X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak,z butelki Tomme Tippe😊

Słoneczko dziękuję 😚😚

Dośka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko samych wspaniałości z okazji urodzin! <3

Gratulacje dla mamy Julki i Juleczki! 🥰

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko wszystkiego najwspanialszego <3

I potwierdzam, Julka to śliczna czarnulka :) pewnie szczegóły poznamy jak dojdą do siebie :)

Także jedną czarnulkę mamy, czekamy na kolejne ;)

Beti mnie bolał brzuch jak na okres cały 1 trymestr i później też łapało. I dodatkowo poznałam w ciąży tyle różnych typów bólu brzucha że przestałam się stresować czy to normalne ;)

Dzisiaj w nocy że 2 godziny mam wycięte z życia przez lekkie skurcze jak na okres. Nie mogłam zasnąć. Nie wiedziałam czy takie leciutkie liczyć czy co. Ja chyba przegapię poród ;p albo nie rozpoznamkiedy to prawdziwe skurcze.

przedszkolanka:), Beti82 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko wszystkiego co najpiekniejsze. Sto lat. Szybkiego porodu i cudownego macierzynstwa 😃

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny! ☺️

Przedszkolanko wszystkiego najlepszego! Spełniania się wszystkich kolejnych marzeń! 😘

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juleczko witaj na świecie! :)

My po całkiem niezłej nocy mówimy Dzień Dobry! :) wieczorna rozmowa z moim synem przyniosła skutek i budził się dokładnie o tych godzinach, o jakie poprosiłam😂

przedszkolanka:), madziorek86, Lami, blair., Pestkaa lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Dziewczyny Kiedy bóle na @ przechodza?
    Albo kiedy sa one niepokojące ?
    Beti, mialam do Ciebie napisac wczoraj, ale napisze dzis.
    Ja po 3 becie, pojechalam na 4 dni do Berlina, tam sie zlazilam, wyzwiedzalam i chociaz czasem serce mi walilo ze stresu, to powtarzalam sobie jak mantre, ze jest dobrze. Ja nie mialam nawet mikro objawu ciazowego, nic! Oprocz tego, ze nie mialam okresu, to ciazy nic mi nie wrozylo. Na wizyte 6+5 szlam prawie placzac. Wszystko bylo okej, bylo serduszko. Wystarczyło mi to na dwa dni i znowu musiałam sobie powtarzać, że jest okej. Wizyta w 9tc byla dla mnie najgorsza, byłam przekonana, ze bedzie lipa, nie bylo. Odetchnelam w 12tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 08:39

Beti82, Pestkaa lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole Jurek spal dzis od 22-5 🙌🏻

tęczova, alex0806, Słoneczko123, Ani0nka, przedszkolanka:), Szczęściara, Beti82, Domi_tur, Dośka, Kijanka, madziorek86, Lami, Meggs, Pestkaa, sunshine03, Biegającą-mama, Arashe lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juleczko witaj. Dużo zdrówka i samych pięknych chwil.
    Dośka co do laktator to ja miałam z aventu ręczny ale jest w takim stanie że raczej będę kupować nowy(tak go urządziła szwagerka)
    Przedszkolanko samych cudowności z okazji urodzin🎂💐😘😘

przedszkolanka:), Dośka lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, wszystkiego co najwspanialsze Ci życzę! Żebyś przy Olusiu u boku osiągnęła jeszcze większe sukcesy niż z maleńką Polcią 😘🥳🥳🥳

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti nie zamartwiaj się bo bóle miesiaczkowe to normalna rzecz. Mnie dosyć późno przestało boleć.
    Za to mały to daje czadu 😂😂 nie polecam jeść ciasta o 21. O 22 tak mnie skopał że matka sobie przypomniała dawne czasy. 4.30 to samo 😂😂 nie no dzisiaj była zarąbista noc. Starego muszę wygonic, dziecko przywiazac do swojego łóżka to może się wyśpię. Do tego młody chyba wie kiedy się budzę😬😬

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti kochana będzie jutro wszytko dobrze! Wiem i doskonale rozumiem że się martwisz, ale zobaczysz, że nie było czym. Bóle okresowe są czymś zupełnie normalnym. Mi też się zdarzały na tym etapie.
    I całkowicie zgadzam się z Magda. Pierwszy trymestr był mega ciężki i stresujący. Prawidłowy przyrost bety uspokajał na 1 dzień, wizyta i usg 2 dni spokoju, potem znów panika i wkręcanie bóg wie czego sobie. U mnie jeszcze plamienia, krwawienia, krwiak. Było ciężko. Po prenatalnych koło tego 13 tc zrobiło się spokojniej. Takze duuuużo cierpliwości i pozytywnego nastawienia Beti! Ten najgorszy okres wkrótce minie 😊

Beti82, Pestkaa lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, a od kiedy zaczyna się 3 trymestr? 28+1?

Beti, ja potwierdzam, ze ten pierwszy trymestr najgorszy - ja robiłam betę jakieś milion razy aż przekroczyła 10000, na wizyty biegałam co tydzień sprawdzić czy wszystko rośnie i za każdym razem byłam przekonana ze to już koniec bo nie czuje cycków, albo mijają mi mdłości. Ja wręcz nie liczyłam tygodni ciąży tylko od check pointu (wizyta) do check pointu - musiałam mieć udokumentowane zdjęciem z USG, ze jestem w kolejnym tygodniu zebym w to wierzyła. Paranoja. Ale usg prenatalne Cię uspokoi, będzie wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 09:24

Beti82 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:57

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko - spelnienia marzen, choc wlasnie sie spelniaja 😘 Mozliwie jak najlzejszego porodu, grzecznego Olusia, wyrozumialej Polci i pomocnego meza! ❤️
    Julia - czekamy na zdjecie malej ksiezniczki! :)
    Teczova - jak u Ciebie??
    Beti - przez pierwsze tygodnie brzuch mnie bolal naprawde mocno. Jakos w 6 tyg czulam go coraz mniej i teraz lapie mnie tylko wieczorem i o wiele slabiej niz na poczatku.
    Niestety nie tylko Beti sie tak czuje, ja sie do niej przylaczam. Wiem jednak, ze wszystko co napisala Meggs to prawda, kazda z nas przez ten poczatkowy stres przechodzila i trzeba jakos dac rade, ale jest ciezko... Ja zasypiam i budze sie ze strachem. Dziekuje za kazdy kolejny dzien ciazy bez plamien i odliczam dni do konca pierwszego trymestru.

Beti82, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Meggs, a od kiedy zaczyna się 3 trymestr? 28+1?

Beti, ja potwierdzam, ze ten pierwszy trymestr najgorszy - ja robiłam betę jakieś milion razy aż przekroczyła 10000, na wizyty biegałam co tydzień sprawdzić czy wszystko rośnie i za każdym razem byłam przekonana ze to już koniec bo nie czuje cycków, albo mijają mi mdłości. Ja wręcz nie liczyłam tygodni ciąży tylko od check pointu (wizyta) do check pointu - musiałam mieć udokumentowane zdjęciem z USG, ze jestem w kolejnym tygodniu zebym w to wierzyła. Paranoja. Ale usg prenatalne Cię uspokoi, będzie wszystko dobrze :)
    90% apek i info z ksiażek i neta pokazuje że od 28+0, a 10% podaje ze od 27+0. Ja trzymam się wersji większości 😊 ten tydzień to już bez takiego większego znaczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 09:29

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko doskonale Ciebie rozumiem. Ja też schizałam choć to moja 3 ciąża. Bardzo się bałam że coś może być nie tak. Tak jak Meggs napisała niestety do prenetalnych to tragedia. Niby mówimy sobie że uspokoimy się a i tak martwimy się. Wizyty uspakajaja na max 2 dni. Żyje się od wizyty do wizyty.
    Nie pisałam Wam jak byłam ostatnio na wizycie i położna nie mogła znaleźć bicia serduszka. Już miałam najgorsze przed oczami i tylko powstrzymywalam się od wybuchu płaczem. Niestety cały czas będziemy się martwić o nasze maluszki nawet jak już będą z Nami to będziemy sprawdzać czy oddycha.. Czasami jak mała się nie rusza albo nie słychać jak oddycha sprawdzam czy wszystko ok. Wiem wiem psycha 😂😂

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko Ty już dzisiaj 10 tc zaczynasz to już nie byle co 😊 nim się obejrzysz będzie 2 trymestr a potem kilka tygodni i maluch bedzie Cie kopal i fikał w brzuchu 😁

Przedszkolanko ode mnie oczywiscie tez wszystkiego co najlepsze kochana 😊 byś zawsze była szczęśliwa i spełniły sie Twoje marzenia ! By Oluś siedział grzecznie do terminu i szybkiego bezproblemowego rozwiązania! ❤🥳

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.
    Ten brzuch mnie jakos strasznie nie boli.Tylko wieczorem albo w nocy i trwa to moze z 5 min.
    Wczoraj dosyc mocno mnie scisnelo ale tez tylko na chwile.No spy jeszcze brac nie musialam.
    Gdyby nie ten cholerny test to na bank bym nie schizowala.Wczoraj bylam chwile na spacerze tutaj i masakra zadyszka i jak wróciliśmy musialam sie polozyc bo mi sie niedobrze zrobilo.
    Cycki bolą no i mam zawroty glowy mega.
    Macie racje pewnie jak jutro beta wyjdzie ok to mnie uspokoi na jakies 2 dni
    Ale na testy nie mam zamiaru juz sikac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 09:40

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • coma Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    90% apek i info z ksiażek i neta pokazuje że od 28+0, a 10% podaje ze od 27+0. Ja trzymam się wersji większości 😊 ten tydzień to już bez takiego większego znaczenia.

Buuu, ja chce być już w 7 miesiącu bo to brzmi poważnie!

Meggs lubi tę wiadomość

uIHap1.png
‹‹ 1488 1489 1490 1491 1492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ