Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Do,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:50
Dośka, tere-fere, przedszkolanka:), coma, Wik89, Lami, alex0806, madziorek86, Pestkaa, Meggs, PierwiastkaZuza, Domi_tur, Szczęściara, Magda - mbc, blair., Arashe, Ani0nka, Cytrynowy sok, Biegającą-mama, Malinowa91 lubią tę wiadomość
-
Beti test prezentuje się pięknie, widać od razu różową kreskę i to tam gdzie trzeba! 🙂
Tak jak dziewczyny wysyłam Cię na bete 😉 Wynik, wynikiem, ale najważniejszy będzie przyrost. I rozumiem u Ciebie obawę o biochema bo sama panikowałam, ale w pełni niepotrzebnie. A Ty teraz nie możesz się stresować. Kciuki!!!! 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 07:21
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Ma,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:50
-
Jezeli jestem w ciazy to jebne chyba
Pierwszy raz !!!! kiedy nie mam juz testów ( bo przeciez i tak sie nie uda )
No i pierwszy raz kiedy na wykresie dostalam 0 ( słownie ZERO) punktów za objawy hahahha
Jak nie bylo nic to mialam punktów nazbieranych hahaha
a jak mnie ten test oszukuje to zabije
Przypominam jestem 13 dni po zastrzyku -11 dpocoma lubi tę wiadomość
-
tere-fere wrote:Beti ja w styczniu przy też 50 i wyższej becie zaczęłam brać od razu od wyniku tsh i bety to przeszłam na 50/75, takie miałam zalecenia ze starań od endo. Jak masz dużo 50 to po prostu jeden dzień 50 - drugi dzień 1.5 50 😏
-
Beti82 wrote:Martwi mnie moje wysokie tsh
przy euthyroxie 50 teraz mialam 2,43 Jezeli to ciaza to zrozumiale ale chyba musze szybko dawke zwiekszyc i teraz na ile?
Mam w domu 75 ale nie wiem czy to nie za duzo?
Moge ewentualnie jutro do rodzinnego podejsc i wezme euthyrox 125 ( jest taki? ) i tego na pół?
Nie zwiększaj tak szybko, ja bym wręcz na zmianę brała 50 i 75 albo tylko 75.
Ja przed ciążą brałam 25, jak okazało się, że jestem w ciąży to miałam TSH 2,4 i zwiększyli mi na 50 i mi spadło TSH do 0,6 w ciągu miesiąca -
Beti82 wrote:Martwi mnie moje wysokie tsh
przy euthyroxie 50 teraz mialam 2,43 Jezeli to ciaza to zrozumiale ale chyba musze szybko dawke zwiekszyc i teraz na ile?
Mam w domu 75 ale nie wiem czy to nie za duzo?
Moge ewentualnie jutro do rodzinnego podejsc i wezme euthyrox 125 ( jest taki? ) i tego na pół?
Beti to jest maksymalna górna granica, ale jeszcze w normie. Mój endokrynolog rozbił mi dawki naprzemiennie, co prawda biorę już 75 i 100, ale jednego dnia taką, drugiego taką.
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Beti mi w ciąży skoczylo z 1,6 do 2,9. Moja endo kazała mi zostać przy obecnej dawce bo stwierdziła, że teraz będzie się wahać. I faktycznie po jakimś czasie ładnie spadło. Napewno w przypadku ciąży będzie potrzebna konsultacja u endo
Beti82 lubi tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
coma wrote:Nie zwiększaj tak szybko, ja bym wręcz na zmianę brała 50 i 75 albo tylko 75.
Ja przed ciążą brałam 25, jak okazało się, że jestem w ciąży to miałam TSH 2,4 i zwiększyli mi na 50 i mi spadło TSH do 0,6 w ciągu miesiąca
-
Lami wrote:A jaka teraz bierzesz dawkę, 50? Bom ślepa chyba bo nigdzie nie widzę, żebyś napisała.
Wczesniej 37,5 ale mialam tsh zawsze tak ok 2 po tym.Zmienilam sobie na 50 i wtedy ładnie ok 1-1,5 zeszlam
az do 7 dpo kiedy zobaczylam ,ze na 50 mam 2,43 -
Mamie powiedz że masz sraczke i potrzebujesz auto bo jedziesz do lekarza albo cos ;p tu sie liczy twoje dziecię!
Co do dawki, ja miałam z endo umowę że od razu zwiększamy euthyrox jak zajdę w ciążę i dzięki temu ładnie spadło i się unormowało. Z 75 do 88 podniosła, zrobiłam badania i było ok, poszłam do Endo i zwiększyła dawkę do 100 żeby podnieść ft4. I już na takim ładnym poziomie się trzymało A później znowu lekko TSH wzrosło i do 112 podwyższyła. A teraz znowu 100 bioręLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Beti ja Cie doskonale rozumiem jezeli chodzi o strach po biochemie. Czułam sie chyba tak samo. Po prostu ze strachem ze bedzie dokladnie tak samo jak ostatnio. Chyba uspokoiłam sie dopiero jak zobaczyłam zarodek z serduszkiem. Twoje uczucia sa normalne. Ale jestes obstawiona lekami i ja mocno wierze ze Twój kropus sobie poradzi 😊