Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
blair. wrote:Nadrobię forum wieczorem, chciałam tylko dać znać staraczkom, że na akademii płodności trwa fajny webinar z Panią doktor z Kriobanku
Pochwale sie, ze to moja Pani doktor prowadzaca😊
Kobieta Anioł 😊Nikodemka, alex0806, Wik89, blair., tęczova, Słoneczko123, Magda - mbc, Cytrynowy sok, Arashe lubią tę wiadomość
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Beti bardzo mi przykro😔 wiem co czujesz ... ja zaliczylam jedna cb a caly czas o niej mysle... zycie jest po prostu niesprawiedliwe..
Niezapominajko jednak luksus szpitala i przemiły personel wpływa pozytywnie na komfort psychiczny. Niby sledze od początku,ale przypomnij mi co Ty tam juz robisz?😉
Lami ciesze sie, ze jestes w dobrych rekach! Dzieli Cie tylko kilka dni do spotkanua z Nina(ja tez sie w tym imieniu zakochalam😁)
Arashe trzymam kciuki za szybki porod u Ciebie to juz w ogole..byc moze tylko godziny... obsrawiam chłopca 😘
Sloneczko, Nikodemko nawet jest mi ciezko wyobrazić sobie jak te pierwsze tygodnie moga byc ciezkie... jeśli kiedys bede w ciazy to tez pewnie bede schizowac i czekac na wizyte jak na zbawienie!
Fiorella, Kark współczuję Wam przygod, a Tobie Nona tej wstretnej 🐒!
Ja dzis zrobilam sobie badania proga, tsh i po tej calej stymulacji proby watrobowe i morfoligie.. zobaczymy co tam wyjdzie..Nona, Magda - mbc, Arashe lubią tę wiadomość
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Hej Dziewczyny, ciezki dzien w pracy mialam i pomalu nadrabiam
Beti, ech, tulę ❤️ Na pewno jest Ci ciezko i to calkowicie zrozumiałe. Niemniej to ze juz masz termin na laparo i histero to tez dobrze. A moze nie doczekasz bo zajdziesz wczesniej😘 to
mi przypomnialo, ze mialam zapytac gina na wizycie co z histero u mnie (bo wspominal cos miesiac temu na monicie, ze jeszcze to mi „zostalo ewentualnie” z diagnostyki). Ale zapomnialam sie spytac a i on chyba zapomnial bo ustalilismy, ze w pazdzierniku iui i tyle. Jeszcze we wrzesniu go spytam o to, najpierw zobaczymy jak z wynikami męża
Vian, matko, wspolczujedobrze, ze pojechalas na ten sor. Oby udalo sie to sprawnie laparoskopowo wyleczyc...
Fiorella wspolczujedobrze ze sie udao choc na za tydzien
Kark, biedaku! Smaruj cebula albo spirytusem (jesli to mozliwenie wiem gdzie dokladnie Cie użądlila..)
Lami dbaja o Ciebie i o Ninke, juz niedlugo sie spotkacie😍🤞
Przedszkolanko wyszukalam Cie na instaprosze o akcept
Cytrynowy no to testujemy:)
Pierwiastko z miłą chęcią 😄
Nona mnie tak w niektorych cyklach zdarzaja sie mocniejsze krwawienia, skrzepy mam czasem, ale niewielkie. Tak czy siak mysle ze to normalne takze no stress. Aha, w tym cyklu mialam plamienia po okresie przez 2-3 dni, zwykle nie miewam zadnych plamien. To byl okres po cyklu ze stymulacja letrozolem
Ja mam przykaz dzis o 21 zrobic zastrzyk. Wrocilam z godzine temu do domu i maz sie na mnie rzuca na szybki bzyk, ogolnie lubie bardzo takie szybkie numerki w ciagu dnia, ale oczywiscie dzis mialam tyko w glowie to, ze mielismy dzialac po zastrzyku a nie przed i matko matko co teraz, wyprzytyka sie z plemnikow aaaaa. Hah zycie staraczki 😂😭 ale odgonilam od siebie te mysli, stwierdzilam ze nie zrobie wszystkiego pod linijke bo juz tak próbowalismy i i tak nie wyszlo wiec czas choc TROCHE wyluzowac. Najwyzej poprawimy przed snem albo rano
Nikodemko jeszcze pare dni! I kup detektor skoro sie stresujesz, czemu nie. Byle z rosadkiem korzystac. Sloneczko Ty rowniez! I czekamy na Wasze pierwsze zdjecia maluszkowchyba ze juz macie to wrzucac prosze!!!!
Szcsesciaro gratuluje polowki!
przedszkolanka:), Szczęściara, Niezapominajka2, blair., Słoneczko123, Meggs, madziorek86, Cytrynowy sok, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Aha Arashe kciuki zacisniete caly czas bo to juz tuz tuz. Z tego wszystkiego juz zapomnialam kogo obstawialam dziewczynke czy chlopca 😍 w kazdym razie ciocie czekaja niech szybko wyskakuje
Niezapominajko jestes na pewno w dobrych rekach. Ale szpital uczy cierpliwosci...eh
tere-fere, Arashe lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik - koniecznie mecz o ta histero przed iui! Zobacz, gdybym ja jej nie zrobila i poszla na inseminacje, to i tak nic by z tego nie wyszlo. Trzymam kciuki za wyniki meza i meeega zazdroszcze takich szybkich numerkow!
Nona lubi tę wiadomość
-
Wiki ah te rozterki 😂😂 bzykajcie się do woli i kiedy macie ochotę. Niestety nie da się niczego przewidzieć kiedy pęcherzyk pęknie. Luz i bzyku kiedy macie ochotę. Aż wam zazdroszczę takiej chcicy😋😋. U mnie raz w tygodniu i basta😂😂 choć nie powiem że w II trymescie zdarza się dwa razy.
Wik89, tere-fere lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hihi moje szalenstwo staraczki konczy sie tym, ze robie zastrzyk godzine przed czasem i wylewam 1/5 zawartosci... maz stal obok i sie stresował moim zastrzykiem co mnie rozsmieszylo, parsknelam smiechem, reka mi drgnęla i troche sie rozlalo, musialam drugi raz kłuć. Ehhhh. Co bedzie to bedzie 😅
Nikodemko dzieki no wlasnie pamietam jak bylo u Ciebie i dlatego siedzi mi w glowie ta histero. Ale u mnie niby poki co czynnik meski wiec moze faktycznie inseminacja ma sens. No nie wiem, podpytamNona, tere-fere, Nikodemka lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Die
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 17:05
-
Vian, Kark - współczuję Wam..
Jej, Nikodemko, w jednej chwili o tym samym pomyślałyśmy i napisałyśmy 😀
Zapomniałam Wam wcześniej napisać:
Stawiam dziś wszystkim wirtualną imieninową ☕ i 🍮 😁Nikodemka, Nona, przedszkolanka:), tęczova, Pestkaa, Niezapominajka2, sunshine03, Szczęściara, madziorek86, tere-fere, Cytrynowy sok, Arashe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sloneczko - wszystkiego naj! Szkoda, ze mam tak daleko, wpadlabym na ciacho 😍
Słoneczko123 lubi tę wiadomość
-
Czytam Was na bieżąco, ale nie cierpię pisać z telefonu, więc odpisuję dopiero teraz.
Meggs, super, że usłyszałaś takie dobre wieści na echo serca. Swoją drogą jak ja robiłam to badanie, to lekarka też rozczulała się nad maluchem, że taka ładna buzia, że nosek ładnie wykształcony itp. Najpierw myślałam, że ona rozczula się tak nad każdym maluchem, ale potem powiedziała mi coś takiego jak Tobie, że chciałaby częściej oglądać takie dzieci. Mi się wydawało, że większość kobiet chodzi na echo serca płodu tak dla świętego spokoju. A może jednak tak nie jest. To tym bardziej trzeba się cieszyć, że badanie wyszło dobrze.
Beti, bardzo Ci współczuję. Naprawdę wierzyłam w wersję z walczącym bliźniakiem. Ważne, że krystalizuje się jasny plan działania. Ja też doradzałabym Ci wyjazd na wakacje albo chociaż na przedłużony weekend. Z badaniem białka S i C bym poczekała. Ciąża ma na pewno wpływ na jedno z nich (teraz nie pamiętam na które), więc poczekałabym z badaniem nawet do dwóch tygodni.
Wik89, Cytrykowy Sok, powodzenia!
Nikodemko, Słoneczko, potwierdzam! Ciąża ma to do siebie, że człowiek się cały czas martwi. Najpierw tym, czy pęcherzyk w macicy, potem czy będzie serduszko, potem czy ono nadal bije. A później czy tych ruchów jest wystarczająco dużo, czy się intensywność za bardzo nie zmienia. Czy z szyjką wszystko ok. Czy przepływy dobre, czy łożysko się nie odkleja. Podejrzewam, że jak się urodzi, to nie jest lepiej.
Ja detektor mam i polecam. Kupiłam w 13 tc, jak na wizycie okazało się, że moja ginekolog nie robi w ogóle USG ciąży po 12 tygodniu. Do chwili, kiedy zaczęłam odczuwać ruchy, używałam ze dwa razy w tygodniu. Czasem po prostu budziłam się zaniepokojona, czasem chciałam zobaczyć, jak tam maluch po tym, jak pokłóciłam się z mężem. Tak naprawdę dopiero poczucie ruchów daje mi względy spokój. A i tak jeszcze detektora używam, jak skrzacik ma dzień lenia.
Vian, współczuję kolejnych problemów. Obyś szybko wróciła do zdrowia i pełni formy!
Kark, dobrze, że to się tak skończyło. Mam nadzieję, że nie obudzisz się jutro z wargą jak u Homera Simpsona.
U mnie nadal remont. Ostatnio mam bardzo aktywny czas, więc skrzat jest cały czas kołysany i rusza się jakby mniej. Ale wczoraj wieczorem jak leżeliśmy sobie przed snem i głaskaliśmy skrzata przez brzuch, dało się wyczuć na wysokości pępka malutką stópkę! Taki podłużny kształt o długości 3 cm to musiała być stopa!Meggs, Cytrynowy sok, Wik89 lubią tę wiadomość