X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, też chyba nie zjadłam żadnego pączka w ciąży. Za to górę innych słodyczy już tak :)
    A z pizzy bym zjadła 4 sery... Ale to za 3 miesiące, bo nie jem w ciąży serów pleśniowych.

Malinowa91, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to super!
    Nona, fajnie, że sport! Ja przez ta kostke jestem na troche uziemiona tzn nie moge przez jakis czas robic tego co robilam Sprobuje pocwiczyc troche na macie w domu na leżąco/siedząco ale czuję, że będzie mi cięzko sie zebrac :D
    Arashe Ty pocwiczylas? Szacun!!!

Malinowa91, Nona, Arashe lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:13

Malinowa91, Lami lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark - ja jem bulki z czipsami, przeeekozak :D

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Poznaniu gdzieś jest pizza z nachosami 😃

tere-fere, blair. lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:13

Dośka lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wakacjach na Sycylii jadłam pizze z frytkami i sosem ala majonez 🤤🤤🤤

Nona, blair., sunshine03, Nikodemka lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Ja na wakacjach na Sycylii jadłam pizze z frytkami i sosem ala majonez 🤤🤤🤤
    omg!! CHCE TO ZJEŚĆ

Meggs lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:02

Meggs, blair., tere-fere, tęczova, madziorek86, Ani0nka, sunshine03, Słoneczko123, Cytrynowy sok, Magda - mbc, Wik89, Pestkaa, Biegającą-mama, Arashe lubią tę wiadomość

• tęczova Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś w Wenecji jadłam pizzę z frytkami i parówkami 😂 ach młodzieńcze czasy. Teraz ąę prosciutto crudo, rucola, parmezan heheh

Nikodemko, to już hardcore. Chociaz kiedyś żarłam bułkę z masłem i vegetą.

madziorek86 lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:14

Meggs, Arashe lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:14

❤💙❤💙
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masło z majonezem i vegetą?! Zupa frytkowa?! Co za hardcorowa rodzinka 😂

tere-fere lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie pimafucin dopochwowo sobie zapodałam... jeszcze 5 globulek i finito. Lekarz powiedział ze jak sporo śluzu to być może infekcja i powiedział ze pimafucin nie zaszkodzi a pomoc może, to wzięłam 😖

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 22:34

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej,dostaliśmy właśnie informację z mężem od jego przyjaciela,naszego świadka na ślubie..
    Jego dziewczyna po 10 latach zostawila go dla jego bardzo bliskiego kumpla(nasz znajomy z paczki) ale to juz jakis czas temu. W upływie czasu zaczął się spotykac z taka dziewczyna z ich bloku (dziecinstwo mojego meza ,tego przyjaciela i tej dziewczyny-wszyscy sie z bramy obok znaja). No i tak wyszlo,ze sie skumali, byli razem u nas,my sie dogadalysmy (ja juz w ciąży bylam) i ona ma mnóstwo tego dziadostwa- hashimoto,pcos,cukrzyce zaawansowana..no i właśnie napisali mezowi -BEDZIESZ WUJKIEM,7 TYDZIEN😍😍😍😍😍😍 aaaaaaaaaaa! A zawsze tak malo czasu mamy dla siebie bo oni mlodzi,bezdzietni,u nas Pola a tu masz, ja zaraz rodze,oni w kwietniu😍😍😍🤗 ale sie jaramy 😀😀

Nikodemka, madziorek86, tęczova, blair., Lami, Cytrynowy sok, tere-fere, Pestkaa, Meggs, Dośka, Arashe, VianEthel2 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko - no i pieknie! To tak jak ta moja przyjaciolka, tez mnostwo dziadostwa, a zaszlysmy w tym samym czasie :) Jestesmy w jednej paczce przyjaciol od wielu lat i mamy plan, zeby jakos im smiesznie oznajmic, ze obydwie jestesmy w ciazy.

Ej no, bez jaj. Zadna z Was nie jadla bulki z czipsami? :O Wydraza sie ten „miąsz” i w dziure laduje sie cheetosy keczupowe albo Lays’y cebulowe. Tosz to rarytas, smak mojego dziecinstwa 😊

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, dobrze, że po szczepieniu wszystko dobrze. Jerzyku, daj jutro czadu na rehabilitacji!

Mnie zgarnęli na USG po obchodzie, bo chcieli, żeby jakiś student się pouczył. Waga wyszła 2650, te nóżki krótsze o 3 tygodnie, są na 3 percentylu, brzusio o 2, więc nim się nie martwię, ale te nózie to nie wiem czemu takie, 5 tygodni różnicy w sumie w przeciągu 9 tygodni 😞 Znowu dostałam ataku paniki przez to, że to takie rozstrzelone. Bardzo liczyłam, że przy drugim USG okaże się pomyłką to wszystko. Znowu gadka, że lepiej czekać do 39tc. Teraz najtrudniejsze psychicznie 4 dni ciąży za mną i jeszcze tydzien przede mną.
    Może to cholera przez to ukąszenie? Ono było w 30tc i ten stan zapalny ją zatrzymał, albo ten jad niewiadomo czego. Wiem, że gdybologia i nic nie zmieni. Przepraszam że zasmucam co chwilę, po prostu u mnie sinusoida, nie jestem w stanie tego wyprzeć znowu. Jeszcze wieczorem byłam pod ktg godzinę i 20 minut i na tym USG mi powiedzieli, że małej spadło tętno w trakcie i podłączą mnie drugi raz i dlatego chcieli sprawdzić przepływy.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Czy tylko ja jestem nienormalna ,że po tym jak nie moglam zasnąć (jaką ja zgagę mialam!!)wstaje o 5:25 by pędzić do lekarza i zajmować kolejkę pod zamkniętą przychodnią? Desperacja level hard..

Lami powiem Ci,że mój chrzesniak jak się okazalo, równieź miał i to na kazdym usg za krótkie nóżki. Lekarz jej na kazdej wizycie zwracal na to uwagę (ale M.jest wyluzowana i po prostu mówila,ze bedzie niski) . I fakt, jest niski tak patrząc i porównując przy Poli,ale zupelnie zdrowy :)
    I nie wmawiaj blagam zadnych ukąszeń bo ja byłam kilka dni temu cala pogryziona i sie drapałam :/

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:03

• Meggs Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, spokojnie żadne ukąszenie nie miało tu wpływu i dziecka Ci nie zatrzymało. Powiedz mi od którego tc wyszło Ci ze mała gorzej przyrasta na usg? Bo ja z tego co pamietam to zawsze było dobrze u Ciebie? I nic się nie stresuj, Ninka nie musi być wysoka żeby być zdrowa 😊

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ