Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ratunku. Wylazł mi hemoroid ;( co mogę z tym teraz zrobić żeby się nie pogłębiło i w ogóle? Mogę coś zastosować? Tyle miesięcy zaparć w końcu wyszło;/ jestem załamana. Bo nie dość że boli mnie wszystko to teraz doszedł ból dupy ;/Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ale ja nie mam wcale mało wizyt
od 36 mam co tydzień, ale moja lekarka nie ma usg w gabinecie i trzeba skierowanie do innej placówki
Swoją drogą miałam iść na ktg w tym tyg i jakoś wciąż nie poszłam...
Pestka tak, udało się SN i teraz też na to liczę, byle bez nacięcia...Pestkaa lubi tę wiadomość
-
Kark, super wieści!
Słoneczko, gratulacje z powodu przedłużenia umowy. Po sobie widzę, że zwolnienie od początku ciąży to niezbyt fajny pomysł, ale może warto rozważyć jakieś na 2 tygodnie na przykład? Bo początki ciąży jakie są każdy widzi a i ryzyko większe jest... nie wiem, jaki masz charakter pracy, ale jak Cię często brzuch boli, to może warto?
A ja z tych, co linea negra miały nawet przed ciążą. Teraz mi się pogrubiła i wydłużyła, ale jakaś jej postać już pewnie na zawsze zostanie ze mnątere-fere lubi tę wiadomość
-
Kijanka, no właśnie się zastanawiam nad tym zwolnieniem. Jednak z drugiej strony pozostały mi dwa tygodnie do urlopu. I sama nie wiem co zrobić. W pracy czasami siedzę na kasie, a czasami obsługuję ludzi na sklepie. Dziś robiłam to drugie. Był taki kocioł, że w jednej chwili pięć osób coś ode mnie chciało.. Nachodziłam się dużo i brzuch boli tak okresowo. Wzięłam nospe, ale nie pomogło. Zaraz będę w domu to wezmę magnez.
W ogóle to jedna dziewczyna z anginą do pracy przyszła.. Najgorzej jak się czymś od kogoś zarażę. -
nick nieaktualnyU mnie też dobre wieści z wizyty, szyjka średniotwarda, 28mm, nie ma żadnego rozwarcia ani lejka.
Także wszystko dobrze, jak na ten etap, leżeć już nie muszę
leki oprócz magnezu mam sobie odpuścićSłoneczko123, Pestkaa, alex0806, Magda - mbc, blair., Dośka, Beti82, Nikodemka, tere-fere, xgirl, Nona, Lami, Arashe, Szczęściara, Ani0nka, przedszkolanka:), madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Ja na porodówce. Polecam obserwowanie burzy na odejscie wod xd pierwszy piorun i siurnęło 😊 ale to raczej potrwa bo nie rodze xd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 16:23
alex0806, sunshine03, XxMoniaXx, tere-fere, Nona, Nikodemka, Meggs, Lami, Arashe, Słoneczko123, Kijanka, tęczova, Szczęściara, Ani0nka, Beti82, przedszkolanka:), madziorek86, blair., Biegającą-mama, fiorella82 lubią tę wiadomość
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Sun super wieści;) już niedługo w sumie
Julka dobrze że wody poszły, ruszykręci się tam gdzieś mój lekarz? Bo dziad na maila nie odpisuje ;p
Ja już myślałam że Ty Julkę od środy tulisz, że jednak wywoływanie robiliLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
Julia93 wrote:Niee nie odzywalam sie bo przezywalam mocną depresje przedporodowa. Jego tu nie widzialam ani razu przez te 3 tygodnie
Teraz już pójdzie, wyjdziesz z Julką do domu po weekendzieLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziewczyny cieszę się z dobrych wieści na Waszych wizytach! 🙂
Julka ja byłam w szpitalu tylko 24h, a wydawało mi się to mega długo i odliczałam godziny. Ale już za momencik wyjdziesz z maluszkiem! ☺️
A ja zabieram się za ugotowanie dżemu z rabarbaru i pomarańczy 😉 -
Słoneczko, w tej sytuacji poszłabym na zwolnienie. Przynajmniej na te 2 tygodnie, które zostały Ci do urlopu. Jeszcze jakbyś nie miała dolegliwości ciążowych, to spoko, można pracować. Ale jak Cię brzuch boli okresowo, to nie ma się co zastanawiać.
-
Szczęściaro lubię za pomalowanie A nie za zmęczenie;)
Słoneczko ja poszłam na l4 dosyć szybko. 5 tygodni z domu pracowalam i od 12-13 już byłam na l4. I to była najlepsza decyzja z tej ciąży, serio. Nie warto się męczyć, nikt ci medalu za to nie da, a twoje samopoczucie i zdrowie maluszka najważniejsze. Tym bardziej jak coś boli itd.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵