X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wyprawka kozacka, nie ma co :D Ale chociażby dla bardzo głodnej gąsienicy warto! :) Uwielbiam tę książkę dla maluszków :) jak pracowałam w żłobku to był hit, potrafiłyśmy skupiać dzieciaki dzięki niej i nagle wszystkie słuchały, jakby to była nowość nad nowościami :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Domi 😊 ja człowiek kontrola, co ma wszystko zaplanowane i kontroluje wszystko , o wszystkim musi wiedzieć. A w ciąży? Żadnej konttoli. Egzystujesz i po prostu masz nadzieje ze wszystko jest dobrze. Dla mnie to najtrudniejsze bo nie umiem funkcjonować kiedy nie mam ma coś wpływu.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecicie mi jakąś matę dla niemowlaka? :D

mam dostać już playspot ze skip hop, ale chodzi mi o taką miękką matę coś ala kołderka do zabierania np. w gości, żeby dziecko położyć na podłodze
    Widziałam, że z motherhood jest taki listek albo taka okrągła mata z jukki.

Może macie już coś sprawdzonego? :D

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko życzę Ci wszystkiego tego, czego Ty sobie życzysz i o czym marzysz 😘

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe, Teczova - juz nie raz pisalam, ze wlasnie brak poczucia kontroli stresuje mnie najbardziej. Tak bylo podczas staran, kiedy mialam cykle bez monitoringu albo kiedy probowalam „odpuscic” i tak jest teraz, kiedy czekam na kolejna wizyte i zupelnie nie wiem co tam sie dzieje. Zyciowe sytuacje, w ktorych trace poczucie kontroli tez bardzo mnie stresuja. Ogolnie caly ten czas od poczatku staran, to dla mnie ogromna proba cierpliwosci.
    Psychicznie jestem teraz w o wieeeeele lepszej formie niz podczas staran, czuje, ze jestem na dobrej drodze do pelni szczescia, bo tym jest dla mnie dziecko, ale obawy sa ogromne.
    Fiorella - no wlasnie, to jest chyba najgorsze. Mozna czuc, ze wszystko jest dobrze, ze ciaza rosnie i nawet nie wiedziec, ze cos jest nie tak... To moj najwiekszy strach. Nie wiem jak bym sie poskladala, jesli w tej prawie miesiecznej przerwie miedzy wizyta a wizyta cos by sie stalo, a ja bym o tym nie wiedziala i cieszyla sie przez tyle czasu ciaza. Nigdy nie czekalam tak na jakis dzien ja teraz na 28.08.
    A tak w ogole jutro mamy 2 rocznice Ślubu :) Mam nadzieje, ze ze zdrowym, najpiekniejszym prezentem w brzuchu.

Magda - mbc, Ani0nka lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe dziękuję za rady 🙂 I chyba faktycznie z laktatorem się wstrzymam bo nie wiadomo jak to będzie, a póki co zaopatrzę się w polecane przez Was buteleczki.

Lami zgadzam się w pełni! Ja też myślałam, że stres tylko do końca 1 trymestru, potem że do połówkowych, a tak naprawdę jest przed każdą wizytą. A tu jeszcze tyle lat wychowywania i troski o dziecko! ;)

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, ja używałam rozłożonego rożka. Póki dziecko w nim śpi to raczej nie kładziesz go na podłodze, a później jak już przechodzi do śpiworka to ten rożek leży bez sensu. No i ja kładłam wtedy na nim dziecko. Takiego maluszka można na kanapie położyć właśnie na rożku albo na jakiejś większej tetrze, takim otulaczu albo pieluszce flanelowej. Moim zdaniem to w zupełności wystarczy

sunshine03, Ani0nka lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. trymestr jest zawsze stresujący. Ja w tej ciąży byłam na usg co 10-14 dni, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok.
    I mimo że to ciąża po jednej stracie to byłam cierpliwa, bo naprawdę nic więcej oprócz czekania nie da się zrobić. Nie ma się na nic wpływu. Po prostu, co ma być to i tak będzie i trzeba się z tym pogodzić.

Tak jak Fiorella, w pierwszej ciąży też czułam się oszukana przez los, bo wszystkie objawy miałam, a przez 2 lub 3 tygodnie ciąża była obumarła. Ciężko było się pozbierać po tym, ale udało się i teraz w moim brzuszku rośnie mój mały kurczak, który za 6 tygodni będzie już na świecie :D

I chciałam Wam powiedzieć, że moja klątwa małego brzucha się skończyła :D w przeciągu tygodnia wyskoczyła mi nagle taka piłka, że rozstępy niestety nieuniknione :P bobas musiał przykoksować na masie :D

Ani0nka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Sunshine, ja używałam rozłożonego rożka. Póki dziecko w nim śpi to raczej nie kładziesz go na podłodze, a później jak już przechodzi do śpiworka to ten rożek leży bez sensu. No i ja kładłam wtedy na nim dziecko. Takiego maluszka można na kanapie położyć właśnie na rożku albo na jakiejś większej tetrze, takim otulaczu albo pieluszce flanelowej. Moim zdaniem to w zupełności wystarczy
    Ooo dzięki! zupełnie zapomniałam, że mam rożek i on jest taki kołderkowy, więc w zupełności wystarczy przynajmniej na te pierwsze miesiące :)

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia gratulacje ! Mam nadzieje, ze wszystko w porządku i zaraz nam tu wszystko zrelacjonujesz !

Przedszkolanko wszystkiego najlepszego ! Miłego świętowania dziś 😘

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko wspaniałych urodzin! Wszystkiego najlepszego, spełnienia najskrytszych marzeń!🎂😊

Nikodemko, ja na bank jutro zapomnę :P więc dziś przyjmij życzenia z okazji rocznicy ślubu :* dużo miłości z kropkiem na pokładzie, trzecia rocznica we trójkę - pięknie! 😊

Biegająca a Ty jak się miewasz?? Nerwy opanowane, czy Cię nadal nosi? I idziesz cholero na te l4? :P

przedszkolanka:), Nikodemka, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie nr 80 hah
    Czy wstret do mięsa mialyscie tylko do surowego?
    Bo ja nie jestem w stanie przygotowac obiadu haha
    Czy po zrobieniu tez wam nie wchodzilo 😂

Lami, madziorek86 lubią tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti - ja mam wstret do kazdego, nawet do szynki :D
    Najchetniej jadlabym tylko slodycze, owoce i pizze wegetarianska.

Lami, Beti82, madziorek86 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mięsko mniam mniam, wcinałam jak głupia na początku 😁 a jak się skończył 1 trymestr z kawałkiem to koniec. Rosołek zły, spaghetti złe, kurczak blee, schabowe nie itd. 😁

Ale ryba od początku nie wychodzi. Na przyjęciu weselnym mimo, że był piątek nie zrobiliśmy nic z ryby, bo bym tam cyrki od zapachu wyczyniała.

Więc Beti, każdy swoje ma chcianki i niechcianki. Wsluchuj się w organizm i dogadzaj tym, na co ma ochotę 😊

Beti82 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia gratulacje!! Pochwal się nam córeczką :)

Przedszkolanko wszystkiego najlepszego :)

Ja mam jakiś spadek formy. Jestem ospała, bez siły. Wynik krwi z wczoraj, hemoglobina oraz limfocyty poniżej normy. Pewnie przez to te zmęczenie. Do tego przyplatala się infekcja i biorę nastatyne :/
    Czuję się jak wrak.

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, Ty już 10 tydzień zaczynasz 😮😮😮

Ja Cię, jak to leci! 😮😮😮

Pestkaa lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mięsa nie jem praktycznie do tej pory. Jedyne co wchodzi to mielone w formie kotletów lub do makaronu. W pierwszej ciąży miałam to samo. Po tym ograniczyliśmy znacząco ilość jedzonego mięsa, bo ja uznaje, że w ciąży odrzuca nas to co nam nie sprzyja.

Beti82 lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Beti - ja mam wstret do kazdego, nawet do szynki :D
    Najchetniej jadlabym tylko slodycze, owoce i pizze wegetarianska.
    Nikodemko ale takie zrobione usmażone tez nie?haha Jak mi podadza to zjem ale przygotowac to bleeee smierdzi okropnie

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Dziewczyny pytanie nr 80 hah
    Czy wstret do mięsa mialyscie tylko do surowego?
    Bo ja nie jestem w stanie przygotowac obiadu haha
    Czy po zrobieniu tez wam nie wchodzilo 😂
    Nie jadłam praktycznie w ogóle przez 1.trymestr. Od tego czasu jadłam okazjonalnie i to tylko wtedy właściwie, jak zrobił to ktoś inny :)

Beti82 lubi tę wiadomość

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj surowe też mnie odrzucało. Oprócz pizzy i majonezu ;) kocham też rosół 💛 ale od jakiegoś 7tc nie było opcji, już nawet jeśli nie ja rozprawiałam się z mięsem, to zapach gotowania mnie wykańczał. Jeść zrobiony mogłam do woli :P ale obróbka, gotowanie bleeah...

Beti82 lubi tę wiadomość

‹‹ 1490 1491 1492 1493 1494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ