 kg). Odmowa wniesienia przesyłki powyżej tych wartości to nie zła wola kuriera tylko zasady bhp dla tego zawodu. Pamiętajmy kurier to też człowiek a nie wielbłąd
Alex zapytaj ile dokładnie waży przesyłka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 16:31
-
Ale śliczna piłeczka 😍😍😍
-
To fotel więc przypuszczam że te 30 kg waży. Nie mogę nigdzie znaleźć informacji. Powinni we 2 jeździć z firm meblowych, skoro płacę tyle za przesyłkę, specjalnie dopłacilismy więcej. A gościu do mnie że za dodatkową opłatą może wniesie. Naciągają i tyle. Zawołam żula spod sklepu to ogarnie pewnieLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex ja tak miałam z wykładzina z comfortu dostawa 50 zł ( ogleglosc 1 km od Domu) ale za wniesienie już 100zl 😂 Żaden kurier nie ma obowiązku wnoszenia paczki, może z własnej uprzejmości to zrobić lub po wcześniejszych ustaleniach. Wiec niestety 😒
-
Piękne macie te brzuszki, choć powiem szczerze, że jeszcze za swoim nie tęsknię 😂 zdecydowanie wolę jego zawartość na zewnątrz 😁
blair., madziorek86, tęczova, Biegającą-mama, Pestkaa, Arashe, Ani0nka, Słoneczko123, tere-fere, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
'
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 13:46
tęczova, Meggs, Niezapominajka2, Biegającą-mama, alex0806, Wik89, Malinowa91, madziorek86, Pestkaa, Dośka, Arashe, blair., OlivkowaMama, Ani0nka, Słoneczko123, tere-fere, Nikodemka, Szczęściara lubią tę wiadomość
-
Miska 29 tydzien? TY chyba masz ta sama mutacje co Meggs 😂😂😂😂
Meggs, Biegającą-mama, Wik89, miśka, madziorek86, Pestkaa, Dośka, Arashe, blair., Ani0nka, Słoneczko123, tere-fere, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Kolejna tap madl 😍
Edit. Cześć Miśka, miło Cię poznać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 18:07
Wik89, miśka, Słoneczko123 lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzez te nocne przeboje z kłuciami i bólami byłam dzisiaj na dodatkowej wizycie u kogoś innego, lekarka sensowna, ale w gabinecie nie było usg, bo to medicover. W każdym razie kazała się oszczędzać, bo szyjka miękkawa i na jej oko palpacyjnie ok. 1,5 cm. Do tego magnez, luteina, nospa.
Dostałam skierowanie na cito na usg i udało mi się zrobić je też dzisiaj, ale jakość tego usg medicoverowego niestety pozostawia wiele do życzenia
szyjki praktycznie nie mógł gość zmierzyć, ponoć głowa dziecka zasłania (?!) więc uznał, że jest 2,5cm, czyli na granicy. USG było bardzo kiepskie, więc pozostaje mi się oszczędzać i czekać na wizytę u mojego lekarza za 2 tygodnie
z plusow to tylko tyle, ze maly rosnie i ma 1800g juz, ale ze to usg kiepskie to lekarz kazal sie 16centylem w ogole nie przejmowac, bo jego pomiary na tym sprzecie nie sa precyzyjne. Po co w ogole taki sprzet im do gabinetu wstawiają -
Miło mi poznać Wszystkie i każdą z osobna!
Właśnie przed chwilą kazałam zrobić mężowi zdjęcie, to zszokowany o co mi chodzi 😂
Beti jesteś niesamowita!😂
Tęczova z tą tap madl to nie przesadzaj 😂
Niezapominajko super, że się gin odezwał!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 13:47
Beti82, tęczova lubią tę wiadomość
-
miśka wrote:Miło mi poznać Wszystkie i każdą z osobna!
Właśnie przed chwilą kazałam zrobić mężowi zdjęcie, to zszokowany o co mi chodzi 😂
Beti jesteś niesamowita!😂
Tęczova z tą tap madl to nie przesadzaj 😂
Niezapominajko super, że się gin odezwał! Ja USG III trymestru będę mieć w 30+6 oraz 32+0 to będziemy mogły porównaćZ moimi dżezami muszę chodzić do 2 lekarzy.
Ale naprawde jak zajde bede pytac was o przepis jak to zrobić, zeby tak malo przytyć 😉 -
nick nieaktualnyNiezapominajko mam mieć teraz tryb życia oszczędzająco-leżący, brać nospę, luteinę i magnez i czekać na wizytę za 2 tygodnie.
W sumie to już sama nie wiem po tych dzisiejszych wizytach czy mam się w ogóle czymkolwiek martwić czy nie
gdybym już była po 34.skonczonym tygodniu albo maly mial 2kg to bym na pewno się nie martwiła, a tak to jednak siedzi trochę w głowie.
Mały ponoć jest bardzo nisko głową i gotowy prawie do wylotuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 18:43
-
Pestko gratuluje wizyty !
Biegająca,Pestka brzusie sliczne i do Was okreslenie "wielkie" w ogóle nie pasuje
Miska witaj! Przyznaj sie,że nas sciemniasz z tym 29 tyg.i takim brzusiem!! Ja przy Tobie jestem balonikiem😂
Sunshine ja na tym etapie z Polą mialam podobnie. Co innego badanie palpitacyjne a inazej usg. Oczywiście oszczędzaj się ale spokojnie bez paniki😊
Ja na mojego meza nic nie moge powiedzieć,bo wiem ze z nikim nie pisze z plci naszej a w jego pracy moze jest jedna,ktorej mowi "dzien dobry" bo to starsza Pani sprzatająca ;p u nas nie ma problemu tego akurat 😉Wik89, Pestkaa, sunshine03 lubią tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Miska to z zazdrosci 😂Ja mam taki brzuch jak mam wzdecie haha
Ale naprawde jak zajde bede pytac was o przepis jak to zrobić, zeby tak malo przytyć 😉
Ps.no i majonez!! Ale cukry podnosi wiec ja juź nie jadam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 19:19
tęczova, Beti82 lubią tę wiadomość