Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti niektóre biorą codziennie inne wcale, magnez jest wciąż bardzo kontrowersyjny jeśli chodzi o jego lecznicze działanie na takie bóle. Ja np stosuje w profilaktyce na migrene
Szczesciaro u mnie też Było, ale pierwszy raz u mnie bez finiszu... Już się zmęczylam dzieckiem, które mnie rozpraszalo ciągle
ale dawka leku na szyjke przyjęta ;P nawet jakiś glutek dziś ze mnie wypadł... Hmmm
Kark oby Cię przeczucie nie myliło i dziecię fiknelo głową do góry
Lami gratuluję donoszenia!
Słoneczko współczuję alergiimoże lekarz coś zaradzi, bo nie raz dziewczyny biorą różne leki
Lami, tere-fere lubią tę wiadomość
-
To mnie Kijanka pocieszylas haha
A bierze ktoras Asparaginian extra?
Ile tego brac 2 ? -
Arashe wrote:Beti niektóre biorą codziennie inne wcale, magnez jest wciąż bardzo kontrowersyjny jeśli chodzi o jego lecznicze działanie na takie bóle. Ja np stosuje w profilaktyce na migrene
Szczesciaro u mnie też Było, ale pierwszy raz u mnie bez finiszu... Już się zmęczylam dzieckiem, które mnie rozpraszalo ciągle
ale dawka leku na szyjke przyjęta ;P nawet jakiś glutek dziś ze mnie wypadł... Hmmm
Kark oby Cię przeczucie nie myliło i dziecię fiknelo głową do góry
Lami gratuluję donoszenia!
Słoneczko współczuję alergiimoże lekarz coś zaradzi, bo nie raz dziewczyny biorą różne leki
Dzisiaj juz nic ,spoko.Mam nadzieje ,ze wszystko ok -
Ja brałam aspargin ale nic nie pomagał, brzuch twardniał i skurcze łydek miałam. Lekarz kazał tego brać 6 tabletek na dobre, 3x2. Ale później zmienił na asmag i jest o niebo lepiej. Chociaż skurcze czasem w nogach łapią to brzuch nie twardnieje.
Ja też dzisiaj jakaś wypruta z sił jestem. Ciśnienie 100/60 ale puls 95. Jak niosłam talerz z zupą to mi się ręce zatrzęsły i wszytko mi rąbnęło na stół, podłogę, białą pufę ;( oczywiscie poparzyłam dłonie ;/ dopiero skończyliśmy to sprzątać i przeprałam pufę, umyłam podłogi. Ok 16 przyjadą teściowie z moją mamą, sernik już stygnie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 13:54
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Beti ja go biorę 2 x dziennie
dla mnie spoko.
Alex weź z tym sernikiem bo tu go czuje!!
A u mnie tylko grill haha ;p
Aniaem powinien się sam wchlonac. Dobrze,ze masz progesteron, odpoczywaj a bedzie dobrze 😊
Pochwalę się jaką zawieszkę Olkowi kupilam 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 14:05
Nikodemka, Słoneczko123, Beti82, Lami, madziorek86, Arashe, alex0806, blair. lubią tę wiadomość
-
Przy następnej wizycie zapytam czy mogę coś wziąć na tą alergię.
Zjadłam obiad i strasznie mnie mdli... Ale aż tak szybko takie dolegliwości?! Co będzie później..
Przedszkolanko, cudna zawieszkaprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Kark, od początku tego tygodnia odrzuca mnie od jedzenia, wszystko mi się przejadło. Nie mogę znaleźć czegoś co by mi smakowało i zjadłabym z ochotą. Mdli mnie na samą myśl o jedzeniu.. Coś czuję, że czeka mnie ciężki początkowy okres tej ciąży..
-
Aniaem, tak jak napisała tere-fere + dodałabym magnez w dawce do 400 mg/doba. Jeżeli masz skurcze/ dolegliwości bólowe, to jeszcze nospę. Do wchłonięcia krwiaka zero seksu
.
Ja w pierwszej ciąży szeroko konsultowałam kwestię krwiaka i usłyszałam też kilka nieoczywistych zaleceń. Przede wszystkim nawet przy dużych krwiakach nie zaleca się bezwzględnego leżenia. Jak krew się nagromadzi, to lepiej żeby spłynęła. Z innych mniej typowych zaleceń to mówiono mi, żeby siedzieć w pozycji półleżącej, unikając uciskania macicy. I jeść dużo warzyw i owoców, żeby nie było zaparć, bo one też podobno nie działają korzystnie na krwiaki.
Powodzenia! Krwiak nie wyrok! -
nick nieaktualnySłoneczko123 wrote:Kark, od początku tego tygodnia odrzuca mnie od jedzenia, wszystko mi się przejadło. Nie mogę znaleźć czegoś co by mi smakowało i zjadłabym z ochotą. Mdli mnie na samą myśl o jedzeniu.. Coś czuję, że czeka mnie ciężki początkowy okres tej ciąży..
U mnie 1.trymestr był wyjęty z życia. Najpierw 2tygodnie byłam chora, bo nic prawie nie można było brać, a potem jak doszły mdłości to każdy dzień do godziny 13-16 (zależnie od dnia) jedynie wegetowałam. Odzyskałam siły i chęci na zycie i jedzenie dopiero koło 13tygodnia 🤦
Mam nadzieję, że tylko początki takie trudne, a potem wcale nie będzie tak źle i mdłości Cię oszczędza -
Oj Słoneczko nie pociesze cię, lepiej nie będzie;) migdały sobie jedź, woda z imbirem i cytryną. Ja miałam mdłości jakoś do 18 tc. Całodobowe. Najważniejsze to jeść mało Ale często. Jak dopuści się do uczucia głodu to masakra. Wymiotowałam raz w 11 tc
a tak to ciągle mdliło
W sumie jakby to było wczoraj ;p A tu już zaraz poród. Na razie nadal wyparty! Chce się nastawić pozytywnie ale w ogóle nie myślę o tym, że tę kluchę trzeba będzie wypchnąć przez małą dziurkę ;pLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Słoneczko123 wrote:Przy następnej wizycie zapytam czy mogę coś wziąć na tą alergię.
Zjadłam obiad i strasznie mnie mdli... Ale aż tak szybko takie dolegliwości?! Co będzie później..
Przedszkolanko, cudna zawieszka
Edit ja jak Alex i Sunshine, okres wyjęty z zycia ;p nie życzę!
Kark haha a oczywiste ze dotyka i po łapach dostaje 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 15:21
-
Tez chce mdłości 😣
Ja sie chyba cos za dobrze czuje ...
Albo jestem taka szczęsciara jak Meggs -
madziorek86 wrote:Przy takim progu to dziwne, że nie odczuwasz mdłości. Ja miałam taki do 30 max i od 8-9dpo już mnie mulilo i tak raz, dwa razy dziennie rzygalo
może to ta szybko rosnąca beta? Ciekawe...
-
Beti, nie marudź tu! Daj tej swojej kruszynce się zadomowić w spokoju i przestań wygadywać głupoty. Zobaczysz, Ciebie też dopadną mdłości! Jeszcze kilka dni 😀
Wolałabym przejść ten okres jak najspokojniej i móc jeszcze trochę popracować ☺ Ale zobaczymy jak to będzie.. bo zaczyna się kiepskoBeti82 lubi tę wiadomość